PDA

View Full Version : Jualan Tanah Lot Secara Ansurans !!!



125zR
02-08-2012, 11:00 AM
Ombak Murni Holding Sdn Bhd (OMHSB) merupakan syarikat pemaju hartanah, pembinaan dan perladangan yang bergiat aktif dalam memajukan tanah-tanah untuk pecahan lot rumah, pembinaan kawasan perumahan dan pembukaan ladang-ladang berskala sederhana khususnya dikawasan Pantai Timur.

Kami menyediakan tanah lot banglo berkonsepkan bayaran secara ansuran dengan harga yang murah agar dapat dimiliki oleh setiap golongan masyarakat. (Bersifat mampu milik)

Promosi Jualan Tanah Lot Secara Ansuran "Tanpa Berkonsepkan Riba" (100%)
- Jualan Lot Secara Ansuran ini dibuka dengan harga Serendah RM200 Sebulan dan Keatas !
- Boleh dikatakan Jualan Tanah secara ansuran yang Pertama Di Malaysia !
- Tidak memerlukan sebarang slip gaji atau penyata akaun.
- Dijalankan secara Islamik tanpa riba atau 'bunga'.

Mengapa Anda Perlu Memiliki Tanah?
1. Keperluan untuk sebuah kediaman yang selesa
2. Aset yang amat bernilai
3. Tidak berlaku susut nilai malah makin meningkat setiap tahun
4. Jaminan keselesaan hidup di masa hadapan
5. Potensi untuk memilikinya di masa hadapan semakin tipis
6. Aset yang mudah dicairkan pada bila-bila masa
7. Memiliki tanah sememangnya tidak rugi malah ia tidak boleh dicuri seperti aset-aset lain.



<tbody>
Bil
Lot Tanah
Bil Lot
Kelebihan Lokasi


1
Kampung Raja, Besut, Terengganu
38
Berhampiran Bandar Kampung Raja
Bedekatan pusat pentadbiran utama daerah Besut, Terengganu


2
Kampung Kluang, Besut, Terengganu
7

Berhampiran taman ilmu yang akan beroperasi pada 2013
Perumahan padat dengan kediaman penduduk



3
Kuala Besut (Lot Kedai), Terengganu
19
Berhampiran jeti pelancongan utama ke Pulau Perhentian
Kemudahan sosial seperti gelanggang futsal dan pantai tempat beriadah


4
Kg Padang Bual, Besut, Terengganu
23
Kawasan pinggir Bandar Jertih
Kawasan tinggi yang tidak ditenggelami air banjir


5
Jabi, Besut, Terengganu
6
Berhampiran Highway utama Jabi-Kuala Terengganu
Kawasan perumahan awam


6
Pekan Kuala Besut, Terengganu
11
Dikelilingi kawasan perumahan membangun
Berhampiran tempat riadah di tepi pantai


7
Guntung, Setiu, Terengganu
31
Berhampiran Bandar Baru Guntung
Padat dengan kediaman


8
Agro Resort, Setiu, Terengganu
18
Berhampiran laluan utama ke Agro Resort sebagai pusat aktiviti riadah orang ramai dan pelancongan
Berhampiran pusat latihan PLKN, highway baru


9
Kg Oh, Jabi, Terengganu
12
Lokasi sedang membangun
Perumahan terancang


10
Pelong, Sungai Tong, Terengganu
36
Kawasan kediaman baru dibuka dengan status kampung contoh


11
Bandar Grik, Perak
60
Pintu masuk ke Felda Bersia, Grik
Berhadapan dengan infrastruktur kerajaan
Kawasan kediaman padat penduduk sedang membangu

</tbody>

Harga Tanah dan Kadar Bayaran Muka serta Ansuran Bulanan


<tbody>
Bayaran Muka (RM)
Harga Tanah (RM)
Anggaran Bayaran Bulanan (RM)
Anggaran Tahun


14,000
20,000 - 25,000
200
3 hingga 5


15,000
25,000 - 30,000
300
3 hingga 5


16,000
30,000 - 35,000
400
3 hingga 5


17,000
35,000 - 40,000
500
3 hingga 5


18,000
40,000 - 45,000
600
3 hingga 5


19,000
45,000 - 50,000
700
3 hingga 5


20,000
50,000 - 55,000
800
3 hingga 5


21,000
55,000 - 60,000
900
3 hingga 5


22,000
60,000 - 65,000
1000
3 hingga 5

</tbody>

' Kami Mengutamakan Konsep Rundingan Secara Musyawarah '


" Kami bersedia untuk membeli, menjual atau memajukan mana-mana lokasi tanah khususnya yang berpotensi untuk dibangunkan "

Sila ambil peluang ini kerana anda mungkin tidak mampu untuk membeli tanah secara TUNAI !

Jika berminat sila hubungi :
Mohamad Azlan Al-Amin
013-2445006
013-2775006

Ombak Murni Holding Sdn Bhd
Tingkat 2, Bangunan Koperasi Guru,
Perumahan Awam Kg.Nyiur 7,
22000, Jerteh, Terengganu.

125zR
02-09-2012, 03:03 PM
Daripada berhutang beli kereta bayar bulan-bulan, kan lebih baik beli tanah,
Aset yg kekal dan tidak akan rosak sampai ke anak cucu cicit piut miut,
Tanah skrg ni mmg ssh nak cari, apatah lg yang bayar ansuran, mmg takde beb,
Blh dikatakan ini kali pertama tanah dijual secara ansuran.
Jualan secara Islamik, tanpa riba atau bunga, dijamin 100%,

Sebabnya kadar keuntungan yg diperolehi biasanya akan disedekahkan atau diderma ke rumah kebajikan, surau, sekolah pondok dan sebagainya bg mereka yg lebih memerlukan. Maksudnya ialah berniaga sambil beramal, disamping berjual beli, kedua-dua pihak juga melakukan amal kebaikan.

Jadi rebutlah peluang ni sementara masih ada...

:)

mannabo
02-09-2012, 03:38 PM
Salam TT,

ada lokasi selain yang disebut ker? Jauh gile pantai timur tu..haha

125zR
02-09-2012, 03:45 PM
Salam TT,

ada lokasi selain yang disebut ker? Jauh gile pantai timur tu..haha

Salam,
Buat masa ni lokasi hanya tertumpu di kawasan pantai timur sahaja,
Utk lain-lain kawasan sedang diusahakan...


" Kami bersedia untuk membeli, menjual atau memajukan mana-mana lokasi tanah khususnya yang berpotensi untuk dibangunkan "

Selain pantai timur, ada juga dibeberapa lokasi di kawasan Utara...

:D

scofield
02-10-2012, 02:39 AM
Kawasan LEmbah Klang xsupport ke TT?

125zR
02-10-2012, 03:59 AM
Kawasan LEmbah Klang xsupport ke TT?

Sedang diusahakan, lgpun tanah dikawasan Zon Tengah sbnrnya agak susah utk dimiliki disebabkan permintaan dan harga yg semakin melambung tinggi... Sbb itu buat masa ni kami lebih tertumpu dikawasan Zon Timur kerana harga jauh lebih murah. Ditambah lagi jualan adalah secara ansuran, sesiapa pun mampu miliki, meringankan sedikit bebanan dan masa anda daripada mengumpul duit utk membeli tanah secara tunai, itu pun entah bila baru kita betul-betul mampu / dapat kan...?

Apapun tanah mmg cantik, kebyakan berada dikawasan berhampiran bandar, sekolah, kwsn perumahan, tepi jalan yg berdekatan dgn pelbagai kemudahan awam... Bkn dikawasan yg jauh berada didalam hutan sana ye...hehehe

scofield
02-10-2012, 02:58 PM
Sedang diusahakan, lgpun tanah dikawasan Zon Tengah sbnrnya agak susah utk dimiliki disebabkan permintaan dan harga yg semakin melambung tinggi... Sbb itu buat masa ni kami lebih tertumpu dikawasan Zon Timur kerana harga jauh lebih murah. Ditambah lagi jualan adalah secara ansuran, sesiapa pun mampu miliki, meringankan sedikit bebanan dan masa anda daripada mengumpul duit utk membeli tanah secara tunai, itu pun entah bila baru kita betul-betul mampu / dapat kan...?

Apapun tanah mmg cantik, kebyakan berada dikawasan berhampiran bandar, sekolah, kwsn perumahan, tepi jalan yg berdekatan dgn pelbagai kemudahan awam... Bkn dikawasan yg jauh berada didalam hutan sana ye...hehehe

Kalau sy dh ada penjual tanah di lembah klang yg nk jual tanah dgn harga bwh 60k..xleh ejas ker? ;)
Blh pm sy no hp TT?

paklong
02-10-2012, 03:07 PM
macam tak percaya le plak aku .......

125zR
02-10-2012, 04:15 PM
Kalau sy dh ada penjual tanah di lembah klang yg nk jual tanah dgn harga bwh 60k..xleh ejas ker? ;)
Blh pm sy no hp TT?

Sebenarnya sy bukanlah penjual, jurujual, broker dan lain-lain, sy sekadar membuat promosi sahaja tanpa dikenakan sebarang bayaran :D

Sbb sy dan tuan punya tanah ada talian, sblm ni beliau hanya promosi di akhbar tempatan spt Kosmo, Sinar Harian, Utusan dan lain-lain, termasuk pamplet sepanduk dan sebagainya...

Ini cuma langkah awal beliau utk cuba promosi menggunakan platform internet...
Apapun jika tuan ada sebarang urusan tuan blh contact no yg tlh tertera, jgn risau sbb tuan tanah amat peramah dan mesra, beliau juga masih muda, diawal usia 20-an...

125zR
02-10-2012, 04:27 PM
macam tak percaya le plak aku .......

Mmg sukar nak percaya sbb tanah dijual secara ansuran... hehehe
Tak pernah org buat... Biasanya secara tunai sahaja.


Kaedah jualan lot kediaman secara ansuran ini merupakan peluang keemasan dan dapat melaksanakan impian orang ramai mahupun golongan muda mudi memiliki tapak kediaman dengan kadar kemampuan yang sangat minima. Tanah-tanah terbiar dan kosong akan dimajukan untuk dipecahkan kepada lot-lot kediaman seterusnya dijual kepada orang ramai dengan harga yang bersifat mampu milik - Mohd Azlan Al Amin

125zR
02-11-2012, 07:23 AM
Sy amat mnggalakkan golongan muda masa kini utk rebut peluang yg xselalu muncul ni,
Cuba bayangkan anda baru berusia 20-an, tapi sudah memiliki tanah sendiri,
Bukan harta pusaka dr turun temurun, dr moyang, atuk mak & ayah...

Mesti bangga kan? hehehe jadi jom beli tanah !
Menjamin masa depan yg cerah !

125zR
02-12-2012, 10:45 AM
Pembelian tanah lot secara ansuran ini tidak memerlukan sebarang slip gaji atau penyata akaun, segala urusan dokumen dan perjanjian akan dilakukan oleh peguam bertauliah bagi menjaga kepentingan kedua belah pihak, resit bulanan juga akan dikeluarkan sebagai bukti pembelian atau pembayaran bulanan.

:D

Master Zuheir
02-13-2012, 09:11 AM
Sy amat mnggalakkan golongan muda masa kini utk rebut peluang yg xselalu muncul ni,
Cuba bayangkan anda baru berusia 20-an, tapi sudah memiliki tanah sendiri,
Bukan harta pusaka dr turun temurun, dr moyang, atuk mak & ayah...

Mesti bangga kan? hehehe jadi jom beli tanah !
Menjamin masa depan yg cerah !



salam.sye muda lgi umo bru masuk 19tahun taun ni.apa2 pun sye mmg tertarik coz pernah terbace sblm ni kt surat khabar..mmg best.tpi duit muke tu sye xtahan. pling kecik un rm9k? skrg yg ade pun rm2k jep.ade lgi bebrapa irbu lgi around rm2k-3k..tpi tu tok modal perniagaan sye printing...xbole bawah kan sikit ke muke tu?huhu..pm me eah

125zR
02-13-2012, 10:34 AM
salam.sye muda lgi umo bru masuk 19tahun taun ni.apa2 pun sye mmg tertarik coz pernah terbace sblm ni kt surat khabar..mmg best.tpi duit muke tu sye xtahan. pling kecik un rm9k? skrg yg ade pun rm2k jep.ade lgi bebrapa irbu lgi around rm2k-3k..tpi tu tok modal perniagaan sye printing...xbole bawah kan sikit ke muke tu?huhu..pm me eah

Masa muda belia ni lah kita kena buat persiapan utk hari esok, hari tua masa utk kita rilek2... hehehe
Sy sendiri pun masih muda, jika dilihat pd id yg sy gunakan, pastinya anda semua tlh sedia maklum, :D

Surat khabar yg dimaksudkan encik sy rasa pastinya dr syarikat kami, hehe terutamanya dlm Kosmo.
Utk bayaran muka tu sy amat galakkan kpd ssiapa yg berminat blh hubungi terus kpd tuan tanah utk berbicara dan bertanya kpd beliau, siapa tahu anda mungkin diberi "pengecualian" bg meringankan beban anda kelak...

mohdhilmi.com
02-16-2012, 12:54 AM
Terbaik ni.. Sy bookmark dulu page ni.. Siyes berminat.. Boleh boleh tukar ganda dgn emas...

125zR
02-16-2012, 12:47 PM
Terbaik ni.. Sy bookmark dulu page ni.. Siyes berminat.. Boleh boleh tukar ganda dgn emas...

Terima kasih... hehehe peluang mcm ni mmg tak selalu ada,
Jd rebut la cepat2 sementara masih ada...

Tanah ni klu kita nak huraikan faedahnya, mmg terlalu byk,
Bukan sekadar utk dijadikan tempat kediaman, tp byk benda yg kita blh buat...

DwenRasid
02-19-2012, 10:06 AM
aiiieeettt ada juga ansuran...

dah ada org beli dah

jutanet
02-24-2012, 09:05 AM
Apa jaminan bro?
Contoh kalau dah bayar bulanan tu...then tiba Ombak hilangkan diri...
macamana???
Kena pastikan betul2 dulu then baru jump in.

Judin
02-24-2012, 10:06 AM
Duit kalau habes boleh carik dan cetak lagi... Tapi Kalau semua tanah kat dunia dah habes orang beli, alamat duduk
kat marikh la.. haha

Bisnes ni kalo buat betul2 memang masyuk tapi betul mcm jutanet ckp, kena check betui2 dulu..

zyan
03-12-2012, 12:28 PM
Area petaling jaya takde ke tuan? :D

mhafiz84
03-19-2012, 08:56 AM
macam mn dgn lawyer fee..kita kena tanggung sendiri atau boleh bayar ansuran jgk...

serdangonline
03-24-2012, 11:51 AM
dari segi pemilikan macam mana? kalau dah byr muka, adakah nama pembeli tersebut akan di masukkan di dalam geran tanah itu? bukan nak argue apa-apa, just nak confirm. Sebab urusan tanah ni rumit sket. Kalau pembeli tu dah byr deposit, boleh ke pembeli mengkaveat tanah tersebut? kalau setakat agreement saja, rasanya tak berapa kuat urusniaga tersebut. satu lagi, boleh ke orang luar (yg bukan rakyat kelantan/pemastautin) membeli tanah di kelantan?(base on enakmen tanah kelantan). info lanjut diperlukan. Thanks.

125zR
04-01-2012, 12:28 PM
Minta maaf sebab hilangkan diri buat seketika,
Baru selesai melansungkan majlis perkahwinan, :D

Kekurangan masa sikit utk hadap laptop.
IsnyaAllah, nanti sy akan cuba jawab kesemua soalan...

serdangonline
04-02-2012, 03:43 AM
Whooaaa. TT ke yang melangsungkan perkahwinan?<:-P Tahniah!

Fiz Azqa
04-02-2012, 03:56 AM
Tahniah TT :D

rouke
04-02-2012, 04:23 AM
kalau nak jumpe depan2 boleh tak? :)

eisyaziman
04-02-2012, 01:56 PM
thank 4 ur info:)

mohdhilmi.com
04-06-2012, 11:35 PM
dari segi pemilikan macam mana? kalau dah byr muka, adakah nama pembeli tersebut akan di masukkan di dalam geran tanah itu? bukan nak argue apa-apa, just nak confirm. Sebab urusan tanah ni rumit sket. Kalau pembeli tu dah byr deposit, boleh ke pembeli mengkaveat tanah tersebut? kalau setakat agreement saja, rasanya tak berapa kuat urusniaga tersebut. satu lagi, boleh ke orang luar (yg bukan rakyat kelantan/pemastautin) membeli tanah di kelantan?(base on enakmen tanah kelantan). info lanjut diperlukan. Thanks.

TT, saya punye soalan pon sama mcm ni.. nak jawapan.. best juga ni. tp sy org johor, bukan anak kelate..

GetDoItNow
04-07-2012, 01:11 AM
Kawasan Machang, Pasir Puteh, Kuala Krai, ada tak tanah yang baik utk di buat bangalow lot? sila PM saya. Nak tahu sedikit maklumat

1) Pecahkan lot tanah dengan memecahkan lot ikut progress pembayaran instead of perjanjian sahaja
2) Boleh terus develop project atau tidak selepas bayaran pendahuluan di berikan
3) Harga value tanah atas harga semasa penilai berkelayakan ?

Terima kasih,

125zR
04-16-2012, 05:41 AM
Apa jaminan bro?
Contoh kalau dah bayar bulanan tu...then tiba Ombak hilangkan diri...
macamana???
Kena pastikan betul2 dulu then baru jump in.

Jika encik tidak yakin terhadap kami, encik dijemput hadir dan amat dialu-alukan utk hadir terus ke pejabat Ombak Murni Holding di alamat seperti yg telah tertera atau hubungi terus talian yg diberikan utk penjelasan...

125zR
04-16-2012, 05:42 AM
macam mn dgn lawyer fee..kita kena tanggung sendiri atau boleh bayar ansuran jgk...

Lawyer fee akan ditanggung sepenuhnya oleh pihak syarikat... :)

125zR
04-16-2012, 05:46 AM
kalau nak jumpe depan2 boleh tak? :)

Boleh tuan... :)

Fiz Azqa
04-16-2012, 05:50 AM
dari segi pemilikan macam mana? kalau dah byr muka, adakah nama pembeli tersebut akan di masukkan di dalam geran tanah itu? bukan nak argue apa-apa, just nak confirm. Sebab urusan tanah ni rumit sket. Kalau pembeli tu dah byr deposit, boleh ke pembeli mengkaveat tanah tersebut? kalau setakat agreement saja, rasanya tak berapa kuat urusniaga tersebut. satu lagi, boleh ke orang luar (yg bukan rakyat kelantan/pemastautin) membeli tanah di kelantan?(base on enakmen tanah kelantan). info lanjut diperlukan. Thanks.


TT, saya pon nak tanya soklan camni, biler dah bayar deposit, biler buleh tukar nama? biler abis bayar ker? sepupu saya ore klate, dier ckp kalau bukan rakyat klantan, susah nk dpt tanah saner.. thnks..

125zR
04-16-2012, 05:53 AM
dari segi pemilikan macam mana? kalau dah byr muka, adakah nama pembeli tersebut akan di masukkan di dalam geran tanah itu? bukan nak argue apa-apa, just nak confirm. Sebab urusan tanah ni rumit sket. Kalau pembeli tu dah byr deposit, boleh ke pembeli mengkaveat tanah tersebut? kalau setakat agreement saja, rasanya tak berapa kuat urusniaga tersebut. satu lagi, boleh ke orang luar (yg bukan rakyat kelantan/pemastautin) membeli tanah di kelantan?(base on enakmen tanah kelantan). info lanjut diperlukan. Thanks.

Hubungi talian tertera untuk sebarang maklumat yang lengkap. Terima kasih... :D

rouke
04-16-2012, 03:22 PM
Boleh tuan... :)

nice..kat mane agk2 kite boleh jumpe? :D

125zR
04-17-2012, 01:12 AM
TT, saya pon nak tanya soklan camni, biler dah bayar deposit, biler buleh tukar nama? biler abis bayar ker? sepupu saya ore klate, dier ckp kalau bukan rakyat klantan, susah nk dpt tanah saner.. thnks..


nice..kat mane agk2 kite boleh jumpe? :D

Geran akan diperoleh selama 2 tahun setengah, dan tukar nama hanya akan ditukar selepas habis bayar kesemua jumlah keseluruhan... Yg bukan rakyat Kelantan blh membeli tanah di Kelantan, utk maklumat yg lebih lanjut & lengkap atau sesi perjumpaan, encik blh hubungi terus talian yg tlh diberikan.

Jika ada peluang & masa sy akan cuba upload beberapa iklan yg tlh kami paparkan didalam beberapa akhbar tempatan utk lebih meyakinkan semua pihak.

Din Beramboi
04-17-2012, 03:46 PM
Sy berminat nak beli tanah di kawasan Rantau Panjang atau Pasir Mas...sila PM boss

Fiza87
04-22-2012, 02:46 PM
Menarik juga tapi x de tanah:(

saufik1
05-01-2012, 01:22 AM
Beli rumah tanpa modal! syiok untuk banyak..

Kepada pembeli baru dapatkan ebook percuma untuk anda tip-tips beli rumah dan 7 kesalahan ketika nak beli rumah!

Len53Pan
05-08-2012, 12:53 PM
Dijalankan secara Islamik tanpa riba atau 'bunga'

haniesawarin
05-14-2012, 12:45 AM
saya mencari di kawasan perak...

ammarzahraa
05-16-2012, 05:10 AM
saya mencari di kedah

saufik1
05-22-2012, 06:35 AM
siapa berminat untuk membuat pelaburan hartanah tanpa modal boleh hubungi saya..saya berik teknik khas untuk anda buat pelaburan itu.

sumri
05-26-2012, 03:54 AM
menarik servis tt... kumpul duit dulu... nanti nak cari tanah area k.t, bt rakit, bt.6 , manir n kawasan sekitar kalau ada rejeki... :D :D

herbaipoh
06-02-2012, 03:36 AM
kat mana ada tanah lagi?

Fiz Azqa
06-04-2012, 04:38 AM
area pahang ader tak TT?

sucikacak
06-30-2012, 03:36 PM
menarik idea ni..
ape dokumen yg ade dlm proses ni?
perjanjian jual beli dibuat di mana and law firm ape yg terlibat? thanks

hafizkey
09-20-2012, 02:10 PM
harga tanah tiap2 tahun naik mendadak..xde budget je nie..kalo ad dah grab dah..:-)

Cikgu Cinta
09-20-2012, 03:29 PM
PM saya area Perak. Berminat :)

Charl55es
09-21-2012, 02:02 AM
Jadi rebutlah peluang ni sementara masih ada...
http://www.gqth.info/0.jpghttp://www.gqth.info/7.jpghttp://www.gqth.info/8.jpghttp://www.gqth.info/9.jpghttp://www.ymeu.info/test5.jpg

125zR
09-22-2012, 06:17 AM
Pengumuman, jualan tanah lot ini sebenarnya masih lagi bergiat aktif sehingga kini,
Namun sy yg membuat thread ini terpaksa menyepikan diri buat seketika kerana hal peribadi...

Jadi sy ingin memohon maaf kpd semua...

Apapun thread ini akan dikemaskini semula dlm masa terdekat ini,
Kerana terdapat beberapa info dan lokasi baru di beberapa kawasan...

Jika ada sebarang pertanyaan sila hubungi,

013-2775006
013-2445006
(Muhamad Azlan Al-Amin)

KuMusafir
09-30-2012, 06:47 PM
wah! tanah pun boleh laris dijual kat WC ni..
bila update terbaru utk tanah baru TT?
menarik..menarik.. :-)

125zR
09-30-2012, 07:55 PM
wah! tanah pun boleh laris dijual kat WC ni..
bila update terbaru utk tanah baru TT?
menarik..menarik.. :-)

Akan diupdate nanti hehe,
apapun klu rajin blh call no yg telah diberikan...

:D

meeza
10-01-2012, 03:02 PM
area bandar permaisuri @kuala besut@sempadan terengganu -kelantan ada tak?...

125zR
10-03-2012, 08:45 AM
area bandar permaisuri @kuala besut@sempadan terengganu -kelantan ada tak?...

UPDATE !!!
Sila semak lokasi tanah di muka hadapan :D

125zR
10-08-2012, 03:43 AM
Sila beli KOSMO hari ini...
ISNIN, 8 Oktober 2012

:D