+ Reply to Thread
Results 11 to 20 of 78
- 11-06-2006 01:19 PM #11Junior Member Array
- Join Date
- Aug 2006
- Location
- changlun
- Posts
- 138
- Thanks
- 0
- Thanked 0 Times in 0 Posts
peh, saya pun dah baca temuramah saudara dlm majalah tu.
minimum pendapatan RM20,000 SEBULAN? tahniah, saya bangga dgn kejayaan saudara.
ops, boleh la kongsi dgn saya pahit maung saudara sebelum mendapat pendapatan tersebut, ok ka?
- 11-06-2006 01:19 PM # ADS
- 11-06-2006 03:01 PM #12WC Premium Array
- Join Date
- Sep 2006
- Location
- Ampang, Selangor
- Posts
- 776
- Thanks
- 0
- Thanked 2 Times in 2 Posts
jutawan tu menjadi cabaran paling utama kepada kita semua...takkan kita nak tengok je mereka berjaya?kita pun mesti nak berjaya jugak kan?Walaupun mungkin kita tak sesuai dengan cara mereka menjadi jutawan dengan MLM contohnya,kita cuba pula bidang yang kita suka dan menjadi jutawan dan itu lebih bermakna.Saya pun teringin dan berazam menjadi jutawan dalam usia muda...
Video Panduan Blog Wordpress - PANAS !! Bina Blog .com anda sendiri step-by-step !!
Jom sertai Affiliate VideoBuatBlog.com! Komisen RM40.00 !!
Mengapa kita gunakan Hostgator? kod kupon diskaun hostgator: specialdiscountnow
- 11-06-2006 03:18 PM #13
Hehe teringin gak nak jadi jutawan ni, tapi nak kekalkan jutawan tu susah gak kan
Saya ada lebih kurang 14 tahun lagi kalau nak keluar dalam majalah tu :p
Target saya untuk tahun 2007 nanti cukuplah saya dan Najmi mampu nak beli rumah masing-masing sendiri, insyaAllah. Kahwin lambat lagi kot
Watch Our Step by Step Doing Online Business
Great Info's For Newbie
http://www.road2millionaire.com
- 11-06-2006 03:33 PM #14
Saya baru 23, lagi 12 tahun...Insyaallah..Bersama kita berusaha..
- 11-06-2006 03:42 PM #15
23? Biar betul rajaads.. Tengok gaya dah macam bapak budak je.
- 11-06-2006 03:43 PM #16Moderator Array
- Join Date
- Jul 2006
- Location
- Kelantan
- Posts
- 1,787
- Thanks
- 0
- Thanked 20 Times in 11 Posts
Wow.. berkobar2 semangat nak jadi jutawan ni...
P/S: Jom Berniaga barulah leh jadi jutawan
- 11-06-2006 04:56 PM #17WC Premium Array
- Join Date
- Dec 2005
- Location
- SmartUsaha.com
- Posts
- 3,773
- Thanks
- 0
- Thanked 53 Times in 28 Posts
Tapi kan.. Jangan pula rasa kita "bersalah" dan "kecewa" jika tak tercapai impian jutawan tu.
Sebab, setiap orang rezeki berbeza-beza, cara hidup berlainan, pemikiran lain-lain, kemampuan lain, pendek kata, persekitaran memainkan peranan juga dalam mengejar impian tersebut. So, ada yang pendapatan ribu dah cukup bagi dia, maka sesuailah untuk dia. Ada yang perlukan puluhan ribu, juta, maka itu untuk dia.. Masing2 kena ukur baju di badan sendiri.. Jangan sebab orang nak jadi jutawan, kita pun nak jadi juga. Last2 tak tercapai, frust tang tang.. 
Yang paling teruk adalah, tiadanya sifat syukur terhadap rezeki yang diperolehi sekarang.. Kononnya, dirinya tak sehebat orang lain yang pendapatannya berpuluh ribu sebulan, berbanding dirinya ratusan jer sebulan.. Dalam hal ini bagi saya, setiap orang ada jalannya yang tersendiri dalam mencapai cita2. Ada yang cepat, ada yang lambat.. Maka, tak salah jika pendapatan hanya ratus, ribu atau juta. Masing-masing punya rezeki.
Maka, pentingnya syukur agar segala usaha kita diberkati. InsyaAllah, kuat usaha dan sedar apa yang kita lakukan, kita dapat pendapatan juta tuu.. Jika tak dapat, itulah ketentuanNya. Rezeki Allah tu luas tak terkira terutama untuk mereka yang beriman dan beramal soleh..
Wassalam.
PS. "Sejuta" iman dan taqwa itu lebih bermanfaat daripada sejuta harta yang akan kita tinggalkan kelak.. --> very 'sceptical' tapi itulah hakikatnya.. Jadilah OKB. Orang Kaya Bertaqwa.
- 11-06-2006 07:59 PM #18Loyal Member Array
- Join Date
- Sep 2006
- Location
- Pontian, Johor
- Posts
- 471
- Thanks
- 1
- Thanked 6 Times in 5 Posts
Okb..
Nak promot sikit nie.. dah baca x buku Chef Li yang baru OKB (Orang Kaya Bertaqwa).. saya belum habis baca lagi nie.
Best suma buku2 dia.. yang paling best sekali buku yang kedua Menjejaki Jalan Kekayaan..
Ayuh..semarakkan semangat usahawan kita..
- 11-07-2006 01:39 AM #19Pioneer Member Array
- Join Date
- May 2006
- Posts
- 943
- Thanks
- 0
- Thanked 0 Times in 0 Posts
Memang bagus dan lebih baik kalau ramai orang Melayu Islam tak kira umur, jadi jutawan. Ini supaya mereka2 ini boleh membantu saudaranya yg kurang berkemampuan dengan mengeluarkan zakat dan sedekah. Orang kaya/jutawan yg terbaik adalah org yg memberi manfaat dan faedah kepada agamanya dan saudaranya.
- 11-07-2006 02:49 AM #20



LinkBack URL
About LinkBacks
Reply With Quote




Bookmarks