Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Mencari kenalan Berkongsi pengalaman dan bertukar fikiran dengan google adsense



    Saya telah joint google adsense sejak 1 tahun lepas. Saya teringin sangat untuk mencari kenalan yang telah joint google adsense dan berkongsi pengalaman. Saya tinggal di Melaka sila email razakcisco@yahoo.com jika anda tinggal di Melaka boleh kita berjumpa. Saya akan beri no handphone saya dalam email nanti.

    Tolonglah saya bro beri pandangan kenapa.
    Terima kasih.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Untuk pengetahuan semua ada beberapa kemuskilan dan pengalaman yang ingin saya kongsi bersama bagi meningkatkan pendapatan.

    Bermula pada bulan 6 tahun 2008 saya mula joint Google Adsense(GA). Visitor bermula dari 5 - 6 orang sehari sehingga hari ini -bulan ini(mei 2009) purata visitor 450 sehari. Saya belajar SEO dan study didalam internet sahaja dan berjaya mendapatkan kedudukan ranking top 5 didalam google search engine, bagi keyword yang saya kehendaki untuk my web site(salah satu keyword yang saya perolehi ranking 3 daripada 9 juta website.

    Pendapatan saya juga berubah - bulan pertama dapat $24.00 sehinggalah sekarang +-$270 sebulan.

    Kalau nak dibandingkan dengan mereka yang sudah lama berkecimpung dengan GA, memanglah pendapatan saya masih rendah, sebab itu saya ingin mencari rakan yang boleh bertukar-tukar fikiran.

    Ada satu perkara yang menjadi kemuskilan saya sehingga hari ini ialah. Salah satu keyword yang telah berjaya meletakkan laman web saya ditangga ke 3 -4(first page) dalam google search engine tetapi visitor yang saya perolehi tidak seberapa.

    Kalau saya check di google keyword search. Keyword tersebut di search sekitar 6 juta sebulan. tetapi kenapa saya cuma dapat visitor sekitar 13000 sebulan.

    Tolonglah saya bro beri pandangan kenapa.
    Terima kasih.

  4. #3
    Normal Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Untuk pengetahuan semua walaupun income saya tidak seberapa tapi dengan pendapatan $270 sebulan and ianya meningkat tanpa henti setiap bulan sudah cukup untuk saya beli Proton Exora dan gunakan bayaran bulanan dengan duit Google adsense. Sekarang ini saya sendiri tidak sangka saya boleh bayar bulanan kereta dengan menggunakan duit percuma daripada internet. It is amazing but it is true.

  5. #4
    WC Premium KMZack's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    KLIA
    Posts
    3,900
    Thanks
    221
    Thanked 377 Times in 190 Posts

    Default

    leh say sudi nak layan borak ngan awak.saya dah YM
    NOW AVAILABLE FOR U : >> TO Buy YouTube Views & Retention YouTube Views

  6. #5
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Orang Baru

    saya ni pon baru nak kenal adsense nakla jugak timba pengalaman bleh la join bincang dan sembang,sya org melaka.
    Last edited by komai; 10-12-2009 at 04:44 AM. Reason: Baru nak kenal google adsense

  7. #6
    Normal Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    34
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Traffic

    Quote Originally Posted by razakcisco View Post
    Untuk pengetahuan semua ada beberapa kemuskilan dan pengalaman yang ingin saya kongsi bersama bagi meningkatkan pendapatan.

    Bermula pada bulan 6 tahun 2008 saya mula joint Google Adsense(GA). Visitor bermula dari 5 - 6 orang sehari sehingga hari ini -bulan ini(mei 2009) purata visitor 450 sehari. Saya belajar SEO dan study didalam internet sahaja dan berjaya mendapatkan kedudukan ranking top 5 didalam google search engine, bagi keyword yang saya kehendaki untuk my web site(salah satu keyword yang saya perolehi ranking 3 daripada 9 juta website.

    Pendapatan saya juga berubah - bulan pertama dapat $24.00 sehinggalah sekarang +-$270 sebulan.

    Kalau nak dibandingkan dengan mereka yang sudah lama berkecimpung dengan GA, memanglah pendapatan saya masih rendah, sebab itu saya ingin mencari rakan yang boleh bertukar-tukar fikiran.

    Ada satu perkara yang menjadi kemuskilan saya sehingga hari ini ialah. Salah satu keyword yang telah berjaya meletakkan laman web saya ditangga ke 3 -4(first page) dalam google search engine tetapi visitor yang saya perolehi tidak seberapa.

    Kalau saya check di google keyword search. Keyword tersebut di search sekitar 6 juta sebulan. tetapi kenapa saya cuma dapat visitor sekitar 13000 sebulan.

    Tolonglah saya bro beri pandangan kenapa.
    Terima kasih.
    Semasa saya hantar maklumat diatas adalah pada bulan mei 2009, dan sekarang ini bulan Oktober 2009, visitor yang melawat laman web saya juga telah berubah. sekarang telah mencapai visitor tertinggi 794 org sehari. dan pendapatan google adsense juga meningkat daripada USD270 sebulan kepada USD420 bulan lepas dan dijangka USD470 pada bulan ini(Oktober 2009). Ramai kawan saya tanya pasal google adsense dan hendak lakukan. saya tunjukkan cara yang saya lakukan. Tapi sayangnya kebanyakkannya sekerat jalan sebab hasilnya cukup lambat dan malas untuk belajar sendiri.

    Tips:
    Kalau hendak berjaya anda kena belajar dahulu baru tanya, kerana jika semuanya ditanya tanpa mahu belajar sendiri, akhirnya anda sendiri tidak akan faham, keliru dan mengundurkan diri dari mencari pendapatan dalam dunia internet. Bila dah puas belajar sendiri baru tanya yang mana tidak faham, cara ini baru anda cepat faham dan boleh berdikari. Anda perlu pandai berdikari dalam mencari ilmu didalam internet.

  8. #7
    Normal Member mynexo's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    32
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Askum, harap bro razak dapat berkongsi pengalaman atau tip2 yang bagus untuk newbie macam saya yang start dari 0....kalau boleh tip2 untuk blog atau web mesra SEO

  9. #8
    Normal Member hafiz_saad's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Kedah
    Posts
    653
    Thanks
    0
    Thanked 17 Times in 10 Posts

    Default

    Nak sangat belajar buat duit guna SEO..susah tu..aku pun xleh2 lagi..kalau nakbuat cara blackhat blehh tapi rasa x berkat..so kalau bleh sudi2 la tunjukkan..ada ID YM x?Kalau ada leh add aku kat ID hafiz_saad nihh.Kena belajaq ngan otai baru bleh berjaya...huhu
    Kaspersky Internet Security 2012. 1 user 1 PC 365days form RM30

  10. #9
    WC Premium Imabiz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    http://www.pakarbuatblog.com
    Posts
    13,497
    Thanks
    220
    Thanked 330 Times in 221 Posts

    Default

    erm.... saye pun baru dlm adsense... income... memang belum tahap yang memberansangkan...

  11. #10
    Normal Member Dang's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    382
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    best nyer...nanti kiter ym k...hehe...
    sye ni masih merangkak2 lagi ni haa...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Program Google Adsense
    By mohdsufian in forum Ads Network
    Replies: 2423
    Last Post: 04-16-2014, 09:45 AM
  2. 10 Sebab Kenapa Akaun Adsense Anda Tidak Diluluskan
    By rajaads in forum Program Jana Wang Online
    Replies: 21
    Last Post: 06-19-2009, 07:09 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •