PDA

View Full Version : Dapatkan Harga Emas Termurah Di Sini!



whizzkid
03-21-2011, 02:36 PM
Assalamualaikum,

Dengan lafaz Bismillah, dengan ini kami lancarkan DINAR EMAS MEKAH & SRI AYU GOLD BAR keluaran syarikat SRI AYU FINE GOLD SDN. BHD.. Kedai emas kami, iaitu Kedai Emas Sri Ayu merupakan rangkaian kedai emas bumiputra Melayu Islam yang terbesar di Negeri Kelantan.

Kadar spread (buy & sell) hanya serendah 6%.

Berikut merupakan harga kami:-

http://www.pelaburan-emas.com/wp-content/uploads/2011/03/signatureWC.png

Di bawah saya attach gambar dinar emas yang dinyatakan..

Dinar emas ni dinamakan DINAR EMAS MEKAH..

DINAR EMAS MEKAH
http://sriayu.com/images/SriAyu_Dinar%20copy.PNG

SRI AYU GOLD BAR
http://sriayu.com/images/SriAyu_GoldBar1.PNG

CERTIFICATE
http://www.pelaburan-emas.com/wp-content/uploads/2011/03/all-new.jpg

Layari http://www.pelaburan-emas.com/ @ http://www.sriayu.com atau hubungi kami di talian 013-3534956 (Ammar) atau email myon9business @ gmail.com untuk maklumat lanjut..

Contact Number : 013-3534956(Ammar)

Daus_F
03-21-2011, 03:05 PM
bro, kalau boleh, bagi pic yang sekali dengan certificate. need more details on this gold.

whizzkid
03-21-2011, 03:29 PM
bro, kalau boleh, bagi pic yang sekali dengan certificate. need more details on this gold.

Certificate tak siap lagi.. Insya' Allah weekend ni dijangka siap sekali denga gold bar..

Kalau dah siap nanti saya attach kat sini.. ;)

mesol
03-21-2011, 11:10 PM
bro, xde official website ker?

rahzabiz
03-22-2011, 12:21 AM
menarik...

whizzkid
03-22-2011, 04:37 AM
bro, xde official website ker?

Ade tapi tak siap lagi, banyak lagi yg nak kena settle.. Certificate pon x siap lagi.. lucu lak rasanya emas dah siap tapi cert x siap lagi.. hehe..
Goldbar (999.99) insya' Allah dijangka siap akhir minggu ni.. Harga insya' Allah lagi menarik dari gold bar yg lain. ;)

shuth
03-22-2011, 05:06 AM
berapa harga beli pula?
harga update daily atau hourly?
kaedah pembelian pula bagaimana?

Ida
03-22-2011, 07:03 AM
berapa berat emas ni?

adalia_82
03-22-2011, 11:45 AM
bro, KEDAI EMAS SRI AYU SDN. BHD kat area mana, bole bg alamat lengkap? tq

mesol
03-22-2011, 11:10 PM
bro, kalau nak jual emas kne cepat reply. harga emas daily bertukar..

whizzkid
03-23-2011, 01:04 AM
berapa harga beli pula?
harga update daily atau hourly?
kaedah pembelian pula bagaimana?

Harga beli (spread rate) sama macam yg saya nyatakan, kurang 5% daripada harga kami jual.. Saya dah update 1st post, saya dah letak harga beli..

Harga update sehari sekali iaitu dalam jam 8-10 pagi jika hari tersebut harga emas tidak jatuh atau naik secara mendadak.. Akan tetapi, jika ada penurunan atau lonjakan yang melampau pada petang pada hari yang sama, harga akan diupdate sekali lagi pada hari tersebut

Kaedah pembelian buat masa ini COD di area gombak atau rawang atau di kedai Cawangan kami di Kelantan(Pasir Mas, Tanah Merah, Pasir Puteh) & Terengganu (Jerteh).. Untuk penghantaran selain dari kawasan yg dinyatakan masih difikirkan lagi..



berapa berat emas ni?

1 Dinar seberat 4.25g
Gold bar minimum berat 5g.. tapi yang ni tak siap lagi...


bro, KEDAI EMAS SRI AYU SDN. BHD kat area mana, bole bg alamat lengkap? tq


Berikut merupakan lokasi kedai2 emas kami..

JERTEH, TERENGGANU
(Sebelah Kedai Kain Honyi)

PASIR MAS, KELANTAN
(Depan Bank Islam Pasir Mas)

TANAH MERAH, KELANTAN
(Depan pasaraya Beegar)

PASIR PUTEH, KELANTAN
(Depan Sek. Keb. Lelaki @ Sebelah Klinik Fatimah)

KUANTAN, PAHANG
(Jalan Mahkota)

KUALA KANGSAR, PERAK
(Jalan Dato` Maharaja Lela, Bawah Lembah)

Buat masa ini, bagi cawangan kedai, hanya kedai emas di lokasi Jerteh, Pasir Mas, Pasir Putih & Tanah Merah sahaja yang mempunyai bekalan emas ini..


bro, kalau nak jual emas kne cepat reply. harga emas daily bertukar..

Ok dah update... Btw, kalau nak cepat dapatkan emas2 ni, boleh terus hubungi saya di talian 013-3534956 (Ammar).. terima kasih..

whizzkid
03-25-2011, 03:57 AM
Alhamdulillah.. Gold Bar telah pun siap sepenuhnya..

Berikut merupakan harga kam pada hari ini (25/03/2011)..
Ketulenan emas ini adalah 999.99%

Harga terbaik dari ladang.. :-bd
http://www.wangcyber.com/forum/attachments/produk-fizikal/3256d1301025403-dinar-emas-mekah-terendah-di-pasaran-spread-rate-serendah-5-gold-bar.png
3256

Faiz Shafie
03-25-2011, 04:14 AM
TANAH MERAH, KELANTAN
(Depan pasaraya Beegar)



Ni boleh pergi la..dah dekat dengan rmh saya ni..

rahzabiz
03-25-2011, 04:22 AM
menarik....

cuma pasaran masih terhad area tertentu sahaja.

mesol
03-25-2011, 05:12 AM
saya pi singgah pasir mas la, dekat dh tu ngan umah

whizzkid
03-26-2011, 02:27 AM
Ni boleh pergi la..dah dekat dengan rmh saya ni..

You are most welcome.. :D



menarik....

cuma pasaran masih terhad area tertentu sahaja.

Yup, pasaran masih terhad.. So far kami dah approach beberapa dealer/agent dari PB & seem mereka berminat sebab komisyen yang lebih tinggi daripada PB.. :)

insya' Allah akan berkembang ke seluruh Malaysia lama kelamaan..


saya pi singgah pasir mas la, dekat dh tu ngan umah

Datang jangan tak datang bro.. :D

adalia_82
03-26-2011, 02:52 AM
brapa modal yg diperlukan utk jd dealer

whizzkid
03-26-2011, 05:16 AM
brapa modal yg diperlukan utk jd dealer

Boleh PM atau contact saya di talian 013-3534956 (Ammar) untuk perbincangan lanjut. Kalau betul2 berminat boleh contact segera coz sekarang ni ada 3 orang yg mintak nak jadi ejen tunggal kami.. Tapi mereka masih tidak memberi kata putus..

Kalau mereka sudah memberi kata putus, anda terpaksa direct kepada mereka & komisyen anda, mereka yang tentukan..

rahzabiz
03-26-2011, 05:28 AM
Yup, pasaran masih terhad.. So far kami dah approach beberapa dealer/agent dari PB & seem mereka berminat sebab komisyen yang lebih tinggi daripada PB.. :)

insya' Allah akan berkembang ke seluruh Malaysia lama kelamaan..


PB tu apa?

whizzkid
03-26-2011, 06:20 AM
PB tu apa?

Public bank or yang lebih tepat merujuk kepada dealer Public Gold Sdn. Bhd.. :)

rahzabiz
03-26-2011, 03:16 PM
ada pernah dgr org kata PG & PB ada kaitan.
tp sy gagal mencari sebarang kaitan pg & pb. corporate stucture PB langsung tidak ada senaraikan PG.

setakat yg sy dpt cari semua sub pb menggunakan logo yg sama.

utk itu sy simpulkan PG dan PB adalah berasingan sama sekali. sesiapa yg ada bukti sahih mereka berkaitan mungkin blh berkongsi disini

ramfir
03-26-2011, 03:55 PM
post ke Sarawak boleh tak?

whizzkid
03-27-2011, 03:32 AM
ada pernah dgr org kata PG & PB ada kaitan.
tp sy gagal mencari sebarang kaitan pg & pb. corporate stucture PB langsung tidak ada senaraikan PG.

setakat yg sy dpt cari semua sub pb menggunakan logo yg sama.

utk itu sy simpulkan PG dan PB adalah berasingan sama sekali. sesiapa yg ada bukti sahih mereka berkaitan mungkin blh berkongsi disini

Ooo, maybe saya silap info.. Maafkan saya kalau tersalah maklumat.. Btw, thanks coz bagitau.. :)




post ke Sarawak boleh tak?

Nak berapa gram (gold bar) or berapa dinar bro? insya' Allah boleh diusahakan untuk pos ke Sarawak.. Untuk melihat harga terkini, boleh lihat di website http://www.pelaburan-emas.com/.. Website ni baru 90% siap..

Faiz Shafie
03-27-2011, 01:55 PM
Rasa nak rembat emas ni..:)

whizzkid
03-27-2011, 03:06 PM
Rasa nak rembat emas ni..:)

Better rempat sekarang coz harga emas memang semua orang dah tau, makin lama makin naik, bukan makin jatuh.. :D

whizzkid
03-27-2011, 03:46 PM
Perhatian kepada Cik Adalia_82..

adalia_82 has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.

Terima kasih..

Faiz Shafie
03-27-2011, 04:05 PM
Gambar untuk gold bar xde?

adalia_82
03-27-2011, 04:21 PM
Perhatian kepada Cik Adalia_82..
adalia_82 has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.
Terima kasih..

minta maaf encik whizzkid. saya sudah kosongkan inbox. tq

rahzabiz
03-28-2011, 12:30 AM
Ooo, maybe saya silap info.. Maafkan saya kalau tersalah maklumat.. Btw, thanks coz bagitau.. :)


just curious only.
saya tak cakap info salah. saya sendiri pun tidak pasti.

apapun tahniah. moga berkembang ke seluruh negara selepas ini. ;)

Faiz Shafie
03-28-2011, 01:58 PM
berminat nak jadi agen la..berapa modal kena ada? PM saya :)

rahzabiz
03-28-2011, 03:11 PM
berminat nak jadi agen la..berapa modal kena ada? PM saya :)

samala bro...takde buka utk jadi ejen ke?? ;;)

whizzkid
03-28-2011, 05:12 PM
Gambar untuk gold bar xde?

Ni gambar goldbar bro..

http://www.pelaburan-emas.com/wp-content/uploads/2011/03/gold-bar2.jpg

Btw, saya dah upload gambar goldbar kat 1st page..


berminat nak jadi agen la..berapa modal kena ada? PM saya :)

Bro area mana? Kalau area Kelantan, especially Kota Bharu payah sikit coz kat sana dah ada 1 dealer besar yang pegang. Dia mintak nak jadi dealer tunggal area sana.. Apa2 pun perkara ni masih dalam perbincangan..

Btw, saya dah PM bro.. thanx..


samala bro...takde buka utk jadi ejen ke?? ;;)
Ada bro, tapi x official launch lagi coz banyak lagi yang x siap especially certificate.. Buat sementara ni kami just approach beberapa ejen emas lain yg sedia ada utk jadi ejen kami..

Bro area mana? Kalau bro berminat nak jadi ejen insya' Allah boleh, tiada masalah..

Cumanya so far, area Kelantan, KL, & Johor maybe hanya akan ada 1 dealer sahaja sebab 3 area ni akan ada dealer tunggal.

Mereka yg request untuk jadi dealer tunggal, semestinya bersyarat & ada target sale.. at least 1kg sebulan.. :D

Walaupun begitu, perkara ni masih dalam perbincangan.. Masih ada peluang untuk menjadi ejen selagi mana perkara ini masih tiada kata putus..

Faiz Shafie
03-28-2011, 05:23 PM
gold bar..aku menanti mu :)

bro saya area tanah merah, kelantan..

Faiz Shafie
03-28-2011, 05:25 PM
bro xde pun PM bro??

nurjannah
03-28-2011, 05:34 PM
Saya dok area gombak. Macam berminat juga nak jadi ejen.Ada syarat2 tak? Mohon PM.Tq

whizzkid
03-28-2011, 06:31 PM
bro xde pun PM bro??

Ok dah PM.. :D


Saya dok area gombak. Macam berminat juga nak jadi ejen.Ada syarat2 tak? Mohon PM.Tq

Of course ada syarat2 nak jadi ejen emas.. Ok dah PM.. terima kasih..

whizzkid
03-29-2011, 08:11 AM
Mari2, dapatkan koleksi emas anda sekarang!

Harga hari ni jatuh daripaa 633 kepada 626 bagi 1 dinar. Berikut merupakan harga untuk hari ini (29 Mac 2011). Dijangka akan naik kembali dalam 2-3 hari selepas ini.. Anda boleh lock harga sehingga jam 9 malam..

http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=40850&d=1301373491

Hubungi saya segera di talian 013-3534956 (Ammar) untuk mendapatkan emas2 ini..

adalia_82
03-29-2011, 08:24 AM
bro,
utk gold bar, min brapa gram yang diberi cert?

whizzkid
03-29-2011, 08:46 AM
bro,
utk gold bar, min brapa gram yang diberi cert?

Setiap keping gold bar akan ada cert termasuk yang minimum berat (5 gram).

Setiap gold bar akan ada serial number yang tersendiri.

Faiz Shafie
03-29-2011, 01:15 PM
dah rembat 5 keping gold bar hari ni dengan harga RM3825..:D

adalia_82
03-29-2011, 02:16 PM
dah rembat 5 keping gold bar hari ni dengan harga RM3825..:D

wow, tahniah!.. insha allah giliran saya pula tidak lama lagi :D

whizzkid
03-29-2011, 03:27 PM
dah rembat 5 keping gold bar hari ni dengan harga RM3825..:D

Tahniah bro! Satu langkah yang bijak dari seorang student universiti.. Anda yang lain2 bila lagi? :D
Boleh la tepek gambar emas 2 tu buat tatapan warga WC. :P


wow, tahniah!.. insha allah giliran saya pula tidak lama lagi :D
Welcome2.. Pintu kedai kami sentiasa terbuka buat cik..

Faiz Shafie
03-29-2011, 03:51 PM
Tahniah bro! Satu langkah yang bijak dari seorang student universiti.. Anda yang lain2 bila lagi? :D
Boleh la tepek gambar emas 2 tu buat tatapan warga WC. :P

Nak tempek gak..tapi sejak beli tadi..sentuh pun tak lagi gold bar tu..:P InsyaAllah, suruh ayah saya upload gambarnya nanti :D

Xor
03-29-2011, 04:22 PM
maaf nak bertanya, dinar emas ni bila dah beli, nak sell semula kat mana ye?

whizzkid
03-29-2011, 04:24 PM
maaf nak bertanya, dinar emas ni bila dah beli, nak sell semula kat mana ye?

Boleh jual balik kat saya atau terus datang kat kedai kami di area Kelantan, Pahang, & Terengganu, atau mana2 dealer emas kami..

whizzkid
03-30-2011, 06:20 AM
Jika kita perhatikan harga gold bar (20g) Public Dinar di dalam website http://publicgold.com.my/ meningkat daripada RM3168 kepada RM3172. Begitu juga dengan public dinar, harga menigkat dari RM654 kepada RM655..

Fenomena ini menunjukkan harga emas akan kembali naik kepada harga 3-4 hari lepas atau mungkin lebih lagi.. Or adakah mungkin akan turun?

Jadi, sementara harga emas kami masih kekal kepada paras yang rendah, anda boleh beli dengan harga yang murah ini sebelum ianya meningkat lagi..


Berikut harga kami pada hari ini (30/03/2011). harga masih lagi kekal rendah seperti semalam..
http://www.carigold.com/portal/forums/attachment.php?attachmentid=40850&d=1301373491

Hubungi saya segera di talian 013-3534956 (Ammar) untuk mendapatkan emas2 ini.. Untuk pembeli di Kelantan, terutamanya di Tanah Merah, sila hubungi saya dahulu sebelum datang ke kedai emas kami.

Terima kasih..

whizzkid
03-30-2011, 01:08 PM
Kelihatan harga emas sedunia naik lagi malam ini.. boleh lihat pada laman web kit.com.
Di malaysia, boleh lihat kenaikan harga Public Gold. Harga 20g menigkat lagi kepada RM3190..

Namun begitu, harga emas kami diupdate sehari sekali.. Jadi, anda masih boleh mendapatkan harga emas kami pada harga terendah untuk hari ini. Harga esok dijangka akan naik berdasarkan pergerakan harga emas pada hari ini..

Sila lihat harga terkini di lama web http://www.pelaburan-emas.com/

Faiz Shafie
03-30-2011, 01:26 PM
Fuh! dah makin naik..mujur sempat rembat semalam :D

whizzkid
03-30-2011, 04:37 PM
Fuh! dah makin naik..mujur sempat rembat semalam :D

Nice move bro!. hehe..

btw, kalau harga emas jatuh hari ni pun, bro xperlu risau coz dia akan naik gak dalam tempoh masa yang panjang.. ;)

whizzkid
04-01-2011, 03:30 AM
Berikut harga kami pada hari ini (1/04/2011).

http://www.pelaburan-emas.com/wp-content/uploads/2011/03/1-4-2011.png

Harga dah semakin naik. Namun begitu, jika dibandingkan dengan emas-emas yang lain, ianya masih lagi rendah dari segi harga jual & spread rate.. :-bd

faiz_sufi
04-03-2011, 02:29 PM
baru beli emas hari ni...setelah pulang dari percutian dari Kelantan.,.tak leh jumpa ngan tokey...huhu...

beli di Cwangan Tanah Merah...

nnti nak upload gambar la...(^^)...


p/s- Whizzkid,saya dah letak alamat di cawangan tanah merah...

whizzkid
04-03-2011, 04:43 PM
baru beli emas hari ni...setelah pulang dari percutian dari Kelantan.,.tak leh jumpa ngan tokey...huhu...

beli di Cwangan Tanah Merah...

nnti nak upload gambar la...(^^)...


p/s- Whizzkid,saya dah letak alamat di cawangan tanah merah...

Thanx bro! Upload jangan x upload.. :D

p/s : Okkeh bro, noted..

whizzkid
04-05-2011, 03:12 PM
Alhamdulillah.. Setelah beberapa kali meeting, akhirnya pihak kami setelah sepakat untuk menetapkan harga terbaru.. Harga terbaru ini insya' Allah yang terendah di Malaysia..

Spread rate pula hanyalah serendah 5.6%. Boleh lihat pada signature saya untuk harga pada hari ini (5 April 2011).

Harga memang terbaik dari ladang! :-bd:-bd


http://www.pelaburan-emas.com/wp-content/uploads/2011/03/smiley-pointing-down.gifhttp://www.pelaburan-emas.com/wp-content/uploads/2011/03/smiley-pointing-down.gif

whizzkid
04-06-2011, 04:38 AM
Kami memberi jaminan bahawa kami akan membeli kembali emas-emas yang telah anda beli daripada kami walaupun ianya tercalar, bengkok atau kemek asalkan beratnya tidak berkurangan.

ikram.adi
04-06-2011, 04:51 AM
Kalau belum buat lagi, aku cadangkan buat marketing kat Group FB "Dinar dan Dirham". Ada lebih 5k members dlm group tu :)

adalia_82
04-06-2011, 05:35 AM
hari ni dh naik la bro. huhu...xsempat nk rembat

whizzkid
04-06-2011, 07:14 AM
Kalau belum buat lagi, aku cadangkan buat marketing kat Group FB "Dinar dan Dirham". Ada lebih 5k members dlm group tu :)

yang mana satu ek bro? banyak gak yang keluar.. saya add je semua.. hehe..
Btw,. thanx bagi cadangan.. So, bro bile nak beli ni? :D

whizzkid
04-09-2011, 05:53 AM
Harga emas sedunia mencanak naik dalam minggu ni.. Memang untung la sape2 yang beli masa harga jatuh akhir bulan 3 baru2 ni..

Isyida Akusha Trarica
04-12-2011, 03:47 PM
wah dah ramai member kat sini dah beli emas. hehehe

whizzkid
04-15-2011, 12:17 PM
wah dah ramai member kat sini dah beli emas. hehehe

Memang ramai, owner WC pun dah beli emas.. tapi emas PG la.. hehe

whizzkid
04-20-2011, 04:01 PM
Alhamdulilah.. First batch Sri Ayu Gold Bar licin & laku macam goreng pisang panas.. Next batch dijangka siap pada 23 April 2011.. Certificate dinar yang beserta nombor siri insya' Allah akan siap pada hari yang sama.. Boleh test masuk Arrahnu pasni..

Sesiapa yang ingin membeli emas dengan harga yang murah boleh hubungi kami di talian 013-3534956(Ammar) atau layari website http://www.pelaburan-emas.com

Berikut merupakan resit Ar-rahnu Agro Bank yang baru sahaja dipajak oleh salah seorang pelanggan kami pada pagi tadi.. Jumlah berat kesemuanya 260g..

http://i353.photobucket.com/albums/r383/ferramia/SAM_0526.jpg


Emas2 ini dibeli pada 3 hari lepas pada harga RM39,253...
Nilai marhum yang dikira pada hari ini adalah sebanyak.. RM43,108

Jumlah pinjaman yang diperolehi RM28020.. Lebih kurang 71% daripada harga beli..
RM28K tu, boleh beli lagi emas berat dalam 180g tu.. Bebaloi2..

whizzkid
04-24-2011, 08:38 AM
UP for Today

whizzkid
05-02-2011, 03:39 PM
Up sikit2..

zaf2k
05-13-2011, 02:01 PM
nak jadi agen modal kecik ke besar bos?
pm kalo bule

whizzkid
05-17-2011, 12:15 PM
nak jadi agen modal kecik ke besar bos?
pm kalo bule

Okkeh saya dah PM Tuan.. =)

whizzkid
06-06-2011, 10:06 AM
http://www.pelaburan-emas.com/wp-content/uploads/2011/03/all-new.jpg

Latest certificate... Kepada yang dah beli & dpt cert lama, anda boleh tukar kepada cert baru tanpa perlu apa2 penambahan.. Boleh datang ke cawangan terbaru kami di Kota Bharu untuk mendapat certificate terkini..

JaMaL
06-06-2011, 11:23 AM
menarik..rasa nak beli...spread 5% natra yang terbaik..yang femes kat Msia sekarang tak silap saya dekat 15% spread nya...

NazriBiz
06-06-2011, 01:07 PM
Saya dah banyak keping beli emas dinar mekah.. sekarang saya nak jual pulak... sapa nak beli contact saya.. stock banyak... sms 013-2783777

whizzkid
06-08-2011, 04:03 AM
menarik..rasa nak beli...spread 5% natra yang terbaik..yang femes kat Msia sekarang tak silap saya dekat 15% spread nya...

Tunggu apa lagi, grab it now :D

rahzabiz
06-08-2011, 04:16 AM
Saya dah banyak keping beli emas dinar mekah.. sekarang saya nak jual pulak... sapa nak beli contact saya.. stock banyak... sms 013-2783777

bape harge sekeping bro??? :">

Ahmad Bukharie
06-08-2011, 01:48 PM
kat kelantan sahaja ke?Ada cawangan lain..

whizzkid
06-09-2011, 11:52 AM
kat kelantan sahaja ke?Ada cawangan lain..

Kat luar Kelantan ada di Kuala Kangsar & Kuantan.. Tapi untuk gold bar hanya ada di Kelantan sahaja, Bagi cawangan luar Kelantan tak ada lagi..

whizzkid
06-12-2011, 05:13 AM
UP for today.. insya' Allah kami akan keluarkan Rantai Tangan 999 dalam masa terdekat.. Harga sama ada sama seperti harga gold bar atau tinggi sedikit dalam RM1/gram..

akulelaki
06-12-2011, 06:24 AM
menarik ni.....

whizzkid
06-14-2011, 06:18 AM
Promosi! Promosi! Promosi!

Sempena pembukaan cawangan Sri Ayu di Kota Bharu, Kelantan dua minggu lepas,kami menawarkan harga terbaik untuk menjadi dealer kami..

Pembelian RM20,000 akan mendapat diskaun 1% manakala pembelian RM80,000 akan mendapat diskaun 1.5%..

Pembelian haruslah di dalam satu transaksi. Pembelian terkumpul tidak akan dikira.. Terima kasih. :)

whizzkid
06-17-2011, 01:18 PM
Assalamualaikum..

Insya' Allah minggu hadapan kami di Sri Ayu akan keluarkan rantai tangan untuk investment. Purity rantai tangan ini adalah 999.9 bukannya 999. Pattern yang ada buat permulaan adalah pattern gajah padu. Pattern pasir akan keluar kemudian.

Berat yang ada adalah +-10g, +-20g, & +-50g

Harga We Sell untuk hari ini adalah RM159.50, manakala harga We Buy adalah RM143.55. Spread RT 999.9 kami adalah 10% sahaja.

Pembelian RM20K - RM157.90/gram
Pembelian RM80K - RM157.10/gram
Pembelian RM200K - RM156.31/gram

Sebarang pertanyaan boleh diajukan ke PM, email admin@sriayu.com atau terus ke talian 013-3534956 (En. Ammar).

Maheez
06-17-2011, 04:31 PM
Bia Betul...

rexoxo
06-17-2011, 05:25 PM
sekarang tengah hot pelaburan emas ni kan.. boleh saya tahu brapa percent pulangan boleh dapat setahun untuk pelaburan emas ni?

whizzkid
06-18-2011, 02:34 AM
Bia Betul...

Betul3 (Versi Upin & ipin)


sekarang tengah hot pelaburan emas ni kan.. boleh saya tahu brapa percent pulangan boleh dapat setahun untuk pelaburan emas ni?

Kalau ikut trend 10 tahun lepas, purata kenaikan adalah lebih kurang 20-25% setahun.

Tapi, suka saya nyatakan di sini, past performance tidak menjamin anda akan mendapat purata keuntungan yang sama untuk tahun2 yang akan datang..

whizzkid
06-30-2011, 04:42 AM
Pattern terbaru dari Sri Ayu - Rantai Tangan Fesyen Bulan Sabit @ Cresent Moon Wrist Bracelet

http://www.pelaburan-emas.com/wp-content/uploads/2011/05/Bulan-Sabit-copy.png



Berat : 43g-45g dan 54g-55g++

Harga pada 30 Jun 2011
43g-45g ==>> RM155/gram
54g-55g ==>> RM154/gram

whizzkid
07-06-2011, 02:36 AM
Harga emas ada peningkatan hari ni.. Berdasarkan pengalaman, dijangka sale meningkat semasa harga sedang naik instead of semasa harga jatuh.. =)

Faiz Shafie
07-13-2011, 04:26 PM
berminat nak beli rantai emas kat emak ni..:)

melayu1987
07-13-2011, 06:39 PM
KEDAI EMAS SRI AYU SDN. BHD kat area mana, bole bg alamat lengkap.saya pun nak tahu

whizzkid
07-14-2011, 06:42 AM
berminat nak beli rantai emas kat emak ni..:)

Kalau nak utuk mak,beli la yang emas 916 coz banyak pattern.. Kalau 999 tak banyak pattern yang ada.. ;)




KEDAI EMAS SRI AYU SDN. BHD kat area mana, bole bg alamat lengkap.saya pun nak tahu
Berikut merupakan alamat kedai Sri Ayu..

Kedai Emas Sri Ayu
No. 349-J, Jalan Temenggong,
1500 Kota Bharu, Kelantan.

Kalau nak beli barang kemas 916 kena datang kedai, kalau nak beli goldbar, dinar, or barang kemas 999,boleh hubungi mana-mana dealer Sri Ayu.. Boleh lihat senarai dealer dalam website.

whizzkid
07-28-2011, 06:28 AM
TERBARU : Sri Ayu telah mengeluarkan satu lagi produk baru iaitu loket/pendant 999.9.


Berat yang ada buat permulaan adalah 5g dan 10g. Pattern loket ini sama seperti gold bar yang sedia ada, cumanya ia tiada gambar kaabah dan locket ini mempunyai cangkuk di atasnya. Gambar insya' Allah akan diupload dalam masa terdekat.


Harga dan spread sama seperti barang kemas 999 yang sedia ada.

whizzkid
07-31-2011, 05:03 PM
http://sriayu.com/images/F_SriAyu_BrochureA4_Final-1.jpg

bertong
07-31-2011, 05:07 PM
muroh ko ni boh...rari pasaran semasa..

whizzkid
07-31-2011, 05:29 PM
muroh ko ni boh...rari pasaran semasa..

Muroh boss.. Harga FGJAM loni RM183/gram untuk emas 999.9
Harga syarikat lain dalam lingkungan RM170-RM175 per gram.

whizzkid
08-05-2011, 02:52 PM
Limited Edition. Sri Ayu Gold Bar.Hanya boleh didapati pengedar tunggal kami iaitu Tuan Haji Ali. Boleh hubungi beliau di talian berikut :-

Nama : Haji Ali
No. Tel : 016-2079900
Lokasi : Setapak, KL.
Stok Yang Ada : 5g, 10g, 20g, 50g.


http://www.wangcyber.com/forum/attachment.php?attachmentid=4455&stc=1&d=1312555332


4455

SyntaxERROR
08-07-2011, 05:08 AM
nmpk menarik. emas ni bagus utk masa dpn. saya perasan public gold takde goldbar 5gram kan? maaf bertanya, goldbar dan dinar selain bentuk dan berat apa beza dia? cthnya :

adakah bila nk jual semula, goldbar lagi laku dari dinar?

whizzkid
08-07-2011, 06:16 AM
nmpk menarik. emas ni bagus utk masa dpn. saya perasan public gold takde goldbar 5gram kan? maaf bertanya, goldbar dan dinar selain bentuk dan berat apa beza dia? cthnya :

adakah bila nk jual semula, goldbar lagi laku dari dinar?

Yup, PG tak ada yang 5g.

Gold dan Dinar berbeza dari segi ketulenan dan harga. Goldbar mempunyai ketulenan emas 999.9 manakala Dinar pula 917.
Selagi ianya emas, ianya tetap laku tidak kira sama da dinar ataupun goldbar.

Tapi, kalau kut trend hari ni, orang ramai lebih suka simpan goldbar berbanding dinar. Mungkin kerana goldbar lebih sesuai untuk tujuan investment. Dinar bagi yang budget rendah sedikit.

SyntaxERROR
08-12-2011, 06:57 AM
arini saya tgk, harga emas turun. sesuai kalau nk beli. tapi saya tgk site http://www.sriayu.com/v2 price nya xkerap update la.. mcm mn nk lock price? blh ker lock price pagi, beli ptg? kalau sempat, nak beli dlm hari ni jgk

hanif75
08-12-2011, 07:19 AM
untung ooo sesiapa yg ada stok lama emas...1 gram Rm160 skrg...kalu ada satu kilo... atau satu Tan...perh...

whizzkid
08-12-2011, 03:48 PM
arini saya tgk, harga emas turun. sesuai kalau nk beli. tapi saya tgk site http://www.sriayu.com/v2 price nya xkerap update la.. mcm mn nk lock price? blh ker lock price pagi, beli ptg? kalau sempat, nak beli dlm hari ni jgk Harga di update sekali sehari dalam jam 10.30 pagi. Kalau ada kenaikan atau penurunan yang melampau sebelum jam 5.00 pm, harga akan diupdate sekali lagi. Kalau tiada perubahan harga, boleh lock pagi, beli petang, tapi kalau ada perubahan harga, kena ikut harga waktu petang. By the way, Tuan boleh contact mana-mana pengedar Sri Ayu untuk berurusan serta negotiate dan lock harga.

SyntaxERROR
08-17-2011, 07:44 AM
lupa nak update, saya dah beli dgn Haji Ali mlm tuh jgk. very nice person. seronok borak dgn beliau. saya beli yang limited edition punya. Haji Ali kata, nak jual blh jual pd dia jugak

whizzkid
08-17-2011, 01:45 PM
lupa nak update, saya dah beli dgn Haji Ali mlm tuh jgk. very nice person. seronok borak dgn beliau. saya beli yang limited edition punya. Haji Ali kata, nak jual blh jual pd dia jugak

Tahniah membuat langkah yang bijak! =)

Yang limited edition beliau sorang jer ade, special request..

Beliau memang sporting, stok dia pun banyak tu... beli dekat RM300,000 hari tu.. :D

Kalau beliau tak sempat nak buy back, boleh inform kat saya.. Nanti Sri Ayu akan bank in terus dalam akaun Tuan

miraez
03-01-2012, 06:28 AM
Ketahui Rahsia Dealer GCP

*nk jadi dealer GCP contact saya : 013-9919025(Faiz)
atau nk beli jongkong emas/dinar saya pun ada jual..Harga boleh diLock.

*Lokasi Penajaan Seluruh Malaysia
harga boleh rujuk dlm ni jutawan-forum.blogspot.com/p/live-gold.html

whizzkid
06-01-2012, 09:39 AM
Ketahui Rahsia Dealer GCP

*nk jadi dealer GCP contact saya : 013-9919025(Faiz)
atau nk beli jongkong emas/dinar saya pun ada jual..Harga boleh diLock.

*Lokasi Penajaan Seluruh Malaysia
harga boleh rujuk dlm ni jutawan-forum.blogspot.com/p/live-gold.html


Lama tak update thread ni.. Sri Ayu dah semakin maju.. Kini sebuah anak syarikat, diberi nama Paradise Fine Gold atau lebih dikenali KELANTAN GOLD.. Pengedar KELANTAN GOLD Di Seluruh Malaysia Diperlukan!

feroz
06-01-2012, 10:14 AM
tggu bonus, nk smpan gak seketul emas ni.. :)

whizzkid
06-01-2012, 11:55 AM
tggu bonus, nk smpan gak seketul emas ni.. :)Sementara harga masih rendah ni la memborong :D

rgcxmalaysia
06-02-2012, 07:58 PM
terbaik dinar emas...

kutuss emas
06-05-2012, 11:43 AM
ok jugak harganya

bakri79
10-02-2012, 04:34 AM
betul ke public gold dah kene black list ngan BNM?

just nakkan kepastian je

ade org tgk link terkini BNM ada nama public gold

whizzkid
03-06-2013, 11:46 AM
betul ke public gold dah kene black list ngan BNM?

just nakkan kepastian je

ade org tgk link terkini BNM ada nama public gold

Dah settle kot isu ni..