Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    83
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Tolong Bagi Idea ,cara nk tingkat kn traffic kt blog ..



    Salam ,sy baru lg kt wang cyber,sy sblum ni bwat bisnes dgn edar flyer ke pjabat2 je..so skunk ni, sy nk mula buat dengan mngunakan internet..
    Saya dah ade blog and fanpages yg x seberapa. but dengan bermodal kan rm1500 ape sy boleh buat untuk memajukan bisness sy...sy agent Loan dan pasaran seluruh malaysia...
    harap OTAI2 tlg bg idea..
    *newbie.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium Faris Ghazali's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Bdr Baru Sg Long, Kajang
    Posts
    50
    Thanks
    12
    Thanked 54 Times in 33 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by UK25825 View Post
    Salam ,sy baru lg kt wang cyber,sy sblum ni bwat bisnes dgn edar flyer ke pjabat2 je..so skunk ni, sy nk mula buat dengan mngunakan internet..
    Saya dah ade blog and fanpages yg x seberapa. but dengan bermodal kan rm1500 ape sy boleh buat untuk memajukan bisness sy...sy agent Loan dan pasaran seluruh malaysia...
    harap OTAI2 tlg bg idea..
    *newbie.
    dengan rm1500 mcm2 blh bt tu....
    teknik yg btl :

    2=macam mana saya buat ?
    1=pilih produk yang niche luas,saya cuma promote satu produk je pasal six pack


    3=HA ! yg ni paling penting,nak jual.... macam mana nak jual/promote/market ?
    ada banyak teknik sebenarnya,
    ~buat website+beli trafik+kumpul mailing list=
    BAGI SAYA:arghh,malas la,nak main main dengan html bla bla
    ~teknik ads=
    BAGI SAYA:arghh,membazir masa je main dgn ppc,apa haram sales tak naik jugak


    4=last2 saya guna teknik ARTICLE MARKETING(review pro and contra produk),
    secret weapon mesti la ayat ayat yang memikat,tu rahsia saya yang utama...
    so,tulis review guna ayat yang berbunga,
    jangan berat sebelah,dah habis,
    cari trafik,macam mana nak cari trafik dengan cepat tanpa perlu banyak kerja ?


    5=download sendblaster,beli email scanner,beli email list yang valid-scan email tengok bagus ke tak
    -then send kepada puluhan ribu orang setiap hari,
    jangan sibuk promote pasal produk tapi promote pasal article....

    6=tu je la....
    mesti semua orang pelik kan,buat 3000 dolar dengan cara simple macam ni ?

    7=sebenarnya,sebelum masuk affiliate,saya tak tanya pasal macam mana nak buat tapi
    apa kesilapan yang expert buat,nampak elak awal awal...
    paling paling paling famous pasal over information,
    basic affiliate is marketing,
    JANGAN TAMAK,pilih satu teknik marketing dan buat bagi besar,
    lagi satu hilang fokus


    8=apa secret weapon saya:
    the power of word,dari headline email,ke content,then review produk,
    tolong lah sedar yang berapa ketul headline boleh mengubah sales supaya jadi lagi baik...
    saya sudah bagi "puzzle",macam mana nak "cantum" its all up to you

  4. #3
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,734
    Thanks
    62
    Thanked 315 Times in 201 Posts

    Default

    bnyak modal tt ..
    mcm2 boleh buat ..

    1. beli fb viral application
    2. sewa hosting
    3. beli refererx - untuk trafik
    4. beli seductivex -
    5.

  5. #4
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,734
    Thanks
    62
    Thanked 315 Times in 201 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by farissoya View Post
    dengan rm1500 mcm2 blh bt tu....
    teknik yg btl :

    2=macam mana saya buat ?
    1=pilih produk yang niche luas,saya cuma promote satu produk je pasal six pack


    3=HA ! yg ni paling penting,nak jual.... macam mana nak jual/promote/market ?
    ada banyak teknik sebenarnya,
    ~buat website+beli trafik+kumpul mailing list=
    BAGI SAYA:arghh,malas la,nak main main dengan html bla bla
    ~teknik ads=
    BAGI SAYA:arghh,membazir masa je main dgn ppc,apa haram sales tak naik jugak


    4=last2 saya guna teknik ARTICLE MARKETING(review pro and contra produk),
    secret weapon mesti la ayat ayat yang memikat,tu rahsia saya yang utama...
    so,tulis review guna ayat yang berbunga,
    jangan berat sebelah,dah habis,
    cari trafik,macam mana nak cari trafik dengan cepat tanpa perlu banyak kerja ?


    5=download sendblaster,beli email scanner,beli email list yang valid-scan email tengok bagus ke tak
    -then send kepada puluhan ribu orang setiap hari,
    jangan sibuk promote pasal produk tapi promote pasal article....

    6=tu je la....
    mesti semua orang pelik kan,buat 3000 dolar dengan cara simple macam ni ?

    7=sebenarnya,sebelum masuk affiliate,saya tak tanya pasal macam mana nak buat tapi
    apa kesilapan yang expert buat,nampak elak awal awal...
    paling paling paling famous pasal over information,
    basic affiliate is marketing,
    JANGAN TAMAK,pilih satu teknik marketing dan buat bagi besar,
    lagi satu hilang fokus


    8=apa secret weapon saya:
    the power of word,dari headline email,ke content,then review produk,
    tolong lah sedar yang berapa ketul headline boleh mengubah sales supaya jadi lagi baik...
    saya sudah bagi "puzzle",macam mana nak "cantum" its all up to you
    guna SMTP server tak utk send emel tu ?? sbb emel sender sya kena ada SMTP server utk send emel

  6. #5
    Normal Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    230
    Thanks
    10
    Thanked 14 Times in 11 Posts

    Default

    untuk apa pakai seductive-x?
    bukan ke seductive-x ni paksa orang klik iklan yg diletakkan di website atau blog?

  7. #6
    New Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Farissoya,

    Very good advise, cuma mintak eleborate sikit pasal ARTICLE MARKETING?

    Saya buat 'business to business' approach. Prospect corporate company.
    So soalan saya - Apa yang perlu ditulis for ARTICLE MARKETING.
    OK tak kalau kita tulis apa yang kita boleh offer to client?
    Terima kasih atas bantuan.
    Menyediakan kelainan pada majlis Hari Keluarga anda ... lihat istimewa disini

    http://dwdf.daisypath.com/ZkL6p8.png

  8. #7
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    83
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by farissoya View Post
    dengan rm1500 mcm2 blh bt tu....
    teknik yg btl :

    2=macam mana saya buat ?
    1=pilih produk yang niche luas,saya cuma promote satu produk je pasal six pack


    3=HA ! yg ni paling penting,nak jual.... macam mana nak jual/promote/market ?
    ada banyak teknik sebenarnya,
    ~buat website+beli trafik+kumpul mailing list=
    BAGI SAYA:arghh,malas la,nak main main dengan html bla bla
    ~teknik ads=
    BAGI SAYA:arghh,membazir masa je main dgn ppc,apa haram sales tak naik jugak


    4=last2 saya guna teknik ARTICLE MARKETING(review pro and contra produk),
    secret weapon mesti la ayat ayat yang memikat,tu rahsia saya yang utama...
    so,tulis review guna ayat yang berbunga,
    jangan berat sebelah,dah habis,
    cari trafik,macam mana nak cari trafik dengan cepat tanpa perlu banyak kerja ?


    5=download sendblaster,beli email scanner,beli email list yang valid-scan email tengok bagus ke tak
    -then send kepada puluhan ribu orang setiap hari,
    jangan sibuk promote pasal produk tapi promote pasal article....

    6=tu je la....
    mesti semua orang pelik kan,buat 3000 dolar dengan cara simple macam ni ?

    7=sebenarnya,sebelum masuk affiliate,saya tak tanya pasal macam mana nak buat tapi
    apa kesilapan yang expert buat,nampak elak awal awal...
    paling paling paling famous pasal over information,
    basic affiliate is marketing,
    JANGAN TAMAK,pilih satu teknik marketing dan buat bagi besar,
    lagi satu hilang fokus


    8=apa secret weapon saya:
    the power of word,dari headline email,ke content,then review produk,
    tolong lah sedar yang berapa ketul headline boleh mengubah sales supaya jadi lagi baik...
    saya sudah bagi "puzzle",macam mana nak "cantum" its all up to you
    ok2,thankz ....tyvm.

  9. #8
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    83
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    [QUOTE=vyner;904076]bnyak modal tt ..
    mcm2 boleh buat ..

    1. beli fb viral application
    2. sewa hosting
    3. beli refererx - untuk trafik
    4. beli seductivex -
    5.


    pnah dgr juga pasal refererx... nt pikirkn..

  10. #9
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,734
    Thanks
    62
    Thanked 315 Times in 201 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by simonreyes View Post
    untuk apa pakai seductive-x?
    bukan ke seductive-x ni paksa orang klik iklan yg diletakkan di website atau blog?
    utk mereka yg main CPA sperti adsense , dan lain2 .. bleh jg guna utk facebook likes . google+ ..

  11. #10
    Normal Member mustaqim's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Kedai.
    Posts
    682
    Thanks
    28
    Thanked 65 Times in 45 Posts

    Default

    low bajet, boleh guna refererx mini.. function dalam rx mini pun kebanyakkan yang orang guna dalam refererx full version..

    sesuai untuk tarik trafik dalam malaysia...
    Berminat untuk menjadi usahawan sampul raya?? Pm saya segera

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Cara tingkat page rank blog
    By Owner in forum Tips & Panduan
    Replies: 23
    Last Post: 12-13-2012, 11:20 PM
  2. Tolong bagi idea untuk "fix" website
    By Rash in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 7
    Last Post: 02-10-2012, 04:03 AM
  3. Tips 3 Saat : Cara mudah tingkat trafik dan SEO blog
    By RajaKamil in forum Tips & Panduan
    Replies: 0
    Last Post: 12-05-2011, 04:02 PM
  4. Cara pemasaran yang anda gunakan bagi menarik traffic
    By aqifdg in forum Perniagaan Internet
    Replies: 12
    Last Post: 04-17-2009, 01:45 PM
  5. mcm mana nk bagi blog dpt traffic yang tinggi?
    By zufar89 in forum Teknik Pemasaran Internet
    Replies: 12
    Last Post: 01-04-2009, 01:07 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •