Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 31 to 36 of 36
  1. #31
    New Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sarawak
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool dan lagi...



    saya nak jadikan tapakniaga supaya aktiviti jual beli di internet betul-betul menjadi suatu kebiasaan dan dipercayai di kalangan rakyat malaysia yang biasanya takut untuk berurusniaga melalui internet...

    tapakniaga bukan sahaja sebagai tapak pengiklanan yang murah, malah sebagai tapak pertemuan antara golongan usahawan internet sedia ada seperti anda semua dengan golongan usahawan yang baru berjinak-jinak dengan dunia internet...

    dengan komuniti sebegitu... pastinya ramai golongan pembeli yang tertarik dengan komuniti di tapakniaga dan menjadikan tapakniaga sebagai medan ilmu berkaitan aplikasi internet dalam urusan jual beli, dan sebagainya... seterusnya pastilah perniagaan anda akan bertambah baik...

    perancangan saya sekarang adalah untuk memperkenalkan tapakniaga di kalangan pelajar-pelajar universiti di sabah seperti UMS... dengan erti kata lain, sasaran pasaran tapakniaga sekarang adalah di sabah... dan pastinya bila ia semakin terkenal, ia akan dikenali di seluruh malaysia...

    cuma, saya mungkin kena merancang sikit agar saya dapat buat tapakniaga dalam dua versi, malay dan english... atau biar sahaja dalam malay... khas untuk pasaran di malaysia sahaja...

    kesimpulannya, saya masih dalam perancangan, dan dilema kerana limitasi dalam web programming... tapi setiap itu pasti ada penyelesaiannya 'yang terbaik'...

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #32
    WC Premium lutfee's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    putrajaya
    Posts
    2,510
    Thanks
    23
    Thanked 46 Times in 20 Posts

    Default

    Ya... teruskanlah usahamu itu Heineken.
    Cabaran dan dugaan tu biasalah cuma jgn hangat-hangat tahi ayam jer....
    semoga berjaya tapi kalau ada modal apasalahnya upah org... heheh...

  4. #33
    WC Premium biznezprepaid's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Sarawak
    Posts
    992
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    wah....sepastinya saya akan menyokong usaha anda heneiken...
    semoga berjaya
    berehat sebentar...

  5. #34
    New Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Apasa ko punya nama heineken?
    Aura terbaru MLM malaysia:
    Kami Bukan Along, Kami Cuma Mau Tolong!
    Nak Handphone 3G Percuma? Klik sini
    019 387 3743
    In GOD we trust, the rest we audit!-what auditor says..

  6. #35
    Normal Member starline's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    286
    Thanks
    4
    Thanked 20 Times in 6 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Heineken L. View Post
    saya nak jadikan tapakniaga supaya aktiviti jual beli di internet betul-betul menjadi suatu kebiasaan dan dipercayai di kalangan rakyat malaysia yang biasanya takut untuk berurusniaga melalui internet...

    tapakniaga bukan sahaja sebagai tapak pengiklanan yang murah, malah sebagai tapak pertemuan antara golongan usahawan internet sedia ada seperti anda semua dengan golongan usahawan yang baru berjinak-jinak dengan dunia internet...

    dengan komuniti sebegitu... pastinya ramai golongan pembeli yang tertarik dengan komuniti di tapakniaga dan menjadikan tapakniaga sebagai medan ilmu berkaitan aplikasi internet dalam urusan jual beli, dan sebagainya... seterusnya pastilah perniagaan anda akan bertambah baik...

    perancangan saya sekarang adalah untuk memperkenalkan tapakniaga di kalangan pelajar-pelajar universiti di sabah seperti UMS... dengan erti kata lain, sasaran pasaran tapakniaga sekarang adalah di sabah... dan pastinya bila ia semakin terkenal, ia akan dikenali di seluruh malaysia...

    cuma, saya mungkin kena merancang sikit agar saya dapat buat tapakniaga dalam dua versi, malay dan english... atau biar sahaja dalam malay... khas untuk pasaran di malaysia sahaja...

    kesimpulannya, saya masih dalam perancangan, dan dilema kerana limitasi dalam web programming... tapi setiap itu pasti ada penyelesaiannya 'yang terbaik'...
    Untuk web programming tu saya rasa awak outsource jer kepada orang lain (web designer).Suruh ja diorang touch up balik.Website awak cantik tapi perlu lebih cantik lagi untuk tarik lebih ramai traffik.Sebab website cantik orang suka masuk.Memang banyak advantages.

    Maksud cantik tu = simple + kemas + professional

    Kena kluar modal sikit sebab sekarang ni semua benda berbayar untuk dapat yang berkualiti.Nak g tandas pun dah 30 sen .

    Anyway,saya sokong usaha murni awak tu.Go go go...

  7. #36
    WC Premium CekDet's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    www.SyedHafidz.com
    Posts
    783
    Thanks
    9
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Smile

    Quote Originally Posted by Heineken L. View Post
    Lawatlah www.tapakniaga.com untuk berbincang tentang internet dan perniagaan internet sambil mempromosikan perniagaan anda. Tapak-pengiklanan besar dengan hanya Rm9.00 sebulan. Hantar URL blog anda percuma ke tapakniaga.com sekarang! Baca artikel terkini untuk menambah pengetahuan tentang perniagaan internet.
    camne konsep yang diketengahkan tapakniaga.com?
    forum ke??
    xjelasla konsep nya..
    betul pandangan yang lain2..
    nampak laman web kurang profesional..
    sorie just pandangan

Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •