Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Normal Member Cikgu Umi's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Desa Mentari, Petaling Jaya
    Posts
    100
    Thanks
    0
    Thanked 40 Times in 14 Posts

    Default Rumah BERHANTU di Shah Alam...



    Salam sejahtera kepada semua warga WC..

    Hari ini saya nak berkongsi sedikit tentang ‘Rumah-rumah di Shah Alam’.... RUMAH BERHANTU, bukan rumah berhantu yang masuk kat funfair tu, tapi ini adalah realiti..


    Bukan niat untuk menakutkan... tapi sekadar ingin berkongsi dengan anda semua.


    Banglo kayangan seksyen 12 Shah Alam



    Bango ini dikenali sebagai Banglo Kayangan, terletak di seksyen 12 Shah Alam. Ramai orang cakap rumah ni rumah Mona Fandey, tapi maaf, saya takde bukti kukuh tentang rumah ni sape empunya rumah ni. Banyak sangat dah versi cerita tentang rumah nie. Ada orang cerita rumah nie dulu terbakar, orang gaji mati kat dapur, ada orang cerita anak owner rumah ni mati kat buaian dan macam-macam lagi.

    Yang saya tahu rumah ni la dimana seorang ahli seekers maut sewaktu menjalani pengembaran dulu, tetapi ramai yang tidak tahu mengenainya.



    Rumah Sek 2 Shah Alam



    Ok, tentang rumah ini pula, ia terletak di seksyen 2 Shah Alam, cerita mengenainya ditulis sendiri oleh bekas penyewa rumah ini dulu yang juga bekas pelajar UiTM ( KLIK DISINI ). Beliau menceritakan bagaimana sengsaranya dikacau di dalam rumah ini waktu hari pertama duduk dirumah tu ( kisah benar ). Tidak hairanlah owner rumah hanya meminta RM50 sebagai bayaran pertama untuk masuk rumah itu dan berpesan kepada mereka agar tidak membawa masuk barang-barang lagi kerana bimbang susah nak angkat kerana rumah itu 2 tingkat.. ( Cuba anda fikir apa yang tersirat disebalik alasan tu... ).


    Rumah tepi SIRIM Sek 2 Shah Alam



    Haa.. yg ini pulak, penghuni original (chinese family) duduk rumah ni sekitar lewat 70s, lepas tu ada tragedi yg berlaku, rumah tersebut dibiarkan sekian lama, lepas satu satu penyewa masuk/keluar sebab tak tahan asyik di kacau je, bila Al-Arqam menyewa rumah tersebut, diorang duduk ramai2 dlm banglo tu.. bangun pagi, badan ada yg calar-balar, ada yang kena pindahkan ke tempat lain, bila start 11.00 pm onwards bunyi riuh satu rumah mcm ada party.. etc, lepas tu kosong balik, lepas tu..rumah tersebut dibuat tempat belajar english language, dan akhirnya ditukar kepada pejabat, dan telah diubah-suai berberapa kali, jadi staf dtg pkl 7am, 7pm mesti dah takde org kat dalam tu, dinasihatkan kalau nak pergi tengok tempat ni jangan la pegi malam, sebab ramai pegi malam balik rumah demam, ia BENAR !



    Kalau anda nak tahu, Seksyen 2, Seksyen 1(UiTM), Tasik, Kompleks PKNS adalah penempatan dan pembangunan yang paling awal kat shah alam ni, bermula naik dengan ITM awal 1970an, Tasik Shah Alam adalah tasik buatan manusia, dulu hutan dan kelapa sawit bertanah gambut, Pusat Shah Alam ni dulu hutan berbukit bukau. So anda faham-faham dan fikir dua kali la kalau nak duduk rumah-rumah yang dah lama kosong tu yea ??

    Dan yang paling penting, selalu mengingati Pencipta kita, kerana Dia lah yang Maha Kuasa yang telah mencipta kita dan makhluk-makhluk lain di sekeliling kita.


    P/S : Saya pernah lalu dirumah banglo kayangan sek 12 tu pada pukul 8 malam, serius memang seram tak semena-mena, lain macam sangat masa melintasi rumah tu dan tak berani nak toleh. Anda berani ??? cuba la pergi....







    Last edited by Cikgu Umi; 04-19-2011 at 02:10 PM.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member Keyboard's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    699
    Thanks
    48
    Thanked 57 Times in 40 Posts

    Default

    Kat mana pun ad usikan april fool ne,taula la ne bulan april ,hehe

  4. #3
    WC Premium JenamaOnline's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    www.rahsia3k.com
    Posts
    6,553
    Thanks
    64
    Thanked 226 Times in 165 Posts

    Default

    Hahahahahahahaha ye ke Keypad eh silap keybord hahahahhaha.... banyak juga terbaca kat FB tak per "Bilo kito ingat ko ore, ore ingat kito... sebab tu di mari jumpo kito" pelawok pelawok pelawok pelawok.....

  5. #4
    Active Member RomeoRavent (RR)'s Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Depan Laptop.
    Posts
    1,197
    Thanks
    24
    Thanked 116 Times in 87 Posts

    Default

    kite bako jer...
    meh kite ronjang..
    hahahahahaha...

  6. #5
    Normal Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    197
    Thanks
    26
    Thanked 19 Times in 13 Posts

    Default

    hhaha "" pelawok pelawok pelawok pelawok"


    tapi aku teringat satu program dari Indonesia "Uji Nyali dunia lain" http://www.youtube.com/results?searc...q=1&oq=uji+nya

    meremang woo hehe.

  7. #6
    Normal Member Cikgu Umi's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Desa Mentari, Petaling Jaya
    Posts
    100
    Thanks
    0
    Thanked 40 Times in 14 Posts

    Default

    Hik hik

  8. #7
    WC Premium Hafiz Wasa's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,181
    Thanks
    79
    Thanked 86 Times in 37 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by JenamaOnline View Post
    Hahahahahahahaha ye ke Keypad eh silap keybord hahahahhaha.... banyak juga terbaca kat FB tak per "Bilo kito ingat ko ore, ore ingat kito... sebab tu di mari jumpo kito" pelawok pelawok pelawok pelawok.....
    ---> kalo jupo tok bomoh ni, silo mitok air serabut perut..

  9. The Following 2 Users Say Thank You to Hafiz Wasa For This Useful Post:

    GoMonsta (04-20-2011), haqimie (04-19-2011)

  10. #8
    Normal Member haqimie's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Posts
    119
    Thanks
    13
    Thanked 18 Times in 12 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Hafiz Wasa View Post
    ---> kalo jupo tok bomoh ni, silo mitok air serabut perut..
    kalu demo nok kawe wak ko demo so hafiz wasa
    Gangguan MAKHLUK HALUS??? kami ada PENYELESAIANNYA...

    buntu apabila TERLANJUR... disini kami membantu anda

  11. #9
    WC Premium Tengku Faris's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Teranung!
    Posts
    2,722
    Thanks
    122
    Thanked 184 Times in 91 Posts

    Default

    Sy tengok rumah-rumah macamtu pun dah tahu.

    Memang ade 'sesuatu'...
    Jom LIKE page TENGKU FARIS TG KHALID (400,000 LIKES)

    Jemput JOIN Bengkel Facebook
    www.BengkelFacebook.com
    (CARA SEBENAR BUAT DUIT DI FACEBOOK!)

  12. #10
    Normal Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    197
    Thanks
    26
    Thanked 19 Times in 13 Posts

    Default

    creepy... member aku pernah pegi duk kat simpang dpt rumah sek2 tu.. selamba je "ehem tu" dia baling2 ranting tu..

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Hotel Bajet di Shah Alam, Rate?
    By reezluv in forum Sembang Umum
    Replies: 0
    Last Post: 04-12-2011, 05:58 PM
  2. Kedai basikal di Shah Alam
    By bestari in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 1
    Last Post: 12-20-2010, 11:31 AM
  3. HPA City RM100 Juta Di Shah Alam
    By hpaonline in forum Sembang Umum
    Replies: 12
    Last Post: 02-26-2010, 07:01 AM
  4. cuci gambar murah kl/pj/shah alam/
    By AlanMarz in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 2
    Last Post: 10-12-2009, 08:45 PM
  5. Hotel dekat Uitm shah alam?
    By libran in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 11
    Last Post: 07-05-2009, 10:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •