PDA

View Full Version : Ada Tak Yang Bermasalah Dengan Maybank2u Seperti Saya??



amilia
04-15-2012, 10:19 PM
Salam, saya ada akaun dengan maybank2u,baru je saya buka khas utk beli dgn im luar negara guna paypal.com...utk beli online tempatan sya guna cimbclick.Dlm akaun paypal xde balance,bila saya beli,paypal akan tolak trus dr akaun maybank saya.

Mula2 daftar di internet..boleh masuk,tengok transaksi & dll. Baru2 ni bila sya nak beli software utk blog saya,x blh plak. Sya ingatkan mungkin balance dlm akaun x mencukupi. Jadi sya nak check tapi bila saya cuba masuk maybank2u x blh plak. Kenapa ye???username & psword betul..mcm2 cara sya cuba utk masuk termasuklah guna no. ic skali tapi alih2 denied..

Saya cuba hubungi pihak bank pun xde jawapan.

Dgn cimbclick x pernah plah bermasalah. Jangan kata guna internet,kalau sya nak kluarkan wang di atm pun slalu tersekat...org di kaunter ckap kad sya xde masalah tapi knapa slalu tersekat??

Ada tak ssiapa yg mengalami masalah spt saya??ataupun sya je yg hadapi masalah begini dgn maybank2u. :-/

solehpolysas
04-15-2012, 10:43 PM
u dah call customer support Maybank?
Maybank2u akan di block jika tiada sebarang access dalam masa 3 bulan tanpa sebarang notice.

Kena cuba call customer support dulu, no phone diorang ada dekat kad ATM tu.

Dulu dah terkena, lps call customer support baru mereka open balik.

abutalib
04-16-2012, 04:00 AM
Biasanya kalau call customer service Maybank memang line busy sikit la

Kena sabar jer tunggu panggilan daripada dorang... :)

amilia
04-16-2012, 06:06 AM
ooo...mcm tu,baru sya tau...tq byk2 tuan solehpolysas & abu talib...kalau 3 bulan tak aktif...akaun blh disekat...ish3...sya sebenarnya malas nak tpon customer service,bak kata tuan abu...line busy...sya htr email je.

ExceeDs
04-16-2012, 10:57 AM
pergi maybank je.. :D

solehpolysas
04-16-2012, 12:36 PM
pergi maybank je.. :D

Jika akaun disekat, pi maybank pon buat penat je, sebab diorang xboleh buat ape2. sy dah terkena, last sekali diorang suruh call customer support jugak.

Lps call, on the spot terus boleh guna.

amilia
04-20-2012, 11:02 PM
sya dh ttup akaun maybank2u online,jarang guna...xkan stiap 3 bulan skali kena call customer support bila akaun x aktif...la ni sya guna rhb bank je.

blankoguy85
04-20-2012, 11:19 PM
sya dh ttup akaun maybank2u online,jarang guna...xkan stiap 3 bulan skali kena call customer support bila akaun x aktif...la ni sya guna rhb bank je.

aper susahh..dari pengalaman saya..
kalau akaun tu tak di gunakan..

bukak maybank2u pun dh di kira aktif..
jgn lerr tak buka langsungg..

takkan 1 ari nk login maybank2u pun tak boleh..
he he he..