PDA

View Full Version : Sape Tahu yang mana lebih baik..Ce Cite..



Cikgu Loh
07-03-2011, 12:12 AM
Salam kepada semua forumer WC yang hebat-hebat belaka!

Saya dan beberapa rakan baru sahaja ingin menginap di rumah sewa.Biasalah selepas
tempoh tertentu belajar di IPG, kena keluar kan! hehe..

Jadi pada kesempatan ini, saya memohon pendapat anda semua. Kami mahu menggunakan
internet dengan lebih laju dan kadar yang lebih murah. Rasa-rasa mana yang paling terbaik
ye berdasarkan faktor di atas?

Unifi, Streamyx, P1 ?? Mana lebih bagus?? Siapa yang ada cadangan lain,boleh bgtau ye..

Saya menghargai perkongsian dari anda semua! WC hebat.. Forum Pidotmy juga..hee..:D

VaX
07-03-2011, 12:41 AM
Kalau untuk kaki Download atau Untuk Surfer Internet 24 Jam sehari better use STreamyx.
Kalau minat tgk video or kaki online game dan inginkan kelajuan yg pantas gunalah Unifi.
P1 broadband nie cm maxis or celcom broadband je.. Pon ada limit..hehehe

Sebabnya Streamyx xder had berbanding Unifi yg mempunyai Had Kuota tertentu.
Org kata streamyx Slow ..... Unifi laju...ye betol
Tapi kalau pandai godek2 komputer sikit...Streamyx pon boleh laju sikit...hehehe

Kalau nak murah amik Streamyx RM60 <=== X tau arge paling murah brp sekrang sbb nie dulu sye dpt arge promotion time raya dulu..hehehe
Pastuh gi google crik TCP OPtimizer . guna software tu tuk buat internet laju skit...hehehe

p.s : nak langgan kena tgk poket dulu..hehehe...

abutalib
07-03-2011, 12:51 AM
Belum pernah guna lagi steamyx ataupun unifi.... :D

fiziebiz
07-03-2011, 12:53 AM
Kalau untuk kaki Download atau Untuk Surfer Internet 24 Jam sehari better use STreamyx.
Kalau minat tgk video or kaki online game dan inginkan kelajuan yg pantas gunalah Unifi.
P1 broadband nie cm maxis or celcom broadband je.. Pon ada limit..hehehe

Sebabnya Streamyx xder had berbanding Unifi yg mempunyai Had Kuota tertentu.
Org kata streamyx Slow ..... Unifi laju...ye betol
Tapi kalau pandai godek2 komputer sikit...Streamyx pon boleh laju sikit...hehehe

Kalau nak murah amik Streamyx RM60 <=== X tau arge paling murah brp sekrang sbb nie dulu sye dpt arge promotion time raya dulu..hehehe
Pastuh gi google crik TCP OPtimizer . guna software tu tuk buat internet laju skit...hehehe

p.s : nak langgan kena tgk poket dulu..hehehe...

sangat setuju!! hehe... bukan apa sbb saya pun pakai streamyx jugak. 384kbps jer pakej 60 hengget sebulan. walau tak laju sangat tp ok je bleh download puas2 jugak. lg best xda ada limit. klu brukbang senak sikit sbb ada limit. klu nak power pakai la unifi.

VaX
07-03-2011, 01:05 AM
Kalau nak lajukan internet gunakan software percuma nie (http://www.speedguide.net/files/TCPOptimizer.exe)

hasli
07-03-2011, 01:13 AM
setting dier camner bang..dah download dah....

VaX
07-03-2011, 01:30 AM
Cara nak gunakan.

1. Bukak software tu "Run As Administor"
2. Bila dah bukak klik "Optimal" kat bahagian Bawah
3. Pastuh tekan Apply Changes dan kemudian tekan OK
4. Last sekali tekan YES... Dia akan restart

hasli
07-03-2011, 02:16 AM
huahaha...yes!!! ada la laju jugak...pastu kalo kite tutup pc...kena buat lagi tak?

VaX
07-03-2011, 02:27 AM
huahaha...yes!!! ada la laju jugak...pastu kalo kite tutup pc...kena buat lagi tak?

xyah buat lagi :)

on9biz
07-03-2011, 06:55 AM
Terima kasih tuan. Nanti saya cuba...


Kalau nak lajukan internet gunakan software percuma nie

Cikgu Loh
07-03-2011, 02:40 PM
Hebat perkongsian Toy Z..Thanks banyak2 :D
Tapi setahu saya streamyx dah xde kan pakej RM 68? Yg paling murah streamyx bape?dan P1 brape?
Unifi rasanya x perlu sangat kot..mahal satu..hehe..

Menantikan jawapan dan perkongsian dari semua forumers..Yeah!!..

fiziebiz
07-03-2011, 03:04 PM
Hebat perkongsian Toy Z..Thanks banyak2 :D
Tapi setahu saya streamyx dah xde kan pakej RM 68? Yg paling murah streamyx bape?dan P1 brape?
Unifi rasanya x perlu sangat kot..mahal satu..hehe..

Menantikan jawapan dan perkongsian dari semua forumers..Yeah!!..

cikgu! klu nak daftar streamyx jgn pegi TM point. serius cakap... staf2 kat situ tipu je klu bercakap bukan apa dorg pun dapat komisen jugak. macam2 la dorg kencing.. pakej RM60 dah tak ada la.. susah la.. rugi la.. padahal dorg malas nak urus sbb takut xdpat komisen. pakej streamyx utk 384kbps RM60 sebulan masih ada lg rasanya sbb baru 3 bulan saya guna. saya apply streamyx kat dorg ni lah.. http://www.anjungstreamyx.com/2010/02/streamyx.html

syedas
07-03-2011, 03:07 PM
Streamyx skrg nk upkan sale dia..Skrg dia jual yg 512kbps ke atas..Tp tak pastila klau ade lg yg 384...Sy pn guna yg 384 je RM60 sebulan...So far ok je..Unifi mmg mahal cket tp ade tv..Gmbr pn clear..Tp bg yg nk surfing2,pkai streamyx pn ok..Nk pkai P1, ade kwsn yg takde klau nk bwk jenjalan..Terpulang pada bujet masing2...:)

VaX
07-03-2011, 03:27 PM
Apa yg bro fiziebiz ckp tu betol... Jgn pergi TM point sbb staf sne nakkan komisen skit..hehehe
Kalau nak lagi murah tunggu je time raya arge mesti drop hehehe sbb sye langgan time Promosi Raya

p.s : Langgan je yg RM60 tu pastuh pakai software yg sye kasi tu. Mesti laju punye:)

Cikgu Loh
07-04-2011, 03:00 AM
Terima kasih fiziebiz dgn Toy Z,syedas..Add la saya di www.facebook.com/Cikguloh .Leh sama-sama mengenali
dan berjaya sama-sama.Insyallah..ehhe

Steramyx yg 384 kbps laju tak?kalau tgk video ada sekat-sekat tak? Saya akan cuba beli melalui link yang
bro fiziebiz bagi tu.Memang kalau beli centerpoint,memang die akan cekik kita.heh..Bro toyz saya akan
guna software yg bro bagi tu.Baik punye..!! Harap perkongsian lagi ye..NAk beli dah nie..Atau hold masa raya
spt cadangan toyz?

Cikgu Loh
07-04-2011, 03:09 AM
Ada sape2 tau tak link P1?nak tengok pakej die la..Kot2 ada yg berbaloi..

Menunggu perkongsian forumers..Yeah!!yosh...

Cikgu Loh
07-06-2011, 02:31 PM
Sape ag leh berkongsi ye??

VaX
07-06-2011, 03:11 PM
Promotion (http://www.p1.com.my/wimax/packages_ref.aspx)

Cuba check sini...
Dia ada promotion RM49 untuk 3 Bulan selepas tu kena byr RM 139 Sebulan..
Kelajuan 4.8 MB
Kuota 30 GB

p.s : Harga memang cntik bebeno... lagi bek amik Streamyx 1 MB = RM 88 ... TGK video pon x sekat2 :)

Cikgu Loh
07-07-2011, 05:18 AM
Promotion (http://www.p1.com.my/wimax/packages_ref.aspx)

Cuba check sini...
Dia ada promotion RM49 untuk 3 Bulan selepas tu kena byr RM 139 Sebulan..
Kelajuan 4.8 MB
Kuota 30 GB



p.s : Harga memang cntik bebeno... lagi bek amik Streamyx 1 MB = RM 88 ... TGK video pon x sekat2 :)

Bro memang hebat!..Thanks..ada lagi ye streamyx 1MB=RM 88?..Rasa-rasanya dalam RM110..Papepon .Thanks bro..hehe..

warray
07-07-2011, 06:36 AM
Cikgu macam dah buat pilihan nak pakai streamix je....same le sy pun pakai streamix jgak yg RM60 boleh lah blsah cukup-cukup tak da limit..penah guna Cel bband mulanya okay lepas tu nak buka email pun kantoi chek speed 5kb/second...hah...nak tunggu sampai bila cam tu bila contact helpdesk ..jawapannya "oh encik kami sedang menaik tarafkan perkhidmatan kami harap encik bersabar" selalunya begitulah jawapan nya....so skrang ni sy macam malas skit nak layan yg mcm2 tu tapi itu crita 2 thn lepas lah

redfar
07-07-2011, 07:18 AM
Saya guna streamyx lebih stable.. hehe..
Tapi kalau ikutkan guna Unifi lar..
Barulah best!! hehe.. laju dowhhh..<----- iklan kat tv..

nsdder
07-08-2011, 02:39 AM
kalau nak laju guna steamyx ataupun unifi la...pasti laju...

enuth
07-08-2011, 02:27 PM
blh dipraktikan ni...