PDA

View Full Version : nak jual kad prepaid



ENY
11-20-2007, 05:21 AM
saper tau cam mana nak jual kad prepaid yang takperlu modal besar... cam mana nak dapatkanya??? xnak jual melalui fon terus masuk tu nak yang pakai kad.... klu tau citer ar skit ek..

__________________________
tips buat duit (http://wangdapat.blogspot.com/)

Ebook percuma (http://www.monakas.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=eny840320)

Punk3iz
11-20-2007, 05:55 AM
hurm...tak nak modal besar ek? saya ada kawan buat macam ni jugak,dia amik dari supplier kad prepaid.kalau amik lagi banyak,lagi banyak margin untung.kawan saya selalu amik rm200 jer untuk kad rm10.harga maxis untuk topup rm10 adalah rm9.80 kalau tak silap saya.Memang untung tak banyak tapi demand untuk kad topup tinggi.. Gud luck ENY..

Han
11-20-2007, 08:59 AM
pasal prepaid ni, untung sikit sangat...
tapi di smartpartner rasanya yang jual prepaid murah tu...
tapi tak tahu lah mcm mana cara dia...

han

Punk3iz
11-20-2007, 09:05 AM
pasal prepaid ni, untung sikit sangat...
tapi di smartpartner rasanya yang jual prepaid murah tu...
tapi tak tahu lah mcm mana cara dia...

han

a'ah...terpikir gak dia buat camna.owner dia selalu sibuk.bisnes kenchang la tu.. :rolleyes:

Han
11-20-2007, 11:06 AM
mcm dah tak wujud lagi smartpartner ni...
apa cite ek?

han

titaniumhijau
11-20-2007, 11:35 AM
dah ilang dah website dia..

edyanie
11-20-2007, 01:27 PM
pernah ada member gitau, paling sikit pun rm1000 kena ada, tu kalau nak untung lebih sikit le..dapat 40 sen kot..tapi maxis je le..no choice..dah namanyer prepaid, memang le ciput, padanlah dengan demand yang tinggi dan senang jual, saya jual prepaid guna hanset pun kerap sangat abih.jenuh le nak melayan. tapi ok la kalau nak pupuk rasa minat bisnes..belajar jual kecik2 jer :)

arash82
11-21-2007, 04:07 AM
mcm ni la... nk ckp bnyk pun tak guna.. tp berdasarkan pengalaman aku yg dah join bisness prepaid ni, mmg bnyk dah dpt untung. takyah susah2 buang tenaga pergi collect kad prepaid.. apa yg aku buat pakai sms je. skrg dah RM8000 sebulan.. mmg best.. info kt sini

http://prepaid4u.net/?id=arash82

ENY
11-21-2007, 04:12 AM
bukan ape saya nak jual pakai kad dulu ader gak regt jual prepaid online ni.. tapi nampak banyak habis sendiri jer... semua tanya kad... diaorg taknak yang terus masuk kat dia punya fon... tu yang malah nak aktif jual prepaid pakai online terus tu...

nuaeman
11-21-2007, 04:45 AM
mcm dah tak wujud lagi smartpartner ni...
apa cite ek?

han

Website dia dah diarahkan tutup serta merta sejak 15 November hari tu... sebabnya tak pasti.. dan dia juga diarahkan supaya segera memulangkan kembali deposit customer.. sehari sebelum dia tutup tu.. dia ada attachkan surat arahan tutup perniagaan dari KDN.... rasanya semalam baru secara rasminya laman web dia lenyap.. kesian laa pulak...

z0mbi_
11-21-2007, 06:52 AM
hurmm..aku br2 ni pun dah rancang nak order kat Smrt Prtnr.. dah bincang pun dgn dia nak amik 200 tiap bln(sbb limited).. tp xjd sbb ada sbb2 tertentu.. tgk2 br2 ni dah tutop plak..


hurmm.. bisnes topup ni mmg jalan laju.. dulu aku kat UiTM arau seminggu aje dkt 150 kad bole jln.. satu kad aku bli rm9.50 utk maxis, aku try bodek cina kedai nset tu.. sbb aku nak bli 50 kad sekali dia bg la..

sekarang kat UiTM shah alam ni xbt plak, sbb kolej kediaman punya binaan xsesuai utk jual beli.. susah org nak dtg beli..

tp kalau ada org nak jual prepaid +-rm9 aku contact la aku..
jumlah kad boleh bincang.. :)

shadow_shad
11-24-2007, 07:02 AM
saya shah..klu berminat nak meniaga prepaid bolehla contact saya no phone 0132511658..kecil2lan pun takpa..saya ada dkt sekitar PJ ngan Bangsar..modal kecik pun takpa minimum rm 500

price detail:

Maxis10 = Rm 9.75
clcm10 = Rm 9.65
Clcm5 = RM 4.85
DG10 = Rm 9.85

cntct/sms 013 2511658...tq

Han
11-24-2007, 07:10 AM
jual prepaid ni memang laju...
tapi untung sikit sangat...

tapi kalau kena dgn jalan boleh jadi kaya tu...

han

daa730
11-24-2007, 07:50 AM
saper tau cam mana nak jual kad prepaid yang takperlu modal besar... cam mana nak dapatkanya??? xnak jual melalui fon terus masuk tu nak yang pakai kad.... klu tau citer ar skit ek..

__________________________
tips buat duit (http://wangdapat.blogspot.com/)

Ebook percuma (http://www.monakas.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=eny840320)

Saudari ni ada kat mana ? Kalau ada di kelantan insyaAllah saya boleh bantu. Dengan modal RM500 pun dah ok. Kad celcom RM10 saya boleh bagi dengan harga RM9.65

ENY
11-25-2007, 01:54 AM
ala kira untung sikit sangat ar... tak boleh ker nak dapat dalam RM9...???

shadow_shad
11-25-2007, 10:54 PM
ala kira untung sikit sangat ar... tak boleh ker nak dapat dalam RM9...???

Salam..nak dpt rm 9 pyhla, mmg susah nak dpt and klu ada pun kenal letak duit on advance...klu COD ni mmg tada aa nak RM 9..anythng klu berminat blh sms/call/email k..tq

abgsabah
11-26-2007, 01:00 AM
0132511658..kecil2lan pun takpa..saya ada dkt sekitar PJ ngan Bangsar..modal kecik pun takpa minimum rm 500

cntct/sms 013 2511658...tq

nak tau sikit, paling minimum rm500 atau bole kurang lagi? kata modal kecik :)

bole ambik satu jenis kad aje atau kena campur2..

acis32
11-26-2007, 11:39 AM
saper tau cam mana nak jual kad prepaid yang takperlu modal besar... cam mana nak dapatkanya??? xnak jual melalui fon terus masuk tu nak yang pakai kad.... klu tau citer ar skit ek..

__________________________
tips buat duit (http://wangdapat.blogspot.com/)

Ebook percuma (http://www.monakas.com/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=eny840320)

jual prepaid ni kalau kena gaya boleh dapat untung juga sikit..ala tak kiralah jual pakai kad atau pun jual terus masuk handphone. Janji servis jual yang penting. Saya rasa jual topup secara online melalui handphone lebih sempoi..macam yang mymode buat tu...order jer anytime, anywhere..

ajibtu
11-26-2007, 11:42 AM
untung sikit tapi jalan ... :)...

biznezprepaid
11-26-2007, 11:46 AM
ala/...tak kira la mymode ke mastereload ke mwallet ke apa2 ke..yang penting usaha tu mesti ada..untung kecil tu takper la..sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan???
sorry mencellah
eyh...nak bawa kad prepaid tu ada kesukaran la sikit..takut-takut nanti tercicir kan dah rugi..kalau guna handphone kira semppoooi gak laa

Badruzamani Bin Azmi
11-26-2007, 12:28 PM
Ini sekadar pendapat saya sebagai penjual prepaid selama 3 tahun. Tapi, agak terhad sekarang sebab ada masalah kewangan. Saya hanya jual pada pembeli yang bagi tunai dan bukan budak - budak (sebab selalunya suka berhutang. Ada yang tak bayar habis).

Untung dari prepaid? Tak banyak untung. Lebih untung kalau yang kita dapat tiap - tiap bulan (guna sendiri), kita jual pada orang. Cuma bab nak cari downline aja payah, tapi kalau dah jalan selama setahun, senang aja.

Kad prepaid RM 10? Rasanya kalau pi kedai, dia bagi resit aja sekarang ni. Daripada resit, lebih baik SMS aja sebab bagi saya, nak habiskan masa, isi minyak untuk kedai prepaid semata - mata nak top up RM 10, berbaloi ka?

Prepaid ni hanya untung bagi peniaga yang ada modal besar aja. Macam kita yang ada modal kecil, lebih baik satu keluarga (kalau semua guna prepaid) daftar jadi ahli dan dapat secara murah selama setahun.

p/s - Awal - awal memang susah. Orang cuma boleh bagi pendapat tapi keputusan hanyalah di tangan anda. Duit anda, anda tentukan. :)

biznezprepaid
11-26-2007, 12:36 PM
Ini sekadar pendapat saya sebagai penjual prepaid selama 3 tahun. Tapi, agak terhad sekarang sebab ada masalah kewangan. Saya hanya jual pada pembeli yang bagi tunai dan bukan budak - budak (sebab selalunya suka berhutang. Ada yang tak bayar habis).

Untung dari prepaid? Tak banyak untung. Lebih untung kalau yang kita dapat tiap - tiap bulan (guna sendiri), kita jual pada orang. Cuma bab nak cari downline aja payah, tapi kalau dah jalan selama setahun, senang aja.

Kad prepaid RM 10? Rasanya kalau pi kedai, dia bagi resit aja sekarang ni. Daripada resit, lebih baik SMS aja sebab bagi saya, nak habiskan masa, isi minyak untuk kedai prepaid semata - mata nak top up RM 10, berbaloi ka?

Prepaid ni hanya untung bagi peniaga yang ada modal besar aja. Macam kita yang ada modal kecil, lebih baik satu keluarga (kalau semua guna prepaid) daftar jadi ahli dan dapat secara murah selama setahun.

p/s - Awal - awal memang susah. Orang cuma boleh bagi pendapat tapi keputusan hanyalah di tangan anda. Duit anda, anda tentukan. :)

Saya sokong pandangan suadara badruzamani...
Lebih baik kita join memana bussines prepaid byk choice sudah sekarang nie..pilih je yang banyak pilihan syarikat telco,pendaftaran murah dan flexible bagi anda semua

daa730
11-27-2007, 01:24 AM
Walau bagaimana pun, masih tetap ada ramai yang miat kad prepaid yang nyata (kad fizikal).

Kalau ada yang ingin membuat pesanan belian, boleh lah berbuat demikian. Harga unktuk kad RM10 adalah dari RM9.65 - RM9.58 bergantung pada rundingan kuantiti belian.

ilhamputra
11-30-2007, 07:16 AM
guna mymode memang untung.aq dapat 4 angka tiap-tiap bulan.bukan susah join la dalm website aq http://Prepaid4U.Net/?id=ilhamputra

biznezprepaid
11-30-2007, 07:25 AM
guna mymode memang untung.aq dapat 4 angka tiap-tiap bulan.bukan susah join la dalm website aq http://Prepaid4U.Net/?id=ilhamputra

hi ilhamputra....promote ye.>??maaf ye...saya cadangkan awak letak je kat ruang signature tu yee...harap maklum...maaf ye..skadar kita sama2 memperingatkan

kams
12-03-2007, 07:52 AM
kams pun ada buat biz prepaid ni .. secara sms and kad..
masalah untung kecik tu lumrah laa..
if nak untung besar.. modal kena besar la.. ;-)

shadow_shad
12-06-2007, 01:25 PM
nak tau sikit, paling minimum rm500 atau bole kurang lagi? kata modal kecik :)

bole ambik satu jenis kad aje atau kena campur2..


yup, minimum rm 500 tp klu tempahan besar harga boleh krg lg dont worry :)

pasal jenis kad tu plak boleh campur2 bergantung kepada stok yang ada ....:)

Promosi ni sapa nak amik mxs10 RM 9.70 400 kpg..COD..sms 0132511658 atau email kat black_newshadow@yahoo.co.uk

taiping_online
12-06-2007, 01:46 PM
cam mana bleh dpt 4 angka ye?

saya ngah study kat satu university ni... waktu saya mula masuk sini, saya ada gak buat. nak dkt satu intake bel kat saya tiap2 hari... saya x rasa cecah 4 angka pun. downline saya 3 org.

cam mana ilhamonline bleh dpt banyak tu ya? maybe ada skil tingkatkan keuntungan yg bleh di kongsi. :)


guna mymode memang untung.aq dapat 4 angka tiap-tiap bulan.bukan susah join la dalm website aq http://Prepaid4U.Net/?id=ilhamputra

sky
12-06-2007, 03:33 PM
untung ke jual kad prepaid nih..mmber saya ada jugak jual tp dia kata pyah nak dapat untung nih..untung memang untung tp x adalah manyak sangat?

hubahuba
12-06-2007, 06:32 PM
besar atau tidak untung nyer kena tgk plan ah,
kalo plam MLM bole a dpt banyak skit koz ade sistem sistem bonus tue.. kalo jual sendiri mmg byk la dugaan, kalo jual sendiri tu, kalo dpt supply murah bole la untung besa skit.
however, bisnes prepaid nie mgg sgt2 menguji ketabahan la. sape yg tahan lame mmg bole buat duit, untung 100-200 sebulan mmg bole dpt dalam 6 bulan. tapi kalo yg x tahan, 3 bulan da lingkup...
prepaid nie brg laris, hot market, cepat jual, jadi masalah rolling capital kurang, tggl lagi disiplin org yg nak meniaga tu ah. kalo dier gune duit capital, x dpt la rolling.. x dpt rolling, tu yg hancur....
anyway sape2 rase nak cuba ape maksud skit2 lame2 jd bukit bole la try prepaid nie...

shadow_shad
12-07-2007, 02:59 AM
Aku dlu starting 4 tahun lps join MLM ni gak tapi sbb aku ni xsuka nak cari2 downline tu yg aku start cari kad fizikal ni...skrg alhamdulillah aku kat bljr lg tapi ok aa duit belanja bulan2 2-3 ratus jual kad prepaid ni...tp mesti mau disiplin aaa modal...klu sendiri beli sendiri pun mesti mau bayar...klu tak lingkup aa...lagi satu aku tada kedai so sng aaa, xyah duk pkr nak byr sewala apa :)

student
12-09-2007, 08:30 AM
erm, btul lar...

kalo jual prepaid pkai sms ni kalo ikut caranye dan kene gayanya pun berpotensi gak nak dpat 4 angka...

mcm ak, dah join MyMode setahun setakat nih seminggu bleh dpat dlam 80-200, ok gak la kan...

ak pun belajar lgi.. setiap bulan sape nak bg beb.. hehehe..

tp, yg penting wat ape2 bisnes pun kene bnyk bersabar..:rolleyes:

prepaidboy
12-09-2007, 11:56 AM
Saya setuju jugak... Prepaid kalau dapat untung sikit tapi disiplin boleh jadi peluang perniagaan menguntungkan.. Sikit2 lama2 jadi bukit.

exinco
12-09-2007, 01:16 PM
semoga maju jaya. prepaid ni mesti mau punya.

som
12-10-2007, 01:19 AM
Walau bagaimana pun, masih tetap ada ramai yang miat kad prepaid yang nyata (kad fizikal).

Kalau ada yang ingin membuat pesanan belian, boleh lah berbuat demikian. Harga unktuk kad RM10 adalah dari RM9.65 - RM9.58 bergantung pada rundingan kuantiti belian.

camne cara2 nyer..sy rasa bermnat gak nak jual kad prepaid yang nyata (kad fizikal)....

daa730
12-11-2007, 03:08 AM
camne cara2 nyer..sy rasa bermnat gak nak jual kad prepaid yang nyata (kad fizikal)....

caranya agak mudah tapi som kena ada kepercayaan sebab benda ni melibatkan penghantaran barang dengan pos dan penghantaran wang melalui akaun bank.

Saya ada kat Kota Bharu. Som kena bank in jumlah yang diperlukan dan saya akan hantar dengan pos kad prepaid tu.

shadow_shad
12-11-2007, 03:23 AM
caranya agak mudah tapi som kena ada kepercayaan sebab benda ni melibatkan penghantaran barang dengan pos dan penghantaran wang melalui akaun bank.

Saya ada kat Kota Bharu. Som kena bank in jumlah yang diperlukan dan saya akan hantar dengan pos kad prepaid tu.

salam...nak tanya kalau saya nak amik 400 keping mxs10,

daa77 nak tolak sekeping berapa harga? boleh ka kita jumpa

dekat mana2 dkt kota bharu tu? saya kekurangan stock jgk

ni..tq

dobit127
12-14-2007, 02:53 PM
ooo dah ade threads ttg kad topup ni, xpe la tanye la.. ade sesiap kenal x suppiler kad yang boleh bagi harga cantik.. aku cdg nak amik byk 10k ke 100k tgk pada harga... tkat ni offer 5% ade la..
kalau ade
Pm aku

Azrul The Great
12-16-2007, 05:54 AM
aku ade sorang member ni..tapi jz kenal gitu2 je la..die de kedai gunting rambut..tapi jual topup gak laa..jual kad..aku ade tanye pasal kad yang die jual 2..berapa die angkat..die cakap 1 kad die dapat RM1..terkejut aku..cz banyak 2 die dapat..aku tanye die wat camne leh dapat sampai RM1 tu..die cakap die join 1 kelab ni..x taw la kelab ape..sape yang tahu, kongsi la kat cini..:)

shadow_shad
12-17-2007, 04:46 AM
ooo dah ade threads ttg kad topup ni, xpe la tanye la.. ade sesiap kenal x suppiler kad yang boleh bagi harga cantik.. aku cdg nak amik byk 10k ke 100k tgk pada harga... tkat ni offer 5% ade la..
kalau ade
Pm aku

salam..alo bro ko dpt 5% dkt mana? blh bgtau aku ak? lately mmg ssh nak dpt kad prepaid ni...aku mmg penah dpt sampai 7-8 % tp barang tak tentu n jarang2 ada...blh kongc maklumat supplier ak...tq..shah

omar88
12-19-2007, 03:33 PM
biar untung ckt tp konsisten jual..lm2 akn jd bnyk jgk..lumrah alam..
1.x de bayi lhr trs berckp, mst nangis jek dulu..
2.x de no trs berjuta, mst mula dr 1.
3.x de orng trs jd bape, mst jd knk2 dlu..

mcm 2 jgk untung..mla2 kck, tp lm2 insyaALLAH LUMAYAN...

eda78
01-17-2008, 03:50 AM
salam..
saya ada stok kad prepaid celcom (fizikal) utk dijual
terms : COD @ KL area
below 200 pcs : RM9.55
above 200 pcs : RM 9.52

berminat? leh email wnhniaga@yahoo.com

tq.. :)

fazdlie
01-24-2008, 08:19 AM
Memang sikit.. kalau nak kaya tu, memang susah la.. lain la kalau buat mcm MLM tu.. tapi tak semua boleh kaya.. orang atas je la.. untung setakat lepas duit minyak la..

Dulu pernah jual.. permintaan memang banyak.. sebulan sales lebihd ari RM3,000++... tapi untung dalam Rm150++ jer..

shadow_shad
02-08-2008, 04:58 AM
salam..apa khabar suma tokan2 prepaid, pembeli2 prepaid ..... lama dah xpost dkt sini...sory2 sgt sbk skrg...anyway skrg ni stok ada mmg ada tp sgt terhad....kat sini saya nak update harga pasaran kepada semua sebagi pengetahuan kita bersama :

mxs10 plg murah blh dapat : RM 9.65 (ni klu main duit puluh2 ribula)
Clcm10 plg murah blh dapat : RM 9.43
Dg10 plg murah blh dapat : RM 9.75
(tp aku pernah dpt 9.65 awal bulan ni hehe...tp
tu jela sekali )

harga atas tu klu kita punya modah plh2 ribula :)

klu modal kita below 10K...yg ni plak lingkungan harganya :)

Mxs10 (9.75-9.85)
Clcm10 (9.50-9.65)
Dg10 (9.80-9.90)

so harapa dpt membantula ya kwn2 suma ...n jgnla nak demand harga lagi rendah dr yg saya sebutkan kat atas dlm waktu2 mcmni, kompem takan jmpa....tp xtaula klu rezeki saudara saudari suma :)

klu ada apa2 nak tanya blh PM saya k :)

P/S: kepada tokan2 yg jadi pemerhati kat sini post laa serba sedikit maklumat kat sini misalnya klu ada barang ka, update harga terbaru ka..k...

"Ilmu Yang Dikongsi Bersama InsyaAllah Akan Lebih Diberkati"

od3n
02-14-2008, 10:40 AM
salam..
saya ada stok kad prepaid celcom (fizikal) utk dijual
terms : COD @ KL area
below 200 pcs : RM9.55
above 200 pcs : RM 9.52

berminat? leh email wnhniaga@yahoo.com

tq.. :)

ade lg ke??

ulamraja
02-22-2008, 03:24 AM
saya ade stok 1000kpg celcom 9.50

antugile
02-23-2008, 05:27 PM
Dengan peningkatan kos sara diri dari masa ke semasa menyebabkan kita sering dan ingin mencari alternative lain bagi menjana pendapatan baru samaada secara double-job ataupun part-time.

Saya tidak berapa setuju dengan beberapa ungkapan “Duduk goyang kaki dan hanya klik mouse boleh dapat untung ribu-ribu sebulan”, “klik email dapat duit”. Ini kerana orang yang betul betul berniaga tidak hanya klik mouse malah mereka berusaha dengan penat lelah, menggunakan akal fikiran untuk membuat pilihan tepat, barulah boleh berjaya!

Jesteru itu Saya sedang & ingin mencari peserta, pengedar, stokis ataupun pengguna bagi mengisi beberapa lagi kekosongan didalam Projek Usahawan Prepaid yang saya kelolakan. Konsep perniagaan adalah mudah untuk difahami & praktikal iaitu secara langganan, dimana anda membayar secara (lump sump) kepada saya bagi langganan 11 bulan dan Kad Prepaid akan dihantar kepada anda setiap bulan selama 11 bulan.

Berapakah Yuran Penyertaan yang dikenakan? TIADA SEBARANG YURAN PENYERTAAN dikenakan kepada semua peserta yang ingin menyertai projek ini.

AWAS!! Ini BUKAN MLM yang mencari DOWNLINE dan anda makan hasil duit downline anda!

Kenapa Jual Prepaid? Boleh Untung ke?

Ramai beranggapan dimana dengan menjual prepaid serendah RM 10, mana boleh dapat untung. Anda SALAH!! Berdasarkan kajian rambang yang saya lakukan kepada penjual penjual prepaid disekitar kawasan Pudu & Bukit Bintang, kebanyakan mereka mengatakan yang mereka mendapat bekalan kad prepaid RM 10 dengan harga RM 9.89 sen SEKEPING!!. Jadi dengan bermodalkan RM 9.30 yang dibeli dari saya dan dijual pada kadar RM 10, anda boleh mengaut keuntungan “Buta-Buta” RM0.70 sen, Jadi bayangkan jikalau anda boleh menjadi pembekal kepada mana orang perseorangan ataupun kepada kedai kedai yang menjual prepaid yang berdekatan kediaman anda , senang senang je dapat untung! Disebabkan keuntungan itulah kenapa sesetengah bangsa di negara ini menganggap perniagaan ini sebagai “LUBUK EMAS”.

Macam langganan majalah juga cuma majalah dah beli tak boleh jual balik but prepaid ini anda boleh jual kembali ke kedai2, jual sendiri kepada rakan rakan atau nak simpan buat stok pun terpulanglah pada anda kerana jangka hayat kad prepaid ini adalah selama dua tahun.

Jenis Rangkaian Apakah Yang Boleh Dilanggan?

Jenis jenis rangkaian yang boleh dilanggan pada masa ini adalah Maxis dan Celcom sahaja dan akan diperluaskan lagi untuk rangkaian DIGI.

Berapa Had Minimum Langganan Kad Prepaid?

Kami memberi kemudahan kepada para pengedar @ peserta kami dengan me-minimumkan jumlah langganan kad serendah 50 keping kad sahaja sebulan bagi yang mahu membuat ini secara kecil-kecilan atau part time dan bagi yang ingin melanggan lebih dari itu amatlah dialu alukan.

Siapa Yang Boleh Melanggan? Kalau Nak Jadi Pengedar Bukan Ke Kena Ada Lesen?

Sesiapa pun boleh melanggan, tiada had umur & bangsa. Samaada orang perseorangan atau pun pemilik kedai berdaftar. Barangkali anda boleh menghebahkan perkara ini kepada mailgroup, forum atau rakan - rakan anda yang berminat tetapi belum mengetahuinya.

p.s: (Sestengah bangsa di Malaysia ini dan juga warga asing memandang perniaggan ini sebagai Lubuk Emas!! Fikirkanlah, kebanyakan pengusaha kedai Prepaid atau kedai Handphone di negara ini dimonopoli oleh bangsa apa?)

----------------------------------------------------------------------------

Contoh:

Jika anda melanggan kad prepaid kami sebanyak 50 kad setiap bulan selama 11 bulan (Bersamaan 550 kad selama 11 bulan).

Contoh Pengiraan :

1 keping kad Prepaid bernilai RM 10 dijual dengan harga RM 9.30

(Tidak kira berapa jumlah langganan anda)

50 keping kad x 11 bulan = 550 kad

550 kad x RM 9.30 = RM 5,115 (Jumlah perlu dibayar & tiada sebarang hidden cost)

Total Cards Per CARD Per MONTH Per CONTRACT

50 Cards $9.30 $465 $5,115

Anda akan menerima 50 keping Kad Prepaid anda pada setiap bulan selama 11 bulan.

Contoh Jualan anda kepada pelanggan:

Jikalau 50 keping kad anda jual pada harga RM 10, jadi:

50keping x RM 10 = RM 500

Purata kos untuk 50 keping kad yg anda beli ialah RM 465

RM 500 - RM 465 = RM 35 keuntungan bersih!!!

Keuntungan RM 35 x 11 bulan = RM 385 !!

Lagi banyak anda melanggan, bayangkan betapa besar keuntungan yang anda akan terima.

Anda bukan sahaja mendapat balik modal kad prepaid yg telah terjual, malah anda juga membuat keuntungan sebanyak 7 %.

Menyertai Projek Keusahawanan Kad Prepaid ini boleh samakan seperti kita melabur dalam unit amanah saham dimana anda membuat pelaburan selama setahun dan mendapat keuntungan dari pelaburan anda itu sekaligus manakala keuntungan bagi projek ini dapat dikaut setiap bulan.

Dalam erti kata lain, kami memulangkan kembali semua duit anda dalam bentuk Kad Prepaid dan ditambah dengan keuntungan yang anda perolehi selepas jualan.
Apa yang anda terima:

1.Anda akan dapat kad tambah nilai RM10 (Celcom atau MAxis) dalam bentuk KAD bukannya cetakan slip, online coupon atau code SMS tetapi kad prepaid yang perlu digores tu.

2. Kontrak Pembelian yang dimatikan cukai setem yang sah disisi undang-undang untuk pembelian kad prepaid selama 11 bulan.

3. Keuntungan selepas jualan balik kad prepaid tersebut. (tertakluk kepada jumlah langganan & jualan anda)

4.Mengatasi segala kebuntuan dan menambah pendapatan kewangan anda. (Insyallah)

-----------------------------------------------------------------------------------

Jika berminat untuk mengetahui lebih lanjut sila hubungi nombor dibawah atau emel

wmfirdaus@maybank.com.my

Firdaus 012 - 665 2839

ulamraja
02-27-2008, 01:54 AM
stok celcom dah clear :)

ulamraja
02-27-2008, 05:57 AM
updated

Celcom RM5

190pcs : 4.85

sms 012 6347504

azfar87
03-10-2008, 03:42 AM
klik this URL!!!

BENEFIT FROM ME

1)get promotion to axtivte the acount
2)imediattely axtivate


Prepaidplus2u team (http://prepaidplus2u.com/?ref=367)
Prepaidplus2u team (http://prepaidplus2u.com/?ref=367)
Prepaidplus2u team (http://prepaidplus2u.com/?ref=367)

herbsmax
03-25-2008, 07:43 AM
boleh dapatkan saya tapi CELCOM aje, reload RM5 kat saya RM4.90

od3n
03-26-2008, 04:07 AM
kad ke reload no?

fazdlie
03-26-2008, 06:03 AM
memang modal besar sebab beli secara pakej.. dulu pernah cari..

ulamraja
03-26-2008, 06:40 AM
next week saya ade stok:-

maxis rm10 harga 9.70
minimum order 100kpg.
COD

extrememan
03-30-2008, 01:00 PM
dah ilang dah website dia..

per eh dia punya website....? :???:

antugile
04-04-2008, 03:48 PM
aku ade stock utk prepaid card maxis, boleh order daily dari Isnin - Sabtu. Cara pembayaran sama ada dgn Maybank2U atau COD. Collect sekitar PuduRaya atau area KL. Kuota order minimum 1000 pcs starting next week.

Harga 1 pcs RM 9.65

First Come, First Served.
SMS me at 012 enam enam 5 dua 839
email at wanmfirdaus@gmail.com

tajulz
11-28-2008, 04:11 AM
Prepaid celcom & maxis RM10

Kad boleh di gunakan di negeri SELANGOR,KL,KELANTAN,TERENGGANU, PAHANG,NEGERI 9 DAN JOHOR.

100 – 999pcs = RM 9.50
1000 – 1499pcs RM 9.40
1500 – Above = RM 9.30

Buat masa ini tiada C.O.D.

Cara Urusan:

bank in pagi sebelum pkl 11:00am, esok malam lps pkl 9:00pm dapat kad.

MASA BAYARAN - MASA DAPAT KAD

Isnin pagi bank in - Selasa malam dpt kad
Selasa pagi bank in - Rabu malam dpt kad
Rabu pagi bank in - Khamis malam dpt kad
Khamis pagi bank in - Jumaat malam dpt kad
Jumaat pagi bank in - Isnin malam dpt kad

* Sabtu & Ahad cuti.

Orang2 yg layak berurusan:
- Yang boleh dtg collect kad di meru @ klang, @ shah alam


KALAU BERMINAT SILA SMS NAMA PENUH IKUT IC DAN NO IC KE 019-6299454..BG TUJUAN MEMBUAT AGREEMENT UTK KESELAMATAN KEDUA-DUA PIHAK.

* URUSAN AKAN DIJALANKAN SELEPAS AGREEMENT DITANDATANGANI SAHAJA.

* SILA BAWA 1 SALINAN KAD PENGENALAN SEMASA TANDATANGAN AGREEMENT

* MASA DAN TEMPAT PERJUMPAAN AKAN DIBERITAHU KELAK


*UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA HUBUNGI 019-6299454 (TAJUL)

layaran78
03-20-2009, 07:35 AM
SESIAPE NAK BELI KAD PRABAYAR SILA HUBUNGI AKU LER...
HARGE TAK LER MURAH..TETAPI GENUINE..BEKALAN BERTERUSAN..URUSAN TUNAI.."COD" KATA ORANG PUTIH..
KAD BOLEH GUNA 1 MALAYSIA..

1. CELCOM 9.6
2. MAXIS 9.65
3. DIGI 9.80

BERAPA BANYAK HENDAK ORDER AJEE SEBELUM JAM 11 AM PETANG KITA JUMPA KAT WISMA KASTAM WILAYAH PERSEKUTUAN KELANA JAYA/KAT KOMPLEK TABUNG HAJI AKU..TUNJUK KAD...KORANG BAYAR..SIAP ADA RESIT JUALAN SEKALI BEB..

BERMINAT SILA HUBUNGI AKU 017 6604375/012-3873354

SIKIT NASIHAT ; Jangan ler kamu percaye ngan kad murah nie..bekalan cam biskut..jap ada..jap takada..klu suruh bank in duit dulu lagi ler jgn pecaya...minggu nie dapat..minggu depan barang takada...hancus..lebur...duit udah bagi..kad tak dapat....

Imabiz
03-20-2009, 07:42 AM
kad prepaid kalau nak jadi agen, amik dari distributor :
cel - min kene amik - rm500 + 3 simcard - 4%
maxis - min kene amik - rm500 + 1 simcard - 4%

digi - tak tau
u mobile - tak tau

tapi kalau jual idd card untung byk skit.. rm10 - harga dealer - rm7.50, tapi masalah idd card cepat sangat tukar... kene jual cepat.. pendapat saya la... jgn marah...

realplayer
10-08-2009, 02:54 PM
SESIAPE NAK BELI KAD PRABAYAR SILA HUBUNGI AKU LER...
HARGE TAK LER MURAH..TETAPI GENUINE..BEKALAN BERTERUSAN..URUSAN TUNAI.."COD" KATA ORANG PUTIH..
KAD BOLEH GUNA 1 MALAYSIA..

1. CELCOM 9.6
2. MAXIS 9.65
3. DIGI 9.80

BERAPA BANYAK HENDAK ORDER AJEE SEBELUM JAM 11 AM PETANG KITA JUMPA KAT WISMA KASTAM WILAYAH PERSEKUTUAN KELANA JAYA/KAT KOMPLEK TABUNG HAJI AKU..TUNJUK KAD...KORANG BAYAR..SIAP ADA RESIT JUALAN SEKALI BEB..

BERMINAT SILA HUBUNGI AKU 017 6604375/012-3873354

SIKIT NASIHAT ; Jangan ler kamu percaye ngan kad murah nie..bekalan cam biskut..jap ada..jap takada..klu suruh bank in duit dulu lagi ler jgn pecaya...minggu nie dapat..minggu depan barang takada...hancus..lebur...duit udah bagi..kad tak dapat....

bos...minimum baper keping boleh order??...order kena deposit dulu ker?..or just inform nak baper keping,jumpa amik kad n bayar C.O.D jer?..berminat jugak nie...

abeys
10-08-2009, 03:05 PM
Goal:
1-nak jual prepaid
2-tak nak keluarkan modal besar
3-nak murah sebab boleh dapat untung lebih.

Solution:
1-Kena cari supplier prepaid card dan beli daripadanya.
2-kena cari sesiapa yang dah lama buat bisnes prepaid untuk JV dengannya.Biasanya dia ambil 1000 keping kad.so bincang dengan dia kita masukkan order 100 keping kad dan dia 900 keping kad. Dengan cara ini kita dapat beli kad dengan harga yang murah dan modal yang kecil.
3-telah selesai dengan solution yang kedua.

Cara yang lain cuba wujudkan cam persatuan peniaga prepaid..boleh share ambil prepaid dengan pukal dengan harga yang murah..ini biasa berlaku dekat kelantan bagi peniaga pakaian.

ryan
10-08-2009, 08:47 PM
2 3 taun dulu ada gak buat time kat kolej. modal 3.5k saja untuk stock 1 minggu. 1 kad maxis 40 sen untung.. celcom 50 sen.. digi 20 sen. tu rate lama..mungkin dah berubah ke apa tatau la. aku pegi maxis center (maxis paling bnyk pemintaan).. jumpa org atas..dia tanak layan sbb dorang just kasi pada kedai berdaftar saja. so aku pegi ke kedai bedaftar..beli dari dorang. kena rajin2 cari juga. kalo ada contact lagi bagus. Untung ada, cuma tak banyak. Hari2 pegang cash..risiko gak.

cita tebaru, last year.
member dapat lubang baik.. maxis rm8-8.50. tak tau mana supplier tu dapat. modal 20-50k. run cantik hampir setahun, so dia pon kelam mata..letak modal 1.2m , terus hangus. kalo korang jumpa benda luar normal, kaji skit mana barang tu datang.

Syedz
10-10-2009, 07:15 AM
xsilap aku, kat lelong.com.my ada sorang seller ni jual kad prepaid secara borong, cam maxis RM10, dia jual 100 keping RM900..tapi kena amek byk la, so total untung bagi satu kad prepaid adalah RM1..

sapesaje
10-11-2009, 04:26 AM
pehh saya kagum dgn hangpa, hehehe..masing2 memang terer bab prepaid, huhuhu, aku jual prepaid jgk, lpas jgk nk bayar bulanan neo..huhuhu

Syedz
10-11-2009, 11:29 AM
pehh saya kagum dgn hangpa, hehehe..masing2 memang terer bab prepaid, huhuhu, aku jual prepaid jgk, lpas jgk nk bayar bulanan neo..huhuhu

lepas bayar bulanan neo? fuhh, byk la gak en shakir untung yea..saya guna sendiri ngan famili2 saya jea, xda pun nak jual kat org..

codak
10-16-2009, 06:48 AM
bleh gak ni try meniaga ni

realplayer
10-16-2009, 09:01 AM
saya mencari sesiapa yang nak tolak prepaid untuk berurusan...nak tolak berapa,minimum berapa...meh deal...ini serius...bincang dalam forum ni dahulu pun takper..tadak hal..he.he.he.nak kad gores jer tau...

hazwan17
10-16-2009, 11:21 AM
pehh saya kagum dgn hangpa, hehehe..masing2 memang terer bab prepaid, huhuhu, aku jual prepaid jgk, lpas jgk nk bayar bulanan neo..huhuhu

aku jual gune sms jerk..cam bro ni wat....
ok la tu...cas utk sms jerk.....
yuran pn murah

kirua88
10-17-2009, 02:37 AM
xsilap aku, kat lelong.com.my ada sorang seller ni jual kad prepaid secara borong, cam maxis RM10, dia jual 100 keping RM900..tapi kena amek byk la, so total untung bagi satu kad prepaid adalah RM1..


xdapn sy cari...

kirua88
10-17-2009, 02:40 AM
saya mencari sesiapa yang nak tolak prepaid untuk berurusan...nak tolak berapa,minimum berapa...meh deal...ini serius...bincang dalam forum ni dahulu pun takper..tadak hal..he.he.he.nak kad gores jer tau...

Sy biasa tolak RM1000 untuk 4hari..byk jual celcom la..celcom rate 5%
CTH: 5%xRM10x100keping = RM50 untung
Tp lani sbb sy dealer, biler sy tambah dlm gandaan 200, dpt RM1..

Ok bro, berape u leh kasi murah???
Teringin sgt nk tau nie:rolleyes:

TP bro, lu punya post br 2, buat wa sangsi cikitla...Kasi prove cikitla...

kirua88
10-17-2009, 02:53 AM
pehh saya kagum dgn hangpa, hehehe..masing2 memang terer bab prepaid, huhuhu, aku jual prepaid jgk, lpas jgk nk bayar bulanan neo..huhuhu

Dh kire hebat nie...ak xdela smpi cmtu...sebulan dpt dlm 200 jer...

dinchemat
10-18-2009, 04:42 AM
aku jual prepaid lagi untung...:))
bleh la RM800 sebulan....tu pon sebab ade bonus dalam syarikat tu...
kalau nak tahu add ym aku ya...
dinchemat@yahoo.co.uk

realplayer
10-23-2009, 08:54 AM
Sy biasa tolak RM1000 untuk 4hari..byk jual celcom la..celcom rate 5%
CTH: 5%xRM10x100keping = RM50 untung
Tp lani sbb sy dealer, biler sy tambah dlm gandaan 200, dpt RM1..

Ok bro, berape u leh kasi murah???
Teringin sgt nk tau nie:rolleyes:

TP bro, lu punya post br 2, buat wa sangsi cikitla...Kasi prove cikitla...

maaf saudara...saya mencari sesiapa yang boleh menjual kepada saya kad gores celcom....just bgtahu berapa RM sekeping n bilangan minima...saya bukan penjual,cuma nak jadi pembelu dan bakal penjual penjual...kalau saudara boleh tolak dengan harga yang cun, boleh lah berurusan..soal sangsi tak timbul walau pun baru 2 post,sebab saya baru join utk cari dealer..sepatutnya saya yang sangsi pada orang yang menjual atas sebab takut ditipu...kalau saudara jujur,apa salahnya kita berurusan...semua urusan C.O.D...boleh tahu dimana lokasi saudara..salam...

ereload2u
11-07-2009, 04:10 AM
Salam kawan2.. sy br kat sini..

CUMA NAK SHARE..
BISNES ERELOAD YANG MENGGUNAKAN MODAL PUSINGAN RENDAH TETAPI KEUNTUNGAN TINGGI..
X PERLU BAYARAN PENDAFTARAN DAN CARI DOWNLINE..
INI HANYA UNTUK JUAL OR GUNA SENDIRI..

SESUAI UNTUK STUDENT IPT OR SESIAPA SAJA YANG BERMINAT..

PREPAID GUNA SISTEM ERELOAD
KEUNTUNGAN YANG TINGGI TERUS DAPAT KE AC

CELCOM 5.5%
MAXIS 3%
DIGI 2%
I TALK 14%

SEMUA ADA RM5, RM10, RM30 DAN RM100..

TAPI BAGI SISTEM ERELOAD YANG SAYA GUNA NI HANYA MODAL 300 SEBAGAI PUSINGAN. BILA ABIS MASUK LAGI 300...

PEMBELIAN AKAN TERUS DITOLAK DENGAN DISKAUN..
SEBAGAI CTH DALAM AC ANDA ADA RM300 JUAL TOPUP CELCOM RM10 AKAN DITOLAK RM9.45 DR AC KERANA 55SEN DISKAUN..
DISKAUN TULAH KEUNTUNGAN YANG ANDA AKAN DAPAT..

KATAKAN ANDA DAPAT JUAL CELCOM RM10 SEBAYAK 100 SEHARI..
INI BERMAKNA KEUNTUNGAN ANDA RM0.55 X 100 = RM55..
SEBULAN RM55 X 30 = RM1650.. BAYAK BUKAN... SAMBIL ANDA DUK DI KAMPUS GUNA HANSET DAPAT DUIT..
ble la wat bayar bil2 n kete..

BERMINAT
FOR INFO CALL OR SMS
0127269609 / 0136234312
EMEL fariz33@yahoo.com

supersheal
11-07-2009, 11:56 AM
nak jual prepaid tanpa modal besar jdilah ejen eLoad....modal kecik je

ereload2u
11-07-2009, 03:10 PM
betul tu..
bg yang baru nak menceburkan diri dalam biz prepaid..
ble la guna sistem ereload.. modal kecil tapi keuntungan ble tahan..
terutama bagi student2 IPT... ble la dapat duit poket ckit.. x susah nk jual.. org akan cr kita nk beli..

Imabiz
11-07-2009, 03:19 PM
salam sejahtera... kalau ade kedai leh apply terus di maxis celcom digi... tapi biase dg nie susah skit... margin keuntungan bagi kad topup adalah... 4%.. maknernye rm10 - kita beli dengan harga rm9.6... tapi biasenye ade bundle... mcm celcom rm500 punyer kad topup wajib beli simpack 1... kalau maxis.. rm2000 kene beli 1 simpack... kalau pakai eload celcom 7%, maxis 4%... sebenarnyer kalau berniaga kad gores n eload due2 ade risiko masing2... kad takut tercicir... tapi eload... risiko salah masuk no lain... harap membantu..

abdfatah
11-07-2009, 03:27 PM
aku pun nak jual eloaded jugak laa...

ereload2u
11-08-2009, 08:27 AM
sape nak jd ejen ereload sy ble bantu..

biz ereload ni cuma nak membantu sape2 yg nak wat biz prepaid tanpa modal yang besar.. sehingga riban2..

yg penting xda reg fee.. xda cr downline..

untung bleh tahan..
celcm 5.5%
mxs 3%
DG 2%
Italk 14%

ereload xda risiko nak bawa kad banyak2..
guna hp yg kita guna je..

mamatpenang
11-08-2009, 09:16 AM
tak pernah jual prepaid yang selalu saya topup prepaid dari maybank2u saja

ereload2u
11-08-2009, 11:00 AM
kepada otai2 ereload yg ble bg margin profit lebih tinggi daripada:
celcm 5.5%
mxs 3%
DG 2%
Italk 14%

ble la kita kongsi bersama..
yg penting xda reg fee..

sy jenis nak jual je..
tu yg nak cr profit paling tinggi..

TQ..

abdfatah
11-08-2009, 03:04 PM
bleh buat autopilot tak biz prepaid nih?

realplayer
11-11-2009, 03:46 AM
ereload2u...ader website tak?...macam best jer..he.he.he.

ereload2u
11-12-2009, 12:41 AM
sory xda website la..

berikut sy bagi butiran lanjut bagi yang berminat..

berikut format sms..

Product & Product Code :
Reload PIN
Celcom - C
DiGi - D
Maxis - M
iTalk (IDD) - I

Command :
Reload - <Mobile No.>.<TelcoAmount>
PIN - PIN_<Amount>_<Mobile No.>_<Telco>


Gateway : ( Set 15pax, Friend&Family, Activ10 )
Celcom ( *118# ) : 013-245 2724
Celcom : 013-370 2107
DiGi ( *128# ) : 016-298 7688
DiGi : 016-298 7699
Maxis ( *100# ) : 017-286 6932
Maxis : 017-386 7860

Common Commands :

1) Auto Reload
<Mobile No.>.<TelcoAmount>
0193456789.C5 (reload RM5 to Celcom)
0163344556.D10 (reload RM10 to DiGi)
0172345678.M5 (reload RM5 to Hotlink)

2) Send PIN
PIN_<Amount>_<Mobile No.>_<Telco>
PIN 30 0123456789 I
( send RM10 i-Talk PIN to 012-3456789 )

3) Check Credit Balance
BAL

4) Check Today Sales
SAL

5) Check Reload Status
SEE_<Mobile No.>_<Amount>
SEE 0193456789 5
( Completed, Pending, Failed, Not Found )

Payment (Subsequent Top-Up) :
Preferable Cash
Subject to Bank Clearance (Cheque)
Co Name : Melia Curve Sdn Bhd
Maybank : 5123 6115 9577
Fax No. : 03-5633 6878
SMS No. : 012-3001173
Tel No. : 03-5633 6868

after bank in, sms to compny:
<tel no>_<amaun>_MBB_<date>_<time>_<ref no>
eg: 0127269609 RM300 MBB 11/11/09 14.20.55 19876098

Item Product & Product Code

1 Celcom - C
Celcom 3
Celcom 5
Celcom 10
Celcom 15
Celcom 20
Celcom 25
Celcom 30
Celcom 35
Celcom 40
Celcom 45
Celcom 50
Celcom 100

2 DiGi - D
DiGi 10
DiGi 30
DiGi 50

3 Hotlink - M
Hotlink 3
Hotlink 5
Hotlink 10
Hotlink 15
Hotlink 20
Hotlink 25
Hotlink 30
Hotlink 35
Hotlink 40
Hotlink 45
Hotlink 50
Hotlink 55
Hotlink 60
Hotlink 100

4 iTalk - I
iTalk Mobile 10
iTalk Mobile 30
iTalk Mobile 50

TQ.....
__________________

realplayer
11-12-2009, 01:05 PM
sorry bro ereload2u...nak tanya lagi nie...e-reload nie yang terus masuk kredit mcm kat kedai tu ker?..he.he.he...kalu nak join, starting modal baper?..reg baper?..nie tanya dlu jer yer..he.he.he.

ulamraja
11-13-2009, 01:32 AM
kepada otai2 ereload yg ble bg margin profit lebih tinggi daripada:
celcm 5.5%
mxs 3%
DG 2%
Italk 14%

ble la kita kongsi bersama..
yg penting xda reg fee..

sy jenis nak jual je..
tu yg nak cr profit paling tinggi..

TQ..


waa boleh tahan profitnye ...rasanye awaknye yg tertinggi % profitnye

amrilmuidz
11-14-2009, 04:13 PM
Salam Semua,

Takde ker margin keuntungan lebey kurang 8%.

Kalau tak silap saya, saya pernah tanya akak jual topup kat dengan uitm dungun tuu, margin dapat 8 percent.

Tapi deal direct dengan celcom or maxis ah. takde orang tengah. Tapi tak tau ah betol ker tak.

Salam
Amril_Muidz

ereload2u
11-15-2009, 02:29 AM
sorry bro ereload2u...nak tanya lagi nie...e-reload nie yang terus masuk kredit mcm kat kedai tu ker?..he.he.he...kalu nak join, starting modal baper?..reg baper?..nie tanya dlu jer yer..he.he.he.

betul...
ereload ni terus auto topup ke tel yg nak topup.. mcm katkedai la..

BISNES ERELOAD YANG MENGGUNAKAN MODAL PUSINGAN RENDAH TETAPI KEUNTUNGAN TINGGI..
X PERLU BAYARAN PENDAFTARAN DAN CARI DOWNLINE..
INI HANYA UNTUK JUAL OR GUNA SENDIRI..

SESUAI UNTUK STUDENT IPT OR SESIAPA SAJA YANG BERMINAT..

PREPAID GUNA SISTEM ERELOAD
KEUNTUNGAN YANG TINGGI TERUS DAPAT KE AC

CELCOM 5.5%
MAXIS 3%
DIGI 2%
I TALK 14%

SEMUA ADA RM5, RM10, RM30 DAN RM100..

TAPI BAGI SISTEM ERELOAD YANG SAYA GUNA NI HANYA MODAL MINima 300 SEBAGAI PUSINGAN. BILA ABIS MASUK LAGI 300...x da ape2 caj..

PEMBELIAN AKAN TERUS DITOLAK DENGAN DISKAUN..
SEBAGAI CTH DALAM AC ANDA ADA RM300 JUAL TOPUP CELCOM RM10 AKAN DITOLAK RM9.45 DR AC KERANA 55SEN DISKAUN..
DISKAUN TULAH KEUNTUNGAN YANG ANDA AKAN DAPAT..

KATAKAN ANDA DAPAT JUAL CELCOM RM10 SEBAYAK 100 SEHARI..
INI BERMAKNA KEUNTUNGAN ANDA RM0.55 X 100 = RM55..
SEBULAN RM55 X 30 = RM1650.. BAYAK BUKAN... SAMBIL ANDA DUK DI KAMPUS GUNA HANSET DAPAT DUIT..

BERMINAT..
FOR INFO CALL OR SMS
0127269609 / 0136234312
EMEL fariz33@yahoo.com

ereload2u
11-15-2009, 02:35 AM
Salam Semua,

Takde ker margin keuntungan lebey kurang 8%.

Kalau tak silap saya, saya pernah tanya akak jual topup kat dengan uitm dungun tuu, margin dapat 8 percent.

Tapi deal direct dengan celcom or maxis ah. takde orang tengah. Tapi tak tau ah betol ker tak.

Salam
Amril_Muidz

wslm..
memang betul kalau ambil direct celcom,mxs, dg ble dapat profit lg tinggi...
tapi syarat kene ada kedai dan ambil banyak.. min 1000 kad setiap telco dan simpack sekali..
banyak to bro modal.. kurang2 30k..
bagi yang modal besar bolehla..
bagi yang modal kecik dan br nak start biz topup cara ereload ni paling ok...
modal kecil.. keuntungan pun ble tahan..

ulamraja
11-16-2009, 03:04 AM
kalau ade company yg bagi margin untung 8% dgn modal yg rendah best jugak tu...

dgmax1
11-16-2009, 04:01 AM
hi Suma,

saya ialah Digi Dealer sales bagi area labuan, so semua coupon Digi mesti dari tangan saya,

jual top up nih, modal besar tapi untung sikit, belum lagi tolak rugi salah masuk reload.Sekarang lagi semua telco company yg besar spt Digi,celcom & hotlink sudah menurun kan margin reload.

Digi coupon = 4%
celcom coupon = 3%
hotlink coupon = 5%-4%

itu semua margin untuk kedai dealer yg ambil direct... kalau yg ambil dari org tengah? lagilah sikit..

so kalau sapa2 yg nak business reload nih kalau modal 500-1000 ringgit tak berbaloi rasanya.Setiap kedai reload yg spent rm50k sebulan pun baru untung tak sampai rm2k.... tolak itu ini....seribu untung pun tak sampai.

abdfatah
11-16-2009, 04:03 AM
gunalah sms prepaid... dan guna untuk diri sendiri aje...

faezil
11-16-2009, 04:08 AM
hi Suma,

saya ialah Digi Dealer sales bagi area labuan, so semua coupon Digi mesti dari tangan saya,

jual top up nih, modal besar tapi untung sikit, belum lagi tolak rugi salah masuk reload.Sekarang lagi semua telco company yg besar spt Digi,celcom & hotlink sudah menurun kan margin reload.

Digi coupon = 4%
celcom coupon = 3%
hotlink coupon = 5%-4%

itu semua margin untuk kedai dealer yg ambil direct... kalau yg ambil dari org tengah? lagilah sikit..

thanks 4 the info....
jika margin lebih daripada 5%, bermakna ada sesuatu la tu ye ?

dgmax1
11-16-2009, 05:18 AM
thanks 4 the info....
jika margin lebih daripada 5%, bermakna ada sesuatu la tu ye ?

Betul tu..mustahil mereka boleh kasi atas 5% dan tak masuk akal..kecuali laa barang curi..
sedangkan saya hanya buleh beri 3% coupon pada sesiapa (persendirian)yang nak jual tanpa kedai,tempat dan lesen.

ereload2u
11-16-2009, 08:45 AM
Betul tu..mustahil mereka boleh kasi atas 5% dan tak masuk akal..kecuali laa barang curi..
sedangkan saya hanya buleh beri 3% coupon pada sesiapa (persendirian)yang nak jual tanpa kedai,tempat dan lesen.

x semestinya syarikat yg bg lebih 5% barang curi..
kalau 10% mungkin la...
syrakat2 besar dia ambil dengan jumlah yang besar..
maka keuntungan lebih ckit..
tu yg dia bleh bg ejen dia profit lebih ckit..
mcm ereload yg sy join ni bg profit ble tahan tinggi..
celcom 5.5%
mxs 3%
dg 2%
tapi syrkat still untung coz customer 1 malaysia..
tq..

dgmax1
11-16-2009, 11:29 AM
x semestinya syarikat yg bg lebih 5% barang curi..
kalau 10% mungkin la...
syrakat2 besar dia ambil dengan jumlah yang besar..
maka keuntungan lebih ckit..
tu yg dia bleh bg ejen dia profit lebih ckit..
mcm ereload yg sy join ni bg profit ble tahan tinggi..
celcom 5.5%
mxs 3%
dg 2%
tapi syrkat still untung coz customer 1 malaysia..
tq..

maksud saya Coupon bro, coupon dengan reload maya tak sama coz reload coupon kena ada cost pembuatan.Tu pasal % sangat ciput.....

kalau pakai e-reload kami buleh kasi sampai 6.5%..
ereload cuma kasi 2% ja? duh duh untung besar diorang nih

Imabiz
11-16-2009, 11:33 AM
kat semenanjung kenaper tak same yerk... dg 2% je... tapi memang skrg kedai phone terukla... kalau setakat jual topup jer takleh... buat lepas sewa boleh la... nak mkn kene buat yang lain... repair paling byk leh untung..

dgmax1
11-16-2009, 11:37 AM
kat semenanjung kenaper tak same yerk... dg 2% je... tapi memang skrg kedai phone terukla... kalau setakat jual topup jer takleh... buat lepas sewa boleh la... nak mkn kene buat yang lain... repair paling byk leh untung..

2% tuh reload coupon ke atau flexi-eload?
kedai Digi apa LV? gold , silver atau bronze?

Imabiz
11-16-2009, 11:39 AM
oooo... dg nie ade pangkat yerk... yela.. ade level die kan... abg imabiz tak dpt source code dg... sebab dah ade signboard celcom.... tapi stakat nie celcom memang promo habis....

dgmax1
11-16-2009, 11:56 AM
oooo... dg nie ade pangkat yerk... yela.. ade level die kan... abg imabiz tak dpt source code dg... sebab dah ade signboard celcom.... tapi stakat nie celcom memang promo habis....

patut laa...

digi nih cerewet sikit, letak ja signboard celcom ke, hotlink ke trus ban....

syuhada_simple
11-27-2009, 04:10 PM
Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Saya merupakan ejen MYMODE, alhamdulillah dah lama gak join MYMODE ni. Cuma nak berkongsi dgn kawan2 pengalaman saya, yg berminat nak join boleh PM kat saya.

Dulu saya join MYMODE ni untuk topup kat diri sendiri & family jek, dapat untung & bonus. Tapi dah lama join, ramai pulak kawan2 kat opis ni join bawah saya. Untung bulan2 lepas la buat cover balik kos topup bulanan saya sendiri.

Kalau nak pakai sendiri pon ok, kalau pakai CELCOM, yg RM10 dapat la RM9.60, dah untung 40 sen, MAXIS dapat la RM9.80, untung 20 sen, compare beli kat kedai tak dapat harga tu. Server pon laju, bila2 masa & di mana2 pon leh topup cuma kena ada modal la dalam akaun MYMODE ni.

Bonus2 sampingan pon banyak gak, kalau sale mingguan lebih dari RM500 pon ada bonus gak, lepas tu kalau ada ramai kawan2 join bawah kita, ada bonus untuk kepimpinan lagi.

Tak rugi nak join ni sebab kalau kita sendiri yg pakai topup, kalau tak nak cari ejen pon takpe leh jual kat diri sendiri & family, dapat untung skit2 pon kalau dah bertahun2 banyak dah jimat tuuu Grin

Nak tambah modal pon senang, leh pakai ATM Maybank @ lagi senang leh pakai maybank2u. Lepas buat pembayaran, sms kat gateway, modal terus dikreditkan ke dalam akaun, tak sampai seminit pon Grin

Kalau berminat leh PM kat saya untuk keterangan lanjut. Pendaftaran RM65 sahaja & bonus RM11.00 untuk buat topup akan dikreditkan ke dalam akaun kita sejurus selepas buat pendaftaran.


klu nk join sila click > http://www.prepaid4u.net/index.php?id=syuhada92

mycinda
11-28-2009, 03:24 AM
ader website tak?...macam best jer..he.he.he.

syuhada_simple
11-28-2009, 03:01 PM
ader website tak?...macam best jer..he.he.he.

nie link dia http://www.prepaid4u.net/index.php?id=syuhada92

SoulNecturn
12-03-2009, 01:08 PM
leh ternagkn lebih lnjut?

wmr5439
12-08-2009, 11:53 PM
mymode ni jual prepaid guna sms... just taip kod tetentu dan send ke gateway... siap .... tapi untuk jadi agen mode kene bayar rm65 ... nak maklumat lanjut pegi ke http://prepaidmudah.webs.com
daftar free member dulu... kalau minat baru buat bayaran