Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    74
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 3 Posts

    Default Tak tau nak mula buat website



    saya baru beli domain dan hosting dari netkl

    skrg saya tak tau mcm mana nak design website menggunakan control panel yang diberi.

    mcm mana nk design template, nk tambah menu, nk create form dan sebagainya. buat sementara waktu saya pakai free dari openclassified.

    tapi tak boleh nk tambah menu lain. web saya berkisar tentan pengiklanan www.hantariklan.com

    boleh tak sesape tunjuk ajar mcm mana nk buat website contoh mcm olx atau mudah tu. apa yg harus saya buat dulu. kalau ada tutorial lengkap, amatlah saya hargai.

    thanks

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium paklong's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Samudera
    Posts
    4,282
    Thanks
    520
    Thanked 182 Times in 142 Posts

    Default

    oh..........cita cita mu memang tinggi.
    googling la..................................
    cari ilmu sebanyak mungkin sebelum terjun kedalam lubuk.

  4. #3
    Normal Member nonon's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    571
    Thanks
    6
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default

    dalam ni pun banyak juga perkongsian...kena cari dan gali..

  5. #4
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    74
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nonon View Post
    dalam ni pun banyak juga perkongsian...kena cari dan gali..
    dah gali dah. tapi kuar mende lain

  6. #5
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    74
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nonon View Post
    dalam ni pun banyak juga perkongsian...kena cari dan gali..
    dah gali dah. tapi kuar mende lain

  7. #6
    Normal Member jebon's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    718
    Thanks
    3
    Thanked 30 Times in 28 Posts

    Default

    nanti ada yg bantu tt tu
    RAHSIA FOREX TRADER MENJANA 5 ANGKA SEMINGGU!!! KLIK --- >
    http://bit.ly/U2eKI6

    Rahsia menjana pendapatan lumayan 4 5 Angka hanya melalui facebook??? klik --- >
    http://bit.ly/WPFyBT

  8. #7
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    74
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 3 Posts

    Default

    hmmm untuk sementara waktu, guna temporary template dulu. boleh tengok website saya rasa ok dah sikit.

  9. #8
    WC Premium alfatihstudio's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Gombak
    Posts
    1,122
    Thanks
    44
    Thanked 52 Times in 32 Posts

    Default

    Portal iklan sekarang ni dah semakin banyak. Tapi nampak macam lebih banyak yang tutup kedai berbanding yang mampu teruskan.

    Yang paling utama adalah cara mengekalkan kesetiaan pelawat. Sebab tak guna marketing bagai nak rak sekiranya pelawat sediada pun tak rasa nak datang balik.

  10. #9
    Normal Member hamba_allah's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    44
    Thanks
    1
    Thanked 16 Times in 8 Posts

    Default

    Salam, jika saudara baru nk bertatih, amat digalakkan guna CMS ( Content Management System ). hanya perlu klik2 je kn, dari situ..tuan bole la belaja mengenai HTML, CSS, Php dan pelbagai lagi..

    Saya tgk, web saudara telah guna CMS, mungkin perkara pertama yang saudara bole belajar adalah, mengubah thema dl..n edit HTML ckit2..Itu lah pandangan sy jika baru nk mengenal dunia web design..Ini kerana banyak language yang digunakan, tapi elok belajar dari basic
    Megaupload RIP ? Saya simpan file online disini. Anda pun bole juga. Unlimited Bro..
    http://uploadur.com/images/uploadur.png

    About Me : Minat CSS ,PHP,Jquery,AJAX..n Web Security...

    WIFI BOOSTER RM75.00 ( SIGNALKING 48DBI ) - Hubungi saya..
    MODEM USB DOGLE RM90.00 7.2 Mbps..
    PELBAGAI LAGI

  11. #10
    Normal Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    66
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    pakai cms ke? kalo pakai cms, cuba google tutorial untuk buat, tak susah sgt kalo nak pakai template yang disediakan.
    http://exabytes.my
    #1 Web hosting & Domain in Malaysia.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. [Panas] Bertong dah mula buat web
    By bertong in forum Survey & Poll
    Replies: 59
    Last Post: 04-26-2012, 10:07 AM
  2. ada buat kajian keyword sebelum mula biz?
    By ali in forum Perniagaan Internet
    Replies: 3
    Last Post: 12-29-2011, 01:05 AM
  3. mula mula sy nak bg free produk kegilaan wanita n lelaki
    By sexy88 in forum Program Jana Wang Online
    Replies: 6
    Last Post: 08-15-2009, 01:29 PM
  4. Apa yang buat Saya Mula Online Bussines
    By ramfir in forum Perniagaan Internet
    Replies: 33
    Last Post: 06-29-2008, 01:29 AM
  5. Pertolongan Mula Buat Internet Bisness
    By boy in forum Perniagaan Internet
    Replies: 9
    Last Post: 12-12-2007, 03:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •