Welcome to the forums
Community
Navigation
WC Navigation
Main Page
Article Directory
Affiliate Directory
IM Blog Directory
Download Directory
Forum Menu
Home
Register
FAQ
Members List
Calendar
Search
Today's Posts
Mark Forums Read
Mark Forums Read
View Forum Leaders


Sponsor
Klik Disini Untuk Menaja!.
Terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang telah sudi menaja kewujudan website ini..



Iklan Berbayar
Klik Disini Untuk Mengiklan!.


Credit Cards
Western Union
Loans
Loans
Mobile Phones

 


Welcome, Unregistered.
Member Panel
Go Back   WangCyber.com - Komuniti Usahawan Internet Malaysia > Menjana Wang Secara Online > Perniagaan Internet

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 05-30-2008, 12:32 PM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 117
kidino is an unknown quantity at this point
iTrader: (0)
Default Aston = Syed Ikhwan?

Alright, aku lama gak tak berkecimpung kat WC ni. Sorrylah ek...

Aku tak berapa suka kalau web2 yang nak menipu orang. Frankly, banyak website BAHASA MELAYU yang aku jumpa macam tak honest jea. Biasanya diiklan melalui Adwords and Facebook. Dan lately ni makin bertambah2. Menjadi2 plak...

Dengan income claims yang ... entahlah ...

Muka2 testimonial yang plastik...

Ni penemuan terbaru. Hopefully tuan punya badan bleh clarify...

Aku jumpa website ni http://aston.rahsiainternet.org

Claiming to be Aston aka Syed Ikhwan... Siap ada gambar tu.

Kalau ini bukan Syed Ikhwan, then popularity really gets to him.

Hasil WHOIS menjumpai...

Registrant Contact Information:
Name: Wan Faizol bin Wan Mat
Organization: N/A
Address 1: P.O Box 81 Pos Gerik
City: Gerik
State: Perak
Zip: 33300
Country: MY
Phone: +601.26846586

Kalau melihat pada info WHOIS jomseminar.com, memang takde kena mengena langsung. Malahan IP address web hosting pun lain. Jomseminar.com web hosting US, rahsiainternet.org, web hosting local.

Ikhwan, mungkin ko bleh clarify... Aku nampak agak pelik web tu. Sebab tu aku point out kat sini. Kalau bukan ko, elok take actions. Report polis pun bleh ni. Kes penipuan dan penyamaran.


  #2 (permalink)  
Old 05-30-2008, 01:25 PM
gooler's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 238
gooler is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to gooler
iTrader: (9)
Default

Kat wangcyber ni pun ada yang berkaitan, nickname 'batagolek' adalah pemilik rahsiainternet.org...

aston.rahsiainternet.org kalau tengok kat belakang memang ada kaitan dengan 'batagolek' kerana email yang di gunakan ialah ' batagolek2006[@]yahoo.com'

Last edited by gooler; 05-30-2008 at 01:48 PM.


  #3 (permalink)  
Old 05-30-2008, 01:36 PM
taukey's Avatar
Loyal Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 588
taukey is on a distinguished road
iTrader: (8)
Default

hahahaha.......pelik jugakan....rasanya kalau syed ikhwan la yang empunya takkan nak guna nama aston.

wakakakaka....lawak lawak.

batagolek2005@yahoo.com??? Cover ebook pun ada nama syed ikhwan?


  #4 (permalink)  
Old 05-30-2008, 02:02 PM
TheReds's Avatar
WC300
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,575
TheReds is on a distinguished road
iTrader: (35)
Default

wan faizol ni rajin gak lepak WC ni dulu..
nick die batagolek kalau x silap...
die ni reseller ebook secret strategy syed..
so x salah rasanya..
__________________

~A Winner Never Quits~


  #5 (permalink)  
Old 05-30-2008, 02:17 PM
taukey's Avatar
Loyal Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 588
taukey is on a distinguished road
iTrader: (8)
Default

kalau reseller takder masalah rasanyer....hehehe...nama aston tu mgkn nick global syed ikhwan agak nyer...hehe


  #6 (permalink)  
Old 05-30-2008, 02:33 PM
titaniumhijau's Avatar
WC300
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 1,675
titaniumhijau is an unknown quantity at this point
iTrader: (57)
Default

aston = syed ikhwan.

Betulla tu. Orang yang sama je. Kan kita leh ada banyak nickname yang sama kat internet ni..
__________________


  #7 (permalink)  
Old 05-30-2008, 02:35 PM
aminbeb's Avatar
WC300
 
Join Date: Jun 2007
Location: Shah Alam
Posts: 227
aminbeb is on a distinguished road
iTrader: (9)
Default

sy rasa gambar pada salesletter tu jer yang mengelirukan. Dia tumpang kredibiliti Sifu Syed. maklumat dia ada bahagian. http://www.rahsiainternet.org/aston/payment.htm
Sy tak fikir mamat ni nak menipu orang.
Tapi klw nak kepastian cubalah tanya owner website ni melalui email yahoo tu.
__________________
l Adakah Wang PayPal Anda Selamat?|Rahsia Web Jualan Terkini|| Jadi Pakar IM? |


  #8 (permalink)  
Old 05-30-2008, 02:39 PM
aminbeb's Avatar
WC300
 
Join Date: Jun 2007
Location: Shah Alam
Posts: 227
aminbeb is on a distinguished road
iTrader: (9)
Default

ops.... sy baru terbaca pada salesletter dia :

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera,

Saya, Aston aka Syed Ikhwan . Pada tahun ini, iaitu 2007, umur saya sudahpun mencecah 25 tahun dan pada umur begini, saya sudah mampu mendapatkan sebanyak $498.40 dollar sehari menerusi Internet menerusi program Google Adsense. ........

terus jadi konfius..
__________________
l Adakah Wang PayPal Anda Selamat?|Rahsia Web Jualan Terkini|| Jadi Pakar IM? |


  #9 (permalink)  
Old 05-30-2008, 02:59 PM
taukey's Avatar
Loyal Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 588
taukey is on a distinguished road
iTrader: (8)
Default

hehehe....pastu akaun bank dia lain dan bukan nama syed ikhwan...tu yg sebabkan org konfius...


  #10 (permalink)  
Old 05-30-2008, 03:05 PM
biznezprepaid's Avatar
WC300
 
Join Date: Sep 2007
Location: Sarawak
Posts: 996
biznezprepaid is on a distinguished road
iTrader: (12)
Default

Salah faham je tu...
SYed IKHWAN=Aston...Orang yang sama...


Closed Thread


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Personal Training (Harga Istimewa) : Syed Ikhwan Syed_Ikhwan WTS : Pengiklanan & Pemasaran 244 11-14-2008 06:43 PM
Saya Bagitau Rahsia Syed Ikhwan Syed_Ikhwan WTS : Pengiklanan & Pemasaran 58 08-11-2008 10:11 AM
Panas!! Gambar Syed Ikhwan Kahwin!!! fayz Sembang Umum 62 04-05-2008 03:01 PM
Private Group Syed Ikhwan Syed_Ikhwan Sembang Umum 19 03-21-2008 01:55 PM
Mahu bertukar pendapat dengan Syed Ikhwan Syed_Ikhwan Sembang Umum 15 12-09-2007 07:58 AM


All times are GMT +8. The time now is 08:58 AM. - Forum style by ForumMonkeys
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0