Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    385
    Thanks
    0
    Thanked 15 Times in 2 Posts

    Default Kemalangan di Stesyen Minyak [video]



    Video rakaman CCTV: http://www.youtube.com/watch?v=b-PgaddbRBk

    KUALA LUMPUR 29 Mac – Seorang lelaki yang sedang mengisi minyak keretanya maut apabila dilanggar sebuah kereta yang terbabas akibat satu kemalangan di sebuah stesen minyak di Jalan Cheras, Taman Midah dekat sini Ahad malam.

    Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, DSP Abdullah Roning berkata, mangsa, Mohd. Yusri Abdul Wahab, 32, dibawa ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) dan disahkan meninggal dunia 2.15 pagi tadi akibat kecederaan parah di kepalanya.

    Dalam kejadian yang berlaku kira-kira pukul 10.30 malam itu, mangsa baru sampai ke stesen minyak berkenaan dan kemudian keluar untuk mengisi minyak keretanya jenis Proton Iswara.

    "Sedang mangsa mengisi minyak, tiba-tiba datang sebuah kereta jenis Hyundai Getz yang merempuh mangsa dan mengakibatkan mangsa cedera parah di keseluruhan badannya.”

    "Siasatan awal mendapati Hyundai Getz yang dipandu oleh seorang perempuan berusia 23 tahun itu terbabas, setelah terlibat dalam kemalangan dengan sebuah kereta di jalan raya berhampiran stesen minyak itu.

    “Pemandu perempuan itu hanya mengalami kecederaan ringan,” katanya.

    Polis sedang mengambil keterangan daripada pemandu kereta jenis Hyundai Getz itu dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. – Bernama

    Affordable Web Hosting and Domain Name! - From RM 30/yr!!
    Shared, Reseller, Unmanaged & Managed VPS Hosting, VDS (Virtual Dedicated Server), Dedicated Server Available!
    Copyright © 2007 - 2011. Follow: @Cubiex on Twitter Now!

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    SFX
    SFX is offline
    Active Member SFX's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    kelate
    Posts
    1,907
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 6 Posts

    Default

    best la ko pemandu pmpuan cedera ringan jek...lain kali bawak keta hati2.Jangan susahkan orang lain..diorang ada keluarga.
    Jana 80 dollar seminggu dengan Adsense for domain sudah tidak mustahil lagi klik sini, Rahsianya? sign up dulu kat sini

    Teknik & Tips Menjana Lebih 5USD Sehari Dengan Adsense beserta bonus percuma 350 premium wordpress themes Klik Sini

    Jom promosi link adsense for domain anda klik link ini atau private message saya.

    Google dah banned ramai penggiat adsense di malaysia kerana mengamalkan blackhat.Dapatkan segera ebook whitehat klik sini

  4. #3
    Normal Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Accident do happen. Who want an accident right ? hidup ini memang tak adil...
    Adakah Anda ingin menjadi Jutawan?
    Nantikan Kemunculan satu system yang akan membuat anda teruja!
    UPDATE: Nantikan Kemunculannya!
    Masih lagi dalam percubaan. Pelancaran DITUNDA- Akan dibertahu kemudian

  5. #4
    Normal Member jerryl ke's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    kl-labuan-kk
    Posts
    426
    Thanks
    31
    Thanked 13 Times in 10 Posts

    Default

    hisss...xtau apa nk jd skrg ni...

    kat stesen minyak pon blh kne langgar....

    tggu la cmne undg2 tntukn hukuman nnt...

  6. #5
    Normal Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    56
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau macam ni undang undang boleh buat ape ? gantung lesen je la.
    Adakah Anda ingin menjadi Jutawan?
    Nantikan Kemunculan satu system yang akan membuat anda teruja!
    UPDATE: Nantikan Kemunculannya!
    Masih lagi dalam percubaan. Pelancaran DITUNDA- Akan dibertahu kemudian

  7. #6
    Normal Member jerryl ke's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    kl-labuan-kk
    Posts
    426
    Thanks
    31
    Thanked 13 Times in 10 Posts

    Default

    penjara kuat2 3 ke 5 tahun kot....

    tolak cuti dlm penjara,kurg lg...

  8. #7
    Normal Member SKAMobileTeam's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mak aih..tu tekan brek ke tekan minyak? huhu..
    kepada makcik2 jgn bawa laju2 ya..banyak kes pompuan nak parking pon tekan minyak..huhu...
    eksiden...

  9. #8
    Moderator faezil's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Johor Bahru
    Posts
    6,955
    Thanks
    315
    Thanked 464 Times in 333 Posts

    Default

    skrg ni bahaya...

    dalam shopping kompleks pun boleh eksiden.....

    maklum la..... dunia akhir zaman... yang kaya makin ramai.... so yang bengap dan sengal pun dah mampu beli kereta... nyande tuuuu



  10. #9
    Normal Member azim87's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    410
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    mcm2 "alasan" jika ajal dah tiba..

  11. #10
    Active Member imosnet's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Shah Alam
    Posts
    3,334
    Thanks
    27
    Thanked 154 Times in 82 Posts

    Default

    hari2 24/7 kita tengok/baca/dengar kisah kematian; tapi brapa ramai yg amik iktibar & siap sedia utk hadapinya.....termasuk saya?

    utk peringatan diri sy sndiri yg lalai....

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Harga minyak naik tengah malam ni?
    By mazlie nadzri in forum Sembang Umum
    Replies: 117
    Last Post: 02-14-2011, 01:59 PM
  2. Minyak RON95 cepat habis?
    By e1xtrim in forum Sembang Umum
    Replies: 24
    Last Post: 12-21-2010, 05:05 PM
  3. Replies: 33
    Last Post: 07-12-2010, 06:53 AM
  4. Kenaikan Minyak ? Cetusan idea kepadaku !! (mesti baca)
    By RajaKamil in forum Motivasi & Inspirasi
    Replies: 16
    Last Post: 03-07-2010, 12:00 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 08-22-2009, 01:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •