PDA

View Full Version : Shaklee....Suplemen Untuk Semua



i_izan
12-31-2011, 05:52 AM
Ingin dapatkan produk Shaklee ?

Untuk info:
sms izan :012-2767170

TQ

i_izan
01-01-2012, 05:09 PM
Untuk pengetahuan semua, saya adalah pengedar sah Shaklee di Bandar Baru Salak Tinggi,Sepang.
Tetapi tidak terhad disini sahaja, kerana pelanggan saya juga datang dari seluruh Malaysia.
Penghantaran barang2 adalah melalui perkhidmatan:
GDex,Poslaju atau pun Citylink ke seluruh Malaysia.
Bagi mereka yang berada di Sepang, Nilai, Putrajaya,Bandar Baru Bangi
serta yang berhampiran boleh juga membuat pembelian secara C.O.D./self pick up

TQ

i_izan
01-01-2012, 05:21 PM
Perlukah vitamin dan pemakanan tambahan?

Sedangkan kita masih sihat, tidak sakit dan masih mampu mengambil pemakanan biasa dari sumber semulajadi?

Salah faham terhadap fungsi vitamin sebenarnya berlaku disebabkan ramai yang menganggap vitamin sebagai ‘ubat’. Dan ramai yang berpendapat vitamin hanya perlu diambil oleh golongan tertentu, terutama ibu hamil dan orang sakit. Kerana itulah kita mengalami kekurangan vitamin tanpa sedar.

Pernahkah anda merasa gelisah, stress, penat, letih, lesu, rasa nak marah dan tidak dapat mengawal perasaan? Akibatnya anda bertindak mengikut sedap hati dan tidak dapat berfikir panjang…

Selain dari faktor spiritual, keadan itu juga mungkin disebabkan oleh kekurangan vitamin B1 atau thiamin dalam tubuh anda. Kekurangan thiamin akan menyebabkan antaranya ialah gangguan mental dan emosi. Mudah stress, mudah kecil hati, tidak berfikir panjang, malah mungkin menyebabkan meroyan di kalangan ibu-ibu dalam pantang.

Sumber semulajadi vitamin B1 ini adalah dari roti yang diperkaya, bijirin, kekacang, ikan, daging dan susu.

Persoalannya, adakah kita dapat sediakan semua bahan makanan tersebut dalam dos yang diperlukan?

Gaya pemakanan kita, gaya hidup kita sebenarnya banyak menyumbang kepada mengapa kita perlukan vitamin. Misalnya dalam makanan yang dibeli terutama makanan segera dan makanan rapu mengandungi kandungan garam yang tinggi. Apabila mengambil kandungan garam tinggi, badan kita secara semulajadi memerlukan air. Pengambilan air yang banyak (tanpa mengambil vitamin) akan membuang Potassium dari badan kita. Kekurangan Potassium akan menyebabkan kita mudah tertekan, penat-penat dan lemah badan.

Saya akui paling banyak yang mengambil vitamin Shaklee adalah dari golongan ibu menyusu, yang bukan sahaja yang mengalami kekurangan susu, malah juga yang mahu menambahbaikan dalam penyusuan seharian. Kesedaran terhadap vitamin dan pemakanan tambahan dari kumpulan yang lain amatlah tipis, mungkin kerana merasakan tiada masalah, maka tidak perlulah vitamin segala.Namun ramai yang tak sedar, pengambilan vitamin, terutama yang bersifat anti-oksidan seperti vitamin C dan vitamin E adalah langkah-langkah yang penting untuk menjalani kehidupan yang sihat.Anti oksidan adalah penting bagi ‘membunuh’ radikal-radikal bebas dalam tubuh kita yang dikatakan penyebab utama penyakit kanser.

Pengambilan anti-oksidan sebenarnya sudah bermula sejak beribu tahun yang lalu, malah di dalam al-Quran menyebut tentang anti oksidan yang ulung iaitu madu lebah. Madu lebah bukan sahaja mengandungi vitamin C dan E malah juga vitamin A, B complex, vitamin K dan mineral2 lain. (Begitu juga dengan makanan2 lain di dalam al-Quran)

Sebagaimana madu lebah telah menjadi amalan sekian lama untuk mengatasi perkara2 seperti mudah lupa, lemah pemikiran, sumber tenaga… itulah sebenarnya yang terkandung dalam vitamin-vitamin lengkap yang semulajadi seperti Shaklee.

i_izan
01-01-2012, 05:23 PM
Serba sedikit tentang Shaklee sebelum anda consume.

1. Adakah Shaklee ini Halal?
Jawapan : Halal. Boleh rujuk sijil halal dalam label Halal di blog ini.

2. Mengapa urin saya bertukar jadi kekuningan selepas mengambil vitamin?
Jawapan: Ianya adalah kesan pengambilan B complex, vitamin ini adalah vitamin larut air.

3. Mengapa susu saya bertukar kuning kehijauan?
Jawapan: ia adalah kesan pengambilan B complex, vitamin ini adalah vitamin larut air.Di samping itu, alfalfa mengandungi klorofil.

4. Adakah trial pack masih ada untuk saya cuba?
Jawapan: Ianya sentiasa ada , di sediakan dengan harga yang berpatutan. Bagi pertama kali mencuba, adalah digalakkan membeli trial pack terlebih dahulu.

5. Saya mengalami pening2 selepas mengambil vitamin ini, mengapa? Adakah tidak serasi?
Jawapan: Pengambilan vitamin memerlukan pengambilan air yang TIDAK kurang dari 2 liter. Ini kerana ia perlu agar vitamin dapat disalurkan ke seluruh tubuh dengan lancar. Rasa pening berlaku biasanya berpunca dari less water intake. Satu lagi adalah kerana, jika individu itu adalah pertama kali mengambil supplement, maka tubuh memerlukan 1-3 hari untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima. (Ibaratkan seorang yang tidak punyai perabot di dalam rumahnya dan tiba2 datang orang menghantar perabot serta memenuhi ruang kekosongan dalam rumah, pastinya individu itu perlukan masa untuk menyesuaikan diri.). Hakikatnya keserasian memerlukan masa.

6. Saya selesa dengan vitamin Shaklee setelah mencubanya melalui trial pack. Boleh saya beli full pack dengan best price?
Jawapan: Boleh dan ianya lebih menjimatkan.

7. Saya seorang yang kurang minum air kerana malas nak ke tandas, bolehkah saya mengambil supplement ini sebab mempunyai masalah buasir.
Jawapan: Tidak saya galakkan mereka yang kurang minum air mengambil supplement, ini kerana ia tidak dapat disalurkan dengan baik ke seluruh tubuh.

8. Adakah vitamin ini membantu saya cepat sembuh dari penyakit yang saya lalui?
Jawapan: Vitamin bukan dalam kumpulan ubat. Ianya sekadar supplement iaitu makanan tambahan yang mengisi ruang kekosongan dalam tubuh. Seterusnya ia membantu badan meningkatkan sistem imun dan secara langsung membantu tubuh melawan penyakit. Sekiranya penyakit yang kronik atau berlarutan maka memang memerlukan masa dan perlu mengambil antioksidan seperti ACE, Nutriferon ataupun Vivix untuk membantu meninggikan daya ketahanan tubuh. Tidak lupa doa serta tawakal pada Yang Esa.

9. Bolehkah saya membeli sendiri vitamin di mana2 sales branch?
Jawapan: Boleh, hanya mesej saya di talian 012-2767170 saya akan beri tips2 untuk mendapatkan harga istimewa.

10. Adakah normal bagi anak saya, setelah pengambilan vitamin, si kecil minum sedikit dan terus lena. Berbeza dengan sebelum ini, si kecil saya akan mengamuk2 dan asyik berjaga mahu menyusu.
Jawapan: Ibu2 yang mengambil vitamin dalam diet harian selain pengambilan makanan harian yang lengkap(tidak berdiet kerana kawalan makanan akan menggangu penghasilan susu) akan mendapati susunya akan bertambah pekat dan anak akan minum sdikit sahaja serta mudah lena. Apabila ini berlaku si ibu di sarankan mengepam sebaik sahaja si kecil lena. Agar penghasilan susu dengan lebih banyak dapat dihasilkan.

11. Adakah vitamin Shaklee selamat diambil oleh ibu yang mengandung?
Jawapan: Ya boleh kerana ia adalah vitamin. Setiap ibu mengandung akan dibekalkan oleh doktor vitamin demi memastikan si ibu dan anak sihat dan selamat semasa proses kelahiran.

12. Apakah vitamin yang baik untuk diambil oleh ibu yang menyusu?
Jawapan: Secara basic saya sarankan 4 jenis iaitu Vitalea, b complex, Vitamin C dan Alfalfa. Namun seandainya mempunyai lebihan rezeki boleh mengambil ESP iaitu soya protin kerana ini membantu anak mudah kenyang dan pembesaran anak lebih lancar.

12. Mengapakah saya mudah rasa lapar setelah mengambil vitamin? Saya takut saya akan gemuk. Adakah saya mempunyai potensi untuk gemuk?
Jawapan: Pengambilan B complex dan multivitamin boleh membuatkan seseorang itu mudah merasa lapar. Ini kerana B complex berfungsi membakar glukos untuk menghasilkan tenaga. Rasa lapar itu adalah salah satu body sign yang bermaksud tubuh memerlukan gula untuk ditukarkan kepada tenaga.

Makanan yang dimakan akan ditukar segera kepada tenaga, itu sebabnya mengapa mereka yang mengambil B complex akan sentiasa rasa bertenaga. Walaubagaimanapun ada sesetengah individu tidak dapat mengawal nafsu makannya.Ini yang boleh menyebabkan ketidakseimbangan berat badan dengan ketinggian seseorang. Pastikan anda mengambil 3 meal sehari dengan masa yang teratur dan jika terasa lapar di antara waktu tersebut, cubalah makan buah2an atau makanan yang kaya dengan serat supaya tidak mudah mengalami kegemukkan.

i_izan
01-14-2012, 03:06 AM
shaklee your day :)

i_izan
01-25-2012, 12:28 PM
Terdapat empat pilihan untuk set penyusuan :


1. Set B

Set ini sesuai untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata.

Apa yang ada dalam set B ?

Vitalea with iron formula,
Vitamin B - untuk pertumbuhan otak dan emosi
Vitamin C – sistem imun
Alfalfa – merangsang untuk mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.


2. Set E

Set ini sesuai untuk ibu yang mempunyai kekangan untuk melengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.

Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.

Siapa yang perlu set ini?

Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

3.Set Eu Four Pack

Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium
Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.


4. Set 3M

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix.


Siapa yang perlu amik set ini?

Set ini digalakkan kepada:

ibu yang ada masalah penyusuan,
ibu yang nak mula menyimpan stok,
ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.


Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

i_izan
02-01-2012, 02:04 AM
Apa yang menarik dengan Eu-Four Pack ini?
Eu-Four Pack Set
Kandungan Set Eu-Four Pack :

Multivitamin with Iron@Vitalea
B Complex
Vitamin C
Ostematrix

Set ini diberi nama Eu-Four Pack kerana ia mengandungi 4 vitamin asas yang penting untuk tubuh

Eu-Four Pack sesuai untuk :

ibu yang mengandung
ibu yang menyusukan anak mereka
ibu yang sering stress dan keletihan
suami yang sering keletihan dan sukar mendapat tidur yang berkualiti
sesuai untuk ibu dan ayah kita.
mereka yang ada masalah sakit pinggang, lenguh-lenguh badan,tumit kaki pecah dan sukar bangun tidur.

asasindino
02-01-2012, 03:17 AM
semoga berjaya TT

i_izan
02-01-2012, 03:25 AM
semoga berjaya TT

TQ

Shaklee Your Day :)

i_izan
02-16-2012, 06:25 AM
Set Berpantang
Set ini khas untuk ibu-ibu yang baru melahirkan dan dalam tempoh berpantang. Di samping pengambilan ubat tradisional,set ini adalah pilihan terbaik kerana ibu-ibu tidak perlu bimbang tentang kesannya terhadap diri dan bayi. Seringkali terjadi,bayi yang baru lahir mengalami jaundis dan ibu terpaksa menghentikan pengambilan ubat tradisional. Namun begitu, pengambilan suplemen seperti yang dicadangkan sangatlah membantu serta tidak memberikan kesan sampingan yang negatif pada diri dan bayi.


Set Berpantang


Pek ini mengandungi 4 suplemen asas Shaklee iaitu Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Zink. Berikut adalah fungsi dan khasiat setiap satu vitamin untuk ibu berpantang.


Vita-Lea Iron Formula (a.k.a multivitamin)
Mengandungi vitamin dan mineral lengkap. Diformula dengan zat besi yang penting untuk pembinaan sel darah baru yang sihat terutama bagi ibu yang banyak kehilangan darah sewaktu bersalin.


B Complex
Lengkap kesemua 8 jenis vitamin B dengan formula asid folik dan biotin yang membantu membina darah. Sangat berkesan untuk mengelak kemurungan, meroyan dan bersifat menenangkan dengan menstabilkan hormon. Tahukah anda kekurangan vitamin B antara punca keletihan dan meroyan?


Vitamin C
Membantu dalam pembinaan kolegen, mempercepatkan penyembuhan luka dan baik pulih tisu yang rosak semasa bersalin.


Zinc
Baik untuk mempercepatkan baik pulih luka terutama luka dalaman termasuk rahim ibu. Tahukah anda,ikan haruan mengandungi tinggi zink? Maka, menjadi amalan sewaktu berpantang untuk makan ikan haruan.


Cara pengambilannya ialah

1 biji sehari untuk Vita Lea, B Complex Vita C dan Zinc.

i_izan
02-18-2012, 07:24 AM
Vitamin E dan Penyusuan

'E' for Everything

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin e mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.
Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin e membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin e sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

So,apa lagi...jom cari Vitamin E

i_izan
02-23-2012, 05:55 AM
Senarai produk shaklee

7011

i_izan
02-28-2012, 07:56 AM
Set Optimum

Set ini khas untuk anda yang ingin mengekalkan kesihatan optimum. Ia adalah set asas untuk kesihatan tubuh badan serta sesuai untuk semua peringkat sama ada dewasa, remaja serta warga emas. Set ini juga amat sesuai untuk merekayang mempunyai masalah keletihan, moody, mudah stress dan resdung.

Pek ini mengandungi 3 supplement asas Shaklee. Ia sangat berbaloi terutama kepada mereka yang mementingkan kesihatan namun sibuk dan tiada masa untuk menjaga pemakanan seimbang dan mereka yang mempunyai gejala seperti di atas.
Pek ini mengandungi

Vita Lea Iron Formula (multivitamin)
B-Complex
Vita-C

shafiq
02-28-2012, 08:08 AM
Teruskan usaha..:D

i_izan
02-29-2012, 02:22 AM
Teruskan usaha..:D

TQ2
Tak mau try ker :)

i_izan
02-29-2012, 03:12 AM
Hari ni,izan nak berkongsi kebaikan zinc dengan semua,
Zinc ni nampak mcm 'benda kecil'
tapi..besar sumbangannya pada bdn kita
7156
Jom kita tengok 17 kelebihan zink :

Penjagaan Kulit: Kajian telah menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat atau akne. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan penggunaan ubat-ubatan antibiotik masih dianggap lebih berkesan.

Ekzema: Juga dipanggil sebagai dermatitis atopik, adalah gangguan keradangan dan kulit yang kronik. Ia adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh kekurangan zink di dalam badan. Zink memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan memulihkan keupayaan untuk sembuh dengan sempurna.

Jerawat: mineral ini adalah penting untuk memadam jerawat dari kulit. Ia bertindak mengawal selia jumlah testosteron di dalam badan yang memainkan peranan yang dominan dalam menyebabkan jerawat. Di samping itu kepadanya, zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

Penyembuhan luka: Kekurangan zinc menyebabkan lambat penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink, yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.

Gangguan Prostat: Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

Hilang berat badan: Zink memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan mengawal selera makan.

Mengandung: Ia adalah penting untuk pembaikan dan fungsi DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsur-unsur utama sel semasa kehamilan.

Pembiakan: Bagi lelaki, zink membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Sementara di kalangan wanita, ia membantu dalam semua fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

Fungsi Biologi: Zink memainkan peranan penting dalam banyak fungsi biologi seperti pembiakan, kawalan penyakit kencing manis, tahap stres, rintangan imun, bau dan rasa, pertumbuhan fizikal, selera makan dan penghadaman.

Jangkitan: Zink membantu seseorang untuk mengesan rasa dan bau, memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu dalam menggalakkan pertumbuhan janin. Zink membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru dan konjunktivitis.

Antioksidan: Zink bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas, yang termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisme karbohidrat .

Aturan Enzim: Zink merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan zink.

Kanser: Bagi lelaki, zink memainkan peranan yang penting dalam kelenjar prostat dan mencegah kerosakan awal, yang boleh membawa kepada masalah seperti kanser.

Kelesuan Kronik: Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan, kerana ia kaya dengan zink. Para doktor tidak mencadangkan ubat-ubatan lain yang diperlukan untuk menyembuhkan keletihan yang kronik kecuali pengambilan minyak ikan yang kaya dengan kandungan zink.

Botak: Botak menyebabkan kehilangan rambut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. Pemulihan yang disyorkan oleh doktor kepada orang yang mengidapinya ialah dengan pengambilan diet yang kaya dengan kandungan zink. Terdapat pelbagai kapsul yang kaya dengan zink, jadi ubat-ubatan yang kaya dengan zink akan membantu mencegah keguguran rambut

Kehilangan tulang: Ia adalah penyakit apabila tulang menjadi lemah dan rapuh. Zink adalah komponen hydroxyapatite iaitu garam dan membuat matriks tulang yang kuat dan keras. Oleh sebab ini, kandungan zink perlu ditambah dalam pelan diet anda untuk mengelakkan kehilangan tulang.

Buta Malam: Pengambilan kira-kira 150-450 mg Zink akan memperbaiki penglihatan. Jadi, adalah sentiasa dicadangkan untuk mengambil makanan seperti daging lembu, kambing, tiram, ketam kerana ia kaya dengan kandungan zink dan akan memperbaiki penglihatan mata.

i_izan
03-05-2012, 06:01 AM
Hari ni kita berkenalan pula dengan ostematrix

7155

Fungsi ostematrix :
*Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis
Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis. Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam

*Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*
*Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*
*Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.*

OsteMatrix Membekalkan:

1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Kaplet bersalut yang mudah ditelan

Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.

Kalsium sahaja tidak mencukupi
Negara Amerika Syarikat merupakan kadar tertinggi dalam penggunaan tenusu dan pengambilan kalsium, namun mereka merupakan kadar tertinggi dalam osteoporosis.

Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan.

Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua.


Penyerapan Yang Terbukti Secara Klinikal
Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix sahaja berupaya menghasilakan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.
***Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

i_izan
03-12-2012, 05:00 AM
Ada kawan2 yang morning sickness ker pg ni ?
letihkan...byk2 sabar yer ..
Tahukah kawan2 yg pengambilan folic acid (vitamin B9) membantu mengurangkan morning sickness...

Sebagai tambahan, makan makanan yang kaya dengan folate seperti sayuran hijau (bayam), buah-buahan sitrus, kekacang, bijirin, roti dan bijiran yang diperkaya

Selain itu, kita juga boleh mengambil suplemen untuk melengkapkan pengambilan asid folik. Shaklee B Complex mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif untuk memudahkan lagi penyerapan.

Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.

7238

i_izan
03-13-2012, 04:38 AM
Set Asthma,Sinus,Alergi,Gegata & Eczema

Set ini khas untuk anda yang mempunyai masalah asthma, sinus, alergi, gegata & eczema. Sesuai untuk semua peringkat sama ada dewasa, remaja serta warga emas. Set ini tidak sesuai untuk mereka yang sedang mengandung kerana ia mengandungi Alfalfa.

Pek ini mengandungi 3 supplement asas Shaklee iaitu

Alfalfa
-Sangat sesuai dalam merawat asma, allergik dan athritis.
-Selain kaya dengan klorofil, ia juga merupakan makanan paling lengkap kerana mempunyai 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fiber. Ia juga kaya dengan mikronutrien yang membantu sistem badan berjalan lancar.

Vitamin C
-Imunisasi badan

B Complex
-melancarkan pengaliran oksigen,menstabilkan hormon & anti stress
-sistem Penyerapan Bioaktif yang unik yang membolehkan Vitaman B lebih mudah diserap oleh sistem tubuh.
-mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh

i_izan
03-14-2012, 07:03 AM
Jangankan wanita..lelaki pun dah pandai jaga kecantikan..
Buat facial untuk cantik kulit muka kita saja...
Ambil suplemen seluruh badan dapat hasilnya tau !

Jom cuba Set Kecantikan Shaklee :)

Set ini khas untuk anda yang ingin mendapatkan kulit yang cantik,halus mulus berseri. Sesuai untuk semua peringkat sama ada dewasa, remaja serta warga emas. Set ini tidak sesuai untuk mereka yang sedang mengandung kerana ia mengandungi vitamin E. Vitamin E adalah vitamin yang tinggi antioksidan serta boleh menyebabkan kandungan gugur.

Pek ini mengandungi 3 supplement asas Shaklee iaitu

Vitamin E (lengkap dengan selenium)
-utk wajah kusam,melambatkan penuaan,menghilangkan parut & jeragat

Vitamin C
-pembentukan kolagen

B Complex
-melancarkan pengaliran oksigen,menstabilkan hormon & anti stress

i_izan
03-15-2012, 03:17 AM
Kepada rakan2 yang ingin mendapatkan terus produk Shaklee di cawangan berdekatan,
Blh hubungi izan di 012-2767170 untuk dapatkan tips2 harga ISTIMEWA
Dah beli, jangan lupa inform Izan utk konsultasi PERCUMA pula :)

Jom tengok senarai cawangan Shaklee di seluruh Malaysia
http://my-supplement.blogspot.com/2011/05/shaklee-branch.html

i_izan
03-19-2012, 04:09 AM
ishhhh!!! saya tak reti telan pil lah...
bergelas2 minum air..berpusing2 lagi pil ni dalam mulut..

Tak boleh telan..kita minum pulak..
Blh kan ? Apa kata cuba meal shake
Meal Shake Shaklee mengandungi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan..

http://my-supplement.blogspot.com/2011/10/fakta-tentang-meal-shakes-shaklee.html

Kiranya..mcm 'susu muktivitamin' lah
Boleh campur den milo,jus ...teh & kafein tak blh yer

7313

i_izan
03-20-2012, 06:56 AM
Eu 4 Pack PLUS .....PLUS apa ?
PlUS ESP sbb ESP penting utk
*pembentukan sel
*rawat sel
Bila sel cantik & sihat...barulah kita bagi dia makan suplemen yg lain pulak..so..sel kekal cantik & sihat..
Hasilnya..siapa yg cantik dan sihat ? KITA lah :)

i_izan
03-26-2012, 02:54 AM
Alfalfa atau Medicago Sativa merupakan raja segala tumbuhan dan raja segala herba. Ia mempunyai sitem akar yang panjang, iaitu sedalam 20 - 30 kaki ke dalam tanah. Selain kaya dengan klorofil, ia juga merupakan makanan paling lengkap kerana mempunyai 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fiber. Ia juga kaya dengan mikronutrien yang membantu sistem badan berjalan lancar.



Kebaikan Alfalfa

1) Galactagouge. Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana ia merangsang dan menambah pengeluaran hasil susu ibu (milk booster)

2) Membantu perkumuhan menjadi lebih lawas

3) Membantu membuang angin di dalam badan

4) Termasuk kategori fiber dan mengenyangkan

5) Bagus untuk buah pinggang

6) Sangat sesuai dalam merawat asma, allergik dan athritis

7) Berkhasiat untuk membantu masalah :
* Penyakit Usus (Colon disorder)
* Buah pinggang
* Kencing manis
* Melawaskan usus
* Ulcer
* Fluid retention (sembab)
* Kurang selera

8) Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
* Penghadaman
* Pencernaan

9) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah :
* Gastrik
* Penyakit kulit (Eczema)
* Kurang darah (Anemia)
* Sembelit
* Badan, nafas dan kaki berbau


10) Promotes pituitary gland function

11) Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver)


12) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti Kacip Fatimah, maka ia membantu dalam "hubungan" suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara. Memang sangat bagus diambil oleh wanita dan para isteri

i_izan
03-30-2012, 02:04 PM
Vita-lea aka Multivitamin

Fungsi

Mengimbangi segala bahan kimia di dalam badan
Sebagai 'insuran' bagi menampung kepada apa-apa pemakanan yang kurang di dalam diet
Membantu pengambilan makanan di dalam badan kita supaya lebih berfungsi
Membantu meningkatkan kesegaran otak dan pertahanan terhadap jangkitan
Membantu kesihatan secara am
Penting bagi proses pertumbuhan dan keupayaan reproduktif
Sebagai nutrien kepada sel-sel

Bagi mereka yang malas makan vitamin banyak-banyak amalkan Vita-Lea ataupun ia juga dikenali sebagai multivitamin sehari 2 biji. Jika anda sudah mengambil vitamin yang lain memadailah Vita-Lea di ambil sebiji sehari. Bagi mereka yang mempunyai masalah HB low amalkanlah Vita-Lea kerana ia membekalkan zat besi di dalamnya.

7520

i_izan
04-02-2012, 08:01 AM
GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah

Apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex ni

Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani menopus
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
Membantu menangai ekzema
Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf
membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan
7519

shafiq
04-02-2012, 09:05 AM
Dia produk yang macam mana.:D

i_izan
04-02-2012, 11:43 AM
Dia produk yang macam mana.:D

produk shaklee ada mcm2
core product adalah suplemen
ada yg btk powder,pil,cecair & softgel
menjawab soalan tak :)

i_izan
04-16-2012, 02:27 AM
Vitamin untuk perokok

Perokok pun nak makan vitamin jugak ker ?
Mestilah...kita ni semua perokok tau !

Kebanyakan kita adalah perokok pasif sebab kita HIDU asap rokok..
Kalau yang HISAP asap rokok tu perokok aktif

Siapa Perokok Pasif ?

Mengikut WHO, Perokok Pasif adalah mereka yang tidak merokok tetapi terdedah kepada asap rokok sekurang - kurangnya 15 minit dalam masa 2 hari untuk tempoh seminggu.

Perokok Pasif mempunyai risiko 30% lebih tinggi dari perokok sebenar untuk mendapat kanser paru-paru dan 20% lebih tinggi dari perokok sebenar untuk mendapatkan penyakit jantung!

Sebatang rokok dikatakan membebaskan 3 trilion radikal bebas ke dalam sistem peredaran darah.Seorang perokok juga mempunyai kadar pengoksidaan dalaman dan radikal bebas yang sangat tinggi. Oleh itu,lebih banyak antioksidan diperlukan untuk megawal serangan radikal-radikal bebas ini.

Apa yang Shaklee boleh bantu ?

Vitamin yang dicadangkan adalah

*Vitalea
*B Complex
*Vita C
*Vita E

Vita C dan Vita E mengandungi antioksidan yang diperlukan oleh badan.

Kalau tak suka makan pil, apa kata cuba Vivix. Ia mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

i_izan
04-18-2012, 03:36 AM
Pro Sante Shaklee adalah antara produk yang semakin menambat hati ramai pengguna Shaklee. Bagi mereka yang mengalami masalah kulit kepala bersisik,kelemumur dan keguguran rambut yang melampau..
Pro sante lah jawapannya. Selain mengambil Vitalea, B complex, zinc dan ESP kita boleh usaha menggunakan kaedah luaran juga.

Antara yang saya biasa cadangkan adalah :

1.Revitalizing Syampoo
Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

2.Lightweight Conditioner
Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus

3.Nourishing Scalp Treatment

Produk yang paling penting dalam Sistem Penjagaan Rambut ProSanté ialah Nourishing Scalp Treatment. Ia mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif kami yang paling tinggi. Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.

Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak

mohdshukortalib
04-18-2012, 10:31 AM
Ada lagi Shaklee ni ye, teringat supplement ni sebab dulu bapak aku rajin beli.

i_izan
04-18-2012, 11:55 AM
Ada lagi Shaklee ni ye, teringat supplement ni sebab dulu bapak aku rajin beli.

sekarang masih belil lagi tak ?
anak tak nak ikut jejak ke :)

i_izan
04-21-2012, 12:55 PM
Ya..Shaklee adalah MLM..
Tapi,izan tak perlu pergi kelas,perjumpaan & seminar sana sini
Jom baca pengalaman indah Izan bersama Shaklee :)

http://www.diarisihat.com/2012/04/yashaklee-adalah-mlm.html

warray
04-21-2012, 01:48 PM
Erm..rajin TT update produk info kat thread dia...ya

i_izan
04-21-2012, 02:20 PM
Erm..rajin TT update produk info kat thread dia...ya

kalau tak update org tak tau :)

i_izan
04-27-2012, 05:43 AM
Shaklee@DiariSihat.com[/email][/email] nak buat Opening Giveaway ????

Macam mana cara nak join ???

1) 'Like' Page or Follow Blog Shaklee@DiariSihat.com

http://www.facebook.com/pages/ShakleeDiariSihatcom/348220661877636

atau

http://www.diarisihat.com/

2) Share/like status DiariSihat.com Giveaway di wall/timeline anda

share/like kat 'gambar hadiah' tu tau !!!

Mudah kan ?

Apa hadiahnya ?

"Voucher barangan Shaklee bernilai RM100" !!!!!!!!!!!!!!

So,anda yg tentukan apa yang anda mahu dari DS.com

Giveaway ini berlangsung sehingga 25 Mei 2012

Apa tunggu lagi...Jom sertai kami !!!!!!!!!!

i_izan
04-30-2012, 03:23 AM
Kepada rakan2 yang ingin mendapatkan terus produk Shaklee di cawangan berdekatan
Di Malaysia, terdapat 7 cawangan Shaklee iaitu Empire Subang, Wangsamaju, Penang, Ipoh, Johor Bharu, Kota Bharu & Kota Kinabalu

Blh hubungi Izan untuk dapatkan harga ISTIMEWA
Dah beli ,jgn lupa hubungi izan untuk konsultasi PERCUMA pula tau !


http://www.diarisihat.com/2011/05/shaklee-branch.html

i_izan
05-16-2012, 02:55 AM
SELAMAT HARI GURU !!!

Jika anda seorang guru
Hubungi Izan segera !!!!
HARI NI sahaja
SPECIAL OFFER untuk guru2 semua :)

http://www.diarisihat.com/2012/05/selamat-hari-guru.html

i_izan
05-17-2012, 08:47 AM
Mengapa protein penting untuk kulit yang cantik@halus mulus ?

Protein penting untuk:
MEMBINA sel-sel baru
MERAWAT sel- sel rosak@cedera
MENGGANTIKAN sel-sel lama@tua

Sel adalah unit asas dalam badan kita.Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat yang diperolehi sama ada daripada makanan atau suplemen yang kita ambil

Jom tengok bagaimana protein membantu kulit jadi halus mulus
http://www.diarisihat.com/2012/05/kulit-halus-dengan-esp.html

i_izan
05-21-2012, 07:53 AM
Bagaimana Energizing Soy Protein (ESP) membantu kulit jadi halus mulus berseri ?

Keyword nya adalah PROTEIN

Protein sangat penting untuk

MEMBINA sel-sel baru
MERAWAT sel- sel rosak@cedera
MENGGANTIKAN sel-sel lama@tua

Sel adalah unit asas dalam badan kita.Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat yang diperolehi sama ada daripada makanan atau suplemen yang kita ambil


Kelebihan ESP berbanding protein lain :

Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian,
Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga
Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol
Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif
Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.
Kandungan lemak dlm ESP sangat minum iaitu (1gm) Dan Tanpa laktosa di mana kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet

Jom tengok apa kata Mala tentang ESP dan Set Kecantikan Shaklee

8165

i_izan
06-09-2012, 01:20 AM
Alhamdulillah,

Kita dah berada di bulan June 2012
Bulan ni ada special offer untuk Vitamin E
Pada yg berminat boleh hubungi Izan segera
Kalau nak riki2 info, jemput singgah http://www.diarisihat.com/

Macam mana nak tau Vit E yang selamat untuk kita?
Jom baca artikel ini
http://www.diarisihat.com/2011/10/vitamin-e-meningkatkan-risiko-kanser.html

i_izan
06-15-2012, 04:50 AM
DalamShaklee, terdapat satu program pemakanan untuk asas kesihatan yang baik.

FAMILY WELNESS PROGRAMME
Set ini mengandungi Energizing Soy Protein (ESP), Vitalea. Vita C dan B compelex.

Secara asanya ia berfungsi seperti berikut :

ESP :
untuk pertumbuhan dan pemulihan sel baru

Vitalea :
multivitamin yg lengkap dengan formula zat besi.
Pemakanan lengkap kpd sel.

Vitamin C :
penting dalam imunisasi dan penyokong pembentukan kolagen.

B complex :
vitamin B yg lengkap dengan 8 kumpulan B.
bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon.
penting dalam menyokong pembentukan kolagen.

Kenapa kita bercerita tentang sel?

Manusia adalah benda hidup yang asasnya adalah sel. Maka, kita harus sedar..tanpa sel yang SIHAT..tak mungkin MANUSIA boleh sihat.

Mengambil suplemen tidak semestinya kita mengabaikan pemakanan yang sihat tetapi...suplemen membantu apabila badan kita memerlukan nutrien dalam dos yang lebih tapi tidak mampu dipenuhi oleh cara pemakanan kita. Ramai yang menyangka..cukup makan maka cukup zat sedangkan banyakfaktor persekitaran seperti pencemaran,stress dan sebagainya menyebabkan zat-zat ini mudah musnah sebelum diserap oleh tubuh kita

tepuk dada..tanya hati kita :)

http://www.diarisihat.com/2012/02/family-welness-programme.html

i_izan
06-18-2012, 08:04 AM
Berkuat-kuasa 1 January 2012, Shaklee (M) TIDAK lagi membenarkan mana-mana Distributor Shaklee untuk MEMPAMERKAN SEBARANG HARGA pasaran/promosi di website atau di laman sosial termasuklah facebook.

Sekiranya anda ingin mendapatkan HARGA TERBAIK DAN ISTIMEWA dari kami, anda boleh dapatkannya melalui:

*PM admin page
http://www.facebook.com/diarisihat
*PM Norizan Ali (owner). Sila add friend terlebih dahulu yer.
http://www.facebook.com/norizan.ali
*Emailkan ke i_izan@yahoo.com
*Sms/WhatsApp ke 012-2767170

Kami sentiasa memberikan HARGA ISTIMEWA dan SERVICE TERBAIK buat semua pelanggan DiariSihat.Com.
Kepuasan anda keutamaan kami!!!

Terima kasih!

http://www.diarisihat.com/2012/06/harga-produk-shaklee.html

i_izan
06-19-2012, 08:44 AM
Musim berjerebu ni lah org kata musim sakit sana sini
Lebih2 lagi yg alah pada habuk,debu & cuaca panas
Sekali sekala mungkin boleh mengelak,tapi berapa lama nak berkurung dalam rumah

Salah satu pilihan adalah TINGKATKAN sistem imun badan kita
Macam mana ?

Jom baca kat sini :)
www.diarisihat.com/2012/06/nutriferon-untuk-imun-booster.html

8921

i_izan
06-21-2012, 04:55 AM
Perlu ke kanak-kanak ambil suplemen ?
Ramai yang berpendapat,kanak-kanak tidak wajar disogokkan dengan produk suplemen sejak kecil lagi.
Pengambilan makanan secara semulajadi adalah yang terbaik.
Tetapi,adakah anak anda dapat apa yang diperlukannya daripada makanan hariannya ?

Pada pendapat Izan, suplemen perlu sekiranya kanak-kanak tersebut :

*memilih makanan. Contohnya nak makan ayam goreng jer
*mudah demam atau sakit
*mengidap penyakit tertentu seperti asma,eczema dan sebagainya.

Jom tengok apa yang sesuai untuk anak kita

http://www.diarisihat.com/2011/10/perlu-ke-kanak-kanak-ambil-suplemen.html

i_izan
06-22-2012, 02:30 AM
Nak dapatkan lebih info tentang produk shaklee ?
Layari http://www.diarisihat.com/
Hubungi Izan untuk FREE consultation :)

* Email : i_izan@yahoo.com
* SMS/WhatsApp : 012-2767170

i_izan
06-24-2012, 05:32 AM
Ramai yang whatsapp,sms & email set penyusuan mana yang sesuai untuk mereka.
Sebenarnya, tidak ada jawapan khas untuk persoalan anda itu.
Ada beberapa perkara yg perlu saya ketahui untuk memastikan set mana paling sesuai dengan budget dan keperluan anda :)

http://www.diarisihat.com/2012/06/set-penyusuan-mana-sesuai-untuk-saya.html

i_izan
06-25-2012, 01:52 AM
Siapa tak suka suami puji kulit makin lembut kan ?
Kalau anda juga mahu dipuji cepat2 hubungi saya !

Bulan ni ada special offer utk Set Kecantikan
Ada 7 hari lagi..kalu nak boleh booking dulu :)

http://www.diarisihat.com/2012/05/kulit-halus-dengan-esp.html

9005

i_izan
06-27-2012, 02:10 AM
Biasanya, bila badan dah buat proses detoksifikasi, usus akan menjadi lebih bersih dan sihat. Penyerapan suplemen akan lebih cepat dan dan berkesan.Seperti yang kita tahu, perut adalah rumah penyakit. Usus pula bolehlah dianggap sebagai bilik dalam rumah penyakit ini. Bila usus sihat, penyakit tak dapatlah nak berumahtangga di sini.Yang tinggal hanyalah rumah yang bersih dan pengambilan suplemen pasti mengindahkan lagi rumah anda ini.

Jom cuba herbalax shaklee,cara lembut menCUCI usus kita

http://www.diarisihat.com/2012/06/detoks-dengan-herb-lax-shaklee.html

http://2.bp.blogspot.com/-B1vnClqZ910/T-nnO8HTGII/AAAAAAAAAdc/L-BaTfoovfU/s1600/herb+lax.jpg

i_izan
06-29-2012, 02:09 AM
Perlu ke kanak-kanak ambil suplemen ?

Jawapannya adalah YA jika dia :

*memilih makanan. Contohnya nak makan ayam goreng jer
*mudah demam atau sakit
*mengidap penyakit tertentu seperti asma,eczema dan sebagainya.

Jom tengok apa yang sesuai untuk anak kita

Vita-lea For Children

#Untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas.
#Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
#Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
# Baik untuk kesihatan
Sumber harian tambahan bagi vitamin B

Chewable Vita-C

#Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
#Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
#Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
#Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan

Meal Shakes

#Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
#Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
#Rendak lemak dan rendah glisemik
#Sumber protein dan kalsium
#Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur

Omega Guard

#Merupakan minyak ikan terbaik di dunia.
#Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.
#EPA menyihatkan jantung dan sendi anda
#DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

http://www.diarisihat.com/2011/10/perlu-ke-kanak-kanak-ambil-suplemen.html

i_izan
07-02-2012, 02:57 AM
Dapatkan Shaklee Pada Harga Istimewa
Seistimewa produknya,pastinya anda boleh dapatkan pada harga yang istimewa juga.

Bagaimana caranya ?

#Kunjungi Shaklee Branch yang berhampiran
#Gunakan ID Izan : 852405 dan anda layak mendapatkan diskaun harga hingga 15-20% bagi mana2 produk Shaklee
#Jangan lupa hubungi Izan untuk konsultasi PERCUMA pula tau !

Senarai Branch Shaklee di seluruh Malaysia:-

♥ Shaklee HQ : JA-3A-02, Empire Tower, Empire Subang, Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya, Selangor.
(No Tel: 03-5622 3188)

♥ KL Branch : 31 Jalan 2A/27A Section 1 Wangsa maju Setapak, KL.
(No Tel : 03-41426442)

♥ Penang Branch : A-2 Jalan Todak Pusat Bandaraya Seberang Jaya, Perai.
(No Tel : 04-3974325)

♥ Ipoh Branch : 32 Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya, Ipoh.
(No Tel : 05-2418260)

♥ Johor Bahru Branch : 14 Jalan Molek 1/10 Taman Molek, JB.
(No Tel : 07-3525188)

♥ Kota Bharu Branch : 319 Section 25 Bandar Kora Bharu Jalan Sultan Yahya Petra, Kota Bharu.
(No Tel : 09-7478688)

♥ Kota Kinabalu Branch : Lot 7, Ground Floor Wisma Damai jalan Damai Luyang Kota Kinabalu.
(No Tel : 088-272087)

Dapatkan khidmat nasihat PERCUMA dan rangkaian produk kesihatan, kecantikan dan penjagaan rumah yang ternyata SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM pada harga ISTIMEWA.

http://www.diarisihat.com/2012/07/dapatkan-shaklee-pada-harga-istimewa.html

9092

i_izan
07-03-2012, 01:09 AM
Tahukah Anda ?

Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah.

Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.
(credit info Mamafaiz)

http://www.diarisihat.com/2012/04/vitamin-untuk-perokok.html

9107

i_izan
07-04-2012, 07:43 AM
Nak dapatkan info tentang produk Shaklee ?
Jom jalan2 kat DiariSihat.com
Macam2 info ada..
Kalau masih tak jumpa apa yang dicari boleh hubungi Izan pula :)

* Email : i_izan@yahoo.com
* SMS/WhatsApp : 012-2767170

http://www.diarisihat.com/

9117

i_izan
07-05-2012, 04:14 AM
Apa yang perlu dipertimbangkan ketika memilih set berpantang ?

#memastikan badan ibu sihat dan segar
kalau yang melalui proses pembedahan, pastinya nak luka cepat sembuh
#memastikan bayi tidak meragam, kembung perut dan sebagainya
dah tentu nak harga yang berpatutan@murah kan ?
#bagi yang menyusukan bayi, pastinya nak produk yang boleh menggalakkan penghasilan susu serta selamat untuk bayi yang disusukan.

Jamu atau vitamin ?
Jom tgk pro & kontranya
www.diarisihat.com/2012/04/jamu-atau-vitamin.html

i_izan
07-06-2012, 03:07 AM
Anda mengandung? Ada masalah Hb rendah ?
Pengambilan 2 biji vitalea sehari membantu mengatasi masalah anda

Kenapa ?
Kerana vitalea lengkap dengan iron
*Iron memainkan peranan penting dalam pengangkutan oksigen daripda paru-paru ke tisu.
*Iron bergabung dengan oksigen di dalam paru-paru dan melepaskan oksigen dalam tisu-tisu yang memerlukan.
*Iron digunakan dalam pembuatan haemoglobin.

DiariSihat.com: Hb rendah ketika mengandung (http://www.diarisihat.com/2012/07/hb-rendah-ketika-mengandung.html)

9144

i_izan
07-07-2012, 03:56 AM
Assalamualaikum dan salam pagi sabtu,

Jom tgk & pilih vitamin semulajadi utk seisi keluarga anda di www.diarisihat.com.
Jangan lupa like fanpage rasmi Shaklee@DiariSihat.com (http://www.facebook.com/diarisihat) yer.
Banyak tips kesihatan utk anda!

Vitamin utk
♥ ibu menyusu
♥ ibu hamil
♥ ibu bersalin
♥ anak-anak kurang selera
♥ suami
♥ isteri
♥ kulit cantik
♥ resdung
♥ diabetes/gout/darah tinggi
dan banyak lagi.......

Ingin dapatkan produk Shaklee yang best ini dengan HARGA ISTIMEWA?
#sms/whatsapp 012-2767170
#email i_izan@yahoo.com
#beli di mana-mana branch Shaklee,gunakan ID : 852405

p/s: Shaklee branch juga dibuka pada setiap sabtu pertama & ketiga setiap bulan tau.!!
Jadi dipersilakan utk membeli dengan harga ahli menggunakan ID 852405.
TQ

feroz
07-08-2012, 05:56 AM
boleh caye ke shaklee ni?

i_izan
07-08-2012, 06:47 AM
boleh caye ke shaklee ni?

maksud feroz tu mcm mana ?
Secara am nya,
*produk shaklee disahkan halal oleh Islamic Services of America (ISA)badan halal yg diperakui JAKIM
*diluluskan oleh KKM,sticker hologram pada label produk
*produk shaklee juga melalui pelbagai ujian makmal/klinikal untuk memastikan kualitinya

Yang pasti,Shaklee bukanlah ubat tapi suplemen,so kesannya berbeza bg setiap individu :)

i_izan
07-09-2012, 03:21 AM
Saya kecik2 dulu pun tak suka mkn sayur2 segala bagai...
tau nya nak mkn ayam aje
bila sakit..nak mkn ubat plak takut
masa tu mak hancurkan cortal + air dlm sudu sebab tak reti/takut makan ubat
Kalau anak2 anda pun memilih makan mcm saya..eloklah ambil meal shake ni..
Lengkap dgn vitamin & mineral
Badan sihat..insyaAllah penyakit pun terhindar :)

http://www.diarisihat.com/2011/10/fakta-tentang-meal-shakes-shaklee.html

9165

i_izan
07-10-2012, 05:56 AM
Lecithin ni bukan saja utk pecah lemak yer kawan2
Kalau yg masih sekolah atau yg ada niat nak sambung belajar pun boleh ambil..

Kenapa ?
Lecithin mengandungi Cholin yg berfungsi dlm penghasilan Acethylcholine.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak.
Ia penting untuk penting untuk fungsi otak seperti berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.

Secara ringkasnya,lecithin membentu untuk fungsi otak yg baik.

http://www.diarisihat.com/2011/05/lecithin-shaklee-untuk-semua.html

9185

i_izan
07-12-2012, 03:28 AM
Memperkenalkan produk terkini Shaklee di pasaran.
Advanced Joint Health Tablet
*Sesuai untuk semua peringkat umur terutama sekali mereka yang mempunyai masalah sendi.
*Boleh dihadiahkan kepada ibu bapa kita yang selalu sakit2 lutut,sakit belakang dan sendi2
*Jika anda aktif bersukan dan pernah mengalami kecederaan,produk ini sangat sesuai untuk kesihatan sendi

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

http://www.diarisihat.com/2012/07/advanced-joint-health-tablet.html
9218

i_izan
07-13-2012, 02:14 AM
Alhamdulillah..
Bermula dari 0 saya mampu berada di pendapatan 4 angka walaupun hanya secara PART TIME
Bukan duduk saja yer...kena USAHA
Sebab ini bukan skim cepat kaya
InsyaAllah setiap usaha ada ganjaran dariNya

Jemput baca perkongsian saya dengan Shaklee
Ya! Shaklee adalah MLM tapi bukan SEBARANG MLM

http://www.diarisihat.com/2012/04/yashaklee-adalah-mlm.html

i_izan
07-17-2012, 02:16 AM
Ramai yg tanya...apa yg saya suggest utk bulan puasa ni ?
Jawapan saya..dah tentulah Triple Gem Set
Kenapa ?
Sebab set ni mengandungi 3 produk shaklee :
ESP * memberikan tenaga berpanjangan
Meal Shake * membekalkan vitamin & mineral yg diperlukan badan
Performance Drink * mengurangkan dehidrasi

Boleh diambil sewaktu berbuka atau bersahur
Sangat mudah,hanya campurkan sekali dan shake!

9267

zaihid
07-17-2012, 02:49 AM
Di Perak kat mana stokisnya?

i_izan
07-17-2012, 03:04 AM
Di Perak kat mana stokisnya?

Shaklee Perak Branch : 32 Medan Istana 1 Bandar Ipoh Raya , Ipoh ,Perak.
No tel 05-2418260

i_izan
07-23-2012, 01:03 AM
Bualan puasa ni..kalau tak kena cara..macam2 nak ditelan!
Mulalah rasa tak selesa...kembung perut
Jom buang angin dengan peppermint-ginger plus
Boleh dimakan begitu saja atau campurkan dalam air

http://www.diarisihat.com/2012/07/angin-dalam-perut.html

9378

i_izan
07-25-2012, 02:02 AM
Assalamualaikum & selamat pagi semua
Nampaknya ramai yg ter'senyum' di hujung bulan
Tunaikan dulu pada yg 'hak'
Sambil2 budget raya..jom kita budget utk kesihatan juga
Saya agen kesihatan anda!

* Email : i_izan@yahoo.com
* SMS/WhatsApp : 012-2767170
* ID Shaklee :852405

Anda juga boleh membeli terus produk Shaklee di cawangan berhampiran menggunakan ID 852405 untuk mendapatkan harga ISTIMEWA
Jangan lupa hubungi saya untuk FREE consultation
http://www.diarisihat.com/p/shaklee-branch.html

i_izan
07-26-2012, 04:04 AM
PAY DAY OFFER !!

PIlihan Terhangat Ramadhan !

Triple Gem Set mengandungi 3 produk shaklee :
ESP * memberikan tenaga berpanjangan
Meal Shake * membekalkan vitamin & mineral yg diperlukan badan
Performance Drink * mengurangkan dehidrasi

Boleh diambil sewaktu berbuka atau bersahur
Sangat mudah,hanya campurkan sekali dan shake!

http://www.diarisihat.com/2012/07/nak-sahur-apa-ye.html

9413

i_izan
07-30-2012, 05:12 AM
Senarai Harga Produk Suplemen Shaklee

9442

Harga di atas adalah tidak termasuk kadar pos rata sebanyak RM10 ke seluruh semenanjung Malaysia dan RM20 untuk Sabah dan Sarawak. Untuk mendapat harga istimewa sila sms atau email kepada saya.

Sekiranya anda berada berdekatan dengan cawangan Shaklee di Wangsa Maju, Shah Alam, Johor Bahru, Kota Bharu, Seberang Jaya atau Kota Kinabalu boleh sms saya di talian 012-2767170 untuk mendapatkan harga istimewa.

i_izan
07-31-2012, 04:32 AM
Ada segelintir kumpulan pengamal vitamin yang merasakan tidak mendapat apa-apa manfaat dari pengambilan vitamin atau suplemen
Mengapa ini terjadi ?
Salah produk atau salah individu itu sendiri ?
Pasti rasa menyesal kerana apa yg dilaburkan langsung tak berbaloi...

http://www.diarisihat.com/2012/07/kenapa-vitamin-tiada-kesan-pada-saya.html

i_izan
08-09-2012, 01:56 AM
Makin hari...ramai yg mula sedar tentang KEPERLUAN suplemen dalam kehidupan.
Kalau di FB, setiap hari berderet keluar iklan pelbagai produk suplemen
Pasti anda pun keliru mana satu yg terbaik
http://www.diarisihat.com/2012/02/semulajadi-sintetik-atau-organik.html

Bagi saya, pastinya suplemen SEMULAJADI seperti Shaklee jadi pilihan
Mari kita tengok apa kelebihan vitamin semulajadi berbanding suplemen organik atau sintetik

SINTETIK

*Nutrien vitamin ini dihasilkan dalam PERSEKITARAN MAKMAL.
*Beerti bukan dari bahan semulajadi.
*Bersumberkan dari TAR ARANG BATU.
*Biasanya, ianya yang paling murah di pasaran kerana komponennya adalah BAHAN KIMIA.
*Kebanyakan makanan tambahan adalah dari jenis ini.
*Syarikat yang mementingkan keuntungan semata-mata akan menggunakan kaedah makmal ini.
*Secara kimianya, vitamin ini tergolong dalam semulajadi tetapi dari segi STRUKTUR memang jauh berbeza dengan vitamin semulajadi.
*Vitamin ini dilabelkan dengan "l".


ORGANIK

*Nutrien yang khusus dipencilkan dari sumber semulajadi, biasanya menggunakan HABA, TEKANAN TINGGI ATAU PELARUT KIMIA YANG KUAT.
*Ianya sama sekali TIDAK SAMA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI disebabkan proses yang dilaluinya.
*Semasa pemprosesannya, ia melibatkan haba yang berlebihan dan produk PETROLEUM biasanya digunakan menyebabkan ianya kehilangan nutrien.
*Co-factor yang sepatutnya ada pada nutrien lesap atau rosak tanpa diganti.

SEMULAJADI

*Dihasilkan dengan pemprosesan yang SEMINIMA MUNGKIN & KEPEKATAN NUTRIEN ADALAH DALAM KESEIMBANGAN YANG MENGHAMPIRI KEPADA KEADAAN IA DITEMUI DALAM ALAM SEMULAJADI.
*Kos menghasilkannya LEBIH TINGGI berbanding sintetik.
*Perlukan pelaburan yang tinggi dalam SUMBER SEMULAJADI YANG BERKUALITI.
*Kebanyakan syarikat tidak menjual vitamin atau mineral semulajadi kerana kos tinggi yang terpaksa ditanggung.
*Enzim TIDAK ALAMI PERUBAHAN MELAMPAU DALAM PEMPROSESAN oleh haba yang tinggi dan pelarut kimia yang keras.
*TIDAK MENGGUNAKAN pengisi dan pengikat yang keras yang menghalang penyerapan nutrien.
*Penyediaan BAHAN MENTAH DARI SUMBER SEMULAJADI YANG BERKUALITI.
*IMBANGAN SEMULAJADI DIKEKALKAN sebaik mungkin
*Semulajadi adalah bio-kepadatan dan disimpan dalam tisu badan LEBIH LAMA berbanding sintetik.
*Semulajadi LEBIH MUDAH ditukar oleh badan bagi menhalankan kepelbagaian fungsinya.

Mengapa perlu elakkan vitamin sintetik ?
*Ianya tidak digunakan sepenuhnya oleh tubuh kita kerana sistem enzim kita adalah semulajadi bukan makmal kan?
*Percubaan untuk memadankan enzim tubuh kita yang semulajadi ini dengan vitamin sintetik, lebih kurang sama seperti memadankan sarung tangan kanan ke tangan kiri
*Vitamin semulajadi lebih aktif dari segi biologi berbanding sintetik, malah 42% lebih berkesan dari sintetik.

So,apa pihan anda ?

i_izan
08-30-2012, 06:25 AM
Apa istimewanya Collagen Powder Shaklee
Collagen Powder Shaklee diperbuat daripada red snapper scale @ sisik ikan merah.
Ia terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan.

Mengikut kajian, kesan dapat dilihat seawal 8 minggu penggunaan.
Keputusan menunjukkan kulit menjadi lebih baik secara menyeluruh.
Collage Powder terbukti berkesan untuk:
- Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
- Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
- Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
- Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
- Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%
- Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%
- Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
- Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%
- Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Apa fungsi utama kolagen ?
ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.
MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara

http://www.diarisihat.com/2012/08/apa-istimewanya-collagen-powder-shaklee.html

9770

i_izan
09-03-2012, 04:03 AM
Hari ni Izan nak kongsi cerita tentang sahabat kita yg consume set 3M
Alhamdulillah,lepas 2minggu,hasil pam bertambah dari 5ml ke 30ml!
Tapi..basic jangan lupa ye..supply vs demand :)

http://www.diarisihat.com/2012/09/dulu-5ml-sekarang-30ml-dengan-set-3m.html

9785

i_izan
09-04-2012, 07:38 AM
Set Berpantang

Set ini khas untuk ibu-ibu yang baru melahirkan dan dalam tempoh berpantang. Di samping pengambilan ubat tradisional,set ini adalah pilihan terbaik kerana ibu-ibu tidak perlu bimbang tentang kesannya terhadap diri dan bayi. Seringkali terjadi,bayi yang baru lahir mengalami jaundis dan ibu terpaksa menghentikan pengambilan ubat tradisional. Namun begitu, pengambilan suplemen seperti yang dicadangkan sangatlah membantu serta tidak memberikan kesan sampingan yang negatif pada diri dan bayi.

Set ini sesuai sama ada untuk ibu yang melahirkan secara normal atau pembedahan. Mereka yang baru menjalani pembedahan lain seperti kemalangan jalan raya dan sebagainya juga digalakkan mengambil set ini.

Mengandungi vitalea,b complex,vitamin C dan zinc. Gabungan vitamin ini membantu penyembuhan luka yang lebih cepat serta mengawal kemurungan akibat stress & keletihan di kalangan ibu-ibu yang baru melahirkan

http://www.diarisihat.com/2011/06/set-berpantang.html

i_izan
09-05-2012, 02:34 AM
Khas untuk "pengantin baru" atau "pengantin lama"
Jom tgk apa perlunya vitamin E & alfalfa terutama sekali bagi yg ada masalah
#keputihan
#kedinginan
#kelelakian

http://www.diarisihat.com/2012/06/set-kasih-sayang.html

9791

i_izan
09-10-2012, 03:17 AM
Anak tak selera makan ?
Bila makan..memilih...
Hari ni selsema..minggu depan demam pulak

Apa kata cuba meal shake
Meal Shake Shaklee mengandungi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh badan
Boleh campur jus buah,susu...janji bukan minuman berkafein

Saya tak janji anak anda yang kurus jadi gemuk
Tapi..saya janji...anak itu mendapat nutrisi yang diperlukan oleh badannya

http://www.diarisihat.com/2011/1 ... shakes-shaklee.html

9831

i_izan
09-11-2012, 07:47 AM
Zulhijjah semakin hampir
Jika ada dia antara anda,rakan atau saudara mara akan menunaikan haji pada tahun ini, saya ada beberapa cadangan suplemen yang sesuai
Antaranya adalah performance drink, b complex, vitamin C dan ostematrix
Setiap satu memberi mempunyai fungsi yang tersendiri

http://www.diarisihat.com/2011/10/pakej-haji-dan-umrah.html

Hubungi saya jika anda perlukan sebarang info/konsultasi

9838

i_izan
09-14-2012, 03:44 AM
Kekurangan zat besi merupakan penyebab utama anemia. Mereka yang mengalami anemia akan sering letih, sukar bernafas, kedatangan haid yang tidak menentu dan pening.

Vitalea Iron Formula Shaklee membantu memenuhi keperluan zat besi yang dipe
rlukan oleh badan jika anda tergolong dalam golongan yang TAK SUKA makan daging merah, bijirin dan sayur-sayuran hijau.

Makanan-makanan ini merupakan makanan yang kaya dengan zat besi.

Hubungi saya untuk info :)

http://www.diarisihat.com/2011/09/tindakbalas-vita-lea-dengan-air.html

9866

i_izan
09-18-2012, 06:11 AM
Apa bezanya Cinch Shake Mix dengan minuman diet lain ?
Cinch Shake Mix :
*mengandungi 'leucine' yang mengelakkan badan mengggeleber bila berat badan turun.
*sumber protein yg membantu pembakaran lemak yang lebih aktif
*control selera makan kerana nilai 'glisemik yang rendah' bantu perut 'lebih kenyang'dalam tempoh lebih lama.

http://www.diarisihat.com/2011/05/cinch-shake-mix.html

9910

i_izan
09-19-2012, 01:39 AM
Saya tau..ramai yg tertanya2 bagaimana cara nak jadi ahli Shaklee?
Sebenarnya..mudah saja...
Boleh dengan bayaran atau FREE membership
Jom baca kat sini kawan2

http://www.diarisihat.com/2012/09/bagaimana-nak-jadi-ahli-shaklee.html

i_izan
09-24-2012, 02:55 AM
Tahniah kepada anda yang sedang menunggu kelahiran cahayamata
Untuk mereka yg berada di trimester kedua & ketiga,
selain set asas mengandung,saya juga galakkan anda mengambil omega guard sebagai suplemen tambahan.
Omega guard mengandungi EPA untuk kesihatan jantung dan sendi, serta DHA untuk perkembangan dan fungsi otak .

Omega guard juga membantu ibu2 mengawal berat badan berlebih di akhir2 kehamilan.

9995

i_izan
10-01-2012, 04:45 PM
Oktober Promo by Shaklee :
ESP buy 6 Free 1!

Boleh kongsi dengan family,kawan2,jiran2...
Jimat tau...the best product from Shaklee ni !!!

Kaalu nak beli 1 canister saja pun saya bg SPECIALl price

Cepat2...saya tunggu ni
* Email : i_izan@yahoo.com
* SMS/WhatsApp : 012-2767170
* ID Shaklee :852405

http://www.diarisihat.com/2011/07/anda-perlu-esp.html

10060

f_fatim
10-01-2012, 05:28 PM
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera

Anda masih mencari-cari supplemen atau vitamin yang sesuai? Saya mengesyorkan agar anda memilih Vitamin 100% semulajadi Shaklee, kerana ia mempunyai pelbagai kebaikan dari segi kualiti dan kuantiti..

i_izan
10-04-2012, 01:26 AM
Triple Gem juga jadi 'lapik perut' sebelum bersukan
Ini lah menu suami saya sebelum main badminton
Kalau ambil yang berat2 macam nasi..tak larat pulak nak melompat nanti

Kombinasi ketiga2 produk membantu kita kekal bertenaga dalam tempoh yang panjang
Kandungan glisemik yang rendah membolehkan gula perlahan2 dilepaskan dalam darah
Electrolyte dalam performance drink membantu keseimbangan bendalir dalam badan

Bulan ni ada SPECIAL OFFER untuk ESP..rugi kalau terlepas:)

10127

i_izan
10-10-2012, 07:55 AM
Apa perlunya bioflavanoid dalam Vit C Shaklee?
Bioflavinoid membantu vitamin C dengan 2 cara:
1. meningkatkan penyerapan vitamin C
2. membantu vitamin C bekerja dengan lebih efisien dalam tubuh.
So..pastikan anda memilih Vita C yang terbaik :)

10183

i_izan
10-17-2012, 01:50 AM
Alhamdulillah

Herblax dah kembali ke pasaran Malaysia semula!
Pada yg dah lama merindu blh lah order mellalui saya atau ke branch Shaklee yang berdekatan.
Boleh guna ID saya 852405 untuk dapat SPECIA PRICE

Siapa herbalax ni ?

Herbalax adalah suplemen yang berfungsi untuk menCUCI usus.
Bahasa mudahnya adalah julap.
Ia tergolong dalam kategori julap yang lembut dan sesuai untuk kegunaan sekali sekala bagi meyingkirkan toksin dari usus.
Ia juga membantu usus kita lebih aktif untuk gerakan peristalsis. Peristalsis adalah pergerakan kembang kuncup otot secara beritma untuk menolak makanan sepanjang salur pencernaan. Gerakan peristalsis yang baik membantu proses perkumuhan kita berjalan dengan lebih lancar.

http://www.diarisihat.com/2012/06/detoks-dengan-herb-lax-shaklee.html

10235

sHmily963
10-18-2012, 02:16 AM
Set Berpantang
Set ini khas untuk ibu-ibu yang baru melahirkan dan dalam tempoh berpantang. Di samping pengambilan ubat tradisional,set ini adalah pilihan terbaik kerana ibu-ibu tidak perlu bimbang tentang kesannya terhadap diri dan bayi. Seringkali terjadi,bayi yang baru lahir mengalami jaundis dan ibu terpaksa menghentikan pengambilan ubat tradisional. Namun begitu, pengambilan suplemen seperti yang dicadangkan sangatlah membantu serta tidak memberikan kesan sampingan yang negatif pada diri dan bayi.
I thought so, too.

rashnuur
10-18-2012, 01:57 PM
Macam menarik.. :-) thanks for the info

i_izan
10-19-2012, 06:59 AM
[Info ESP-soy protein isolate powder]

ESP mengandungi kandungan indeks glisemik yang rendah iaitu 39.

Indeks Glisemik (GI) merupakan tahap pengukuran kualiti untuk karbohidrat dalam sesebuah makanan. Makanan yg tergolong dlm GI rendah adalah lambat dicerna dan diserap, meningkatkan paras glukosa dan insulin secara lebih perlahan dan lebih bermanfaat untuk kesihatan berbanding makanan dlm kategori GI tinggi yang cepat mencerna dan memberi kesan sebaliknya.

http://www.diarisihat.com/2012/10/esp-shaklee-dan-indeks-glisemik.html

10271

i_izan
10-23-2012, 03:11 AM
Suplemen bantu galakkan penghasilan susu serta kesihatan ibu,
tapi stimulasi yang berterusan sama ada melalui direct feeding atau pam akan memastikan permintaan susu bertambah & menggalakkan penghasilan susu itu sendiri.

Jom baca kisah ibu muda ini

http://www.diarisihat.com/2012/09/dulu-5ml-sekarang-30ml-dengan-set-3m.html

i_izan
10-25-2012, 04:06 AM
Salam Aidil Adha semua,

Walaupun berhari taya, OFFER ESP masih berlangsung hingga 31 OKT NI..

Beli 6 PERCUMA 1.. Jimat sangat2

Kalau rasa tak berkemampuan nak beli sampai 6 canister
Puas sudah ajak kawan,sedara mara tapi xde yang nak join ...
Jangan susah hati,jika anda beli 1 canister pun masih dapat harga yang sangat istimewa
Harga runcit RM150/canister(850g)
Dengan saya,anda masih jimat kerana saya tawarkan harga jauh lebih JIMAT daripada itu

So, proceed your order now
I'm waitingggggggggggg

Anda kumpul kawan / sedara / adik beradik utk kongsi beli dengan harga yang murah nie..
Dah la dapat beli dengan harga yang murah, anda dapat gak FREE MEMBERSHIP (RM65).. mmg BERBALOI-BALOI..

Xuwryn Extreme
10-27-2012, 02:09 PM
TT ada buat program Affiliate tak untuk produk ni? :)

i_izan
10-29-2012, 02:20 AM
TT ada buat program Affiliate tak untuk produk ni? :)

xde buat lagi
tp kalau berminat nak pasarkan produk saya blh pm cara nya
tak perlu jd ahli
kaedah ala2 affiliate :)

i_izan
10-29-2012, 03:55 AM
Soya ada pelbagai jenis. Macam-macam jenis soya yang ada di pasaran. Ada dalam bentuk serbuk, kotak dan sebagainya.
Adakah anda pernah mengambil berat soal soya ini? Adakah soya yang anda ambil selamat?
YA, memang ada risikonya.
Jom kita tengok checklist di bawah.. ADAKAH SOYA ANDA SELAMAT?

http://www.diarisihat.com/2011/10/checklist-soya-yang-selamat.html

10392

Xuwryn Extreme
10-29-2012, 04:36 PM
xde buat lagi
tp kalau berminat nak pasarkan produk saya blh pm cara nya
tak perlu jd ahli
kaedah ala2 affiliate :)

Ok tq for d info. :)

i_izan
11-07-2012, 05:36 AM
Lama betul TT tak update kat sini
hari ni dah masuk 7 Nov'12

Apa OFFER SHAKLEE bulan ni yer ?
Bulan ini bulan ALFALFA

Buy 6 Alfalfa FREE 1
Kalau nak beli 1botol pun boleh..
TT tetap bagi SPECIAL PRICE punya

Alfalfa tu apa ?
Alfalfa atau Medicago Sativa merupakan raja segala tumbuhan dan raja segala herba. Ia mempunyai sitem akar yang panjang, iaitu sedalam 20 - 30 kaki ke dalam tanah. Selain kaya dengan klorofil, ia juga merupakan makanan paling lengkap kerana mempunyai 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fiber. Ia juga kaya dengan mikronutrien yang membantu sistem badan berjalan lancar

Alfalfa sesuai untuk lelaki dan wanita
Pilihan terbaik bg wanita yg ada masalah 'kedinginan',keputihan etc
Sesuai untuk yg ada masalah gout,resdung dan banyak lagi lah

http://www.diarisihat.com/2012/11/alfalfa-complex-offer-nov12.html

i_izan
11-19-2012, 01:35 AM
Ramai yg seronok bila saya update produk bulan ini adalah Alfalfa Complex

Alfalfa ni adalah signature produk Shaklee
*nak kurus..amik Alfalfa utk detoks & sumber fiber utk angkut lemak yg lecithin/omega guard dah pecahkan
*milk booster utk bf mom dgn syarat keep pumping/direct feeding & amik air secukupnya, Lagi best kalau amik complete bf set :)
*untuk yg ada gout..alfalfa bantu singkirkan uirc acid yg berlebihan dlm badan
*yg ada resdung/alergi,badan berbau...mmg elok sangat
*wanita yg ada masalah keputihan..kedinginan dah lama tersenyum
*banyak lagi lah yg lain...blh tgk kat link ni

http://www.diarisihat.com/search/label/Alfalfa

So..tunggu apa lagi lagi kawan2
beli 1 special price, beli 2 double special price
beli 6 saya bagi FREE 1 botol lagi

i_izan
11-20-2012, 01:02 AM
10716

suami selalu mengadu sakit2 belakang bila bangun tido ?
tido rasa tak lena...stress kat tempat keje
bila bangun monyok jer...
rasa letih2..nak pi keje pun x semangat

Vitamin E membantu melancarkan perjalanan darah
Ostematrix memastikan tido yg lebih lena serta mengurangkan stress akibat keletihan

I luv U Hubby
JOm hadiahkan utk suami2 kita
Siapa tak sayang suami kan :)

i_izan
11-21-2012, 03:30 AM
Set kasih Sayang@Keintiman

[Alfalfa]
# merawat masalah keputihan pada wanita.
# mengandungi phytoestrogens yg berfungsi seperti Kacip Fatimah,ini
membantu dalam "hubungan" suami isteri (enhance libido).
[Vitamin E]
# Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.
# Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.

NOV adalah bulan ALFALFA
Dapatkan lebih penJIMATan bersama DiariSihat.com

10736

i_izan
11-22-2012, 08:18 AM
Macam mana dengan anak2 di rumah/tasaka ?
Pastikan anak2 mengisi masa lapang dengan sebaiknya.
Ibu2 mesti tak menang tangan nak menyediakan hidangan pagi,tengahari & malam.
Ada ibu2 yang tanya...
Perlu ke kanak-kanak ambil suplemen ?
Pada Izan perlu sekiranya kanak-kanak tersebut :
*memilih makanan. Contohnya nak makan ayam goreng jer
*mudah demam atau sakit
*mengidap penyakit tertentu seperti asma,eczema dan sebagainya.

Suplemen adalah pelengkap bukan pengganti makanan ya ibu2 semua

http://www.diarisihat.com/2011/10/perlu-ke-kanak-kanak-ambil-suplemen.html

i_izan
11-26-2012, 02:10 PM
[Budget Slimming Set B]

Kenapa kena ambil tiga2 produk ni ?
Herblax
*utk detoks coz kalau badan penuh dgn toksin,perut bersarang dgn segala mcm lemak ..macam mana suplemen nak diserap dgn optimum..tu yg jadi nya..makan suplemen mcm2..tp t
ak nampak kesan

Alfalfa
*mild detoks & sumber fiber utk angkut lemak2 keluar daripada badan...bulan ni ada OFFER alfalfa..budget pun jadi 'slim' ni..

Lecithin
*fat emulsifier..pastinya main product..bak kata pepatah...kalau tak dipecahkan lemak..manakan dapat kurusnya!hihihi

Lastly...rajin2 lah minum air coz kalau xde air..xde maknanya...kering jer..proses pencucian,pemecahan & pembuangan semua jd tak lancar

10845

Childhold
11-28-2012, 01:59 AM
good luck..tlong bump..

i_izan
12-03-2012, 07:28 AM
Pagi tadi naik berkerut gak muka dapat sms Shaklee
Vita C tak restock lagi...vita E plak out of stock

Tapi..teringat plak sms Shaklee hari Sabtu tu ari..
Iyo lah...bulan ni Shaklee wat offer Shaklee Collagen Powder

Jangan dirindu2 sgt deme dua tu
Sampai masa..baliklah dio..
Acu try test collagen powder plak
Nak anjal,gebu,licin..ada yg rabun pun berkurangan!

*Buy 6 box Collagen Powder
FREE 1 box + FREE Shaklee membership!

*Buy 3 box Collagen Powder
FREE Shaklee membership!

Buy 1 box ????
Boleh maaaaaaaa..blh pm/sms atau email Izan bila2 masa untuk SPECIAL price.

10921

i_izan
12-24-2012, 01:40 AM
Tinggal 6 hari saja lagi untuk YES Collagen Powder Shaklee !
Bulan ni Shaklee closing awal
So..makin suntuk lah masa untuk kwn2 semua

Jom..budget2 sekarang

11148

i_izan
01-22-2013, 07:28 AM
As salam semua
Admin berada di Penang hingga 7Feb ini,
Maaf jika ada pm yg terlewat saya balas
InsyaAllah hari ni dah blh adapt dgn suasana baru
DiariSihat.com beroperasi seperti biasa
Yang penting bukan di mana saya,tapi di mana anda berada :)

i_izan
01-26-2013, 03:36 AM
Masih berkira2 set apa berpantang apa yg nak dibeli
Nak makan jamu atau vitamin ?
Jom kita tengok pro & con nya

http://www.diarisihat.com/2012/04/jamu-atau-vitamin.html

i_izan
01-29-2013, 02:58 AM
[Kepentingan Protein]

Q : Kak...kulit saya ni banyuk parut2 jerawat la..kusam jer nampak,
macam2 vitamin dah makan,Vit E lah C lagi,tanyalah...mana farmasi saya x pergi lagi ?

A : Adik tak cukup protein ni

Q : Protein tu apa kak ?

A : Protein tu penting utk pembentukan sel baru & rawat sel2 yang rosak. Sel baru ni perlukan makanan untuk terus sihat. Masa ni, barulah adik makan vitamin2 lain, Vit E, C & B tu semua makanan dia la. Kalau sel tak sihat samalah macam kita...orang sakit..lambak apa pun tak lalu makan kan ?

Q : Ye lah kak, so apa cdgn akak

A : Apa lagi ? Shaklee ESP Soy Protein la dik !
Nak cantik,nak kurus, nak apa pun...kasi sel hidup & sihat dulu

Q : OK kak, ESP 10 ! semua org kena try ni :)

11545

i_izan
02-25-2013, 02:11 AM
Tinggal 4 hari lagi OFFER Omega Guard Shaklee !
Jom share dengan kawan2/adik beradik sedara mara

Sesuai untuk semua peringkat umur seawal usia 1tahun
#Kuatkan antibodi badan
#Kurangkan simptom batuk berkahak/asthma/selsema anak-anak
#Kawal lemak/kolestrol/gula/tekanan dalam darah
#Legakan keradangan eczema/alergi/resdung/gout/sakit sendi
#Untuk perkembangan otak yang sihat terutamanya kanak2 & pelajar
#Kawal berat badan ibu mengandung/menyusukan serta perkembangan otak bayi

Beli 6 botol omega guard anda dapat :
* FREE 1 botol omega aguard
* FREE Shaklee membership
* cash back rm30++
Mau tak ???

Beli 1 pun dapat SPECIAL PRICE
Retail price RM136WM/RM140EM
Harga DiariSihat.com ? pm saya cepat....adalahhhh

i_izan
05-15-2013, 02:49 AM
12654
Shaklee Offer Mei 2013 : Vivix

Buy 6 bottles Vivix
+ FREE 1 bottle Vivix
+ FREE Shaklee Membership
+ FREE postage
+ cash back rm240++

oopppsss!!!!
Beli 2 botol pun dapat FREE membership lah!

Nak beli 1 botol je ?
Takde hal..tetap ada SPECIAL PRICE punya

i_izan
05-20-2013, 05:18 AM
Alfalfa ni adalah signature produk Shaklee
*nak kurus..amik Alfalfa utk detoks & sumber fiber utk angkut lemak yg lecithin/omega guard dah pecahkan
*milk booster utk bf mom dgn syarat keep pumping/direct feeding & amik air secukupnya, Lagi best kalau amik complete bf set :)
*untuk yg ada gout..alfalfa bantu singkirkan uirc acid yg berlebihan dlm badan
*yg ada resdung/alergi,badan berbau...mmg elok sangat
*wanita yg ada masalah keputihan..kedinginan dah lama tersenyum
*banyak lagi lah yg lain...blh tgk kat link ni

http://www.diarisihat.com/search/label/Alfalfa

12730

i_izan
05-21-2013, 06:24 AM
Kekurangan zat besi merupakan penyebab utama anemia. Mereka yang mengalami anemia akan sering letih, sukar bernafas, kedatangan haid yang tidak menentu dan pening.

Vitalea Iron Formula Shaklee membantu memenuhi keperluan zat besi yang diperlukan oleh badan jika anda tergolong dalam golongan yang TAK SUKA makan daging merah, bijirin dan sayur-sayuran hijau.

Makanan-makanan ini merupakan makanan yang kaya dengan zat besi.

12738

i_izan
06-04-2013, 04:30 AM
Buy 6 canister Meal shakes
+ FREE 1 canister Meal Shakes

Nak beli 1 canister je ?
Boleh! Anda tetap akan tetap mendapat penjimatan maksima

Meal Shakes untuk siapa ?
*semua peringkat umur seawal usia 1tahun
*sesuai untuk lelaki dan wanita
*SPECIAL untuk yg tak suka pil bagai2 tu

Meal Shakes adalah PELENGKAP makanan ye...bukan PENGGANTI makanan

12986

i_izan
06-06-2013, 02:21 AM
Tak suka ? Tak reti ? Tak mau telan pil banyak2 ?
Jom ambil Triple Gem pulak
Senang sangat..campur sekali tambah air...lps tu goncang2 jer
Dah...sedia untuk diminum
Untuk sarapan..minum petang atau sebelum tidur

Untuk yg sedang bergigih mengganti puasa...
Ini pun pilihan terbaik untuk bersahur atau berbuka puasa tau!!!

Kenapa Triple Gem ?
Triple GEM mengandungi 3 produk istimewa shaklee iaitu
* ESP - memberikan tenaga berpanjangan
* Meal Shake - membekalkan vitamin & mineral yg diperlukan badan
* Performance Drink - menstabilkan bendalir dalam badan

Tapi, jangan ada pula yang ke branch Shaklee cakap nak beli Triple Gem Set, mau pening budak kat kaunter tu nanti.

Kena bagitau details, saya nak beli meal shake, ESP dengan performance drink.
Lagi senang, sms Izan dulu, nanti izan cerita panjang lebar sikit dan semestinya dapat DISKAUN lebih lagi!

http://www.diarisihat.com/2013/06/triple-gem-set-shaklee.html

13014

i_izan
06-10-2013, 03:11 AM
13080

Anak anda PASTI tak sedar yg ibunya ada letak 'makanan tambahan' pada minuman atau makannnya sebab rupa meal shakes tak macam 'ubat'

Mealshakes membantu melengkapkan keperluan nutrisi terutama sekali kepada anak2 :
#yang memilih makanan@picky eater
#yang ada masalah penghadaman seperti sembelit
#anak2 yg mudah sakit & phobia tengok pil@syrup

JOM tukar!!!!!!!!

================================================== =====
PROMO JUNE 2013
Beli 1 meal shakes ...murah
Beli 2 meal shakes...lebih murah
Beli 3 meal shakes...sangat murah
Beli 6 meal shakes....FREE 1 lagi meal shakes !!!

Cepat!!!!!!!!!!!!!! Bulan ni saja tau

shafiq
06-12-2013, 01:01 AM
mesti sedap shaklee,.saya tak pernah cuba minum lagi...:D

i_izan
06-12-2013, 01:15 AM
mesti sedap shaklee,.saya tak pernah cuba minum lagi...:D

try lah dulu,baru tau sedap ke tak,
yg penting khasiatnya,halal & diluluskan KKM :)

i_izan
07-11-2013, 03:40 AM
Vivix memudahkan pengambilan suplemen anda sepanjang ramadhan ini
Hanya 1 sudu teh sehari untuk kesan optimum

Tambah jimat, anda juga layak mendapatkan FREE membership bila membeli 2 botol vivix dalam satu resit !

13582

i_izan
10-05-2013, 12:04 PM
lamanya admin x update kat sini
Shaklee pun dah "Online System"
Tentunya yg terbaik untuk anda semua

i_izan
10-16-2013, 02:06 AM
14760

Salam Aidil Adha semua !

OFFER Shakleee Collagen Powder tinggal 16 hari saja lagi !

Beli 6 FREE 1
Beli 3 FREE MEMBER

Beli 1 FREE tuttttt ★pm for details★

i_izan
12-25-2013, 02:17 PM
Hari ni 25/12/13..
maknaya ada 6 hari lagu sebelum promosi omega berakhir
bukan saja harga berbaloi malah fungsinya juga berbaloi2
dari kanak2 hinggalah warga emas

tak nak beli 6...beli 1 pun boleh
tapi kalau beli 6..dapat FREE sobotol lagi + free member + ada bonus plak tgh bulan depan

share2 lah ngan kekawan adik beradik sedara mara
ingat ye....6 hari je lagi !!!

izan & Idros Sidek 012 2767170
www.diarisihat.com

15662

aida8080
05-18-2014, 08:08 AM
Shaklee buatan dari mana ya?

i_izan
05-18-2014, 08:38 AM
Shaklee buatan US tp ada sijil halal yg diiktiraf JAKIM & ada kelulusan KKM

kuchalana
11-22-2014, 12:13 PM
bongkar thread lama yang ada banyak info tentang shaklee

lithosan82
11-22-2014, 09:54 PM
Saya pengguna produk slimming Shaklee. :)