Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Petua mengelakkan kehamilan



    Salam kalian,

    Nak tanya tentang petua untuk mengelakkan kehamilan. Kawan baik saya sejak sekolah menengah telah terlanjur dengan teman lelaki nya. sekarang dia menangis dan gelisah sebab period dia dah lambat seminggu. and teman lelaki dia buat tak endah. hanya saya lah tempat dia mintak pertolongan.

    nak tahu ada tak petua nk elakkan kehamilan?

    and ape boleh buat nk (petua) elakkan kandungan dari terus kekal kalau sudah hamil?


    Saya pon turut risau dengan dia ni. harap ada sape2 dapat bantu.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member NikHisyam's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    615
    Thanks
    33
    Thanked 17 Times in 15 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Gear1 View Post
    Salam kalian,

    Nak tanya tentang petua untuk mengelakkan kehamilan. Kawan baik saya sejak sekolah menengah telah terlanjur dengan teman lelaki nya. sekarang dia menangis dan gelisah sebab period dia dah lambat seminggu. and teman lelaki dia buat tak endah. hanya saya lah tempat dia mintak pertolongan.

    nak tahu ada tak petua nk elakkan kehamilan?

    and ape boleh buat nk (petua) elakkan kandungan dari terus kekal kalau sudah hamil?


    Saya pon turut risau dengan dia ni. harap ada sape2 dapat bantu.
    Hamboih! First post da kasi kontroversi.

  4. #3
    Normal Member taukereload's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Pasir Putih Sabah
    Posts
    808
    Thanks
    21
    Thanked 62 Times in 55 Posts

    Default

    Saper soh buat keje haram... aiiiseeehhhh... klu dah kawen berbulan2 tak period pun tak risau.. cuma pgi jumpa doktor je la... hehehe
    >>DOWNLOAD PERCUMA SEKARANG !!!<<


  5. #4
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Kota Bharu
    Posts
    92
    Thanks
    2
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    lau btl da mengandung,suh dy kawen cpt2 sbln anak lam perut tu x ley binkan atas nama laki tu..cian baby tu..

  6. #5
    Active Member zakeri's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    University of Washington Seattle
    Posts
    4,833
    Thanks
    247
    Thanked 112 Times in 81 Posts

    Default

    wajib kahwin ni.. bukan nak elak mengandung....!@#$$^%$#@


  7. #6
    Normal Member putera izman's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Seremban
    Posts
    306
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 9 Posts

    Default

    ooo...saya ada petuanya tapi saya tak berani nak bagi takut subahat dosanya terpaksa saya tanggung..budak kecil 2 tak berdosa yang bersalah ibunya.Saya tak sanggup tgk janin/bayi tak bersalah digugurkan pada pandagan saya suh la member wat report nt pasti teman lelakinya terpaksa la bertanggung jawab kalau tak duk dalam jail
    ---->>Nak Software Backlink Tak?? Murah Jer PM me Harga Menarik<<---

  8. #7
    Normal Member NikHisyam's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    615
    Thanks
    33
    Thanked 17 Times in 15 Posts

    Default

    rasanya ade ahli WC yang buat ebook pasal keterlanjuran.. try search..

    tapi better kawin je la.. da cukup umo kan? kesian anak yang dikandung tu, tak bersalah pon..

    pandai buat pandai tanggung..

  9. #8
    Active Member NasirBP's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bee Fee, Johor
    Posts
    1,186
    Thanks
    221
    Thanked 60 Times in 53 Posts

    Default

    Perkara dh trjadi x leh undur balik... & xde petua utk mengelak kehamilan seperti ni & di larang keras warga wc utk memberi petua yg berkaitan . TT minta petua elak kehamilan yg telah terjadi (tu bahasa sopan) .. atau sbenarnya minta petua utk gugurkan kandungan ?

  10. #9
    Active Member abutalib's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Melaka - KL- Perlis
    Posts
    4,060
    Thanks
    470
    Thanked 136 Times in 126 Posts

    Default

    Kalau nak elakkan bermakna membunuh janin dalam perut tu la

  11. #10
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    biar jer buncit perut dia tue, tgk boyfriend nk bt mcm mane...mesti cuak giler, dh pndai bt pndai tnggung la...petua mcm nie pn ada..dunia2...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 138
    Last Post: 03-05-2014, 02:37 PM
  2. [WTB] Servis menulis artikel bahasa melayu [Niche Kehamilan]
    By Asyraf Azmi in forum WTB : Perkhidmatan Bebas
    Replies: 10
    Last Post: 02-14-2011, 04:33 AM
  3. cmne nak mengelakkan diri daripada terbeli barangan tiruan?
    By shafwan in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 3
    Last Post: 05-29-2010, 04:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •