Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    126
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Mercedes CLK230 - RM80,000 , BMW320i - RM25,000 , Jom beli kereta idaman semua



    Murah gila, Kastam akan auction kereta.

    KELANA JAYA : Orang ramai berpeluang membeli kereta tender pada harga rizab serendah RM2,000 sempena Hari Sambutan Kastam Sedunia Ke-25, Kastam Diraja Malaysia (KDRM), esok. Borang tender untuk 104 buah kereta terbaik KDRM bernilai RM15 juta itu akan diagihkan bermula 8 pagi esok secara percuma kepada individu yang berminat untuk membuat bidaan. Antara yang ditawarkan adalah Mercedes Benz CLK230 dengan harga rizab RM80,000 berbanding harga pasaran sekitar RM180,000 dan BMW 320i pada harga rizab RM25,000 berbanding kira-kira RM160,000 di pasaran.

    Ketua Pengarah KDRM, Datuk Seri Abdul Rahman Abdul Hamid berkata, tender tersebut akan mengikut prosedur menggunakan borang percuma untuk bidaan yang kemudian ditapis dua panel yang dianggotai pelbagai agensi kerajaan. ‘‘Tender akan diadakan secara telus tanpa campur tangan mana-mana pihak. Panel yang menilai setiap bidaan juga hanya akan diberikan nombor semakan untuk mengelakkan ‘pertolongan’ kepada pihak tertentu. ‘‘Mereka yang berminat hanya perlu menyediakan draf bank sebanyak RM10,000 atau 10 peratus nilai kenderaan, bergantung yang mana lebih rendah,” katanya ketika ditemui Utusan Malaysia di sini hari ini.

    Menurut beliau, bagi memastikan ia telus, orang ramai yang ditawarkan ‘pertolongan’ untuk memenangi tender disarankan membuat laporan polis dengan segera. Tambahnya, tender tersebut hanya dibuka untuk individu dan tidak melalui orang tengah atau ejen tertentu. Dalam pada itu, Pengarah KDRM Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (WPKL), Datuk Mardina Alwi yang ditemui ketika meninjau persiapan sambutan Hari Kastam menjelaskan, orang ramai dapat melihat kereta yang ditender sehingga 31 Januari 2007 sementara tarikh akhir bidaan adalah pada 15 Febuari 2007.

    ‘‘Panel penilaian akan menapis bidaan yang memenuhi syarat sebelum memaklumkan pemenang tender pada hari yang sama. ‘‘Individu yang memenangi tender akan diberikan tempoh dua minggu untuk menjelaskan baki bayaran. Deposit bagi mereka yang tidak berjaya pula akan dipulangkan sepenuhnya,” ujarnya. Orang ramai yang berminat boleh menghubungi talian 03-78840800 untuk maklumat lanjut atau terus ke Kompleks Kastam WPKL di Kelana Jaya. Ulang tahun Kastam Sedunia disambut setiap tahun oleh pasukan kastam di 170 buah negara yang menganggotai Pertubuhan Kastam Dunia (WCO). Menteri Kewangan Kedua, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop akan merasmikan sambutan KDRM sempena 25 tahun penyertaannya dalam WCO.

    Sumber : Utusan Malaysia, 26 Januari 2007

    http://www.customs.gov.my/index.php?...d=200&Itemid=2

    English
    http://www.thestaronline.com/news/st...207&sec=nation

    sekarang kereta mewah ni Bukan lagi idaman, tetapi ianya menjadi REALITI, semoga Berjaya
    http://www.networkmalaysia.com
    Seach Engine Malaysia.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member lynn's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Houston, Texas, USA
    Posts
    322
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 4 Posts

    Default

    wah... bestnya... cepat cepat sapa yg kena!
    PORTAL USAHAWAN WANITA : Www.Forum.WanitaNiaga.Com
    SUTRA ESSENTIAL: Pusat Edaran Aromaterapi SUTRA.
    Facebook : Norazlina Ramdzan * Wanita Niaga : www.wanitaniaga.my | www.wanitaniaga.com * IQ Hoster : www.iqhoster.com * Mall : www.wanitaniagamall

  4. #3
    WC Premium mysticmind's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    1,414
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 5 Posts

    Default

    highest bidder win.. and... CASH ONLY.
    Visit : Pergh! + Blog + Twitter + FB

  5. #4

  6. #5
    Normal Member axfire's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    23
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    idaman menjadi realiti?...kereta2 tuh bleh wat loan ke? heheh confuse..tak pernah beli pon kereta kastam
    www.NETSERV.com.my------> Your Hosting Solutions

  7. #6
    Normal Member joerzoe's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    selangor
    Posts
    279
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 3 Posts

    Default

    Every year rasanya kastam akan wat lelong camni.Nak clearkan stok barang2 yang dirampas sepanjag tahun.biasanya awal tahun.Kumpul duit dulu banyak2 ek.next year awal tahun bile bukak lagi lelong camni kita leh gi bid.

    p/s jeles tengok member beli laptop kastam rm500 je masa lelong kastam 2004.

  8. #7
    WC Premium syia's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    315
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Default

    brgan lelong ni..masih bagus ke ye? memang buat tiap2 awal tahun??
    Blog Personal : Syia

    "A dream not fight will haunt you forever"

  9. #8
    WC Premium mysticmind's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    1,414
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 5 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by axfire View Post
    idaman menjadi realiti?...kereta2 tuh bleh wat loan ke? heheh confuse..tak pernah beli pon kereta kastam
    Lelong bermakna CASH ONLY.

    kalau bleh buat loan.. dia tak dipanggil lelong :p
    Visit : Pergh! + Blog + Twitter + FB

  10. #9
    Normal Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    pearl I-land
    Posts
    64
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tu sumerr rege start bidding tu tu... kalu dpt rege tu mmg best arr tapi jgn harap laa... simpan dulu hasrat pakai keta mewah... clear existing mortgage dulu.
    senang-senang jengok laa sini

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •