Page 6 of 11 FirstFirst ... 2345678910 ... LastLast
Results 51 to 60 of 109
  1. #51
    Normal Member Jutawan Gold's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    200
    Thanks
    1
    Thanked 14 Times in 11 Posts

    Default



    Quote Originally Posted by ramfir View Post
    Terima kasih untuk panduan.
    sama2..

    jika ada apa2 persoalan..dipersilakan..sy cuba menjawab..
    Ingin tahu rahsia simpanan emas?Dapatkan penerangan PERCUMA
    Hubungi saya :019-9708897

    FB Group :Gold Investor Club
    http://jutawangold.com/
    Klik Like :http://www.facebook.com/Jutawangold.official
    Tambah Info dan Beli Emas dengan Ilmu

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #52
    Normal Member rahzabiz's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Pulau Pinang, Malaysia
    Posts
    45
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Jutawan Gold View Post
    sabar saudara..

    dealer ada byk

    1.dealer yg tk ada niat pun nk jd dealer..tp sbb beli byk-mereka ni beli semata utk dismpan..dan mmg tk menjual

    2.dealer yg kurang aktif..kerana tiada pendedahan atau kurang masa..

    mcm sy..wpun part time..alhamdulillah dpt penuhi permintaan pelanggan..dri sekecil 1 dinar shaja hingga yg beratus gram..tiada prejudis..

    sy suka org mula myimpan emas dan nk galakkan lbh rmi org beli emas..

    sy byk buat online je biz ni..yg jauh sy pos..
    hmm....terima kasih atas nasihat.

    lepas sy post pasal ni haritu tetiba plak semua yg sy tanya tu mula memberi respon.
    cam tau2 je...

    tahniah kepada bro jutawan gold atas usaha saudara.
    Insyaallah klu ada rezeki kita akan berurusan.

    Apa pun wat masa ni sy lebih suka berjumpa face to face dgn ejen. Senang sy nk 'ajar' klu dia cuba bergurau senda

  4. #53
    Normal Member rahzabiz's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Pulau Pinang, Malaysia
    Posts
    45
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    tumpang tanya...

    kalau kumpul dirham agak2 bagus tak untuk pelaburan masa depan?
    ada org nak jual dirham kelantan kat sy. masih berfikir nk beli ke tak

  5. #54
    Normal Member Jutawan Gold's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    200
    Thanks
    1
    Thanked 14 Times in 11 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rahzabiz View Post
    tumpang tanya...

    kalau kumpul dirham agak2 bagus tak untuk pelaburan masa depan?
    ada org nak jual dirham kelantan kat sy. masih berfikir nk beli ke tak
    dirham ni diperbuat dri silver (perak)..harga pergram lebih mahal sedikit sbnrnya..

    jika tuan ingin membeli..eloklah utk tujuan simpan lama..dan dirham ni tujuan asalnya utk tujuan muamalat..

    kalau utk pelaburan,perak dalam bentuk bar lebih murah..

    memandangkan DnD bukan matawang,pada sy ok je tuan beli dirham itu utk simpanan + pelaburan..

    sy sendiri menyimpan pelbagai jenis silver termasuk dirham..(blh tgk 'koleksi gambar' di web sy)

    tahun ni saya mensasarkan nk beli lbh byk silver dlm bentuk bar
    Ingin tahu rahsia simpanan emas?Dapatkan penerangan PERCUMA
    Hubungi saya :019-9708897

    FB Group :Gold Investor Club
    http://jutawangold.com/
    Klik Like :http://www.facebook.com/Jutawangold.official
    Tambah Info dan Beli Emas dengan Ilmu

  6. #55
    Normal Member Jutawan Gold's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    200
    Thanks
    1
    Thanked 14 Times in 11 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rahzabiz View Post
    hmm....terima kasih atas nasihat.

    lepas sy post pasal ni haritu tetiba plak semua yg sy tanya tu mula memberi respon.
    cam tau2 je...

    tahniah kepada bro jutawan gold atas usaha saudara.
    Insyaallah klu ada rezeki kita akan berurusan.

    Apa pun wat masa ni sy lebih suka berjumpa face to face dgn ejen. Senang sy nk 'ajar' klu dia cuba bergurau senda

    sama2..

    dan terima kasih...cuba sharing kerana minat..

    hehe..bguslah mereka dh respond..mudah saudara nk berurusan nnt..

    suka tang 'Senang sy nk 'ajar' klu dia cuba bergurau senda "
    Ingin tahu rahsia simpanan emas?Dapatkan penerangan PERCUMA
    Hubungi saya :019-9708897

    FB Group :Gold Investor Club
    http://jutawangold.com/
    Klik Like :http://www.facebook.com/Jutawangold.official
    Tambah Info dan Beli Emas dengan Ilmu

  7. #56
    Normal Member rahzabiz's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Pulau Pinang, Malaysia
    Posts
    45
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Jutawan Gold View Post
    dirham ni diperbuat dri silver (perak)..harga pergram lebih mahal sedikit sbnrnya..

    jika tuan ingin membeli..eloklah utk tujuan simpan lama..dan dirham ni tujuan asalnya utk tujuan muamalat..

    kalau utk pelaburan,perak dalam bentuk bar lebih murah..

    memandangkan DnD bukan matawang,pada sy ok je tuan beli dirham itu utk simpanan + pelaburan..

    sy sendiri menyimpan pelbagai jenis silver termasuk dirham..(blh tgk 'koleksi gambar' di web sy)

    tahun ni saya mensasarkan nk beli lbh byk silver dlm bentuk bar
    hmm...betul jgk kan.

    sy dah dapatkan 1 dinar PG dgn 5 keping 1 dirham kelantan harini.
    belum tau lg apa nk buat dgn dirham tu hehe...
    simpan jalah buat koleksi. mana tau 10 thn lg kut ada org berminat

    mm...kelantan dh dpt. pasni nk try dapatkan Perak punya plak.

  8. #57
    Normal Member Jutawan Gold's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    200
    Thanks
    1
    Thanked 14 Times in 11 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rahzabiz View Post
    hmm...betul jgk kan.

    sy dah dapatkan 1 dinar PG dgn 5 keping 1 dirham kelantan harini.
    belum tau lg apa nk buat dgn dirham tu hehe...
    simpan jalah buat koleksi. mana tau 10 thn lg kut ada org berminat

    mm...kelantan dh dpt. pasni nk try dapatkan Perak punya plak.
    hehe..nk share sikit..

    tahun lepas..dirham kelantan bulan 8..rm13..

    masa sy beli baru2 ni 50pcs....rm20..

    bbrapa hari lepas sy beli..dh naik rm23

    keuntungan rm150 dlm msa 3 hari..

    hehe..tp utk dismpan..ada juga yg beli..sy go on je..pastu sy cover la balik..
    Ingin tahu rahsia simpanan emas?Dapatkan penerangan PERCUMA
    Hubungi saya :019-9708897

    FB Group :Gold Investor Club
    http://jutawangold.com/
    Klik Like :http://www.facebook.com/Jutawangold.official
    Tambah Info dan Beli Emas dengan Ilmu

  9. #58
    WC Premium ramfir's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Malaysia
    Posts
    1,646
    Thanks
    31
    Thanked 42 Times in 27 Posts

    Default

    Smalam baru sahaja hadir seminar publicgold di miri disampaikan oleh PokLi..

  10. #59
    Normal Member zilasafein's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Kuala Lumpur | Selangor | N. Sembilan
    Posts
    51
    Thanks
    0
    Thanked 21 Times in 8 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ramfir View Post
    Smalam baru sahaja hadir seminar publicgold di miri disampaikan oleh PokLi..
    alhamdulillah.. bertambah seorang lagi rakan yang dah celik tentang emas..
    http://pondokburok.tripod.com/dinar | 019.300.1230
    NEWS @ facebook 'pondok burok' YM: zilasafein | MSN: zilasafein

    TABLE TALK utk perkongsian ILMU EMAS - KL | SEL | N.9
    PONDOKBUROK menjalankan URUSNIAGA JUAL/BELI emas PG/GCP secara ONLINE utk SIMPANAN HARTA/pelaburan & MEMBELI emas terpakai

  11. #60
    WC Premium ramfir's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Malaysia
    Posts
    1,646
    Thanks
    31
    Thanked 42 Times in 27 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by zilasafein View Post
    alhamdulillah.. bertambah seorang lagi rakan yang dah celik tentang emas..
    Kesedaran tu dah ada, cuma peluang tak sampai.
    Ni peluang dah ada depan mata, nak grab secepat mungkin.

Page 6 of 11 FirstFirst ... 2345678910 ... LastLast

Similar Threads

  1. Domain Backorder? Siapa Pernah?
    By ramfir in forum Sembang Umum
    Replies: 3
    Last Post: 07-30-2011, 10:37 AM
  2. Cinta Monyet..(siapa pernah)
    By aimanaico in forum Sembang Umum
    Replies: 11
    Last Post: 07-05-2010, 03:33 PM
  3. Siapa Pernah Buat Seminar?
    By Amirul Hafiz in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 6
    Last Post: 06-17-2010, 09:27 AM
  4. Siapa pernah pakai VPN?
    By 7FiguresGuy in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 10
    Last Post: 03-11-2009, 06:27 AM
  5. Siapa pernah guna Pligg?
    By rajaads in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 1
    Last Post: 04-02-2007, 01:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •