Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Nak berniaga Bundle Pakaian..



    Assalamualaikum

    Den ader terpikir nak berniaga bundle secara kecil2an..
    ado x sesiapo kek sini yang boleh Guide den nak mulakan perniagaan nie..

    bundle yang den minat and buat kajian:
    Seluar Jeans -levi's
    T-shirt
    T-shirt koler
    Kemeja
    Kasut

    - so otai2 kat sini pls tolong den...
    TqVm

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium taiping_online's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    malaysia
    Posts
    1,295
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts

    Default

    ekau nak jual bundle sumo ni cam mano? internet ko... x internet? den kono tau gak sebab duo2 tu ado bezo

    Quote Originally Posted by dzakir View Post
    Assalamualaikum

    Den ader terpikir nak berniaga bundle secara kecil2an..
    ado x sesiapo kek sini yang boleh Guide den nak mulakan perniagaan nie..

    bundle yang den minat and buat kajian:
    Seluar Jeans -levi's
    T-shirt
    T-shirt koler
    Kemeja
    Kasut

    - so otai2 kat sini pls tolong den...
    TqVm

  4. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by taiping_online View Post
    ekau nak jual bundle sumo ni cam mano? internet ko... x internet? den kono tau gak sebab duo2 tu ado bezo
    Den ghaso offline la... klau online den xbrapo gheti..
    den tgk biz nie mcm cendawan tumbuh.. sana sini ado bundle.. baik kedai high class atau kek pasa malam..

    anyway thanks 4 reply..
    den donga supply dari Kelantan..betul ker..?
    apo beza Us ngan Jepun@ korea..? kualiti..?

  5. #4
    WC Premium taiping_online's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    malaysia
    Posts
    1,295
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts

    Default

    apo lah ekau ni... kalo ekau poi amik yang jopun, ekau bleh dpt banyak trendy punyo design... kalo ekau amik yg kelantan punyo, design dio lobih kurang samo jo... psl kualiti tu, den ghaso x do bezo... ikut ekau lah... tapi, kalo ekau nak bukak kodai bundle, ekau ado ko tompe' dio?

    ps: sumo sini psl bisnes online jo... kalo den punyo reply x memuaskan, minta maaf. kalo ekau nak blaja bisnes online, den bleh ajarkan... ekau send jo private message... sonang2 den reply.

  6. #5
    New Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Laa.. yer ker.. Bundle kek Klantan bukan dari Jepun ker..?
    den ingat dari Jepun... Klau bundle Us dari Singapore..
    ish salah Info la plak..

    Thanks Bro.. eh online boleh jual bundle ker..?
    boleh untung ker..? yer la budak2 it nie mana la nak sgt brg2 bekas.. bundle nie pasaran budak2 low income jer...

    den dah ado tempat.. cuma nak tau mana nak ambik..
    sesiapo bleh tulun...?

  7. #6
    WC Premium taiping_online's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    malaysia
    Posts
    1,295
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts

    Default

    bkn salah info... den ingat ekau nak boli dr Jopun punyo...
    memang bundle kelantan drpd jepun... tapi banyak drpd m'sia gak... diorang punye pakaian x banyak yg stylo... member aku kat kamunting ada buka bundle gak... dia beli direct dr jepun.... can tik wo baju dia... tapi aku x beli sebab x brape layan bundle ni...

    online bleh jual bundle gak... apa2 pun bleh jual secara bundle.... bkn kira brng bekas ke x... kalo ada income, semua kitorang sebat. wahaha

    kalo nak cari org tolong, maybe member2 sini ada... cuba try bukak thread lain.

    Quote Originally Posted by dzakir View Post
    Laa.. yer ker.. Bundle kek Klantan bukan dari Jepun ker..?
    den ingat dari Jepun... Klau bundle Us dari Singapore..
    ish salah Info la plak..

    Thanks Bro.. eh online boleh jual bundle ker..?
    boleh untung ker..? yer la budak2 it nie mana la nak sgt brg2 bekas.. bundle nie pasaran budak2 low income jer...

    den dah ado tempat.. cuma nak tau mana nak ambik..
    sesiapo bleh tulun...?

  8. #7
    WC Premium ramzy0's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kuala Terengganu
    Posts
    1,620
    Thanks
    2
    Thanked 6 Times in 5 Posts

    Default

    huisshh, pe x untung nyer..untung per.
    ler ni xkire high class ker, low class ker,
    kenkadang bundle diorang bantai jer..^_^
    { penah tertonton rencana pasal bundle ni
    kat majalah 3. novel@komik pon di"bundla"kan }

  9. #8
    WC Premium inspiration's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Kuching, sarawak
    Posts
    1,174
    Thanks
    3
    Thanked 22 Times in 4 Posts

    Default

    mungkin boleh cuba buat on-line business macam lelong, buat website tentang pakaian bundle, ambik gambar, letak dalam website, promote, payment received, hantar barang guna pos laju. Sound interesting.

  10. #9
    Normal Member HerbaRimba's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Behind You!!
    Posts
    172
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Ini berdasarkan pengalaman aku 6 tahun lepas.

    Buat baik ngan 'tokey' pengilang bundle. Bila dah baik, senang nak buat 'kerja belakang tabir'. Contohnya ko bleh gi pilih je 'guni-guni' yang dikehendaki dan bleh jugak suruh tokey tu package kan ko semua baju yang ko nak. Dulu, tahun 2002, kat kelantan memang glamer sangat ngan baju-baju band (hardcore, metal, indie..dll) dan baju ni selalunya warna hitam dan harga dia yang baru hampir RM100 sehelai (sila rujuk kat Pertama Complex untuk harga terkini) jadi apa yang aku buat, aku suruh tokey tu bungkuskan guni untuk baju warna hitam je... 80% baju didalam tu biasanya baju band!! satu guni harga masa tu gred A adalah lebih kurang RM400. Jadi, harga bundle sehelai baju band waktu tu paling kurang RM35.

    Masalahnya.. kena ikut trend (rujukan buku-buku jepun, cth boon!) lepas tu baju skate (World industries, zero, gallaz..dll) lepas tu baju beruk plak!!( planet of the apes, bathing apes, baby milo..dll) dan macam-macam trend berdasarkan street wear kat jepun!! Itu baru bahagian baju t-shirt!!

    Seluar jeans Levi's plak, macam-macam pattern kena tahu, bukan setakat Big-E je, jenis kain, tahun seluar dibuat, button jenis mana, hook jenis mana, redline ke tak,..macam-macam lagi lah!!

    T-shirt koler dan kemeja lak, kena tahu brand apa yang glamer dan terkini, kalau tak, reput camtu je..takde orang beli!!!

    Crita pasal kasut lak, lagi panjang rasanya aku nak crita!! senang crita ko kena tahu trend terkini dan tahu harga sepatutnya nak jual dan jangan ko simpan pakai kat ko plak bila ada pelanggan nak beli! (macam aku masih lagi menyimpan beberapa baju nike dan seluar levis first edition walaupun waktu tu ada tawaran ribu-ribu ringgit, sekarang ..hampeh dah ketat!! takleh pakai!!huhuhuhu!!!)

  11. #10
    Normal Member HerbaRimba's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Behind You!!
    Posts
    172
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Tempat nak cari bundle murah:

    Baju, T-shirt, Kemeja, Seluar - Thailand dan Sempadan kemboja

    Kasut - Jordan dan Sempadan Kemboja.

    Yang dekat sempadan kemboja tu, aku dah lupa hari jumaat ke hari isnin ada pesta jualan bundle seluas 2 padang bola sepak disertai oleh peniaga-peniaga dari thailand dan kemboja. Sehari suntuk tak habis nak beli barang!!!

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •