Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    Normal Member nasrun's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    559
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Post Platform Terbaik untuk Trading Forex



    Assalamualaikum,

    Saya ingin bertanya kepada semua broker-broker forex di WC.

    Apakah platform yang paling baik untuk trading dalam forex.

    Sekarang ini saya trading dalam Crown Forex dan Interbank.

    Terima kasih, di harap dapat membantu.
    Prepaid Paling Jimat OneXOX: www.xoxprepaid.com

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    New Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    untuk kemudahan withdraw dan deposit, better lite forex. senang dan mudah. nak withdraw, deposit, guna maybak2u atau cimb bank.


    Forex world | LiteForex


    amat sesuai untuk warga malaysia.

  4. #3
    Active Member Jebatfx's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,153
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    pendapat saya pula, betul di liteforex mudah nak depo/withdraw tapi cuba fikirkan masalah tak boleh login seperti yg berlaku pada bulan lepas, masalah scam spike dan delay. Liteforex menjadi poplar kerana ramai orang malaysia yang promote kerana mudah untuk join sistem affiliates mereka.

    Sebaiknya you buat kajian menyeluruh dan buat keputusan. Paling penting bagi saya, adakah awak dah betul bersedia untuk live trading ataupun belum. Itu lagi penting. If you rasa dah bersedia, then cubala cari broker yg betul betul sah seperti fxcm dan Ibfx.

    sekian.

    http://asiafxtraders.com/
    Welcome To Asia Fx Traders
    http://jebatfx.blogspot.com/ Welcome To My Forex Blog - lets change the way you trade

  5. #4
    New Member CashXp's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya dah started testing demo akaun baru jumpa forum ni...
    registered dgn broker omputih...
    nak trade sendiri payah.. so sekarang tgh test trading robot
    kalau menjadi then I will start live account

  6. #5
    Active Member Jebatfx's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,153
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    nasihat saya hati hati guna EA.... u kena tahu market dalam phase apa...

    http://asiafxtraders.com/
    Welcome To Asia Fx Traders
    http://jebatfx.blogspot.com/ Welcome To My Forex Blog - lets change the way you trade

  7. #6
    Normal Member nasrun's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Seremban
    Posts
    559
    Thanks
    7
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Aku dah start trading real.. Dan menggunakan platform Crownforex.

    Jebat, awk IB untuk paltform FXCM or IBfx?
    Prepaid Paling Jimat OneXOX: www.xoxprepaid.com

  8. #7
    Active Member Jebatfx's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,153
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    salam,

    saya IB untuk Ibfx la bro.... dari segi withdraw elok fxcm la kerana ada debit card tapi dari segi lot size... elok Ibfx kerana mini acc nya ada micor lot.

    anyway good luck on your trading ya.

    http://asiafxtraders.com/
    Welcome To Asia Fx Traders
    http://jebatfx.blogspot.com/ Welcome To My Forex Blog - lets change the way you trade

  9. #8
    New Member CashXp's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Dah dua minggu EA aku running.. semua untung je...
    hmmm betul ke akaun demo ni???

  10. #9
    WC Premium Nastrade's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    396
    Thanks
    3
    Thanked 26 Times in 13 Posts

    Default

    Biasa la tu.. trading tanpa perasaan takut. Mesti untung je... Cuba ko trade real account, masukkan usd1000, baru buleh tahu emosi ko terganggu ke tak waktu trading tu.

  11. #10
    WC Premium copernicus's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    " MALAYSIA i love... "
    Posts
    840
    Thanks
    0
    Thanked 12 Times in 5 Posts

    Talking terima kasih...

    Quote Originally Posted by Jebatfx View Post
    pendapat saya pula, betul di liteforex mudah nak depo/withdraw tapi cuba fikirkan masalah tak boleh login seperti yg berlaku pada bulan lepas, masalah scam spike dan delay. Liteforex menjadi poplar kerana ramai orang malaysia yang promote kerana mudah untuk join sistem affiliates mereka.

    Sebaiknya you buat kajian menyeluruh dan buat keputusan. Paling penting bagi saya, adakah awak dah betul bersedia untuk live trading ataupun belum. Itu lagi penting. If you rasa dah bersedia, then cubala cari broker yg betul betul sah seperti fxcm dan Ibfx.

    sekian.
    terima kasih Jebatfx. ini dapat saya jadikan panduan nanti saya nak mula melabur nanti...
    " copernicus. anak muda yang sangat bersemangat untuk berjaya. semoga dengan doa kalian, copernicus capai impian. di dunia maya, copernicus aktif (DI SINI) (DI SINI); antara jalan yang dilalui (selamanya insyaALLAH) motto: IDEA EKSTREM = JUTAWAN EKSTREM " >>> RAHSIA SEBENAR Usahawan Internet <<<

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Tips Untuk Newbie: Teknik/Kaedah Pemilihan Niche
    By sophan in forum Teknik Pemasaran Internet
    Replies: 30
    Last Post: 12-01-2009, 11:23 PM
  2. Skrip Membership Berbahasa Melayu atau Inggeris, TERHAD untuk 3 orang sahaja!
    By ramzwatcher in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 21
    Last Post: 04-28-2008, 01:01 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •