PDA

View Full Version : Pelaburan Unit Amanah yang boleh dapat 10-15% (KWSP/CASH) dengan CIMB Wealth Advisors



carjunk_boyz
01-22-2012, 09:04 AM
Salam ..

Saya merupakan Profesional Financial Advisors di bawah CIMB Principal Asset Management (CWA)..

Kepakaran saya adalah menggandakan simpanan melalui dana2 islamik kami yang patuh syariah. Dana yg terbaik adalah CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund.

Dana ini telah menunjukkan prestasi yang amat baik setiap tahun dari mula dana ini ditubuhkan pada tahun 1998 sehingga kini..Rekod performance telah mencatatkan pulangan yang diberikan dari 1998-2013 adalah sebanyak 504.66%..

sebagai contoh;

Jika invest 1 Mil pada tahun 1998 dan dibiarkan sehingga 2013..
Nilai keuntungan dr simpanan 1 Mil anda adalah RM5,046,600..itu dari 1998-2013

Manakala rekod performance bagi tahun 2013 pula telah mencatatkan pulangan sebanyak 22.24%
Jika invest 1 Mil pada awal januari 2013 sehingga December 2013 nilainya keuntungan bersih yang diperolehi adalah RM222,400..

So,ini adalah rekod keuntungan yang luar biasa yg anda akan perolehi jika buat simpanan pelaburan di dalam dana ini..Walaubagaimanapun, objektif simpanan ini adalah medium to long term investment.

Pelaburan unit amanah ini boleh dibuat melalui 3 kaedah:
1.Tunai secara LUMPSUM
2.Tunai secara monthly saving
3.Menggunakan epf akaun 1..

boleh dibuat melalui ketiga2 kaedah sekali gus..

Kelebihan Simpanan Pelaburan Unit Amanah CIMB
-Dana simpanan secara ISLAMIK
-Unit Amanah dari kepelbagaian sektor aset
pelaburan
-Pengurusan adalah dari pihak PROFESSIONAL
yang diiktiraf
-Cara belian dan jualan yang mudah dan kos
simpanan yang rendah
-Dibawah penasihat SYARIAH dan IBFIM
(Institut Perbankan dan Kewangan Islam
Malaysia)
-Mengikut garis panduan Suruhanjaya Securiti
(SC) dan Bank Negara Malaysia
-Hanya CIMB menyediakan perkhidmatan TRUST
NOMINATION / PENAMAAN PEWARIS
-Pulangan 10%-15% dan lebih

keterangan lanjut boleh set appoinment tuk sesi penjelasan dengan lebih detail..SMS dekat no 0193681350

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:16 AM
ARTIKEL YANG DIAMBIL DARI CONVERSATION PELANGGAN SEBELUM DAN SELEPAS BERJUMPA DENGAN KAMI..


Baru-baru ini saya telah berkesempatan pergi ke KWSP untuk meninjau-ninjau baki simpanan saya setelah bekerja sekian lama…

Adakala angkanya nampak agak lumayan tetapi apabila dicongak wang ini hanya akan menghasilkan "pencen" sebanyak RM1,300 sebulan untuk persaraan saya. Agak menakutkan memandangkan anak kecil kami akan berumur 15 dan 12 tahun pada waktu itu.
Bagaimana seseorang itu mendapatkan angka "pencen" ini? Saya menggunakan kaedah yang mudah untuk para pembaca mengira sendiri seperti contoh ini:

Baki di KWSP atau simpanan wang "terlonggok" pada umur 55 tahun – RM100,000.

Jika disimpan di bank dengan "keuntungan" yang dikongsi sebanyak 1-4% setahun

Jika simpan didalam ASB pula dividen yang diperolehi hanya 7-8% setahun..

Manakala kalau diletakkan dekat Unit Amanah CIMB Wealth Advisors dari sekarang..Peratus keuntungannya yang diperolehi lebih besar iaitu 10-15% setahun..
Klu saya aturkan pelaburan saya mulai arini..Pada umur 55thn nanti saya akan ada dua dana pada umur 55 thn
1)Duit Simpanan KWSP
2)Duit Keuntungan Unit Amanah CIMB Wealth Advisors

Nah, mudah bukan? Jangan terperanjat sebab dihari tua nanti kita ada dua tabung persaraan. Jika tidak mulakan dari sekarang,realiti kehidupan di hari tua nanti sungguh memilukan yang akan menimpa ramai di antara kita jika persediaan tidak diambil untuk merancang persaraan kita dari sekarang!

Alhamdulillah, 10.4 juta rakyat Malaysia mencarum dalam KWSP dan dana terkumpul setakat Disember 2000 adalah RM179.05 billion (sumber dari Buletin KWSP). Jika tidak kerana kita dipaksa menabung, besar kemungkinan kita langsung tidak ada bekalan untuk hari tua.

Para pembaca budiman yang dirahmati Allah, dicadangkan anda membuat yang berikut bagi langkah merancang keperluan persaraan:

i) Kenal pasti berapa jumlah saraan yang diperlukan sebulan apabila persaraan kelak. Sila ambil kira tanggungan anda, pembayaran hutang jika masih ada dan tanggungjawab mengerjakan haji, jika masih belum dilakukan dan keperluan perubatan/pembedahan/biaya hospital.

ii) Gunakan duit simpanan KWSP yang ada didalam akaun 1 diletakkan dekat Unit Amanah CIMB Wealth Advisors
Contohnya, Jika jumlah ini RM2,000, anda boleh perolehi setiap tahun hasil keuntungan di Unit Trust CIMB Wealth Advisors. Berapa agaknya duit yang anda ada dalam tabung persaraan Unit Amanah CIMB tadi sehingga umur 55thn bermula dari umur anda sekarang?
RM2,000 setahun
RM2,000 x (berapa tahun tuk sampai umur 55tn)= ????

iii) Jadi hasilnya tidakkah banyak dan mencukupi tuk menampung kos hidup di hari persaraan anda nanti..

iv) Tabung persaraan dari KWSP ada..Tabung persaraan dari Unit Trust CIMB Wealth Advisors pon ada..

Jika tidak berbuat demikian dari sekarang, bayangkan bila anda berada dihari tua nanti dengan mengambil kira kadar inflasi, meningkatnya kos penyaraan hidup, kita juga mungkin akan menghadapi sakit tua, berulang-alik ke hospital untuk rawatan doktor. Mungkin juga berlaku perkara-perkara lain yang di luar dugaan yang memerlukan wang yang banyak. Adakah dengan wang yang ada melalui KWSP mencukupi untk tanggung kesemua kos tersebut?

Persoalannya, adakah cukup sekadar kita berharap dan bergantung hanya kepada simpanan KWSP sahaja? Ada baiknya kita mula merancang dari sekarang agar kebajikan kita dan keluarga terjamin bilamana kita mencapai usia persaraan. Seperti kata pepatah "Sediakan payung sebelum hujan".

Petua yang boleh membantu kita meringankan beban kewangan hari tua adalah dengan meletakkan duit anda di Unit Trust CIMB Wealth Advisors

Seperkara lagi yang kita kurang ambil kisah adalah bab perlindungan atau insurans. Akhir-akhir ini, kita sering terdengar atau terbaca di akhbar atau menyaksikan dengan mata kita sendiri kemalangan yang meragut nyawa, penyakit kronik yang bila kita ketahui saja sudah terlambat.

Dengan sekelip mata, ahli keluarga kita hilang punca pendapatan hingga terpaksa merayu dan meminta-minta. Sekarang sudah ada sistem insurans Islam yang menawarkan pelan yang menarik seperti simpanan untuk hari tua. Semuanya kita boleh perolehi di Unit Trust CIMB Wealth Advisors.


So, anda jika ingin merancang kewangan anda dihari tua..
saya sebagai Consultant CIMB Wealth Advisors sedia membantu anda..boleh hubungi saya di no 0193681350

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:18 AM
Ada 3 cara dalam Unit Trust CIMB PRINCIPAL ASSET MANAGEMENT (CWA) ni..

1) Lump sum (berapa amount pon boleh minimum 1k)
2) Regular Saving ( Minimum Auto Debit Monthly RM200)
3) EPF (account 1)

So terpulang kepada investor nak buat pelaburan macam mana...kalau nak buat 3 cara tu sekali gus pun boleh...

Klu bab nak dapatkan dividen dengan cepat...? Dividen kalau company tu nak declare contohnya pada 10/10/12, investor buat investment pada 09/10/12 dah pun berhak untuk mendapat dividen pada 10/10/12 tu secara penuh...bukan macam ASB yang akan pro-ratekan kalau kita invest tak cukup 12 bulan...

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:19 AM
Ini adalah antara fakta yang menunjukkan maklumat mengenai KWSP dan mengapa perlunya Unit Trust CIMB Wealth Advisors..

hakikat yang perlu kita terima adalah dengan membiarkan
simpanan dalam KWSP ada RISIKO nya, iaitu risiko Inflasi.
Tahun lepas, inflasi adalah 4%, dan dividend KWSP adalah 5.85%,
jadi pencarum hanya memperolehi keuntungan sebenar 1.85% sahaja!

Adakah anda tahu kebanyakan Dana Shariah Unit Amanah CIMB Wealth Advisors
yang diluluskan oleh EPF rata-rata memberi pulangan antara
10%-15% setahun?

Sekiranya anda tidak mengambil tindakan dari awal, memang
boleh mengggigit jari...mana taknya, RM10,000 dengan 12% dividen
boleh jadi RM96,463 selepas 20 tahun..tapi dengan dividen EPF,
RM10,000 hanya menjadi RM32,071 dalam tempoh yang sama.

Saya pasti anda adalah seorang yang BIJAK dan ingin
mengambil tindakan PANTAS dan tidak mahu menangguhkan peluang
KEEMASAN ini...FAST ACTION...FAST RESULT...

Salah satu cara yang paling mudah tanpa anda perlu
keluarkan duit sendiri adalah dengan mengeluarkan simpanan KWSP
untuk melabur dalam Unit Amanah seperti CIMB Wealth Advisors..
Semua urusan pengeluaran akan dilakukan oleh pihak KWSP dengan CIMB Wealth Advisors..

Jadi, anda hanya perlu mencari alternatif
lain untuk mengekang inflasi dari mengecutkan simpanan EPF, dengan
menyalurkan simpanan tersebut ke Dana Shariah CIMB Wealth Advisors
yang telah menunjukkan prestasi amat baik, iaitu di antara
10%-15% dividen setiap tahun.

Hubungi saya untuk dapatkan maklumat lebih lanjut, tentang
skim KWSP, ataupun melabur wang simpanan saudara
untuk jangka masa panjang. 0193681350

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:21 AM
sekadar perkongsian untuk kebaikan bersama

1)Adakah anda sedar bahawa kerajaan meluluskan sebahagian daripada wang di dalam akaun 1 KWSP digunakan untuk melabur di dalam Unit Amanah?


2)Adakah anda mengunakan akaun 1 (KWSP) untuk pelaburan Unit Amanah?


3)Adakah anda tahu purata pulangan KWSP 2-3 tahun lepas adalah 5.04% manakala purata pulangan Unit Amanah 2-3 tahun lepas adalah 10%-15%.


Sekiranya anda tidak berminat utk melabur ke unit amanah..anda hanya akan dpt pulangan purata 5% setahun....jika RM10k anda kerugian RM100k....dan jika RM100k duit kwsp anda...anda kerugian 1 juta semasa anda pencen kelak...fikir2 kan.....


Untuk pengetahuan semua juga kwsp terbahagi kpd 2 akaun..akaun 1 (70%) manakala selebihnya acc 2....acc 2 boleh dikeluarkn bila2 masa utk tujuan perubatan dan pembelian rumah....tp acc 1 tidak boleh dikeluarkan sebelum umur 55....skrg kerajaan dh luluskan acc 1 kwsp boleh dikeluarkn bg tujuan pelaburan unit amanah SAHAJA...
klu anda tidak ambil peluang ini tersangat la rugi...klu tak transfer ke unit amanah anda akan dpt purata 5% je setahun....mmg tersgt rugi......

carjunk_boyz
01-22-2012, 09:22 AM
KELEBIHAN MENYIMPAN DAN MELABUR DALAM UNIT AMANAH CIMB Wealth Advisors
> pengurusan pelaburan yang profesional
> insturemen yang membantu anda mendapat pulangn yang sesuai
> mengikut prinsip syariah sepenuhnya
> pulangan yang tinggi (10-15% setahun)
> tahap kecairan tinggi (tiada tempoh matang)
> perkhidmatan penamaan amanah (trust nomination)
> khidmat rundingan pegawai kewangan secara percuma

Hubungi saya sebagai penasihat unit amanah anda untuk temujanji
0193681350

shafiq
01-22-2012, 09:47 AM
Ada apa-apa kerugian pihak pendeposit tak..?

untuk jangka masa berapa lama tuh..:D

carjunk_boyz
01-22-2012, 11:22 AM
Ada apa-apa kerugian pihak pendeposit tak..?

untuk jangka masa berapa lama tuh..:D

setakat ni rata2 customer saya xde yg rugi hasil dari monitoring saya as a consultant diorg..
so saya akn berikan perkhidmatan yg baik terhadap customer dibawah penyeliaan sy..dan mereka juga berpuas ati..
dan dalam unit trust ni jugak..
jika pelaburan dibuat dalam jangka masa panjang cthnye 3-5thn..
ia xkan ade kerugian..
so, tuan klu nak lebih detail..kite leh set appoinment tuk maklumat yg lebih detail..
sms saya 0193681350

carjunk_boyz
01-23-2012, 03:06 PM
Skim Simpanan Tunai Bulanan( Pelan Pelajaran Anak-Anak)


# RM200 simpanan tetap bulanan di Bank Biasa dari 1%- 4% dgn kadar keuntungan average tiap-tiap tahun
dalam masa 20 tahun pulangan hanya dapat kurang dari RM73,000

# RM200 simpanan tetap bulanan di pelaburan Amanah Saham Biasa dgn kadar ke untungan 7%- 8% average tiap-tiap tahun
dalam masa 20 tahun pulangan hanya ada RM118,589

# RM200 simpanan tetap bulanan di pelaburan Unit Amanah CIMB Islamic dengan anggaran 10%- 15% average tiap-tiap tahun
dalam masa 20 tahun anggaran pulangan akan ada lebih "RM303,191" cukup untuk tabung pendidikan anak-anak
ke pengajian tinggi tanpa meminjam loan di masa hadapan

skim simpanan tunai boleh di buat secara Auto debit terus dari Akaun anda seperti : CIMB BANK, MAYBANK, BSN,RHB & LAIN BANK

carjunk_boyz
01-23-2012, 03:07 PM
Skim Simpanan Pelaburan Melalui KWSP, ( Pelan Persaraan)


Andai kata Anda Layak $1000 Pengeluaran keluar dri KWSP (Acct 1)

Contoh untuk tempoh 15 tahun lagi sampai masa anda bersara KWSP cuma beri angaran 3% - 4% dividen setiap tahun
& hanya ada RM1801 semasa semasa tempoh anda bersara

Jika anda menabung di Unit Amanah CIMB jika anggaran pulangan setiap tahun 15% dalam tempoh 15 tahun anda
akan mendapat lebih = RM8,137 dari Pelaburan RM1000 KWSP anda



Jika RM1000 untuk jangka masa 15 tahun Kalau anda melabur di ASB pula
$1000 dengan kadar pulangan 7-8% setiap tahun anda hanya ada pulangan dari RM3,172



# Skim Lump Sum KWSP boleh di buat 3 bulan sekali

carjunk_boyz
01-23-2012, 03:09 PM
Kelebihan Pelaburan Dana Islam Melalui Skim Ahli KWSP

1. Menepati Syariah
Peluang membuat pelaburan ke dalam dana-dana yang menepati syariah. Pelaburan di dalam dana-dana Islam dikawalselia oleh Panel Penasihat Syariah yang dilantik oleh Pengurus-Pengurus Dana berdasarkan syarat-syarat yang ditetapkan oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

2. Pulangan Lebih Tinggi
Anda berpeluang menikmati pulangan dividen dan keuntungan modal yang diperolehi daripada pelaburan di dalam unit amanah. Sekadar perbandingan, dalam tempoh lima tahun terkini (bagi tahun 2001 – 2005) purata pulangan dividen oleh KWSP sebanyak 4.7% setahun, berbanding pulangan Dana CIMB Wealth Advisors dalam tempoh yang sama memperolehi pulangan sebanyak 15% setahun!
Nota : Bagaimanapun, perlu diingatkan bahawa prestasi masa lalu tidak semestinya sebagai petunjuk atau gambaran sebenar prestasi masa depan.

3. Tidak Ganggu Wang Poket
Tidak mengganggu aliran tunai wang poket anda kerana anda tidak perlu mengeluarkan wang daripada poket anda, sebaliknya hanya perlu memindahkan wang daripada Akaun 1 KWSP anda ke Institusi Pengurusan Dana.

4. Menggunakan Sumber Sedia Ada
Anda tidak perlu membuat pinjaman atau mendapatkan kewangan daripada sumber-sumber baru untuk mendapatkan peluang untuk melabur dalam unit amanah kerana anda cuma perlu bijak menggunakan sumber kewangan sedia ada pada anda iaitu di dalam Akaun 1 KWSP anda untuk mendapatkan pulangan yang lebih baik.

5. Kekerapan Menambah Pelaburan
Anda berpeluang menambah pelaburan melalui skim ini setiap 90 hari untuk mendapatkan pulangan yang kompetitif.

6. Wang Persaraan Lebih Tinggi
Dengan peluang untuk mendapatkan pulangan yang lebih menguntungkan, bermakna anda berpeluang untuk meningkatkan simpanan KWSP untuk tujuan hari persaraan anda kelak.

7. Kepuasan Mengurus Sendiri
Anda boleh mendapat kepuasan menguruskan sendiri wang simpanan KWSP anda untuk dilaburkan di tempat yang anda inginkan dan yakini melalui Institusi Pengurusan Dana yang berkredibiliti dan berprestasi tinggi, khususnya untuk mendapat pulangan yang lebih tinggi, menepati syariah dan lebih nilai tambah !

8. Kekerapan Melabur Dari Simpanan KWSP
Setiap 90 hari dari tarikh pemindahan terakhir dibuat.

9. Penjualan Balik Dan Keuntungan Pelaburan
Penjualan balik pelaburan ini boleh dilakukan pada bila-bila masa. Bagaimanapun jumlah jualan balik serta sebarang keuntungan yang diperolehi akan dikreditkan semula ke dalam Akaun 1 KWSP.

10. Tabung Persaraan kedua
Melalui pelaburan di Unit Amanah CIMB Wealth Advisors anda akan gunakan segala keuntungan yang dilaburkan pada hari ini ketika dihari tua anda seperti KWSP juga. Ini bermakna anda akan ada dua tabung persaraan iaitu dari KWSP dan juga CIMB Wealth Advisors jika anda bijak mengambil peluang ini.

carjunk_boyz
05-02-2014, 09:07 AM
17191

Jadual di atas menunjukkan berapa RM yang anda simpan di dalam dana unit amanah dan berapa keuntungan anda selepas 5 hingga 30 tahun...keuntungan tersebut mengikut kadar peratus pulangan yang diperolehi dengan purata 10%-15% pa..

Anda sebagai penyimpan/pelabur berhak menentukan di mana anda mahu pilih untuk membuat simpanan bagi mendapat pulangan yang lebih??

Saya sebagai penasihat kewangan anda ingin mengesyorkan supaya memilih dana yang boleh memberi / menawarkan peratus keuntungan yang lebih baik melalui dana patuh syariah kami....

carjunk_boyz
05-02-2014, 09:10 AM
17192

Keratan akhbar tentang pentingya menyediakan tabungan masa hadapan mulai dari sekarang untuk masa hadapan melalui simpanan pelaburan unit amanah yang berpotensi memberikan pulangan yang lebih baik dari dana syariah yang terbaik iaitu CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund..Sesuai untuk tabungan pendidikan anak2, tabungan persaraan, dan sebagainya..Simpanan pelaburan unit amanah ini tidak membabitkan risiko yang tinggi..

Hubungi saya tuk maklumat lanjut tentang pelaburan unit amanah CIMB 0193681350

carjunk_boyz
05-02-2014, 12:03 PM
ANTARA KELEBIHAN MENYIMPAN DAN MELABUR DALAM UNIT AMANAH CIMB..

> pengurusan pelaburan yang profesional oleh CIMB Principal Asset
Management
> insturemen yang membantu anda mendapat pulangn yang sesuai
> mengikut prinsip syariah sepenuhnya
> pulangan yang tinggi (10-15% setahun)
> tahap kecairan tinggi (tiada tempoh matang)
> perkhidmatan penamaan amanah (trust nomination)
> khidmat rundingan pegawai kewangan secara percuma

jom diversify simpanan sedia ada anda sekarang..hubungi saya untuk buka akaun anda 0193681350

carjunk_boyz
05-02-2014, 04:51 PM
bagi yang berminat untuk membuat simpanan pelaburan unit amanah CIMB ini..saya sedia berkhidmat untuk anda..hubungi saya di 0193681350 untuk perkongsian idea dan pandangan tentang perancangan kewangan terbaik untuk diri anda dan juga family yang disayangi..Pelbagai plan yang disediakan..

carjunk_boyz
05-03-2014, 02:13 PM
Saya ingin berkongsi kepada anda semua tentang satu dana unit amanah yang saya sendiri buat pelaburan, family member dan juga orang2 sekeliling saya termasuklah beberapa orang dr warga wangcyber sendiri.. Dana itu adalah CIMB Islamic DALI Equity Growth yang diuruskan oleh CIMB Principal Asset Management..Moga perkongsian ini dapat memberi add value kepada anda semua dalam membuat perancangan kewangan dan simpanan yang terbaik..

CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund merupakan dana unit amanah yang patuh syariah dengan pulangan yang tinggi iaitu 22.24% bagi rekod performance sepanjang tahun 2013 dan juga pulangan sebanyak 504.66% bagi tempoh 15 tahun.

Berikut merupakan fund fact sheet bagi dana ini:

17216

Dana ini ditubuhkan pada :
7 May 1998 (15thn)

Pulangan dana sepanjang 5 tahun:
2013 = 22.24%
2012 = 13.32%
2011 = 8.90%
2010 = 23.68%
2009 = 37.54%

Average Return Tahunan untuk simpanan bg 5tahun (2009-2013) = 21.36%

carjunk_boyz
05-03-2014, 02:21 PM
Pada tahun 2013 juga CIMB Principal telah mengagihkan pendapatan sebanyak 76.4 juta kepada semua dana2 dibawah CIMB Principal termasuklah bagi CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund.

17217

Warga wangcyber boleh diversify simpanan yang sedia ada ke dalam dana ini pula kerana telah menunjukkan rekod performance yang luar biasa..Untuk dapatkan info lebih detail dan cara untuk mulakan simpanan di dalam unit amanah CIMB ini boleh terus rujuk pada saya..saya sedia beri bantuan dan khidmat nasihat secara PERCUMA..Boleh tel,sms,whtassapp 0193681350

carjunk_boyz
05-03-2014, 03:49 PM
CIMB Principal (CWA) juga telah memenangi award pengurusan dana yang terbaik 4thn berturut2:

17218

bagi anda yang nak dapatkan penerangan lebih details boleh terus hubungi saya sms/call/whatsapp di 0193681350

carjunk_boyz
05-03-2014, 03:55 PM
17219

Artikel dari Harian Metro Bertarikh 5 Febuari 2014: Orang ramai disaran buat simpanan pelaburan di dalam Unit Amanah..Lebih mudah mendapat Pulangan dan Stabil serta tida terdedah risiko rugi..Tuk details leh contact saya 0193681350

carjunk_boyz
05-04-2014, 05:49 AM
17221

TERBUKTI!!dana kita CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund telah mendapat award BEST EQUITY 10 Tahun berturut2..rekod Performance semenjak dana ini di launch pada tahun 1998 sehingga kini telah mencatatkan sebanyak 504.66% dan Last Year performance 22.24%..Jom start invest di dalam dana DALI sekarang..hubungi saya di 0193681350

carjunk_boyz
05-04-2014, 05:58 AM
masa yang sangat sesuai tuk anda mulakan pelaburan di dalam unit amanah CIMB sekarang..berpeluang tuk menikmati pulangan yang maksima pada tahun ini..contact saya tuk lebih details mengenai unit trust CIMB ini..0193681350

carjunk_boyz
05-05-2014, 01:20 PM
17260

market tgh grow up dan anda berpeluang tuk mendapat pulangan yg berganda dengan lebih singkat..saya akan tunjukkan caranya..hubungi saya sekarang di 0193681350 call/sms/whatssap

carjunk_boyz
05-05-2014, 01:21 PM
Gandakan epf dan juga cash anda di dalam simpanan pelaburan unit trust CIMB dengan dana patuh syariah yg menawarkan pulangan average 10%-15% setahun..contact saya di 0193681350 tuk lebih details

carjunk_boyz
05-05-2014, 02:35 PM
17261

ni saya tepek real statement investment clien dan saya yang monitorkan..
profit dia skrg 18.22% dlm masa setahun..invest dlm dana CIMB Islamic DALI Equity Growth..Klu minat saya boleh bantu..sekadar perkongsian untuk anda menggandakan simpanan di tempat yg lebih baik..boleh contact say di 0193681350

fendi215
05-06-2014, 03:14 AM
original fuel saver sejak 09 untuk detail n testimonia what app 0124550664 rm110 sahaja harga termasuk pos laju seluruh malaysia,jaminan 1 tahun

carjunk_boyz
05-07-2014, 02:38 PM
17371

Happy Birthday DALI!! Kerana harini merupakan ulang tahun bagi penubuhan dana ini yang ke 16 tahun!!7 Mei 1998 - 7 Mei 2014..

Untuk sepanjang 16 tahun yang lepas, DALI telah memberikan pulangan yang baik kepada ramai pelabur2 individu dan juga organisasi koprat/company di Malaysia..

Last year return adalah 22.15%(31st Mac '13- 31 Mac '14).. 5years return pula 159.19%!! Woww.. Thats why, semakin hari semakin ramai yang saya dapat bantu orang2 diluar sana sama ada indidvidu dan juga koprat dan mengucapkan "Thank you for helping me/my company make good return".

Dan akan datang juga dana DALI ini akan bg dividend in July 2014. Jika anda atau company anda ingin transfer dari FD/Saving, account/ Current Acc, ASB, Tabung Haji, kedalam DALI.. boleh trus call saya di 0193681350..Saya sangat komited untuk bantu anda double up your return..

carjunk_boyz
05-07-2014, 03:03 PM
Anda telah terlepas peluang untuk mendapatkan return sebanyak 159.19% pada 5tahun yg lepas..
159.19%/5tahun = 31.838% pa

Anda juga telah terlepas peluang untuk mendapatkan return sebanyak 22.15% dari mac 2013 - mac 2014..

So yang dah lepas biarkan ia berlalu..dan usah dikenang lagi..cukup2 la tu..jadi skrg ni, anda jangan pula lepaskan peluang untuk mendapatkan pulangan seperti diatas untuk tahun2 yang akan datang ini..mulakan langkah anda sekarang dan jadilah pelabur yang bijak untuk invest di dalam DALI harini jugak!!terus hubungi saya di 0193681350 tuk step seterusnya..

carjunk_boyz
05-08-2014, 06:43 AM
17374

Report terbaru bagi performance DALI sehingga 31 March 2014!!

semalam dana ini telah genap ditubuhkan selama 16tahun dalam industri kewangan unit amanah di Malaysia

7 Mei 1998 - 7 Mei 2014 (16 thn)
Sepanjang 16tahun ini juga DALI telah menunjukkan prestasi yang luar biasa jika anda rujuk pada pic diatas Since Inception
16thn = 506.50%
506.50 klu dibahagikan kepada 16thn average setahun pulangannya adalah 31.65%

Adakah simpanan anda sekarang ni boleh memberikan pulangan sehebat DALI??

Itu kalau simpan selama 16tahun la..

Bagaimana pula performance DALI klu simpan dari 5thn yg lepas..
Rujuk pada pic diatas juga 5 years return adalah 159.19%
Jika 159.19% dibahagikan kepada 5thn average setahun pulangannya adalah 31.83%

Ada x anda mendapat pulangan 31.83% setahun dengan simpanan anda yg sedia ada sekarang ni jika simpan dari 5thn yg lps??

Ada x? klu xde trus hubungi saya 0193681350

Ni saya nak tunjukkan pula jika menyimpan dalam DALI dari Mac 2013 sehingga Mac 2014..rujuk pada pic lagi untuk 1 years adalah 22.15%..

cube cek balik semua simpanan anda yg sedia ada sekarang..ada x yg bg return sama sehebat DALI sebanyak 22.15% setahun?? klu ada..anda adalah pelabur yang bijak..tp Klu xde, anda KENA jadi pelabur yang bijak dengan bertindak sekarang untuk menggandakan simpanan dengan potensi pulangan yg lebih baik ke dalam Dana DALI memalui saya..Saya akan bantu anda..Kita pindahkan sahaja dari tempat simpanan anda yg sedia ada ke dalam DALI..Thats it!!mudah saje..

ni no saya 0193681350 tuk saya bantu anda..

carjunk_boyz
05-19-2014, 11:16 PM
17485

Mula invest = RM85,950 pada Feb. 2013
Nilai semasa = RM105,899 setakat 15.5.2014.
Untung = RM19,949 (~ 23.2%)

Dalam masa setahun 3 bulan sahaja telah menjana 23%!
Bln 7 ni akan dapat dividen lagi..
Alhamdulillah.

Paling utama = carilah yang halal atau dalam bahasa korporatnya patuhi syariah.

✿ Shariah Compliance ✿ Invest ✿ Target ✿ Withdraw

carjunk_boyz
05-20-2014, 12:13 AM
untuk saya gandakan simpanan anda seperti testimoni clien diatas..anda boleh terus hubungi saya di 0193681350 call/sms/wassap..23.2% dlm masa 1thn 3bln..ada x simpanan sedia ada anda sekarang yg dapat return sehebat DALI? klu xde..anda perlu buat desicion sekarang..i will assist u..

carjunk_boyz
05-21-2014, 10:42 AM
Mulakan la simpanan di dalam unit amanah CIMB dengan dana patuh syariah DALI sama ada melalui cash or ep* akaun 1..potensi pulangan lebih tinggi dan lama lagi dividen akan declare..

carjunk_boyz
05-23-2014, 04:31 AM
17502

Pelabur akan menikmati pulangan dalam bentuk dividend dan juga kenaikan harga unit yang amat TINGGI sekiranya anda membuat simpanan pelaburan dalam unit amanah saham CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund..dalam tempoh 5thn duit simpanan anda akan lebih berganda berbanding A*B, Tabung Haj*, Ep* dll.

Jom transfer duit simpanan anda ke dalam unit amanah saham CIMB Islamic DALI sekarang kerana kami ingin anda MILiKINYA..

PM/WhatsApp/Call 019-3681350

carjunk_boyz
05-23-2014, 04:40 AM
mana satu pilihan anda tuk menggandakan simpanan yang sedia ada??
DALI juga merupakan dana yg patuh syariah dan dana ini telah ditubuhkan pada 16thn yg lps..dan rekod last year performance adalah 22.24%..Kaedah pemindahan adalah yg terbaik..saya akan bantu anda..hubungi saya di 0193681350

carjunk_boyz
05-23-2014, 08:13 AM
17504

Ini pula sekiranya anda menyimpan lump sum RM50K...
Simpanan anda semakin meningkat mengikut tempoh simpanan:
5thn = RM 100k
8thn = RM 153k
10thn = RM 202k
12thn = RM 268k
15thn = RM 407k
20thn = RM 818k
25thn = RM 1.6mil
30thn = RM 3.3mil
Inilah yg kami mahu anda MILIKI

PM or WhatsApp/call 019-3681350

carjunk_boyz
05-23-2014, 08:20 AM
cuba anda bandingkan dengan pulangan kami di Unit amanah CIMB..
jika anda menyimpan ditempat berikut:

4% = pulangan fixed deposit
6% = pulangan ep* dan tabung haj*
8% = pulangan AS*
10%-15% = pulangan dari Unit amanah CIMB..

pulangan mana yg anda mahukan?
*dana patuh syariah
*boleh buat penama
*pulangan lebih baik
*mampu untuk semua membuat simpanan
*fleksible
*mudah dicairkan atau dikeluarkan
*Tiada tempoh matang (dinasihatkan simpan dlm tempoh 3-5thn dan keats)

terus hubungi saya di 0193681350 tuk lebih details

carjunk_boyz
05-25-2014, 05:31 AM
17530

Ini contoh projection return jika anda buka akaun investment di dalam DALI dengan jumlah 10k selama 20thn dengan average return 12% walaupon DALI menunjukkan last year performance return sebanyak 22.24%..

invest 10k selama 20 thun dengan 12% return
TOTAL = RM307,106.36..

Kadar keuntungan menyimpan di dalam DALI sangat besar dan memberi pulangan keuntungan yang luar biasa daripada medium simpanan yang lain..

Call/Whatsapp 019-3681350
TIME IS MONEY..SPEED IS PROFIT

carjunk_boyz
05-25-2014, 08:16 AM
17533

Selain dari buat simpanan pelaburan secara lump sum..anda juga boleh menyimpan secara bulanan dengan fleksible..

Seperti contoh:
Simpanan secara bulanan ke Unit Trust serendah RM200..
Anda akan memiliki RM303K..

Untuk kegunaan dimasa hadapan:
- Pendidikan anak2...
- Mengerjakan haji/umrah..
- Perbelanjaan perubatan..
- Pembelian rumah/tanah/kereta..
- Perlancongan dan byk lagi..

Menabung menjamin masa depan anda!!
PM or Call/WhatsApp 019-3681350

carjunk_boyz
05-25-2014, 09:06 AM
anda banyak pilihan untuk menggandakan simpanan di dalam unit amanah CIMB..boleh melalui cash secara lump sum dan monthly saving ataupun dengan menggunakan ep* akaun 1..0193681350

carjunk_boyz
05-27-2014, 08:33 AM
17603

pelan simpanan yang terbaik di dalam Unit Trust CIMB tuk anda menggandakan simpanan kepada 10%-15% setahun..
hubungi saya di 019-3681350 tuk keterangan lanjut..

carjunk_boyz
05-27-2014, 08:50 AM
176041760517606

ini adalah contoh2 cheque yang telah di collect dr investor tuk invest di dalam dana DALI yang terbaik dr CIMB Principal Asset Management (CWA)..ckop2 la anda dah lepaskan peluang tuk mendapatkan pulangan dr DALI seperti tahun lepas sebanyak 22.24%..

jangan biarkan anda terlepas lagi peluang ini tuk anda mendapat pulangan dr dana DALI pada masa akan datang..

hubungi saya call/sms/PM/whatssap tuk keterangan lanjut 019-3681350

carjunk_boyz
05-27-2014, 10:40 AM
saya sangat komited untuk membantu dan berkongsi platform simpanan yang lebih baik kepada anda semua..yang berminat untuk menggandakan simpanan 10%-15% pa melalui dana yang patuh syariah boleh terus hubungi saya di 019-3681350..

carjunk_boyz
05-28-2014, 05:23 AM
17607

Dengan pelaburan di unit amanah CIMB melalui dana DALI saya juga akan boleh mengembangkan dan mengGANDAkan simpanan Acc 1 KWS* anda..

Pada kadar keuntungan yg tinggi..anda mampu mengubah segala2nye...

Call/Whatsapp 019-3681350 tuk keterangan lanjut
Your Professional Financial Advisors

carjunk_boyz
05-28-2014, 06:40 AM
jom kita maksimakan pulangan dari simpanan kita yg sedia ada sama ada cash dan juga ep*..dengan simpanan pelaburan unit amanah di CIMB ini akan memebrikan pulangan yang lebih baik kepada anda untuk jangka masa sederhana dan panjang dengan pulangan 10%-15% pa..

Tuk detail boleh terus hubungi saya di 019-3681350

carjunk_boyz
05-29-2014, 12:37 PM
17624

wow!!today clien invest 100k cash dalam dana DALI yang telah memberikan potensi yang begitu baik setiap tahun..Jom Simpan cash anda hari ini ke dalam DALI..Last year return 22.24%..Simpan 100k dr sekarang insyallah next 5yrs to be RM 200,000..Hubungi saya tuk keterangan lanjut..0193681350

carjunk_boyz
05-29-2014, 01:23 PM
17625

Jom gandakan simpanan anda di dalam dana CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund..untuk keterangan lebih lanjut terus hubungi saya di 019-3681350

carjunk_boyz
05-30-2014, 07:25 AM
17627

Client invest dalam DALI hari ini..lock your price now and get FULL DIVIDEND yang akan diberikan xlama lagi..Gandakan simpanan cash anda di dalam DALI sekarang..more return dan patuh syariah..rekod pulangan thn lps 2013 adalah 22.24%..
tuk lebih detail hubungi saya di 019-3681350

carjunk_boyz
05-30-2014, 07:50 AM
Dividen untuk DALI akan declare xlame lagi..anda boleh dapat FULL DIVIDEN..jom invest sekarang supaya dapat unit yang banyak kerana anda invest dengan harga yang lebih rendah compare anda invest dekat dengan dividen declare..i will explain u more detail if u interested..019-3681350

carjunk_boyz
06-02-2014, 01:18 PM
17651

Im so happy coz harini saya dapat bantu lagi my client tuk save and grow money with Unit trust CIMB sebanyak 70k melalui dana patuh syariah CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund yang berpotensi memberikan pulangan 10%-15% pa..xlame lagi dividen juga akan diberikan..Masa yang sangat sesuai tuk anda mulakan dan save dalam DALI..tuk details leh hubungi saya di 019-3681350

carjunk_boyz
06-04-2014, 12:36 AM
Latest info terbaru!!

our Islamic Fund CIMB Islamic DALI Equity Fund (DALI 2) akan declare dividen pada 26 jun 2014 sebanyak +/-5.65% secara FULL DIVIDEN bukan PRO-RATE..maksudnya disini, jika anda invest dalam dana ini sebelum 26 Jun 2014, anda akan dapat dividen secara penuh +/-5.65% tersebut..

For example:
anda invest 100k (sebelum 26 Jun)
dividen +/-5.65%
so pada 27 jun dah dapat dividen sebanyak +/-RM5,650..walaupon invest xsampai sebulan..itu yg dinamakan FULL DIVIDEN..boleh guna tuk belanja shopping raya..

hubungi saya tuk keterangan lanjut 019-3681350..
"Fast Action Fast Result!!"

carjunk_boyz
06-04-2014, 04:02 AM
masa yang terbaik tuk anda mulakan simpanan pelaburan dengan menggandakan simpanan anda yg sedia ada kerana anda berpeluang mendapat dividen secara FULL walaupon invest xsampai sebulan ataupon setahun..still layak..jom set appoinment dgn saya sekarang 019-3681350

carjunk_boyz
06-05-2014, 02:10 PM
17708

Disebabkan dana CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund (DALI 1) nak bg dividen jugak pada 3 julai ni..ramai investor xputus2 untuk invest dalam DALI 1 bg mendapat FULL DIVIDEN yang diberikan..sekali 300k trus invest..jadi anda yang blom grab this opportunity..Lets start now!!saya sedia membantu anda..bg dah invest dalam DALI..skrg juga adalah masa yang terbaik untuk anda buat topup bg mendapat extra dividen nanti..019-3681350

carjunk_boyz
06-05-2014, 02:14 PM
set appoinment anda sekarang dengan saya di 019-3681350 tuk dapatkan Great Presentation tentang simpanan pelaburan unit amanah melalui dana terbaik dan patuh syariah CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund yang akan beri dividen pada 3 julai ini..anda akan menikmati FULL DIVIDEN walaupon anda baru invest..

carjunk_boyz
06-06-2014, 09:01 AM
Alhamdulillah..hasil dari perkongsian ilmiah di thread ini ramai warga wangcyber yg dah mula realize tentang kepentingan membuat simpanan dan juga memaksimakan pulangan melalui dana terbaik DALI dari CWA ini untuk masa hadapan..

banyak PM, wassap, call dan sms yang diterima untuk mendapatkan keterangan lebih detail berkenaan peluang simpanan pelaburan di unit amanah CIMB ini tidak mengira dimana saja lokasinya..

Saya rasa sangat happy kerana dapat membantu serta mendidik rakyat Malaysia untuk mula membuat simpanan secara tunai mahupon ep*..ada yang apply melalui ep*..ade yang apply cash investment secara lumpsum dan ade juga yg follow tuk buat monthly saving..bergantung kepada kemampuan masing2 kerana simpanan pelaburan unit amanah ini sangat fleksible..

Semoga dengan tindakan warga wangcyber yang telah membuat keputusan dari dulu sehinggala sekarang akan membuahkan hasil yang baik dan seterusnya memberikan manfaat kepada anda seisi keluarga..

bagi yang belum mula lagi, start la dari sekarang sebelum anda terlambat..
"Sikit2 lama-lama jadi bukit"

untuk sesi temujanji juga boleh dibuat dengan menghubungi saya di 019-3681350

carjunk_boyz
06-10-2014, 01:21 PM
Latest Information: 10/6/2014

Dana2 Fastastic CIMB akan diberikan seperti berikut:

1) CIMB Islamic DALI Equity Growth Fund (DALI 1)
= +/- 4.79%

2) CIMB Islamic DALI Equity Fund (DALI 2)
= +/- 5.69%

3) CIMB Islamic DALI Equity Theme Fund (DALI 3)
= +/- 6.26%

Semua dana2 yg nak bg dividen ini akan diberikan secara FULL DIVIDEN bukan PRO-RATE..


sebagai cth invest dalam DALI 3 dengan amaun 100k
dividen = +/- 6.26%
Total Dividen yang akan diperolehi = +/- RM6,260

Jom dapatkan FULL DIVIDEN ini sekarang tuk DUIT RAYA anda..
Bertindak sekarang untuk dapatkan GREAT RESULT!!

Segala maklumat lanjut boleh terus hubungi saya..019-3681350

alzack
06-17-2014, 11:57 PM
Maaf, nak tanya, paling sikit berapa boleh invest? Sekadar bertanya, untuk pihak anak.