Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    perak
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default kotak untuk packaging/shipping produk



    aslm.

    ada sesiapa tahu kat mana boleh dapat kotak untuk packaging (bukan nak beli whole sale).. boleh beli sikt-sikit.. bersama-sama foam / sponge untuk absorbe hentakan / etc.. in variety size... (orang lain yang jual barang kat internet ni beli kotak untuk packaging kat ner kat malaysia ni?).. boleh tolong saya?

    tq. very much.
    -adib-

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    207
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Saya pun teringin sgt nk tau....
    harap ada sesapa leh share sket experience packaging etc ni.... :o

  4. #3
    WC Premium smartusaha's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    SmartUsaha.com
    Posts
    3,781
    Thanks
    1
    Thanked 112 Times in 51 Posts

    Default

    Tapi kena cari yg terdekat dengan kita lah.. Kalau kat Skudai, Johor ni, ada kilang kat Tmn Universiti yg jual.. Tp sy tak pernah lg pergi, tapi member cakap ada.

    Tips: Baik terus ke kilang dia, dapat harga murah..

  5. The Following User Says Thank You to smartusaha For This Useful Post:

    Mujahid Al-Akhund (05-15-2011)

  6. #4
    Normal Member myname's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Kuala Lumpur
    Posts
    255
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Ada sesiapa boleh dapatkan direktori pengilang2 nih? Ia amat penting bagi saya..
    Sani Rahman Foto Blog :
    http://sanirahman.fotopages.com

  7. #5
    Normal Member bagak's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    KL
    Posts
    306
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default

    sila baca tulisan saya di

    http://wangcyber.com/forum/viewtopic...044e4adc4f936c

    MBE ni saya tengok ada pelbagai saiz kotak dan foam
    diaorang panggil peanut foam

    tapi kedai ni cuma ada di lembah kelang sahaja

  8. The Following User Says Thank You to bagak For This Useful Post:

    Mujahid Al-Akhund (05-15-2011)

  9. #6
    New Member koranto's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Danau Kota
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    buble wrap (plastik yg letup-letup tu) boleh bli dekat kedai hardware. (ace hardware - 2 meter rm 5 sahaja.).

  10. The Following User Says Thank You to koranto For This Useful Post:

    Mujahid Al-Akhund (05-15-2011)

  11. #7
    Moderator rajaads's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,247
    Thanks
    16
    Thanked 45 Times in 27 Posts

    Default

    rasanya kotak yang pos malaysia pun ada jual kat pejabat pos..ada banyak saiz lagi..

  12. The Following User Says Thank You to rajaads For This Useful Post:

    Mujahid Al-Akhund (05-15-2011)

  13. #8
    Normal Member xbest's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Bumi Allah SWT
    Posts
    285
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    ya, kat pos malaysia pun ada jual kotak. harga RM3-RM4 bergantung pada size.
    Masalah Gigi Kuning, Kusam & Kotor?
    Jom Putihkan Gigi Sekarang!
    Lagi Info, Klik Sini..Pemutih Gigi

  14. #9
    Normal Member hssn's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    390
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by koranto View Post
    buble wrap (plastik yg letup-letup tu) boleh bli dekat kedai hardware. (ace hardware - 2 meter rm 5 sahaja.).
    Oh ya ke kat kedai hardware....baru sy tau...puas sya cari kat supermarket, memang tak da...

  15. #10
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    bubble wrap lih beli kat kedai stationary
    tesco pon ada tp mahal & tebal
    klu guna tuk pos akan tambah weight
    if nak pack brg ok
    sbb dia guna bubble both side

    yg kat kedai stationary ada yg jual bubble 1 side
    kat sini semeter 4.00-5.00

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •