Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 33
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    44
    Thanks
    11
    Thanked 7 Times in 5 Posts

    Default Pelaburan Hartanah Vs Pelaburan Emas, mana yang terbaik?



    Mari bincang macam mana kita boleh beli rumah tanpa modal..
    Ya SK berpengalaman dalam bidang ini
    SK
    Gaji rendah? mahu beli rumah? mahu beli rumah tanpa modal?, perkongsian SK dalam ebook untuk anda di
    saufikarim.com

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member Fiz Azqa's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    spanarhidup.com
    Posts
    128
    Thanks
    13
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Beli rumah tanpa modal TT, takyah pakai downpayment ker? Menarik gaktue..

  4. #3
    WC Premium InternetMillionaire's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    230
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 7 Posts

    Default

    Hartanah makin naik, emas makin naik..
    Hartanah boleh disewakan...emas mcmana nak sewakan?
    Tapi dalam Islam kita mmg digalakkan simpan emas utk pelaburan..
    Hot Domains For Sale => Cereka (.)com -Best for buku cerita niche
    Jubah (.)net - Hi searches kywrd "jubah"
    Pelabur (.)com
    - Pelabur yg ada blog?
    Hinopsis (.)com - Hinopsis ebook?
    Bankrap (.)com

  5. #4
    Active Member abutalib's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Melaka - KL- Perlis
    Posts
    4,048
    Thanks
    470
    Thanked 171 Times in 137 Posts

    Default

    EMas pelaburan jangka panjang dan dapat faedah pun dalam jangka masa agak lama...

    Hartanah guna modal yang besar tetapi pulangan yang cepat....

  6. #5
    Normal Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    44
    Thanks
    11
    Thanked 7 Times in 5 Posts

    Default

    Ya Fiz!, tanpa bayar downpayment..SK tau mcm mana cara..dah beli rumah ke?? atau baru nak beli rumah?
    kalau belum dapatkan ebook percuma 7 kesalahan utama ketika nak beli rumah..
    SK
    Gaji rendah? mahu beli rumah? mahu beli rumah tanpa modal?, perkongsian SK dalam ebook untuk anda di
    saufikarim.com

  7. #6
    Normal Member sadiq sigaraga's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    209
    Thanks
    42
    Thanked 14 Times in 9 Posts

    Default

    kedua2nya perlu..tapi apa2 pun sebelum membuat sebarang pelaburan.cari ilmu secukupnya..jangan sedih di kemudian hari..

  8. #7
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    klang
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Keduanya penting dan bagus sebagai satu pelaburan. Pendapat aku la sebelum terlibat dgn pelaburan hartanah perlu ada sedikit sebanyak ilmu ttg hartanah, perlu buat homework lebih dan laburkan sedikit masa utk research sesuatu lokasi yg berpotensi utk dilaburkan. Klu strategy berkesan mampu memberi kita satu pasive income yg lumayan. Klu tak duit lebur begitu saja malah berhutang pula dgn bank sedangkan hartanah tersebut tak berpotensi utk disewa/jual spt kebykan lot lot kedai habis rosak tanpa berpenghuni.

    Emas pula blh bg kita cash money tanpa perlu menjualnya (apa lagi klu tak pajak kt ar rahnu . Walau pun kita berhutang dgn bank emas fizikal tersebut msh kepunyaan kita.

  9. #8
    WC Premium JacKhalid's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    436
    Thanks
    22
    Thanked 39 Times in 27 Posts

    Default

    Salam.

    Emas VS hartanah mcm langit dgn bumi.

    Emas rugi la. Tengok la spread dia berapa banyak. 10g gold bar jual RM1700+, kalau nak jual balik diorang beli RM1500+ je.
    Nak tunggu breakeven memang lambat...

    Beli rumah at least boleh buat tempat berteduh. Boleh sewakan. Harga berlipat ganda naik esp rumah landed.

    Banyak lagi kelebihan melabur dalam hartanah berbanding emas ni. Ni baru sikit...

  10. #9
    Normal Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Pelaburan asb.

  11. #10
    New Member Dhia's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Setiap pelaburan ada pro n cons nya. Dicadangkan, sebelum melabur dalam mana2 portfolio, perlu ilmu dan mentor.
    Emas pd pendapat saya, adalah aset cair dan pelaburan jangka panjang. So means, senang nak dijual jika emergency berbanding hartanah. Tetapi pelaburan hartanah adalah satu aset yang semakin naik. Untuk beli rumah dgn zero downpayment pun ada caranya. Berminat boleh layari : dhiarich.com

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Pelaburan hartanah yang terbaik
    By franklcy in forum Sembang Umum
    Replies: 2
    Last Post: 04-30-2012, 03:39 AM
  2. Pelaburan hartanah yang terbaik
    By franklcy in forum Program Jana Wang Online
    Replies: 0
    Last Post: 09-15-2008, 03:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •