PDA

View Full Version : Bantu saya | Macam mana nak tulis arab dalam photoshop..huhu



nurjannah
12-22-2010, 10:29 AM
Salam.

Mohon bantuan pakar..saya perlukan tunjuk ajar mcm mana nak taip guna tulisan arab dalam photoshop?

Bantuan kalian amat2 saya hargai.Terima kasih ^_^

basikal
12-22-2010, 01:32 PM
PM saya ok..insyaAllah saya cuba tolong

redfar
12-22-2010, 01:40 PM
basikal : ajarlah kat sini.. :) ramai nak belajar ni..

Izo
12-22-2010, 01:51 PM
Ada beberapa cara:

1- Taip text arabic di dalam microsoft word, kemudian tekan print screen. Paste ke dalam photoshop. Kemudian boleh crop.
2- Perlu install Photoshop Middle East edition. Pada windows PC/laptop anda hendaklah terlebih dahulu install arabic.
3- Boleh guna link pada website ini untuk tulis arabic: http://www.arabic-keyboard.org/photoshop-arabic/
Sudah tulis, paste di photoshop, kemudian pada photoshop select font arabic.

Harap ini sedikit sebanyak membantu. :D

basikal
12-22-2010, 01:58 PM
ye...jawapan bro izo tu adalah cara paling terbaik.

Khairul Zainudin
12-22-2010, 02:00 PM
cantik niche market bahasa arab ini.. new markets yek !!