Closed Thread
Results 1 to 10 of 105
- 04-04-2009 01:30 AM #1
Nizar bakal kalah malu... tersipu-sipu..
Aku rasa Nizar akan gulung tikar lah kat Bukit Gantang, dah la jadi Adun, tamak jadi Ahli Parlimen.. ambik orang lain la sama.. apa da... tak dak pemimpin lain ke dalam Pas.. nak harap orang giler kuasa tamak haloba jugak... yang jadi kaki badut DAP... janganlah buat bahangang orang Bukit Gantang oooo..... kasi malu sama itu Nizar sket... biar dia tau tinggi rendah ke langit tu.>>>Bongkar!!! Kursus Pembinaan Website dan Pemasaran Internet Termurah!!!<<<
www.biz0nline.com
www.traempire.com
www.website4free****
www.norashikin****
www.fuadnawawigdi****
www.razitech****
www.kriswa****
Yahoo messenger : Aridz
SMS no : 012-298 7757

- 04-04-2009 01:30 AM # ADS
- 04-04-2009 01:33 AM #2Pioneer Member Array
- Join Date
- Jul 2008
- Location
- tAipiNg, BanDAr WariSaN
- Posts
- 774
- Thanks
- 33
- Thanked 0 Times in 0 Posts
kite tgk sape yg btol2 malu nnti..pas or bn..
saya budak baru belajar
- 04-04-2009 01:38 AM #3WC Premium Array
- Join Date
- Aug 2008
- Location
- ClickBank.com 917 S. Lusk Street, Suite 200 Boise ID 83706
- Posts
- 7,043
- Thanks
- 57
- Thanked 126 Times in 56 Posts
tak pa...biar Rakyat yg tentukan
- 04-04-2009 01:39 AM #4
>>>Bongkar!!! Kursus Pembinaan Website dan Pemasaran Internet Termurah!!!<<<
www.biz0nline.com
www.traempire.com
www.website4free****
www.norashikin****
www.fuadnawawigdi****
www.razitech****
www.kriswa****
Yahoo messenger : Aridz
SMS no : 012-298 7757

- 04-04-2009 10:10 AM #5WC Premium Array
- Join Date
- Dec 2008
- Location
- DesignCun.com
- Posts
- 1,062
- Thanks
- 25
- Thanked 5 Times in 3 Posts
Fuhhhhhhh....Bakal panas nie.......:rolleyes:
- 04-04-2009 11:08 AM #6Junior Member Array
- Join Date
- Jan 2009
- Posts
- 121
- Thanks
- 0
- Thanked 0 Times in 0 Posts
Jangan condemn dia. Kalau dia kalah memang patut sebab dia tak pernah berpeluang bercakap secara jujur melalui media massa. Media massa pon tak pernah berlaku adil pada dia .................. kalah tu biasa bagi pembangkang . Kalau menang , tu yang heboh satu dunia...
- 04-04-2009 11:31 AM #7WC Premium Array
- Join Date
- Sep 2006
- Location
- Fast Shipping www.shahraduan.com
- Posts
- 1,092
- Thanks
- 0
- Thanked 4 Times in 3 Posts
Hang Jebat pun @ pak turut...itulah nizar...hohohoho
Aku memang tak suka cara mcm tu...aku tak tau lah geran tanah berapa byk dah bertukar kepada org yg tidak sepatutnya dpt...kalau dpt kat melayu tak pe lah..ni dpt kat bukan melayu...
Kalau aku jadi hang tuah...aku jampi saja keris panglima...terbang menusuk di dada Nizar..KEKEKEKEKEK..
Berani lawan SULTAN !!!..kalau sultan dia berani lawan..apatah lagi rakyat jelata..lagi ler kena ...
- 04-04-2009 11:33 AM #8WC Premium Array
- Join Date
- Sep 2006
- Location
- Fast Shipping www.shahraduan.com
- Posts
- 1,092
- Thanks
- 0
- Thanked 4 Times in 3 Posts
Memang betul org perak tak *****..tapi dalam diam korang tak tau pun...hanya di mata nampak..kalau nak buat benda yg boleh buat untung..org perak takkan nampak punya..
macam alih dan tukar geran2 tanah ke...tanah di bagi kat org bukan melayu...Org perak semua boleh tahu ker ???
- 04-04-2009 11:41 AM #9WC Premium Array
- Join Date
- Sep 2006
- Location
- Fast Shipping www.shahraduan.com
- Posts
- 1,092
- Thanks
- 0
- Thanked 4 Times in 3 Posts
Politik
Sape Menang dia ada kuasa...bila ada kuasa boleh buat mcm-macam...yg paling penting bila menang org nak buat duit byk-byk lah...itulah politik sanggup buat apa saja..asalkan menang...menang politik ada imbuhan besar bakal menanti..
kalau org offer aku jadi Menteri pun aku nak...tak payah dah jadi IM..sain 1 projek dpt duit ratusan ribu..
hohohoho..
- 04-04-2009 11:41 AM #10
Umno Perak terutama Dato’ Zambry ketika Pakatan Rakyat memerintah Perak antara orang yang lantang menuduh Dato’ Seri haji Nizar boneka kepada China DAP kerana beri tanah kepada orang China di Perak. Modal yang sama juga sedang difitnah oleh jentera Umno/BN kepada pengundi Bukit Gantang. Fitnah kalau undi Pas/Pakatan Rakyat bermakna menggadai tanah orang melayu kepada bangsa asing.
Ini adalah jawapan kepada Dato’ Zambry dan kuncu-kuncu Umno, bahawa yang khianat tanah orang Melayu ialah pemimpin Umno, bukan Pas, bukan DAP dan bukan PKR
Fakta yang Dato’ Seri haji Nizar kemukakan sudah cukup untuk membuktikan Umno pengkhianat kepada orang Melayu bukan Pakatan Rakyat. Sebagaimana kita sudah buktikan Umno kepala bapa penderkahaka kepada Raja-Raja Melayu.
Sekarang fakta menunjukkan Umno yang khianat tanah orang melayu dan rakyat di negeri Perak.
Kerajaan PR hanya memberi tanah 102,000 lot kampung tersusun (kebanyakan Melayu) melibatkan 7,000 ekar. Manakala 47,000 lot kampung baru (kebanyakan China) dan sebilangan kecil kampung adat (orang asli). Jumlah yang diberi kepada orang China adalah 3,000 ekar sahaja. Itupun tanah yang sudah diduduki orang China lebih daripada 70 tahun lalu.
Melayu sangatkah Umno, sehingga buat bising fasal tanah 3000 ekar yang diberi kepada orang China yang memang haknya untuk dapat kerana mereka adalah rakyat di negara ini, mereka bukan China Singapura atau China Vietnam.
Kalau Umno tuduh Pakatan Rakyat boneka China dan khianat tanah orang Melayu kenapa tanah yang dipohon oleh Tuan Guru Haji Abdul Latif (Pondok Pak Teh Kroh Grik Perak) sejak 1996 telah diluluskan oleh Exco PR pada 2008 sebanyak 45 ekar. Kalau kerajaan yang dipimpin oleh Dato’ Seri Haji Nizar boneka China sudah tentulah permohonan ini tidak diluluskan. Adakah pemimpin Umno ingat Pak Teh ini China Taiwan sehingga permohonan beliau tidak diluluskan. 12 tahun Pak Teh menunggu kelulusan. Tiba-tiba kerajaan yang kononnya boneka China meluluskan permohonan tersebut walaupun tidak sampai sepuluh bulan memerintah. Manakala Umno yang mendakwa tonggak orang Melayu telah kianat kepada bangsa sendiri walaupun tanah itu untuk kegunaan pondok.
Ini fakta menunjukkan Umno pen******* tanah orang Melayu;
22,000 ekar ( Ya! Dua Puluh Dua RIBU ekar) tanah kerajaan di gadai kepada gergasi KLK (KL Kepong) di Lekir, Manjung.
5,000 ekar di Bruas 1500 ekar kepada MCA di Bandar Baru , Kampar (UTAR)
200 ekar tapak kilang simen Perak Hanjoong (sekarang YTL kerana di gadai oleh pemimpin UMNO kepada YTL! ) Ini tanah rizab melayu di Padang Rengas, Kuala Kangsar dekat Highway!
Kerajaan Umno/BN Perak gadai tanah kerajaan di beberapa lokasi komersial di tengah bandar Ipoh, Taiping, Bidor , Kinta, dan Perak kepada taukeh-taukeh jika sekiranya BN kembali berkuasa pada 9 Mac 2008 (selepas PRU-12).
9 ribu hektar tanah Rezab Melayu di Selangor telah ditukar status kepada bukan rezab Melayu. Hanya 1/3 sahaja (lebih kurang 3 ribu hektar sahaja yang diganti. Selebihnya jin tanah makan.
Pada tahun 1990, seramai 80 orang penduduk di Pantai Chenang Langkawi yang duduk di atas tanah rezab Melayu dihalau untuk membina Pelangi Beach Resort.
Pada tahun 1990, sebanyak 930 hektar tanah Rezab Melayu Kampung Mambau Negeri Sembilan telah diambil untuk projek Seremban 2. Sebelumnya terdapat 600 orang yang tinggal disitu.
26,000 hektar (dua puluh enam ribu) tanah rezab Melayu di Tanjung Langsat-Tanjung Pia Johor diambil untuk New Town Ship. Projek yang diusahakan oleh Kuok Brother Collabratioan UEM.
300 ekar tanah Rezab Melayu di Pulau Redang Teregganu kepada Vincent Tan untuk projek perlancungan.
Pada tahun 1993, 1000 ekar tanah Rezab Melayu di Kerpan Kedah (tapak sawah yang subur) untuk projek kolam udang.
13 Jun 2008 (Utusan Malaysia) melaporkan penduduk sekitar daerah Kota Tinggi, kecewa dengan tindakan pejabat tanah menolak permohonan mereka mendapatkan tanah seluas 182.11 hektar di Batu 15 Jalan Kulai, Mukim Ulu Sungai Johor di sini. Tanah yang sudah dipohon sejak 20 tahun dahulu telah diberi kepada syarikat bukan bumiputera. Ini siapa punya angkara? PR atau Umno.
Akibat ke*****an pemimpin Umno menyebabkan Pulau Batu Putih pun terlepas yang dapat hanya pulau tenggelam timbul (Batuan Tengah dan Tubir Selatan). Kalau air pasang batu tenggelam, kalau air surut maka Pulau Batu itu timbul. Inilah yang disebut oleh Datuk Rais Yatim Menteri Luar menang-menang. Menang pada Umno ialah Singapura dapat pulau yang tidak tenggelam, manakala Malaysia hadhari dapat pulau tenggelam timbul. Ini lah lawaknya pemimpin Umno yang jaga kedaulatan negara.
Kampung Chu Badak Sentul Kuala Lumpur, sebanyak 273 ekar tanah kampung Melayu tradisi telah menyebabkan kira-kira 160 keluarga telah dihalau keluar kerana pembangunan mega akan dibuat disitu.
Tanah rezab Melayu seluas 94 ekar yang diteroka sejak 72 tahun telah terkorban untuk projek Pencala Link dekat Damansara Kuala Lumpur.
Sebanyak 840 hektar tanah rezab melayu di Pahang bakal hilang apabila projek ECER (Koridor ekonomi pantai timur)
Pengkhianatan Umno kepada orang Melayu telah berjaya menghilangkan tanah rezab Melayu dari 3juta hektar pada tahun 1957 kepada 1.7 juta hektar (1995). Bermakna 44% tanah rezab Melayu yang ditinggal oleh penjajah dengan susut kadar 1.2% setahun. Nampaknya penjajah lebih berhati perut daripada pemimpin Umno dalam menjaga orang melayu. Kalau tidak disekat maka tahun 2020 tanah rezab Melayu hanya tinggal 30% sahaja.
Daripada fakta di atas bolehlah dirumuskan Umnolah pengkhianat dan menggadai tanah orang melayu, Bukan PAS, bukan PKR dan bukan DAP. Sebenarnya slogan Umno “Hidup Melayu” perlu ditukar kepada slogan sebaliknya, iaitu “di mana Umno kuat di situ Melayu merempat”.
Similar Threads
-
DAP seronok giler Nizar jadi calon...
By abg_x in forum Sembang UmumReplies: 2Last Post: 03-27-2009, 06:03 PM



LinkBack URL
About LinkBacks






Bookmarks