Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    276
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Macam mana nak beli kereta mewah dekat Johor atau Singapore?



    Semalam, aku ada suggest kat kawan, teringin nak angkat kereta nissan fairlady, tapi kalau ikut pricing kat Malaysia, and motor trader, harga dalam 140 ribu - 180 ribu.

    And , aku tengok ade version unregister, apa benda tu? sorry, memang blur sangat2

    and, siapa-siapa ada pengalaman angkat kereta 2nd hand mewah kat singapore atau johor?

    dengar cerita, kereta kat sana lagi murah, just nanti kita kena bayar tax nak bawak masuk je la.

    If ada, sila share erk. hehe
    Download Panduan Percuma Nuffnang - Jana Traffik & Wang di blog hafreze.com.


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member amriros's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Penang
    Posts
    134
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by hafreze View Post
    Semalam, aku ada suggest kat kawan, teringin nak angkat kereta nissan fairlady, tapi kalau ikut pricing kat Malaysia, and motor trader, harga dalam 140 ribu - 180 ribu.

    And , aku tengok ade version unregister, apa benda tu? sorry, memang blur sangat2

    and, siapa-siapa ada pengalaman angkat kereta 2nd hand mewah kat singapore atau johor?

    dengar cerita, kereta kat sana lagi murah, just nanti kita kena bayar tax nak bawak masuk je la.

    If ada, sila share erk. hehe
    takde sape2 tau ke.. aku lagi la tak tau.. tgh cari info pasal beli kete dari singapore ni..

  4. #3
    Normal Member GT500's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    746
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Illegal beb,

    Jangan start thread macamni,nanti jadi hal besar.Percayalah cakap aku.

    Apa2 pun PM orang yang berkenaan.Jgn berani sangat.

  5. #4
    Normal Member amriros's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Penang
    Posts
    134
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by GT500 View Post
    Illegal beb,

    Jangan start thread macamni,nanti jadi hal besar.Percayalah cakap aku.

    Apa2 pun PM orang yang berkenaan.Jgn berani sangat.
    Illegal ke... tang mana yg illegal tu.. kat forum2 lain pun ade gak thread lbh kurang mcm ni.. last2 main PM atau email..
    tak silap aku siap dapat no plet malaysia, gran, rodtax ngan insurance.. kalau sume tu dah dapat kira selamat la kan.. next time renew rodtax pun takde hal kan..

  6. #5
    Kawan WC Premium RajaKamil's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    www.eBook50k.com
    Posts
    6,750
    Thanks
    74
    Thanked 375 Times in 124 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hafreze View Post
    Semalam, aku ada suggest kat kawan, teringin nak angkat kereta nissan fairlady, tapi kalau ikut pricing kat Malaysia, and motor trader, harga dalam 140 ribu - 180 ribu.

    And , aku tengok ade version unregister, apa benda tu? sorry, memang blur sangat2

    and, siapa-siapa ada pengalaman angkat kereta 2nd hand mewah kat singapore atau johor?

    dengar cerita, kereta kat sana lagi murah, just nanti kita kena bayar tax nak bawak masuk je la.

    If ada, sila share erk. hehe
    Ok bro...saya cuba jawab. Ni apa yang saya tanya adik saya. Kalau unregister tu apa bendanya?

    Adik saya kata, kat JPJ, ada banyak kereta2 yang orang tak ambil balik. Masalahnya kereta-kereta ni takde geran.

    So, diorang (JPJ) keluarkan satu surat untuk gantikan geran tu. Kalau bro tgk kat mudah.my (cuba search unreg atau unregister), bro tgk harga diorang sangat murah daripada kereta biasa.

    Sebabnya, JPJ tolak murah je.....

    Untuk maklumat yang lebih tepat, leh tanya terus kat pihak JPJ. Pasal kereta johor/singapore tu, saya takde lak sumber nak tanya.

    PS : Adik saya ni suka usya harga kereta, sampai kereta kat JPJ pun dia tanya....

  7. #6
    WC Premium Imabiz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    http://www.pakarbuatblog.com
    Posts
    13,531
    Thanks
    220
    Thanked 336 Times in 225 Posts

    Default

    erm... bukan kire recond ke camtue... ke ap...

  8. #7
    WC Premium Hafiz Wasa's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,181
    Thanks
    79
    Thanked 86 Times in 37 Posts

    Default

    unregister atau unreg maknanya kereta tu belum lagi register di malaysia.

    kalo bro nak beli kereta recond macam fairlady tu, baik beli unreg. memang mahal sikit kalo berbanding kereta yang sudah di register kan.

    tapi enjin masih ok. kalo beli yang sudah orang pakai risiko rosak gear box tu tinggi..

  9. #8
    Normal Member GT500's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    746
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by amriros View Post
    Illegal ke... tang mana yg illegal tu.. kat forum2 lain pun ade gak thread lbh kurang mcm ni.. last2 main PM atau email..
    tak silap aku siap dapat no plet malaysia, gran, rodtax ngan insurance.. kalau sume tu dah dapat kira selamat la kan.. next time renew rodtax pun takde hal kan..
    Ok amirros,

    Teruskan.

  10. #9
    Normal Member amriros's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Penang
    Posts
    134
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by GT500 View Post
    Ok amirros,

    Teruskan.
    bro kalau tau apa2 info bagi tau la.. setakat ni yg aku dapat.. bahaya kalau beli kete singapore kalau kete tu kete piang a.k.a kete curi... boleh masuk ke dalam sapa2 yg beli..

  11. #10
    WC Premium PinguSpy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NONEXISTENT
    Posts
    7,353
    Thanks
    459
    Thanked 765 Times in 363 Posts

    Default

    hafreze - br0 nk beli ker?? berape agak2 bajet br0 ade..
    kalau cash around RM60K++ PM me heher

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Minta idea, blog yang macam mana mendapat sambutan
    By fauzikx in forum Motivasi & Inspirasi
    Replies: 42
    Last Post: 05-18-2011, 08:38 PM
  2. Macam mana nak jual produk kesihatan secara online ?
    By RajaKamil in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 11
    Last Post: 07-04-2009, 06:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •