Page 8 of 13 FirstFirst ... 456789101112 ... LastLast
Results 71 to 80 of 122
  1. #71
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default



    Makin hari...ramai yg mula sedar tentang KEPERLUAN suplemen dalam kehidupan.
    Kalau di FB, setiap hari berderet keluar iklan pelbagai produk suplemen
    Pasti anda pun keliru mana satu yg terbaik
    http://www.diarisihat.com/2012/02/se...u-organik.html

    Bagi saya, pastinya suplemen SEMULAJADI seperti Shaklee jadi pilihan
    Mari kita tengok apa kelebihan vitamin semulajadi berbanding suplemen organik atau sintetik

    SINTETIK

    *Nutrien vitamin ini dihasilkan dalam PERSEKITARAN MAKMAL.
    *Beerti bukan dari bahan semulajadi.
    *Bersumberkan dari TAR ARANG BATU.
    *Biasanya, ianya yang paling murah di pasaran kerana komponennya adalah BAHAN KIMIA.
    *Kebanyakan makanan tambahan adalah dari jenis ini.
    *Syarikat yang mementingkan keuntungan semata-mata akan menggunakan kaedah makmal ini.
    *Secara kimianya, vitamin ini tergolong dalam semulajadi tetapi dari segi STRUKTUR memang jauh berbeza dengan vitamin semulajadi.
    *Vitamin ini dilabelkan dengan "l".


    ORGANIK

    *Nutrien yang khusus dipencilkan dari sumber semulajadi, biasanya menggunakan HABA, TEKANAN TINGGI ATAU PELARUT KIMIA YANG KUAT.
    *Ianya sama sekali TIDAK SAMA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI disebabkan proses yang dilaluinya.
    *Semasa pemprosesannya, ia melibatkan haba yang berlebihan dan produk PETROLEUM biasanya digunakan menyebabkan ianya kehilangan nutrien.
    *Co-factor yang sepatutnya ada pada nutrien lesap atau rosak tanpa diganti.

    SEMULAJADI

    *Dihasilkan dengan pemprosesan yang SEMINIMA MUNGKIN & KEPEKATAN NUTRIEN ADALAH DALAM KESEIMBANGAN YANG MENGHAMPIRI KEPADA KEADAAN IA DITEMUI DALAM ALAM SEMULAJADI.
    *Kos menghasilkannya LEBIH TINGGI berbanding sintetik.
    *Perlukan pelaburan yang tinggi dalam SUMBER SEMULAJADI YANG BERKUALITI.
    *Kebanyakan syarikat tidak menjual vitamin atau mineral semulajadi kerana kos tinggi yang terpaksa ditanggung.
    *Enzim TIDAK ALAMI PERUBAHAN MELAMPAU DALAM PEMPROSESAN oleh haba yang tinggi dan pelarut kimia yang keras.
    *TIDAK MENGGUNAKAN pengisi dan pengikat yang keras yang menghalang penyerapan nutrien.
    *Penyediaan BAHAN MENTAH DARI SUMBER SEMULAJADI YANG BERKUALITI.
    *IMBANGAN SEMULAJADI DIKEKALKAN sebaik mungkin
    *Semulajadi adalah bio-kepadatan dan disimpan dalam tisu badan LEBIH LAMA berbanding sintetik.
    *Semulajadi LEBIH MUDAH ditukar oleh badan bagi menhalankan kepelbagaian fungsinya.

    Mengapa perlu elakkan vitamin sintetik ?
    *Ianya tidak digunakan sepenuhnya oleh tubuh kita kerana sistem enzim kita adalah semulajadi bukan makmal kan?
    *Percubaan untuk memadankan enzim tubuh kita yang semulajadi ini dengan vitamin sintetik, lebih kurang sama seperti memadankan sarung tangan kanan ke tangan kiri
    *Vitamin semulajadi lebih aktif dari segi biologi berbanding sintetik, malah 42% lebih berkesan dari sintetik.

    So,apa pihan anda ?
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #72
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Apa istimewanya Collagen Powder Shaklee
    Collagen Powder Shaklee diperbuat daripada red snapper scale @ sisik ikan merah.
    Ia terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan.

    Mengikut kajian, kesan dapat dilihat seawal 8 minggu penggunaan.
    Keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.
    Collage Powder terbukti berkesan untuk:
    - Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
    - Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
    - Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
    - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
    - Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
    - Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
    - Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
    - Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
    - Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

    Apa fungsi utama kolagen ?
    ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
    MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
    MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
    MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
    MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
    MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
    MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara

    http://www.diarisihat.com/2012/08/ap...r-shaklee.html

    Name:  kolagen.jpg
Views: 37
Size:  88.6 KB
    Last edited by i_izan; 08-30-2012 at 06:27 AM.
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

  4. #73
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Hari ni Izan nak kongsi cerita tentang sahabat kita yg consume set 3M
    Alhamdulillah,lepas 2minggu,hasil pam bertambah dari 5ml ke 30ml!
    Tapi..basic jangan lupa ye..supply vs demand

    http://www.diarisihat.com/2012/09/du...an-set-3m.html

    Name:  IMG_2367.JPG
Views: 38
Size:  23.0 KB
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

  5. #74
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Set Berpantang

    Set ini khas untuk ibu-ibu yang baru melahirkan dan dalam tempoh berpantang. Di samping pengambilan ubat tradisional,set ini adalah pilihan terbaik kerana ibu-ibu tidak perlu bimbang tentang kesannya terhadap diri dan bayi. Seringkali terjadi,bayi yang baru lahir mengalami jaundis dan ibu terpaksa menghentikan pengambilan ubat tradisional. Namun begitu, pengambilan suplemen seperti yang dicadangkan sangatlah membantu serta tidak memberikan kesan sampingan yang negatif pada diri dan bayi.

    Set ini sesuai sama ada untuk ibu yang melahirkan secara normal atau pembedahan. Mereka yang baru menjalani pembedahan lain seperti kemalangan jalan raya dan sebagainya juga digalakkan mengambil set ini.

    Mengandungi vitalea,b complex,vitamin C dan zinc. Gabungan vitamin ini membantu penyembuhan luka yang lebih cepat serta mengawal kemurungan akibat stress & keletihan di kalangan ibu-ibu yang baru melahirkan

    http://www.diarisihat.com/2011/06/set-berpantang.html
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

  6. #75
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Khas untuk "pengantin baru" atau "pengantin lama"
    Jom tgk apa perlunya vitamin E & alfalfa terutama sekali bagi yg ada masalah
    #keputihan
    #kedinginan
    #kelelakian

    http://www.diarisihat.com/2012/06/set-kasih-sayang.html

    Name:  kasih+sayang.jpg
Views: 37
Size:  72.1 KB
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

  7. #76
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Anak tak selera makan ?
    Bila makan..memilih...
    Hari ni selsema..minggu depan demam pulak

    Apa kata cuba meal shake
    Meal Shake Shaklee mengandungi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan
    Boleh campur jus buah,susu...janji bukan minuman berkafein

    Saya tak janji anak anda yang kurus jadi gemuk
    Tapi..saya janji...anak itu mendapat nutrisi yang diperlukan oleh badannya

    http://www.diarisihat.com/2011/1 ... shakes-shaklee.html

    Name:  meal+shakes.jpg
Views: 37
Size:  14.7 KB
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

  8. #77
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Zulhijjah semakin hampir
    Jika ada dia antara anda,rakan atau saudara mara akan menunaikan haji pada tahun ini, saya ada beberapa cadangan suplemen yang sesuai
    Antaranya adalah performance drink, b complex, vitamin C dan ostematrix
    Setiap satu memberi mempunyai fungsi yang tersendiri

    http://www.diarisihat.com/2011/10/pa...dan-umrah.html

    Hubungi saya jika anda perlukan sebarang info/konsultasi

    Name:  hajj.jpg
Views: 37
Size:  20.3 KB
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

  9. #78
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Kekurangan zat besi merupakan penyebab utama anemia. Mereka yang mengalami anemia akan sering letih, sukar bernafas, kedatangan haid yang tidak menentu dan pening.

    Vitalea Iron Formula Shaklee membantu memenuhi keperluan zat besi yang dipe
    rlukan oleh badan jika anda tergolong dalam golongan yang TAK SUKA makan daging merah, bijirin dan sayur-sayuran hijau.

    Makanan-makanan ini merupakan makanan yang kaya dengan zat besi.

    Hubungi saya untuk info

    http://www.diarisihat.com/2011/09/ti...engan-air.html

    Name:  vitalea.jpg
Views: 37
Size:  20.1 KB
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

  10. #79
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Apa bezanya Cinch Shake Mix dengan minuman diet lain ?
    Cinch Shake Mix :
    *mengandungi 'leucine' yang mengelakkan badan mengggeleber bila berat badan turun.
    *sumber protein yg membantu pembakaran lemak yang lebih aktif
    *control selera makan kerana nilai 'glisemik yang rendah' bantu perut 'lebih kenyang'dalam tempoh lebih lama.

    http://www.diarisihat.com/2011/05/cinch-shake-mix.html

    Name:  cinch shake mix.jpg
Views: 37
Size:  21.2 KB
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

  11. #80
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    selangor
    Posts
    107
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Saya tau..ramai yg tertanya2 bagaimana cara nak jadi ahli Shaklee?
    Sebenarnya..mudah saja...
    Boleh dengan bayaran atau FREE membership
    Jom baca kat sini kawan2

    http://www.diarisihat.com/2012/09/ba...i-shaklee.html
    Ingin mencuba produk Shaklee?
    Email izan di i_izan@yahoo.com atau
    sms 012-2767170.
    http://www.diarisihat.com/
    ID Shaklee : 852405

Page 8 of 13 FirstFirst ... 456789101112 ... LastLast

Similar Threads

  1. rebellist untuk semua
    By rebellist in forum Salam Perkenalan
    Replies: 10
    Last Post: 04-26-2011, 03:46 PM
  2. Renungan untuk semua
    By wahid2biz in forum Motivasi & Inspirasi
    Replies: 15
    Last Post: 11-18-2009, 02:58 AM
  3. Renungan Untuk Semua
    By kalam in forum Sembang Umum
    Replies: 0
    Last Post: 03-31-2009, 05:04 AM
  4. Jemputan Untuk Semua
    By wahid2biz in forum Sembang Umum
    Replies: 6
    Last Post: 03-22-2009, 05:02 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •