PDA

View Full Version : ada sesiapa pernah guna wifi king?



wadyleeza
06-30-2011, 01:31 PM
saya ada view satu website yang menawarkan alat untuk tarik line internet wifi...
jadi, saya ingin tahu adakah alat itu berkesan?

pokmuk
06-30-2011, 01:34 PM
tarik wifi dari jarak berapa km ni?

MDHAFiZ
06-30-2011, 02:07 PM
tarik wifi dari jarak berapa km ni?

biar betik sampai ber-km nih??

wadyleeza
06-30-2011, 10:52 PM
dalam 2 km...tapi xtaw laa.
sapa2 yg rumahnya dekat dgn mekD ke pizza ke fastfood lain, tarik je dari rumah mesti dapat..

awie_fie
06-30-2011, 11:11 PM
Petama kali dengar benda ni.
Boleh tarik jauh tu bro...2km.

syedas
07-01-2011, 02:39 AM
Mmg ada bercadang nak beli...Tp tak beli lagi..Klau ade sape2 penah guna sharela kat sini...Tgk macam menarik jer..Klau dekat apartment lagi byk wireless leh scan..

wadyleeza
07-01-2011, 03:12 AM
benda alah tu mybe masih baru lagi...
hahahaha..mungkin lepas ni tak perlu la kita guna broadband lagi...save la bajet utk broadband..kikikiii...

zodak
07-01-2011, 08:34 AM
Salam...saya ada guna alat wifisky....tp rasanya xde la dpt tarik line smpai 50km kot...tp stakat ni cukup puas hati la jgk...siap dgn cd utk crack key paswrd wifi org lg..huhuhu

bertong
07-01-2011, 09:02 AM
1 km je kot...

ala wak pe nak tarik2..pakai je stimik..atau bband

cikmin™
07-01-2011, 09:38 AM
Petama kali dengar benda ni.
Boleh tarik jauh tu bro...2km.


tu lah, jauh tu.........

Irham Dhani
07-01-2011, 10:03 AM
gi tgk kat jiwang.org..byk orang dok jual bende camni

awie_fie
07-01-2011, 10:11 AM
Baru petama kali dengar menatang apa tu...

Faez
07-01-2011, 11:55 AM
klu sampai tahap boleh crack password wifi org better TT lpe kn je niat tu..bukan ape..guna sesuatu tanpa kebenaran secara "sengaja" itu kn jatuh hukum haram.. :)

p.s : just bg pendapat je..klu xnk ikut xpe.. :) -peace yow-

iswaraburuk
07-05-2011, 07:30 AM
2km tu bergantung lokasi satu satu tpt tu...jika byk halangan mgkn signal tak brapa cantik...

acahje
11-05-2011, 04:23 AM
Aku guna mende ni.. sebenarnya jarak 2km yang diwar-warkan tu adalah jarak wifi yg boleh di'detech' adanya line wifi tersebut. Tapi untuk surfing guna line tersebut tak de ler sampai jarak tu. Cuma line wifi yang btul2 strong jer leh kita guna.

Kegunaan wifi adapter ni sebenarnya utk kuatkan line wifi yang selalu kita guna. Tak kira ler kat umah sendri ker, kat ofis ker... Cuma bab-bab hack wifi ni terpulang ler kpd individu tersebut.

NasirBP
11-05-2011, 07:43 AM
aku x halalkan org tarik wifi aku psl aku bayar sbulan RM110 ..hari2 aku run software & kalau dh berkongsi mcm tu tentu internet aku jadi slow serta akan melambatkan kerje2 aku.X(

amilia
11-05-2011, 10:26 AM
aku x halalkan org tarik wifi aku psl aku bayar sbulan RM110 ..hari2 aku run software & kalau dh berkongsi mcm tu tentu internet aku jadi slow serta akan melambatkan kerje2 aku.X(

betul..betul...betul...alau dh miskin sgt nk bli wifi sndri..bagtaulah dulu/share-sharelah..

Rani Ishak
11-05-2011, 02:51 PM
aku pn ada guna benda ni..hack wireless skolah..snggup dtng jauh2 sbb nak online(time xde wireless dulu ler)..
skrg dah ada deconeXion dh..pakai benda ni gak nak kuatkn signal sbb jauh..

nak hack wirelss org lain xdpt sbb dkat kpg x bnyak yg gna ternet..

benda ni mmng berkesan nak tingkatkn signal wifi yg lemah..pasl hack2 mmng btul2 dapat..terutama streamyx yg guna WEP..snang nak hack..lagipun kbanyakan pswd strymx ni gna no hp pendaftar sbg psswd..utk lebih keslmtan baik pakai WAP(dapat hack tapi ssah skit bbnding WEP)..

bukan nak ajar..cma sbg pkongsian..
tp kalau hack2 ni mmng xbaik la..

p.s: tp kalau nak guna trnet org lain 2 minta izin dr tuan empunya dulu..kalau dia izin kan alhamdullillah..kalau x izin bleh ayat2 utk byr skit tiap2 blan..sparuh ker...suku ker..grenti dia bagi..hehe:)

acahje
11-07-2011, 06:34 AM
Untuk yg selalu g travel n lepak kat hotel berhari-hari sesuai sgt guna mende ni... crack jer wifi kat hotel tu.. hehe.. klu diorang guna WEP ler.. klu guna WPA.. susah sikit..

michaeleng
11-11-2011, 02:21 PM
x penah...

TipTopCrew
11-15-2011, 02:16 AM
Da guna... ada bnyk jenis signalking ni..ada yg bleh tarik signal sehingga 1km dan ada yg bleh cecah 6km... Saya pun pena pakai alat ni.. sesuai diguna oleh budak2x universiti..

yela,biasanya pihak universiti memang bagi wireless percuma,tp range nyer terhad pada sesuatu tempat jer (mybe xda budget tuk luaskan liputan)...ni sebab kawasan universiti terlalu luas..so,kalau guna benda ni,memang berbaloi.xperlu hack2x password pun sbb prkhdmtan wireless tu mmg tuk pljr universiti,cuma nk tarik signal tu jer...

Kalau kita berckp tentang hack password pula,sbnrnya ianya cuma software.xda signalking pun,kita mc bleh hack wifi.Cuma perlukan software n pastikan pc kita dpt liputan wireless yang nk dihack tu...cuma dalam box signalking ni disediakan software hack ni...yg nk hack psword org tu mmg nmpk xelok la..tp fungsi utama signalking ni just KUATKAN signal wifi tu...

Ramai org yg salah anggap tntg kehebatan teknologi untuk alat ni... saya da guna.mmg sangat berguna sbb kalau ada laptop mahal2x pun,tp xdpt tarik signal yg jauh,xguna juga.kalau dapat tarik tp signal tu lemah,xguna juga....So,penyelesaian pintar,guna la signalking. Bukan semua org mampu beli laptop mahal yg ada fungsi tarik wifi pada jarak jauh. ni just alat tambahan tuk atasi kekurangan pc kita.

hamizi
11-15-2011, 03:28 AM
Saya pernah kena hack streamyx kat umah.
Panas hati je tengok wifi berkelip laju.

Mula tu pakai password WAP je.
Terpaksa tukar guna WPA2 utk lebih kuat.

Huhu tak elok hack2 ni

webxcrawler
12-28-2011, 10:52 AM
biar betik sampai ber-km nih??

ber km km dalam radius yang tiada interference/halangan jah:p but mostly produk camnie memang dia tarik lebih sket.. xsampai km pom xpe..at least rumah jiran selang 3-4 pintu hehehehe

webxcrawler
12-28-2011, 10:54 AM
Saya pernah kena hack streamyx kat umah.
Panas hati je tengok wifi berkelip laju.

Mula tu pakai password WAP je.
Terpaksa tukar guna WPA2 utk lebih kuat.

Huhu tak elok hack2 ni

hehehehe.. rumah gua pakai stemik jah...so tarak limit kuota:p so kalu ada orang 'pinjam' aku xmarah sangat..tapi kalu sedut tahap gaban...running torrent lagi... gua sanggup jah kasik patah antena hahaha cucuk kabel terus.. tapi skrg gua punya signal wpa2 lah:p

mcm7878
01-05-2012, 01:34 AM
terlalu jauh...kena dekat lagi

blankoguy85
01-05-2012, 02:16 AM
yea..

saya pun dh guna bnda nie..
mmg benarr..

sejauh 2km leh tarik..
jgn tak percaya plak..

tp itu pun kalau open air larr..
kalau tempat tertutup..

selang 2-3 biji umah jerr dpt..

Noraini
01-09-2012, 10:49 AM
Ha ? blh smpi km ke ? serius terkejut ^.^

Irham Dhani
01-10-2012, 01:43 PM
Ha ? blh smpi km ke ? serius terkejut ^.^

tu kalau tmpt terbuka..tp if kawasan perumahan agak sukar la...sy guna dpt yg sebelah2 je..

ooieevon
01-22-2012, 03:05 AM
I used Wifi-Sky 1500mW before but it broke down after 6 months usage

shafiq
01-22-2012, 03:47 AM
Tak pernah guna...Pakai broadband jer..:D

alialridha
01-24-2012, 07:20 AM
Ikut pada halangan juga tu.kalau
banyak halangan.susah nak
sampai 1KM.

Alexandria90
03-19-2012, 10:12 AM
tak pernah guna lagi..tapi best la bley pkai internet free:D

chip
03-23-2012, 02:47 PM
bergantung pada antenanya juga.... dah try pakai dah....

superkingdom
05-03-2012, 01:17 PM
tak bagus guna benda tu..

Owner
05-03-2012, 02:44 PM
Dulu ada test guna benda ni..bab hack tu betul sbb ada cd untuk baca pasword org lain..mmg boleh detect line jauh mana pun tp x berapa strong...klu dekat mmg laju..harga masa tu RM80..mana2 office dia yg kena block internet boleh guna..