Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27
  1. #1
    WC Premium whitelim's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    546
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default seminar-seminar berkaitan perniagaan internet dijalan secara PERCUMA



    Ingin pendapat saudara saudari.

    Bolih ke seminar-seminar berkaitan perniagaan internet dijalankan secara PERCUMA?

    Apa kelebihan dan kekuranganya kalau seminar-seminar berkaitan perniagaan internet diberikan secara PERCUMA.

    Atau apakah MUNGKIN?

    Pendapat anda sangat-sangat dihargai.
    <a href="http://www.vodahost.com/partner/idevaffiliate.php?id=6576_1_3_9" target="_blank">Free Website Builder - You will love it!</a>

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium Hafiz Wasa's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,181
    Thanks
    79
    Thanked 84 Times in 36 Posts

    Default

    Biasanya sesuatu percuma ini tidak dihargai.

    mereka hanya sekadar melepaskan batuk ditangga sahaja.

    tapi kalau sebagai niat untuk membantu, tidak salah dan boleh meluaskan pengaruh...

  4. #3
    WC Premium whitelim's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    546
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by beduzbiz View Post
    Biasanya sesuatu percuma ini tidak dihargai.

    mereka hanya sekadar melepaskan batuk ditangga sahaja.

    tapi kalau sebagai niat untuk membantu, tidak salah dan boleh meluaskan pengaruh...
    Pernah ke gi seminar yang percuma? So kalau dah pergi apakah benar saperti yang dinyatakan? mereka melepaskan batuk ditangga ?
    atau seminar-seminar tu harganya mahal?

    Olih itu.....bagaimana nak membantu kepada mereka-mereka yang benar-benar ingin menceburkan diri dalam dunia Business Internet?

    Penganjur seminar mestilah nak buat untung....selain nak tampung kos operasi.

    Jadi bagaimana nak WIN - WIN dalam hal ini?
    <a href="http://www.vodahost.com/partner/idevaffiliate.php?id=6576_1_3_9" target="_blank">Free Website Builder - You will love it!</a>

  5. #4
    WC Premium Hafiz Wasa's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,181
    Thanks
    79
    Thanked 84 Times in 36 Posts

    Default

    pernah pergi..banyak kali dah...

    dulu kat U banyak seminar2 yang dianjurkan pihak U. Join percuma siap dapat point lagi.

    kalau seminar berbayar, kita mestilah hargai sebab kuar duit sendiri.

    kalau percuma sekadar melepaskan batuk ditangga je la.masuk telinga kanan keluar telinga kiri.

  6. #5
    WC Premium whitelim's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    546
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by beduzbiz View Post
    pernah pergi..banyak kali dah...

    dulu kat U banyak seminar2 yang dianjurkan pihak U. Join percuma siap dapat point lagi.

    kalau seminar berbayar, kita mestilah hargai sebab kuar duit sendiri.

    kalau percuma sekadar melepaskan batuk ditangga je la.masuk telinga kanan keluar telinga kiri.
    Kalau yang berbayar tu...dalam bajet berapa boli keluar?
    <a href="http://www.vodahost.com/partner/idevaffiliate.php?id=6576_1_3_9" target="_blank">Free Website Builder - You will love it!</a>

  7. #6
    WC Premium Hafiz Wasa's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,181
    Thanks
    79
    Thanked 84 Times in 36 Posts

    Default

    kalau mengenai harga mesti cover semua cost (termasuk promosi) dan target nak untung berapa.

    kalau buat kat hotel 3-4 bintang tu mungkin memakan cost. ada juga buat kat jomseminar dimana cost tidak terlalu mahal. semua peralatan cukup lengkap.

  8. #7
    Normal Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    64
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    buat kat mamak pun jadi la..
    yg ptg ape yg nk disampaikan..
    kos pun jimat skit..
    belanja cikgu yg ngajar mkn kira orait la
    tp kena cafe yg tak bising sgt...

  9. #8
    WC Premium whitelim's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    546
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by burasak View Post
    buat kat mamak pun jadi la..
    yg ptg ape yg nk disampaikan..
    kos pun jimat skit..
    belanja cikgu yg ngajar mkn kira orait la
    tp kena cafe yg tak bising sgt...
    buat kat mamak pun jadi la..

    Kedai mamak mana ada computer dah....

    yg ptg ape yg nk disampaikan..

    Betul...betul.....betul

    kos pun jimat skit..

    Kena kira betul-betul

    belanja cikgu yg ngajar mkn kira orait la

    Wah....makan ajeke?

    tp kena cafe yg tak bising sgt...

    Saya tak pilih guna cafe kalau buat seminar
    <a href="http://www.vodahost.com/partner/idevaffiliate.php?id=6576_1_3_9" target="_blank">Free Website Builder - You will love it!</a>

  10. #9
    WC Premium highlander's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,641
    Thanks
    21
    Thanked 102 Times in 23 Posts

    Default

    skang nie dah bermacam seminar
    masing2 ada kelebihan n pendekatan msing2
    bila kita bayar untuk sesuatu produk mahupun seminar
    kita dah berkorban daripada segi wang mahupun tenaga selepas itu
    takkanlah dah bayar kita nak tinggal cmtu aja
    rugilakan
    kat sini, bila kita bayar
    kita lebih hargai ilmu yang kita dapat
    dan sudah tentunya bila kita bayar kita merupakan customer yang benar nak berubah:rolleyes:

  11. #10
    WC Premium whitelim's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    546
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by KampungBoy View Post
    skang nie dah bermacam seminar
    masing2 ada kelebihan n pendekatan msing2
    bila kita bayar untuk sesuatu produk mahupun seminar
    kita dah berkorban daripada segi wang mahupun tenaga selepas itu
    takkanlah dah bayar kita nak tinggal cmtu aja
    rugilakan
    kat sini, bila kita bayar
    kita lebih hargai ilmu yang kita dapat
    dan sudah tentunya bila kita bayar kita merupakan customer yang benar nak berubah:rolleyes:
    Jadi...
    Kalau percuma ada pro dan kontra....
    Kalau berbayar pun ada persoalaanya..
    Sudah tentu kita nak pulangan keatas pelaburan yang telah kita buat.......MASA DAN WANG RINGGIT.

    Kalau nak gi seminar internet....perlulah kita mengkaji banyak sudut....
    <a href="http://www.vodahost.com/partner/idevaffiliate.php?id=6576_1_3_9" target="_blank">Free Website Builder - You will love it!</a>

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 27
    Last Post: 11-05-2011, 05:12 AM
  2. Seminar Asas Perniagaan Internet Khas Buat Orang Pantai Timur!
    By Labanon in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 25
    Last Post: 04-26-2009, 08:29 AM
  3. Seminar Asas Perniagaan Internet Percuma oleh Raja Kamil
    By mCrew in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 8
    Last Post: 04-20-2009, 11:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •