Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    WC Premium uwaismokhtar's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    A, A
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Lightbulb Peluang Kerjaya sebagai Penasihat Kewangan Prudential Assurance & PruBSN Takaful



    Berminat untuk menyertai Syarikat Insurans dan Takaful yang pertama mencecah jualan 1Billion pada tahun 2010?

    Name:  thanks-a-billion-prudential-malaysia.jpg
Views: 226
Size:  35.9 KB

    Agensi kami Al-Isra' Associates (Klang) Sdn Bhd merupakan agensi bumiputera yang berstatus Million Dollar Agency pada 2009, 2010 & 2011 dibawah selian & bimbingan Agency Manager, Encik Abd Aziz Bin Riadi. Rakan-rakan boleh datang sendiri ke Prudential Klang Office untuk sessi pengenalan kepada business insurans & takaful ini dan bagaimana ianya dapat mengubah lifestyle satu ketika nanti... (^^,) Sessi Business Opportunities Presentation yang selalu diadakan oleh Prudential Assurance kali ini yang akan menjemput tuan manager saya Encik Abd Aziz Riadi pada 9hb April 2012. InsyaAllah bolehlah rakan-rakan di area Melaka & Negeri Sembilan untuk turun bertemu dengan leader-leader hebat yang telah berjaya mengubah kehidupan mereka...Sessi ini boleh ditempah melalui saya di talian 019.388.6273 sebelum 6hb April 2012.

    Name:  539914_3633043710560_1408186252_3437117_520979734_n.jpg
Views: 152
Size:  93.8 KB
    Attached Images Attached Images  
    Last edited by uwaismokhtar; 03-29-2012 at 02:49 PM.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium feroz's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    712
    Thanks
    12
    Thanked 87 Times in 33 Posts

    Default

    perlu ade modal ke nk bermula?

  4. #3
    WC Premium uwaismokhtar's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    A, A
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    modal permulaan adalah fees examination..dalam rm300 utuk 3 paper

  5. #4
    WC Premium uwaismokhtar's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    A, A
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up Seminar Bebas Kewangan Melalui Perancangan Kewangan



    assalamualaikum. kami daripada Al Isra' Associates (Klang) Sdn Bhd akan menganjurkan Seminar Bebas Kewangan Melalui Perancangan Kewangan. Seminar ini diberikan secara percuma dan tiada sebarang kos tersembunyi yang diberikan. dan yang paling penting adalah sarapan pagi disediakan. dapat ilmu FREE, makan diberikan lagi...insyaAllah anda tidak akan berasa rugi malah balik dengan ilmu yang jarang orang bangsa kita dapat. seminar akan diberikan oleh En Aziz Riadi, Agency Manager yang amat disegani dan berpengalaman luas dalam bidang insurans & takaful. antara otai otai yang telah berjaya menjadi role model di dalam business ini.

    BERMINAT UNTUK MENYERTAI? boleh hubungi saya di talian 019.388.6273 sekarang sebelum 15hb June. Seminar akan berlangsung pada 16hb June 2012 jam 8.30pagi bertempat di Prudential Klang Office Tingkat 2. boleh merujuk ke laman web saya untuk maklumat berkenaan tempat seminar dan kedudukan office. http://www.uwaismokhtar.com/p/lokasi-kami.html

  6. #5
    WC Premium uwaismokhtar's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    A, A
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kerjaya sebagai agent insurans & takaful ni bukan kerjaya yang mudah seperti skim 4D - duduk diam dapat duit & skim cepat kaya. dalam 10 orang jumpa, 4 orang akan reject, 3orang akan kutuk, 1orang akan berminat dan 1orang akan signup. (^_^) business ni adalah business yang melibatkan pergaulan & kita offer service kita untuk membantu. tak kisahlah bantu kira duit ke, bantu kira retirement plan ke, bantu sedarkan orang ramai tentang kepentingan menyimpan duit ke, mengingatkan orang pasal simpanan haji dan bermacam2 lagi. lebih ramai orang kita bantu, dan lebih banyak duit akan masuk. dan yang paling penting adalah,...kita kena percaya yang rezeki tu datang dari Allah SWT dan bukannya daripada makhluk. =)

  7. #6
    New Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Penang
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    macamana nak cari org?...ayat standard...cari adik bradik & kawan2 dulu......la ni adik beradik & kawan2 dah lari jauh2 bila tgk aku dtg.................so camnar nak cari org?.....nak cari org tak kenal...camnar tu...bole share tips ringkas yg menyakinkan tak?
    cyborq

  8. #7
    WC Premium uwaismokhtar's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    A, A
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    banyak cara nak cari client baru actually. saya bermula business pada 2010 melalui booth promosi & online marketing. antara cara lain untuk kenal lebih ramai prospect adalah aktiviti tabur flyers, tunggu prospect depan bank dan cold calling. lain agency lain method yang digunakan.

  9. #8
    New Member
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Penang
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by uwaismokhtar View Post
    banyak cara nak cari client baru actually. saya bermula business pada 2010 melalui booth promosi & online marketing. antara cara lain untuk kenal lebih ramai prospect adalah aktiviti tabur flyers, tunggu prospect depan bank dan cold calling. lain agency lain method yang digunakan.
    Tabur flyers,cold calling....tunggu prospect depan bank,tu semua nak bagi ada aktiviti & level konfiden naik jer.....result selalunya kaput...haha..betul tak?
    cyborq

  10. #9
    WC Premium uwaismokhtar's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    A, A
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hehehe...tak semestinya bro...3minggu lepas saya dapat client hasil dari bb flyers depan bank... insyaAllah kalau kita berusaha akan dapat hasilnya... rezeki minta dari Allah SWT, kita makhluk hanya mampu merancang dan berusaha..

  11. #10
    WC Premium uwaismokhtar's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    A, A
    Posts
    117
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    pendaftaran untuk partime dan fulltime agent diteruskan untuk tahun 2013

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. PLAN KOMPREHENSIF PENDIDIKAN Prubsn takaful merangkumi (plan 3 dlm satu)
    By Wan Ibrahim in forum Kewangan, Perbankan & Pelaburan
    Replies: 0
    Last Post: 11-04-2011, 03:29 PM
  2. Prudential,prudential Bsn Takaful,takaful Cerdik Dan Prulady
    By aznizam21 in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 30
    Last Post: 01-22-2009, 10:33 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •