Page 616 of 652 FirstFirst ... 116516566606612613614615616617618619620626 ... LastLast
Results 6,151 to 6,160 of 6511
  1. #6151
    Normal Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    170
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    Quote Originally Posted by mozan72 View Post
    ni aku paste chart hubline utk kita sama2 kaji...ari ni dh untung 1 sen..blh hold lg kot
    Hubline punya finacial dh kuar..ada improvement tp EPS cuma 0.2sen..so PE dia still tinggi...dividen pun tk declare kali ni...
    tp price dia now mg cun...main antara 12-13 sen jer....klu masuk tahan pukat ok kot gaknyer....

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #6152
    Normal Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    133
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by mytrade View Post
    huh dah nk pencen bro???
    klu tolak cuti kira keje 5 bulan jer lagi la???
    diorang byr ker klu cuti tk clear....
    pasni masuk POP (persatuan org pencen) la yer...
    bkn 5 bln...ada lg dlm 8 bln...aku dh kira sekali cuti 90 ari 2...askar biasa la pencen awal...paling awal 21 thn service...cam aku lajak lg 1 thn jd 22 thn sb x nak x dpt pelarasan pencen...sapa2 ada keje kasi la kt aku...thn dpn aku dh nk gi kursus peralihan...kursus bakal2 pesara...boss aku dh sign cuti aku...haaa..ingat nk gi jb...kt mana best

  4. #6153
    Normal Member saifuls's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    757
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    sunyi nampaknya thread ni. Semua tengah susun strategy agaknya. Saham banyak yg tengah murah ni. Aku punya pilihan

    1. AIRASIA
    2. MHB
    3. BIMB
    'trade at your own risk'

  5. #6154
    Normal Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    170
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    The Board of Directors of Mitrajaya Holdings Berhad is pleased to announce that the shareholders have at the Annual General Meeting on 7 June 2011 approved the share dividend on the basis of one (1) treasury share for every twenty (20) existing ordinary shares of RM1.00 each held in the Company.
    The dates for the entitlement and crediting of the Share Dividend are as follows:
    Entitlement Date : 1 July 2011
    Date of crediting the Share dividend : 15 July 2011

    First and final single tier cash dividend of 12% in respect of the financial year ended 31 December 2010.

    Subdivision of every one (1) existing ordinary share of RM1.00 each held in Mitrajaya Holdings Berhad ("Mitrajaya") ("Existing Share(s)") into two (2) ordinary shares of RM0.50 each ("Mitrajaya Shares") ("Share Split")

    Bonus Issue of up to 135,125,767 new Mitrajaya Shares ("Bonus Share(s)"), on the basis of one (1) Bonus Share for every two (2) Mitrajaya Shares held after the Share Split ("Bonus Issue")

    issuance of up to 50,672,163 new free warrants in Mitrajaya Holdings Berhad ("Mitrajaya") ("Free Warrants" or "Warrants") on the basis of one (1) Free Warrant for every eight (8) Mitrajaya Shares held after the Share Split and Bonus Issue
    On behalf of the Board of Directors of Mitrajaya, MIDF Amanah Investment Bank Berhad wishes to announce that the Company has on 8 June 2011 fixed the exercise price for Warrants to be issued pursuant to the Free Warrants Issue at RM0.90 per Warrant.

    The exercise price of RM0.90 per Warrant is based on the five (5)-day weighted average price of Mitrajaya's shares up to 8 June 2011 amounting to RM2.5573 and represents a premium of approximately 5.58% over the closing theoretical ex-price of Mitrajaya Shares after the Share Split and Bonus Issue of RM0.8524 on 8 June 2011.


    Kat atas adalah announcement oleh Mitrajaya harini...
    Ringkasnya ialah pada exdate 29Jun2011 (yakni sapa yg ada hold share MItra selewat 28Jun2011) akan layak dapat smua yg diumumkan iaitu :
    Split share : jika ada 1 share akan jadi 2 share...
    Bonus share : jika ada 2 share dapat bonus 1 share so total jadi 3 share...
    Warrant : setiap 8 share selepas split dan bonus akan dapat 1 warrant free yg exercise price dia ialah RM0.90.
    Cash Dividen : juga dapat cash dividen iaitu 12% berdasarkan par value...kiraan aku : par value adjusted kepada RM0.50 slps split pada exdate...so 12% bermakna (12/100 x RM0.50) = RM0.06...jika dibandingkan dgn harga share slps split dan bonus ialah RM0.85 maka ia kira2 7.5% yield...
    Share dividen : setiap 20 share akan dapat lagi 1 share dividen...

    walaupun arini share Mitra ialah Rm2.61....tp pada 29Jun2011 price akan diadjust auto selaras dgn split dan bonus...iaitu price pada penutup 28June2011 akan dibahagikan 3....dan akan jadi open price pada 29Jun2011....

  6. #6155
    Normal Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    170
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    actually walaupun share price slps split dan bonus menjadi rendah tapi ia adalah harga kos bg 3 share ...setara dgn 1 share yg kita sblm exdate iaitu RM2.xx makna jika kita buy mitra 1 share pada rm2.40..esoknye exdate total share kita selepas split dan bonus menjadi 3..tp price sudah berubah menjadi RM0.80....

    apa yg aku suka ialah warrant dia yg exercise pada RM0.90 dan dividen....

  7. #6156
    Normal Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    432
    Thanks
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    salam semua selamt kembali... mari kita meriahkn lg tread ni.
    minggu ni aku dh dua kali tembak..satu muhibbah 1.69 dn tadi & e&o 1.50. 3 ari lps was2 nak tmbak latexx sekali dia fly la....ape pn selamat semuanya.
    Last edited by M-123; 06-09-2011 at 01:31 PM.

  8. #6157
    Normal Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    432
    Thanks
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mytrade View Post
    actually walaupun share price slps split dan bonus menjadi rendah tapi ia adalah harga kos bg 3 share ...setara dgn 1 share yg kita sblm exdate iaitu RM2.xx makna jika kita buy mitra 1 share pada rm2.40..esoknye exdate total share kita selepas split dan bonus menjadi 3..tp price sudah berubah menjadi RM0.80....

    apa yg aku suka ialah warrant dia yg exercise pada RM0.90 dan dividen....
    Ingat nak amik juga... tqvm
    dh dekat2 nanti tgk chart juge.

  9. #6158
    Normal Member norukto's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    291
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 6 Posts

    Default

    Focus ari ni agak-agak kene goreng tak? sebab ari ni isu lagi share pada rega 0.10, tapi rega dia sekrang 0.08, baik beli yg dah ada kat pasaran????? Tak tahulah ada yg akn push? Apa pendapat, kalau nak ken goreng boleh tumpang sekaki ari ni.

  10. #6159
    Normal Member saifuls's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    757
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 7 Posts

    Default

    XOX ni saham apa ha. Baru puclic listed hari dah rugi. Ni macam nak tipu investor je. sapa2 yg beli IPO tentu tepuk dahi. Bursa tak buat kerja ke. Tak check dulu ke harga yg dia letak utk IPO tu betul ke tak betul. Kalau macam ni sure orang takut nak beli IPO.
    'trade at your own risk'

  11. #6160
    Normal Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    432
    Thanks
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by saifuls View Post
    XOX ni saham apa ha. Baru puclic listed hari dah rugi. Ni macam nak tipu investor je. sapa2 yg beli IPO tentu tepuk dahi. Bursa tak buat kerja ke. Tak check dulu ke harga yg dia letak utk IPO tu betul ke tak betul. Kalau macam ni sure orang takut nak beli IPO.
    saham telekomunikasi...aku ade baca juge tapi x amik pusing company kecik tapi financial dia mcm x cun. Ape pn kena baca prokpestus dgn betul sblm membuat ape2 trading. Utk pengetahuan semua klci blum lagi menjunam...hold je, rasenya lame2 menjunam juga...kita tgk minggu depan.

Similar Threads

  1. Pelaburan Unit Amanah, pulangan 12% setahun
    By XploR in forum Kewangan, Perbankan & Pelaburan
    Replies: 286
    Last Post: 08-21-2013, 09:18 AM
  2. Jom Main FIFA online 2
    By arzul27 in forum Sembang Umum
    Replies: 24
    Last Post: 03-31-2009, 12:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •