Page 1 of 24 1234511 ... LastLast
Results 1 to 10 of 234
  1. #1
    Normal Member cottage's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    245
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Belajar Forex fr newbie(serius only),face2face/online,RM 100 shj.Basic Trading Style



    salam buat semua forrumer dan guests di sini...setelah memorex selama 3 tahun, saya decide utk menawarkan pembelajaran forex secara personal coaching "face to face"..waktunya 1.5 hari (1 hari utk teori dan 0.5 hari utk live trading session). 1 org student shj dlm sesuatu masa supaya boleh lebih fokus.

    Charge RM 100 shj, lokasi adalah pilihan student as long as they convenient.

    Nota adalah berdasarkan direct handwritten given during the session. Students have to re-write back later supaya maklumat2 yg di perolehi boleh di implikasikan ke dalam "server" memasing...Contoh2 charts adalah berdasarkan live chart displayed during market open.

    antara perkara yang diajar..

    1.Basic forex in very detail -->Only discuz dgn mereka yg really zero shj. Briefed by taking Examples from the simple living concept of the real world

    - Trade Currencies..Not Trade Pair..Buy & Sell
    - Understanding leverage Margin,Pip, Lot,spread
    - Best Time to trade


    2.Candlestick Pattern
    - Understanding candlestick base on konsep “Buyers vs sellers”
    - Very important Pattern; Hammer Head, Shooting Star, Bullish/Bearish Engulfing, Pierce Line & Dark Cloud cover
    - Rejection Candlestick (long top/long bottom shadows)
    - Time Frame Principle (Daily VS H4 VS H1, then execute order in M15)


    3.Chart Pattern
    (hanya simple briefing shj sbb based on my experience, it is rather unreliable.Candlestick pattern more have significant impact)

    4.pivot,support & resistence and CSR concept
    - Plotting on chart
    - Understanding concent “Support become resistence - SBR” and Resistence Become Support-RBS”


    5.Trendline

    - Step by step how to draw trendline/channel
    - Identify trend via draw trendline, Channel
    - How to trade when the trendline/channel is breakout


    6. Currency Meter Strength (forex strength meter)
    - Using fx4caster to measure strength of the currency
    - “How strong is strong” & “How weak is weak” ??
    - Daily Average & Hilo Concept.


    7. Penggunaan konsep buy/sell 28 pairs to determine currency domination and tidak akan ada "IF" when we know which currency is more dominant.
    - How to know when the trend is ending by using this concept?


    8.Technical Analysis yg biasa pakai oleh saya..
    - Stochastic Oscillator
    - Trading Divergences (stochastic vs price action)



    8.Fundamental approach –
    Forexfactory (check schedule), understanding market sentiment through actionforex.com, dailyfx.com, fxstreet.com and Bloomberg.com
    - How to find the keyword…
    - How to use consumer sentiment index, How to read Commitment of Traders Report (COT)

    9.Using metatrader
    - type of orders
    - using script and EA


    10.Money Management
    - standard lot yg di guna pakai oleh traders vs capital
    - when to put stop loss and trailing stop loss
    - kiraan margin dan recommended capital exposure/free margin



    11.Concept pair correlation vs Intermarket Analysis
    - Commodity, Indices, Bond, CCY Index vs pair correlation
    (pair pilihan saya, Euro/USD & Euro/Jpy. Why?)



    12. My Basic Trading Style

    - Initial Explosion trading from channel, wedge or triangle
    - Trading Divergences


    hanya serius newbie shj niat saya ikhlas utk menyumbangkan ilmu di samping menambahkan kenalan2 yg berminat utk trade forex, bukan main forex

    Utk Online Coaching bg mereka yg jauh
    Wajib guna desktop sharing software (join.mikogo/logmein etc) dan komunikasi via ym voice mail / skype..Charge ttp sama RM 100
    terima kasih...


    Disclaimer

    saya tidak akan mengajar golden techniques yg di jamin untung dlm forex trading...beribu2 teknik dah di revealed dlm forex but none of them can guarantee 100% profit.

    Apa yg saya ajar adalah basic trading style yg menjadi asas dlm development of technics such reading candlestick pattern,trendline, S & R di facilitate by using currency strength meter, sedikit technical analysis and paling important, Understanding market sentiment. Rate of success is highly depending on emotions.

    Teknik Trading saya adalah mencari price hesitation dlm candlestick, price action via currency strength meter,trendline explosive formation and Support & Resistence...Simple shj. Saya akan bg additional tools yg valuable utk memberi extra confirmation (indirectly confident) entry bila nak open pos...namun, segala2 nya masih 100% bergantung kepada pemahaman ttg konsep asas yg saya ajar di atas-->pivot, support & resistence-->candle pattern--->currency strength---> intermarket correlation. Segala Additional tools tersebut bukannya signal, tp panduan shaja.




    No.Hp : 012-3576124
    email: n_a_z_r_i@hotmail.com
    Last edited by cottage; 08-05-2010 at 02:25 AM.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member cottage's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    245
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Sedikit pengenalan ttg diri saya..

    saya mula kenal forex pada august August 2007...masa tue tgh plan cari jalan lain sbb dah boring jual unit trust public mutual..yer lah, asyek buat cold calling, jumpa org, belanja teh tarik, last2 tak melabur pun..hampeh..

    Modal Pertama forex saya is : usd 1000 ajer. belajar sendiri di cg dan mula trade live dgn stochastic, MA, SAR.alhamdulillah. bulan pertama dan kedua dapat 50% permonth.

    pernah juga loss dlm trade..dr modal 1000USD naik mencecah 3000USD ..at one time, float 500USD then Cut Loss!!! menggigil buang duit rm1.7k++ click mouse jek.

    masa tu baru saya perasan...utk trade, tak kira lah whatever teknik kita pakai with or without chart, mesti faham market sentiment..what drives the pair..saya mula start mendalami stories dkt actionforex, dailyfx, bloomberg(breaking news) dan dukascopy. forex factory pun hanya utk schedule ajer..dr situ juga saya mula belajar ngan ********* ttg currency strength concept dia...alhamdullillah..ilmunya sgt mujarab..cuma, saya tak sempat belajar lebih mendalam lagi dgn dia...

    saya sgt menekankan market sentiment, S & R dan price action dlm cara trade saya. Teknikal analisis saya lebih kepada memahami maksud "price hesitation" dlm candlestick pattern.. That's y saya hanya open class utk newbie shj...only for serius newbie..yg otai2 dah terror part nie..

    saya tak berminat nak screen shot account history ...kalau ada sapa nak tgk, jumpa saya utk tgk di laptop...kang saya paste di sini, ramai kata saya ciplak.

    sekian..
    Last edited by cottage; 05-18-2010 at 06:00 AM.

  4. #3
    Normal Member cottage's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    245
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    my favourite trading style dan sesuai utk newbie...2 triangle formation terbentuk awal pagi nie...rezeki di timeframe H1 dan M15...simple jer..ada loss sket tp recover back..bak kata org, kalau tersalah bas, cepat2 la turun.


  5. #4
    Normal Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Charge RM 100 shj, lokasi adalah pilihan student as long as they convenient.

    -Kalau sabah sarawak boleh ker bro? Guna webcam?
    Free Download Forex Expert Advisor And Forex Robot Reviewed Here:
    >>>>http://forexrobotgeeks.com/<<<<

  6. #5
    Normal Member cottage's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    245
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by forexrobotgeeks View Post
    Charge RM 100 shj, lokasi adalah pilihan student as long as they convenient.

    -Kalau sabah sarawak boleh ker bro? Guna webcam?
    boleh...harap webcam lancar..kalau sekat2..takut tak berbaloi dgn bayaran rm 100 tue nnti

  7. #6
    Normal Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Gombak
    Posts
    264
    Thanks
    1
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Default

    so bila da abs teori trs live trade ker??brape modal??brape profit leh dapat ??
    I am CIMB Financial Consultant
    Create Wealth with Investment,Protect Wealth With Takaful & Preserve Wealth with Estate Planning
    Ads by WangCyber

  8. #7
    Normal Member cottage's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    245
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Trade demo dulu tuan hehehe...try to be konsistensi dulu in making positive pips...

    so, after get konsistent dgn demo akaun, sacrificekan 10USD utk trade live...mc takpe tapi pengalaman lebih berharga utk bersedia bila dah decide trade dgn amount yg kita plan ...mana tahu sikit2 lama jadi bukit...10USD jd 100USD..who knows?

    pengalaman trade live tak sama dgn trade demo....no matter how kita "anggap demo as live"...


    apa yg saya dah ajar nnti (teori + praktikal) dah membolehkan u trade because ia adalah ASAS kepada development of techniques in forex...

    mODAL(mikro akaun)

    10USD..bukak 0.01 to 0.02 lot...satu pip 0.01cents to 0.02cents
    100 USD...bukak 0.05 lot to 0.1 lot...satu pip 0.05 cents to 10cents (maximum)

    nak 1 pip 1 usd..lebih selamat kalau bukak 1000 USD...at least ada free margin more than 1000%

    pROFit

    Based on how much u exposed and capital u put in...
    Last edited by cottage; 05-21-2010 at 12:43 AM.

  9. #8
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    71
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by cottage View Post
    salam buat semua forrumer dan guests di sini...setelah memorex selama 3 tahun, saya decide utk menawarkan pembelajaran forex secara personal coaching "face to face"..waktunya 1.5 hari (1 hari utk teori dan 0.5 hari utk live trading session). 1 org student shj dlm sesuatu masa supaya boleh lebih fokus.

    Charge RM 100 shj, lokasi adalah pilihan student as long as they convenient.

    Nota adalah berdasarkan direct handwritten given during the session. Students have to re-write back later supaya maklumat2 yg di perolehi boleh di implikasikan ke dalam "server" memasing...Contoh2 charts adalah berdasarkan live chart displayed during market open.

    antara perkara yang diajar..

    1.Basic forex in very detail
    - what is traded in Forex Market
    - Which currencies most traded/ How to read FX quote
    - Trendiness/which one is most dominant/How to determine currency domination
    - Role of Commercial Banks in Forex Market
    - Fungsi leverage dan Understanding Margin,Pip, Lot,spread
    (utk memudahkan pemahaman dgn jelas, huraian definisi akan berdasarkan contoh2 dlm urusan harian of the real world)
    - time yg sesuai utk trade


    2.Candlestick Pattern
    - Understanding relationship between opening, closing prices..Buyers vs sellers
    - Solitary Candlesticks/Relative Candlesticks (Reading momentum)/Explosive formation
    - Reversal/Continuation pattern
    - Time Frame Principle


    3.Chart Pattern
    (hanya simple briefing shj sbb based on my experience, it is rather unreliable.Candlestick pattern more have significant impact)

    4.pivot,support & resistence and CSR concept
    - Plotting on chart
    - Understanding concent “Support become resistence - SBR” and Resistence Become Support-RBS”


    5.Trendline

    - Step by step how to draw trendline/channel
    - Identify trend via draw trendline, Channel
    - How to trade when the trendline/channel is breakout


    6. Currency Meter Strength (forex strength meter)
    - Measure currency strength based on scale.

    7. Penggunaan konsep buy/sell 28 pairs to determine currency domination and tidak akan ada "IF" when we know which currency is more dominant.
    - How to know when the trend is ending by using this concept?


    7.Technical Analysis yg biasa pakai oleh saya..
    - Stochastic, dan moving average
    - How to measure overbought and oversold



    8.Fundamental approach –
    Forexfactory (check schedule), understanding market sentiment through actionforex.com, dailyfx.com, fxstreet.com and Bloomberg.com
    - How to find the keyword…
    - How to use consumer sentiment index, How to read Commitment of Traders Report (COT)

    9.Using metatrader
    - type of orders
    - using script and EA


    10.Money Management
    - standard lot yg di guna pakai oleh traders vs capital
    - when to put stop loss and trailing stop loss
    - When to take profit



    11.Concept daily average dan pair correlation
    -What is correlation
    -check correlation via mataf.net
    -check correlation via indicator account
    -selection of pairs for multitrading..bukan hedging ya..



    hanya serius newbie shj niat saya ikhlas utk menyumbangkan ilmu di samping menambahkan kenalan2 yg berminat utk trade forex, bukan main forex

    terima kasih...

    Disclaimer

    saya tidak akan mengajar golden techniques yg di jamin untung dlm forex trading...beribu2 teknik dah di revealed dlm forex but none of them can guarantee 100% profit.

    Apa yg saya ajar adalah basic trading style yg menjadi asas dlm development of technics such reading candlestick pattern,trendline, S & R di facilitate by using currency strength meter, sedikit technical analysis and paling important, Understanding market sentiment. Rate of success is highly depending on emotions.




    No.Hp : 019-3468067 (pm) atau 019-6928364 (am)
    email: n_a_z_r_i@hotmail.com
    berminat bro...saya area selayang..nak bayar macam mana nie?
    Download Robot Forex PERCUMA. Klik Sini:
    http://www.my4xblog.blogspot.com/

  10. #9
    WC Premium Faiz Shafie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Seri Kembangan, Malaysia
    Posts
    4,341
    Thanks
    103
    Thanked 245 Times in 100 Posts

    Default

    berminat gak nie..nanti la..kumpul duit dulu dengan IM lepas tu terjun balik ke dunia forex..dunia forex..adalah dunia sebenar saya..

  11. #10
    Normal Member cottage's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    245
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Robot Forex View Post
    berminat bro...saya area selayang..nak bayar macam mana nie?
    bayar Cash lepas habis sesi 1utk guaranteed sesi ke -2 pula. 1st time jumpa takkan terus mintak duit kot ehehehe...

    * nak masuk ipta, kena bayar dulu....

    :rolleyes:

Page 1 of 24 1234511 ... LastLast

Similar Threads

  1. Tiada Istilah Newbie
    By RajaKamil in forum Motivasi & Inspirasi
    Replies: 28
    Last Post: 02-17-2011, 07:41 PM
  2. Saya Bukan Newbie...
    By smartusaha in forum Perniagaan Internet
    Replies: 41
    Last Post: 06-30-2010, 12:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •