PDA

View Full Version : Pelaburan Unit Amanah yang boleh dapat 10-15% (KWSP/CASH) dengan CIMB Wealth Advisors



carjunk_boyz
01-22-2012, 09:04 AM
Salam ..



Saya merupakan Consultant Unit Trust CIMB Wealth Advisors..

So,sesiapa yg berminat untuk buat pelaburan dekat Unit Trust CIMB boleh hubungi saya..
Pelaburan boleh dibuat melalui KWSP atau CASH..


Peratus keuntungan boleh mencapai 10-15% lebih tinggi berbanding dividen yg diberikan oleh KWSP, ASB atau seumpama dengannya..
sangat menguntungkan..
Pelaburan tuk jangka masa panjang..
dimana pada umur 55 thn anda akan ada dua dana untuk menampung perbelanjaan dihari tua..
1) Duit KWSP anda
2) Dari duit keuntungan yang diperolehi hasil pelaburan anda di CIMB Wealth Advisors..
Secara tidak langsung anda telah buat persediaan dihari tua yang dibuat melalui KWSP..

Selain itu,warga carigold juga boleh buat pelaburan melalui CASH secara lump sum ataupun menggunakan installment yg boleh ditolak dari duit gaji..
1)pelaburan minimum RM1000
2)Installment bulanan minimum RM200 yg boleh dibuat secara auto debit dr gaji anda..

Cthnya, bila simpan kat ASB dividen hanya 7-8% setahun..
lagipon mufti selangor dah mengeluarkan fatwa yg ASB, ASN secara jelas terlibat dalam aktiviti pelaburan yang bercampur-campur antara patuh dengan syariah atau tidak patuh dengan syariah..
so kat situ kite leh tengok yg bonus dr ASB tu dlm was2 yg kite nak guna bg anak2 atau ibu bapa kite makan sme....

ape yg saye leh bgtahu kat sini lebih baik kite laburkan dlm unit amanah CIMB yang tentu tempat dilaburkan berlandaskan syariah..
cthnye CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund..
peratus keuntungan pon lebih tinggi dari 10%-15%..
ia juga dikawal selia oleh BNM dan melalui sistem perbankan yang telah diluluskan oleh kerajaan Malaysia..

keterangan lanjut boleh set appoinment tuk sesi penjelasan dengan lebih detail..SMS dekat no 0193681350

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:16 AM
ARTIKEL YANG DIAMBIL DARI CONVERSATION PELANGGAN SEBELUM DAN SELEPAS BERJUMPA DENGAN KAMI..


Baru-baru ini saya telah berkesempatan pergi ke KWSP untuk meninjau-ninjau baki simpanan saya setelah bekerja sekian lama…

Adakala angkanya nampak agak lumayan tetapi apabila dicongak wang ini hanya akan menghasilkan "pencen" sebanyak RM1,300 sebulan untuk persaraan saya. Agak menakutkan memandangkan anak kecil kami akan berumur 15 dan 12 tahun pada waktu itu.
Bagaimana seseorang itu mendapatkan angka "pencen" ini? Saya menggunakan kaedah yang mudah untuk para pembaca mengira sendiri seperti contoh ini:

Baki di KWSP atau simpanan wang "terlonggok" pada umur 55 tahun – RM100,000.

Jika disimpan di bank dengan "keuntungan" yang dikongsi sebanyak 1-4% setahun

Jika simpan didalam ASB pula dividen yang diperolehi hanya 7-8% setahun..

Manakala kalau diletakkan dekat Unit Amanah CIMB Wealth Advisors dari sekarang..Peratus keuntungannya yang diperolehi lebih besar iaitu 10-15% setahun..
Klu saya aturkan pelaburan saya mulai arini..Pada umur 55thn nanti saya akan ada dua dana pada umur 55 thn
1)Duit Simpanan KWSP
2)Duit Keuntungan Unit Amanah CIMB Wealth Advisors

Nah, mudah bukan? Jangan terperanjat sebab dihari tua nanti kita ada dua tabung persaraan. Jika tidak mulakan dari sekarang,realiti kehidupan di hari tua nanti sungguh memilukan yang akan menimpa ramai di antara kita jika persediaan tidak diambil untuk merancang persaraan kita dari sekarang!

Alhamdulillah, 10.4 juta rakyat Malaysia mencarum dalam KWSP dan dana terkumpul setakat Disember 2000 adalah RM179.05 billion (sumber dari Buletin KWSP). Jika tidak kerana kita dipaksa menabung, besar kemungkinan kita langsung tidak ada bekalan untuk hari tua.

Para pembaca budiman yang dirahmati Allah, dicadangkan anda membuat yang berikut bagi langkah merancang keperluan persaraan:

i) Kenal pasti berapa jumlah saraan yang diperlukan sebulan apabila persaraan kelak. Sila ambil kira tanggungan anda, pembayaran hutang jika masih ada dan tanggungjawab mengerjakan haji, jika masih belum dilakukan dan keperluan perubatan/pembedahan/biaya hospital.

ii) Gunakan duit simpanan KWSP yang ada didalam akaun 1 diletakkan dekat Unit Amanah CIMB Wealth Advisors
Contohnya, Jika jumlah ini RM2,000, anda boleh perolehi setiap tahun hasil keuntungan di Unit Trust CIMB Wealth Advisors. Berapa agaknya duit yang anda ada dalam tabung persaraan Unit Amanah CIMB tadi sehingga umur 55thn bermula dari umur anda sekarang?
RM2,000 setahun
RM2,000 x (berapa tahun tuk sampai umur 55tn)= ????

iii) Jadi hasilnya tidakkah banyak dan mencukupi tuk menampung kos hidup di hari persaraan anda nanti..

iv) Tabung persaraan dari KWSP ada..Tabung persaraan dari Unit Trust CIMB Wealth Advisors pon ada..

Jika tidak berbuat demikian dari sekarang, bayangkan bila anda berada dihari tua nanti dengan mengambil kira kadar inflasi, meningkatnya kos penyaraan hidup, kita juga mungkin akan menghadapi sakit tua, berulang-alik ke hospital untuk rawatan doktor. Mungkin juga berlaku perkara-perkara lain yang di luar dugaan yang memerlukan wang yang banyak. Adakah dengan wang yang ada melalui KWSP mencukupi untk tanggung kesemua kos tersebut?

Persoalannya, adakah cukup sekadar kita berharap dan bergantung hanya kepada simpanan KWSP sahaja? Ada baiknya kita mula merancang dari sekarang agar kebajikan kita dan keluarga terjamin bilamana kita mencapai usia persaraan. Seperti kata pepatah "Sediakan payung sebelum hujan".

Petua yang boleh membantu kita meringankan beban kewangan hari tua adalah dengan meletakkan duit anda di Unit Trust CIMB Wealth Advisors

Seperkara lagi yang kita kurang ambil kisah adalah bab perlindungan atau insurans. Akhir-akhir ini, kita sering terdengar atau terbaca di akhbar atau menyaksikan dengan mata kita sendiri kemalangan yang meragut nyawa, penyakit kronik yang bila kita ketahui saja sudah terlambat.

Dengan sekelip mata, ahli keluarga kita hilang punca pendapatan hingga terpaksa merayu dan meminta-minta. Sekarang sudah ada sistem insurans Islam yang menawarkan pelan yang menarik seperti simpanan untuk hari tua. Semuanya kita boleh perolehi di Unit Trust CIMB Wealth Advisors.


So, anda jika ingin merancang kewangan anda dihari tua..
saya sebagai Consultant CIMB Wealth Advisors sedia membantu anda..boleh hubungi saya di no 0193681350

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:18 AM
Ada 3 cara dalam Unit Trust CIMB Wealth Advisors ni..

1) Lump sum (berapa amount pon boleh minimum 1k)
2) Regular Saving ( Minimum Auto Debit Monthly RM200)
3) EPF (account 1)

So terpulang kepada investor nak buat pelaburan macam mana...kalau nak buat 3 cara tu sekali gus pun boleh...

Klu bab nak dapatkan dividen dengan cepat...? Dividen kalau company tu nak declare contohnya pada 10/10/12, investor buat investment pada 09/10/12 dah pun berhak untuk mendapat dividen pada 10/10/12 tu secara penuh...bukan macam ASB yang akan pro-ratekan kalau kita invest tak cukup 12 bulan...

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:19 AM
Ini adalah antara fakta yang menunjukkan maklumat mengenai KWSP dan mengapa perlunya Unit Trust CIMB Wealth Advisors..

hakikat yang perlu kita terima adalah dengan membiarkan
simpanan dalam KWSP ada RISIKO nya, iaitu risiko Inflasi.
Tahun lepas, inflasi adalah 4%, dan dividend KWSP adalah 5.85%,
jadi pencarum hanya memperolehi keuntungan sebenar 1.85% sahaja!

Adakah anda tahu kebanyakan Dana Shariah Unit Amanah CIMB Wealth Advisors
yang diluluskan oleh EPF rata-rata memberi pulangan antara
10%-15% setahun?

Sekiranya anda tidak mengambil tindakan dari awal, memang
boleh mengggigit jari...mana taknya, RM10,000 dengan 12% dividen
boleh jadi RM96,463 selepas 20 tahun..tapi dengan dividen EPF,
RM10,000 hanya menjadi RM32,071 dalam tempoh yang sama.

Saya pasti anda adalah seorang yang BIJAK dan ingin
mengambil tindakan PANTAS dan tidak mahu menangguhkan peluang
KEEMASAN ini...FAST ACTION...FAST RESULT...

Salah satu cara yang paling mudah tanpa anda perlu
keluarkan duit sendiri adalah dengan mengeluarkan simpanan KWSP
untuk melabur dalam Unit Amanah seperti CIMB Wealth Advisors..
Semua urusan pengeluaran akan dilakukan oleh pihak KWSP dengan CIMB Wealth Advisors..

Jadi, anda hanya perlu mencari alternatif
lain untuk mengekang inflasi dari mengecutkan simpanan EPF, dengan
menyalurkan simpanan tersebut ke Dana Shariah CIMB Wealth Advisors
yang telah menunjukkan prestasi amat baik, iaitu di antara
10%-15% dividen setiap tahun.

Hubungi saya untuk dapatkan maklumat lebih lanjut, tentang
skim KWSP, ataupun melabur wang simpanan saudara
untuk jangka masa panjang. 0193681350

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:21 AM
sekadar perkongsian untuk kebaikan bersama

1)Adakah anda sedar bahawa kerajaan meluluskan sebahagian daripada wang di dalam akaun 1 KWSP digunakan untuk melabur di dalam Unit Amanah?


2)Adakah anda mengunakan akaun 1 (KWSP) untuk pelaburan Unit Amanah?


3)Adakah anda tahu purata pulangan KWSP 2-3 tahun lepas adalah 5.04% manakala purata pulangan Unit Amanah 2-3 tahun lepas adalah 10%-15%.


Sekiranya anda tidak berminat utk melabur ke unit amanah..anda hanya akan dpt pulangan purata 5% setahun....jika RM10k anda kerugian RM100k....dan jika RM100k duit kwsp anda...anda kerugian 1 juta semasa anda pencen kelak...fikir2 kan.....


Untuk pengetahuan semua juga kwsp terbahagi kpd 2 akaun..akaun 1 (70%) manakala selebihnya acc 2....acc 2 boleh dikeluarkn bila2 masa utk tujuan perubatan dan pembelian rumah....tp acc 1 tidak boleh dikeluarkan sebelum umur 55....skrg kerajaan dh luluskan acc 1 kwsp boleh dikeluarkn bg tujuan pelaburan unit amanah SAHAJA...
klu anda tidak ambil peluang ini tersangat la rugi...klu tak transfer ke unit amanah anda akan dpt purata 5% je setahun....mmg tersgt rugi......

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:22 AM
KELEBIHAN MENYIMPAN DAN MELABUR DALAM UNIT AMANAH CIMB Wealth Advisors
> pengurusan pelaburan yang profesional
> insturemen yang membantu anda mendapat pulangn yang sesuai
> mengikut prinsip syariah sepenuhnya
> pulangan yang tinggi (10-15% setahun)
> tahap kecairan tinggi (tiada tempoh matang)
> perkhidmatan penamaan amanah (trust nomination)
> khidmat rundingan pegawai kewangan secara percuma

Hubungi saya sebagai penasihat unit amanah anda untuk temujanji
0193681350

shafiq
01-22-2012, 09:47 AM
Ada apa-apa kerugian pihak pendeposit tak..?

untuk jangka masa berapa lama tuh..:D

carjunk_boyz
01-22-2012, 11:22 AM
Ada apa-apa kerugian pihak pendeposit tak..?

untuk jangka masa berapa lama tuh..:D

setakat ni rata2 customer saya xde yg rugi hasil dari monitoring saya as a consultant diorg..
so saya akn berikan perkhidmatan yg baik terhadap customer dibawah penyeliaan sy..dan mereka juga berpuas ati..
dan dalam unit trust ni jugak..
jika pelaburan dibuat dalam jangka masa panjang cthnye 3-5thn..
ia xkan ade kerugian..
so, tuan klu nak lebih detail..kite leh set appoinment tuk maklumat yg lebih detail..
sms saya 0193681350

carjunk_boyz
01-23-2012, 03:06 PM
Skim Simpanan Tunai Bulanan( Pelan Pelajaran Anak-Anak)


# RM200 simpanan tetap bulanan di Bank Biasa dari 1%- 4% dgn kadar keuntungan average tiap-tiap tahun
dalam masa 20 tahun pulangan hanya dapat kurang dari RM73,000

# RM200 simpanan tetap bulanan di pelaburan Amanah Saham Biasa dgn kadar ke untungan 7%- 8% average tiap-tiap tahun
dalam masa 20 tahun pulangan hanya ada RM118,589

# RM200 simpanan tetap bulanan di pelaburan Unit Amanah CIMB Islamic dengan anggaran 10%- 15% average tiap-tiap tahun
dalam masa 20 tahun anggaran pulangan akan ada lebih "RM303,191" cukup untuk tabung pendidikan anak-anak
ke pengajian tinggi tanpa meminjam loan di masa hadapan

skim simpanan tunai boleh di buat secara Auto debit terus dari Akaun anda seperti : CIMB BANK, MAYBANK, BSN,RHB & LAIN BANK

carjunk_boyz
01-23-2012, 03:07 PM
Skim Simpanan Pelaburan Melalui KWSP, ( Pelan Persaraan)


Andai kata Anda Layak $1000 Pengeluaran keluar dri KWSP (Acct 1)

Contoh untuk tempoh 15 tahun lagi sampai masa anda bersara KWSP cuma beri angaran 3% - 4% dividen setiap tahun
& hanya ada RM1801 semasa semasa tempoh anda bersara

Jika anda menabung di Unit Amanah CIMB jika anggaran pulangan setiap tahun 15% dalam tempoh 15 tahun anda
akan mendapat lebih = RM8,137 dari Pelaburan RM1000 KWSP anda



Jika RM1000 untuk jangka masa 15 tahun Kalau anda melabur di ASB pula
$1000 dengan kadar pulangan 7-8% setiap tahun anda hanya ada pulangan dari RM3,172



# Skim Lump Sum KWSP boleh di buat 3 bulan sekali

carjunk_boyz
01-23-2012, 03:09 PM
Kelebihan Pelaburan Dana Islam Melalui Skim Ahli KWSP

1. Menepati Syariah
Peluang membuat pelaburan ke dalam dana-dana yang menepati syariah. Pelaburan di dalam dana-dana Islam dikawalselia oleh Panel Penasihat Syariah yang dilantik oleh Pengurus-Pengurus Dana berdasarkan syarat-syarat yang ditetapkan oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

2. Pulangan Lebih Tinggi
Anda berpeluang menikmati pulangan dividen dan keuntungan modal yang diperolehi daripada pelaburan di dalam unit amanah. Sekadar perbandingan, dalam tempoh lima tahun terkini (bagi tahun 2001 – 2005) purata pulangan dividen oleh KWSP sebanyak 4.7% setahun, berbanding pulangan Dana CIMB Wealth Advisors dalam tempoh yang sama memperolehi pulangan sebanyak 15% setahun!
Nota : Bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa prestasi masa lalu tidak semestinya sebagai petunjuk atau gambaran sebenar prestasi masa depan.

3. Tidak Ganggu Wang Poket
Tidak mengganggu aliran tunai wang poket anda kerana anda tidak perlu mengeluarkan wang daripada poket anda, sebaliknya hanya perlu memindahkan wang daripada Akaun 1 KWSP anda ke Institusi Pengurusan Dana.

4. Menggunakan Sumber Sedia Ada
Anda tidak perlu membuat pinjaman atau mendapatkan kewangan daripada sumber-sumber baru untuk mendapatkan peluang untuk melabur dalam unit amanah kerana anda cuma perlu bijak menggunakan sumber kewangan sedia ada pada anda iaitu di dalam Akaun 1 KWSP anda untuk mendapatkan pulangan yang lebih baik.

5. Kekerapan Menambah Pelaburan
Anda berpeluang menambah pelaburan melalui skim ini setiap 90 hari untuk mendapatkan pulangan yang kompetitif.

6. Wang Persaraan Lebih Tinggi
Dengan peluang untuk mendapatkan pulangan yang lebih menguntungkan, bermakna anda berpeluang untuk meningkatkan simpanan KWSP untuk tujuan hari persaraan anda kelak.

7. Kepuasan Mengurus Sendiri
Anda boleh mendapat kepuasan menguruskan sendiri wang simpanan KWSP anda untuk dilaburkan di tempat yang anda inginkan dan yakini melalui Institusi Pengurusan Dana yang berkredibiliti dan berprestasi tinggi, khususnya untuk mendapat pulangan yang lebih tinggi, menepati syariah dan lebih nilai tambah !

8. Kekerapan Melabur Dari Simpanan KWSP
Setiap 90 hari dari tarikh pemindahan terakhir dibuat.

9. Penjualan Balik Dan Keuntungan Pelaburan
Penjualan balik pelaburan ini boleh dilakukan pada bila-bila masa. Bagaimanapun jumlah jualan balik serta sebarang keuntungan yang diperolehi akan dikreditkan semula ke dalam Akaun 1 KWSP.

10. Tabung Persaraan kedua
Melalui pelaburan di Unit Amanah CIMB Wealth Advisors anda akan gunakan segala keuntungan yang dilaburkan pada hari ini ketika dihari tua anda seperti KWSP juga. Ini bermakna anda akan ada dua tabung persaraan iaitu dari KWSP dan juga CIMB Wealth Advisors jika anda bijak mengambil peluang ini.