Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Normal Member Zafrin's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Melaka
    Posts
    183
    Thanks
    1
    Thanked 8 Times in 7 Posts

    Default Cara Membuang Virus Menggunakan REGEDIT



    Selalu kena virus n antivirus xdpt nk remove virus tu?so ada cara nak buang sesetengah virus yg 'degil'.tp cara ni lebih berkesan untuk membuang virus selain daripada worm/brontok. kalau korang dah scan pc dgn antivirus tapi masih ade g si makhluk durjana nie,n korang tau nama virus tu follow step nie.. :

    1) Pergi dekat start -> RUN -> REGEDIT

    2) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entversion\Run

    nanti kt sebelah kanan tu akan ada keluar semua program yg tengah Run atau yg tgh korang buka, so nnti virus yg tgh 'RUN' n buat kerja dekat PC pun akan ade namanya di situ.so korang klik je kt nama virus tu, contohnye jambanku.exe/cinta.exe/myheart.exe/ dan lain2nya.lepas tu delete je.

    tapi jgn sebarangan delete pe2 yg ade dlm REGEDIT,sebab kalau korang terdelete atau tertukar setting untuk program,driver atau ape2 je dlm setting window,nanti masalah lain pulak yang akan timbul. so makesure betul2 benda tu virus,baru lah delete.

    kaedah lain

    1. keluarkan hard disk anda

    2. guna pc yg lain (pastikan antivirusnya dah diupdate)

    3. Scan hard disk yg dikeluarkan tadi dengan menggunakan pc yg bersih itu.

    4. masukkan semula hard disk yg siap di scan tu ke dlm badannya semula.

    5. Selesai

    Tips: Elakkan guna Autoplay bila kita nak bukak Pen Drive, sebaik baiknya open Pen Drive secara manual (melalui My Computer). Bila kita bukak melalui Autoplay, virus dengan slumbernyer masuk ke dalam PC kita tanpa segan silu.

    Semoga Berjaya. Good Luck

    zack IT center
    Last edited by Zafrin; 11-21-2011 at 04:34 AM.

  2. The Following 2 Users Say Thank You to Zafrin For This Useful Post:

    AZROL (04-04-2012), naimhalel (04-03-2012)

  3. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  4. #2
    WC Premium Alexandria90's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    438
    Thanks
    10
    Thanked 14 Times in 13 Posts

    Default

    Info yang berguna.Thanks.

  5. #3
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thx for sharing
    Official Website: http://www.seagm.com/
    Official FB Fans Page: https://www.facebook.com/SEAGamerMall

  6. #4
    Normal Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    70
    Thanks
    37
    Thanked 8 Times in 3 Posts

    Default

    nice info tq

  7. #5
    Normal Member jebon's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    721
    Thanks
    3
    Thanked 25 Times in 25 Posts

    Default

    info yg sangat menarik
    RAHSIA FOREX TRADER MENJANA 5 ANGKA SEMINGGU!!! KLIK --- >
    http://bit.ly/U2eKI6

    Rahsia menjana pendapatan lumayan 4 5 Angka hanya melalui facebook??? klik --- >
    http://bit.ly/WPFyBT

  8. #6
    Normal Member naimhalel's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Alor Star
    Posts
    241
    Thanks
    39
    Thanked 11 Times in 11 Posts

    Default

    wah...terima kasih info yg bagus ni...
    >>>>> Nak LEDAKkan jualan produk anda?? <<<<<


  9. #7
    Normal Member superkingdom's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    227
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Info yang berguna.Thanks

  10. #8
    Normal Member xrabbit3's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Sg Buloh,Selangor
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    wah..x pnh terpikir cara nie,terima ksh tt,info yg amat berguna..!!!yahooo...

  11. #9
    WC Premium Imabiz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    http://www.pakarbuatblog.com
    Posts
    13,461
    Thanks
    220
    Thanked 261 Times in 189 Posts

    Default

    thank.. info yang berguna...

  12. #10
    Normal Member aidilmart's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Bumi Kenyalang
    Posts
    672
    Thanks
    0
    Thanked 16 Times in 16 Posts

    Default

    thanks 4 info..
    mmg regedit mmg byk gune nyer klu kite tau kan2..

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Bagaimana cara betul nak iklankan di google adwords menggunakan CARA MANUAL???
    By usahawanmuda in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 7
    Last Post: 11-08-2010, 11:52 AM
  2. Newbie: Cara Menggunakan Fungsi SEARCH Pada Forum
    By galadriel in forum JV Centre & Prelaunch!
    Replies: 60
    Last Post: 07-09-2010, 08:45 AM
  3. Ebook Cara menggunakan Twitter PERCUMA !!!
    By Safuan_Sipenglipurlara in forum WTB : Perkhidmatan Bebas
    Replies: 2
    Last Post: 09-14-2009, 10:46 PM
  4. Ebook PERCUMA Cara menggunakan Twitter !!!
    By Safuan_Sipenglipurlara in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 7
    Last Post: 11-07-2008, 12:30 PM
  5. cara mudah untuk membuang email yg tidak diperlukan
    By rizal in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 2
    Last Post: 07-15-2006, 09:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •