Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Normal Member mantopcyber's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 1 Post

    Default Doa mohon murah rezeki



    "Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".
    JOM SENANG BERSAMA SAYA. KLIK SINI . SAYA BAWAKAN ANDA MELAYARINYA

  2. The Following 7 Users Say Thank You to mantopcyber For This Useful Post:

    Akmal_Kamel (08-22-2011), Azam Wahid (08-23-2011), Imabiz (08-08-2011), jiymanh (08-08-2011), shazwi (08-23-2011), Syedz (08-08-2011), zhilmy87 (08-09-2011)

  3. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  4. #2
    Active Member redfar's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    shah alam
    Posts
    1,481
    Thanks
    128
    Thanked 40 Times in 39 Posts

    Default

    Dalam ayat ni pun dah ada mengatakan jangan meminta-minta..
    Terlihat blog pengacara TV3, Mazidul Akmal Sidek yang membongkar kegiatan sebenar pengemis yang kudung.
    Bolehlah jenguk blog beliau.. Hehe..
    Dia amik gmbr dari pengemis tu mengemis di pasar (bazaar Ramadhan) sehingga pengemis tu keluar dari bazaar tersebut.
    Akhirnya, terbongkar segalanya apabila beliau menyimpan kaki palsu. Hehe.
    Depan2 Mazidul amik gambar.

    Moral of the story, kalau diberi keupayaan yang sempurna berusahalah..
    Janganlah meminta2.. Just my 20 cent..

  5. #3
    HyperActive Member Syedz's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Shah Alam, Selangor, Bandaraya Anggerik "Mai Secawan"
    Posts
    5,222
    Thanks
    165
    Thanked 139 Times in 96 Posts

    Default

    moga-moga kita sama-sama dilimpahi rezeki dari Allah S.W.T

  6. #4
    Active Member abutalib's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Melaka - KL- Perlis
    Posts
    4,048
    Thanks
    470
    Thanked 173 Times in 137 Posts

    Default

    Zaman sekarang ni banyak penipuan

    Sebelum-sebelum ni pun di TV ada

    menyiarkan mengenai golongan pengemis

    ni yang memperolehi pendapatan yang

    lumayan dengan menjadi pengemis

    walaupun pada fizikalnya masih sihat

    dan amampu untuk bekerja

  7. #5
    Normal Member santrix's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Melaka
    Posts
    30
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thank..saya pun baru nak berjinak2 dgn clickbank. Harap2 doa nie membantu. InsyaAllah.

  8. #6
    Normal Member mantopcyber's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by redfar View Post
    Dalam ayat ni pun dah ada mengatakan jangan meminta-minta..
    Terlihat blog pengacara TV3, Mazidul Akmal Sidek yang membongkar kegiatan sebenar pengemis yang kudung.
    Bolehlah jenguk blog beliau.. Hehe..
    Dia amik gmbr dari pengemis tu mengemis di pasar (bazaar Ramadhan) sehingga pengemis tu keluar dari bazaar tersebut.
    Akhirnya, terbongkar segalanya apabila beliau menyimpan kaki palsu. Hehe.
    Depan2 Mazidul amik gambar.

    Moral of the story, kalau diberi keupayaan yang sempurna berusahalah..
    Janganlah meminta2.. Just my 20 cent..
    Betul3x... kenalah berusaha, baru Allah mudahkan rezeki kita...
    JOM SENANG BERSAMA SAYA. KLIK SINI . SAYA BAWAKAN ANDA MELAYARINYA

  9. #7
    Normal Member mantopcyber's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by santrix View Post
    Thank..saya pun baru nak berjinak2 dgn clickbank. Harap2 doa nie membantu. InsyaAllah.
    aminn..

    p/s: kalau tuan juga berminat nk buat affiliate, just make a promotion, dpt komisyen,blhlah klik link bwh ni.. insyaAllah byk membantu luaskan ilmu dunia pemasaran internet
    JOM SENANG BERSAMA SAYA. KLIK SINI . SAYA BAWAKAN ANDA MELAYARINYA

  10. #8
    Normal Member mantopcyber's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 7 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by abutalib View Post
    Zaman sekarang ni banyak penipuan

    Sebelum-sebelum ni pun di TV ada

    menyiarkan mengenai golongan pengemis

    ni yang memperolehi pendapatan yang

    lumayan dengan menjadi pengemis

    walaupun pada fizikalnya masih sihat

    dan amampu untuk bekerja
    moga kita tak tergolong dlm golongan demikian.. mg Allah berikan petunjuk dan memudahkan urusan kita..amiin
    JOM SENANG BERSAMA SAYA. KLIK SINI . SAYA BAWAKAN ANDA MELAYARINYA

  11. #9
    Normal Member noorizan's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    21
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tq tt atas info doa nie..
    semoga tt dimurahkan rezki oleh Allah swt..

  12. #10
    Normal Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    119
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Terima kasih atas perkongsian doa ini

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Petua Murah Rezeki..Jom sama-sama kita amalkan..
    By waheeda in forum Motivasi & Inspirasi
    Replies: 26
    Last Post: 12-19-2014, 12:50 AM
  2. Rahsia murah rezeki
    By Mohd Firdaus in forum Motivasi & Inspirasi
    Replies: 40
    Last Post: 09-02-2014, 01:14 AM
  3. Tip Murah Rezeki
    By Jutawan Tak Terpandang in forum Tips & Panduan
    Replies: 20
    Last Post: 02-01-2012, 04:15 AM
  4. Replies: 23
    Last Post: 11-14-2010, 05:27 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •