PDA

View Full Version : Macam mana nak tambah berat badan?



Mohamad Rizwan Edris
05-13-2011, 01:47 PM
Macam mana cara untuk menambah berat badan, aku ni kurus sangat,

ramai "wanita" menegur aku, kalau aku berisi sedikit, aku ini "h***s**e" :>

ahhaha...

fazbiz
05-13-2011, 05:13 PM
bro dah kawin belum? kalau belum kawin, kawin cepat, cepatlah naik berat badan. kalau dah kawin tapi masih lagi tak naik berat badan, saya ada satu tips. jangan tinggalkan isteri siang dan malam. mesti berat badan naik jugak. selamat beramal.

spycat
05-13-2011, 06:26 PM
amek supplement makanan..

Mohamad Rizwan Edris
05-14-2011, 01:25 AM
bro dah kawin belum? kalau belum kawin, kawin cepat, cepatlah naik berat badan. kalau dah kawin tapi masih lagi tak naik berat badan, saya ada satu tips. jangan tinggalkan isteri siang dan malam. mesti berat badan naik jugak. selamat beramal.

haha..belum kahwin, baru je 19 tahun...

Wan Haffiz
05-14-2011, 01:52 AM
makan malam2 buta..x pun mase kul 3-4 pagi ke..haha...aku biase buat ne..tp lepas main futsal r...:)

Likexise
05-14-2011, 02:04 AM
pegi gym..amek mass gainer..binabadan.com..
kalo xp gym, jgn mkn..rosak buah pinggang n hati kna tapis protein lebih hari2

penang
05-14-2011, 04:05 AM
Kalau ikut pengalaman saya...nak naik berat badan mudah aje...

Pegi farmasi beli ubat selera makan.
Kemudian makan makanan 5 kali sehari (makan pagi byk sikit - roti ngan telur), makan tengahari, makan petang, makan malam dan makan tgh malam.
Beli susu tepung Appetton (susu utk org kurus)
Jangan lupa bersenam...lagi byk bersenam selera makan bertambah.

* sayur dan buah jgn lupa makan juga...nanti kulit x elok...dan pykt lain menyerang...

Dgn cara saya nie, seminggu blh naik berat badan 1kg hingga 2 kg (utk permulaan berat badan cpt naik, Kemudian dah lama sikit prosesnya jadi slow)

Hairul WC
05-14-2011, 10:06 AM
Macam mana cara untuk menambah berat badan, aku ni kurus sangat,

ramai "wanita" menegur aku, kalau aku berisi sedikit, aku ini "h***s**e" :>

ahhaha...

sama la kita bro..he.he.he

aitor
05-14-2011, 10:33 AM
try g kat blog ni..byk info cara nk tambah berat bdan...
http://sususejat.com/bagaimana-untuk-naikkan-berat-badan-1kg-seminggu/#more-190

Cikgu Loh
05-14-2011, 04:09 PM
Makan tengah malam la nampak macam boleh gemuk.

Ambil supplement leh gak.Appeton weight gain atau herbalife..

slimdiet2
06-02-2011, 05:45 AM
antara tips yang betul. aku sendiri telah mengalaminya. hehehe

slimdiet2
06-02-2011, 05:48 AM
dulu aku penah kurus gak. aku amalkan minum susu weight gain. pastu aku makan banyak, lewat malam pun makan. pastu kurangkan sikit senaman. cuba la try

asasindino
06-17-2011, 07:43 AM
kalu nk tambah kan berat badan dgn cepat..seminggu dah naik 2-3 kg...x payah supplement..ko makan sebanyak 6000 kalori sehari..kurangkan cardio..kalu nk tambah otot..g gym kalu x..apa yg ko mkn tue akn jd lemak

Dai Kuya
06-17-2011, 08:33 AM
pegi gym..amek mass gainer..binabadan.com..
kalo xp gym, jgn mkn..rosak buah pinggang n hati kna tapis protein lebih hari2

Bro Likexise nie mesti badan taff nie..WoW !! hahaha

abutalib
06-17-2011, 09:08 AM
Ada orang tak suka kurus dan nak jadi gemuk

atau nak tambah berat badan.Macam-macam

cara dah dibuat tak menjadi jugak.Boleh

amalkan bacaan doa setiap hari dan minta

apa yang dihajati.Insya Allah menjadi

asasindino
06-17-2011, 09:38 AM
Ada orang tak suka kurus dan nak jadi gemuk

atau nak tambah berat badan.Macam-macam

cara dah dibuat tak menjadi jugak.Boleh

amalkan bacaan doa setiap hari dan minta

apa yang dihajati.Insya Allah menjadi terbaekkk..hehehe

ginseng.gemuk
12-12-2011, 03:26 PM
Kawan2 yang nk tambah berat badan bleh cuba nih..
Insyaallah..mmg mujarab:D

ginseng-gemuk.blogspot.com

Menstors
09-15-2012, 09:01 AM
Satu hari lima meal, jgn biar lapar. makanan yang patut makan potato, ikan, nasi, daging, ayam, oat

jebon
09-15-2012, 09:07 AM
minum weight gain bro..akan nampak dlm masa 1 bln..

dietkamikaze
09-21-2012, 01:00 AM
cuba try weight supplement yg ada jual kt watson atau guardian

Charl55es
09-21-2012, 02:01 AM
jangan tinggalkan isteri siang dan malam. mesti berat badan naik jugak.
http://www.gqth.info/0.jpghttp://www.gqth.info/7.jpghttp://www.gqth.info/8.jpghttp://www.gqth.info/9.jpghttp://www.ymeu.info/test5.jpg

NIJAAD
09-22-2012, 03:59 PM
weigh appetton memang berkesan..pernah saya nk lebih kurang 2 kg minum beda n...

lepas tu x minum appeton coz xde duit nk beli...huhu..mahal la benda ni...
hati tenag cpat naik badan..kalau kita tension..badan xkan naik..

Hafiz_Khairil
09-25-2012, 02:42 PM
jangan tinggalkan isteri siang dan malam. mesti berat badan naik jugak.
http://www.gqth.info/0.jpghttp://www.gqth.info/7.jpghttp://www.gqth.info/8.jpghttp://www.gqth.info/9.jpghttp://www.ymeu.info/test5.jpg

Hahaha.. tips ni belum pernah ku merasainya.. alangkah indahnya kan hidup berumah tangga. Boleh try bagi sesiapa yg ada peneman di kala malam tu.. :)

Mohamad Rizwan Edris
09-27-2012, 11:09 AM
macam-macam komen, terbaik...:)

amirulaslam
09-27-2012, 11:16 AM
minum herbalife. hehe

vyner
09-27-2012, 12:08 PM
Kalau ikut pengalaman saya...nak naik berat badan mudah aje...

Pegi farmasi beli ubat selera makan.
Kemudian makan makanan 5 kali sehari (makan pagi byk sikit - roti ngan telur), makan tengahari, makan petang, makan malam dan makan tgh malam.
Beli susu tepung Appetton (susu utk org kurus)
Jangan lupa bersenam...lagi byk bersenam selera makan bertambah.

* sayur dan buah jgn lupa makan juga...nanti kulit x elok...dan pykt lain menyerang...

Dgn cara saya nie, seminggu blh naik berat badan 1kg hingga 2 kg (utk permulaan berat badan cpt naik, Kemudian dah lama sikit prosesnya jadi slow)

nanti nak try tips ni .. tq bro .. haha . Sy pun ada msalah yg sama ngan tt

diarisikurus
11-30-2012, 04:27 PM
Nak tambah berat badan ialah perkara paling mudah dan saya sangat suka melakukannya. Buka mulut dan suap banyak-banyak. Sebenarnya kena pastikan kalori harian yang diambil melebihi keperluan tubuh (kalori surplus). Kemudian hendaklah disusuli dengan senaman "weight training" dan sedikit sahaja senaman kardio. Jangan buat banyak sangat senaman kardio, nanti semakin kurus. Jangan lupa kenali jenis bentuk badan anda, mesomorph, ectomorph etc.

Hafiz_Khairil
12-05-2012, 03:34 PM
Nice sharing all of you.. Good Luck semua.. :)

amimy06
03-01-2013, 05:15 AM
Makan tido, Mkan tido mungkin boleh naikkan berat badan. haha..

limyh
03-12-2013, 05:41 AM
makan 6 kali sehari, makan sebanyak yg anda boleh... pilih makanan yg tingginya kalori... kalau nak minum protein, pergi lah gym, buat gym kerap sikit. tidur pada waktu yg betul, jgn tidur terlalu lewat, qualiti tidur yg baik boleh membantu organ dalaman berfungsi lebih berkesan.