PDA

View Full Version : ~~Saya Membeli Tokek Gecko Pada Harga Yang Sangat Tinggi~~



amykools
08-31-2010, 06:35 PM
http://1.bp.blogspot.com/_SJhAo528zFA/SkFAHTbg6hI/AAAAAAAAAO4/ZYKX-jPZUEk/s320/tokek+3kg.jpg

Saya merupakan pemborong yang memborong tokek dan menjualnye kepada funder2 yang berada di Eropah.Berikut merupakan harga2 yang saya tawarkan dalam jual beli tokek.

1) 400 gram = RM500K

2) 500 gram = RM1juta

3) 600 gram = RM2juta

4) 700 gram = RM3juta

5) 800 gram = RM4juta

6) 900 gram = RM5juta

7) 1000 gram = You Offer (6 juta dan ke atas)



Duit adalah dalam MALAYSIAN RINGGIT
Jika anda mempunyai tokek pada berat yang saya senaraikan sila hubungi saya dengan cepat.




WAKIL DI PERLUKAN DI SELURUH NEGARA!!!

Kami memerlukan wakil bagi setiap negeri di Malaysia(sabah,serawak) ,Indonesia dan Seluruh Asia Tenggara untuk menjadi orang tengah dan seterusnya mencari owner-owner tokek yang ada.KOMISYEN ADALAH AMAT TINGGI SEKALI!!!.
Minima komisen yang agent bakal dapat adalah

RM100K dan ke atas

p/s : Harga Tokek Di Atas Merupakan Harga Dasar.Leh Nego dan Harga Leh UP Lagi!!!!
p/s : Harga Komisen Juga Leh Nego Juga (contoh 500gram-1juta duit komisen)


No Telefon Saya : Zaimi : 017 3603427

http://3.bp.blogspot.com/_VyUvzZB3yIA/TBID1y1HBTI/AAAAAAAAAsk/NETwW16YuUI/s1600/tokek1.jpg

http://www.iklanmax.com/gambar/20100609/195029/jual-tokek-60-juta-nego-0.jpg


http://www.beritabatavia.com/gambar/64tokek%20cabang%20dua.jpg

p/s : atas sekali 2 bukan gambar saya..saja amik dari google image hehehhe


WEBSITE DAH SIAP

WWW.JUTAWANTOKEK.COM

amykools
08-31-2010, 08:54 PM
reserved for testi, and information

PinguSpy
08-31-2010, 09:00 PM
harga price mmg besh bro..
tp membe aku nk tangkap yg atas 300 gram setengah nk mati x jumpe2...
yg dpt pun berat below 150gram je..

kalau dpt atas 300gram = pakcik kayo!!

amykools
08-31-2010, 09:04 PM
harga price mmg besh bro..
tp membe aku nk tangkap yg atas 300 gram setengah nk mati x jumpe2...
yg dpt pun berat below 150gram je..

kalau dpt atas 300gram = pakcik kayo!!


hehehehe..tau2..tapi kalau dapat 400gram ke atas...

audi r8 leh pakai.... :D

kalau ada kasi tau yer :)
pasang kaki banyak2.

spycat
08-31-2010, 09:28 PM
tokek tuh ape?

amykools
08-31-2010, 09:30 PM
tokek tuh ape?



hehehe...nnti website eden siap..all info ade..kalau x ..google je..bersepah info

jerryl ke
08-31-2010, 09:32 PM
membe ak gila tinggal kuliah semata2 kejar benda nie je..kekeke

PinguSpy
08-31-2010, 09:33 PM
tokek tuh ape?

sejenis biawak haha...
xde lah gurau2..
tokek adalah sejenis cicak.. dia suka berbunyi seperti ini.. "tok..tok..tok!! kek!! kek!!"

amykools
08-31-2010, 09:44 PM
membe ak gila tinggal kuliah semata2 kejar benda nie je..kekeke

hehehe..betul 2..sebab harga juta..kalau ada kasi tau okeh

amykools
08-31-2010, 09:44 PM
sejenis biawak haha...
xde lah gurau2..
tokek adalah sejenis cicak.. dia suka berbunyi seperti ini.. "tok..tok..tok!! kek!! kek!!"

dan sekarang susah nak dengar bunyi tokek sebab kaw2 kena kejar..hehehehhe

spycat
08-31-2010, 11:03 PM
hah..dah taw dah...baru tadi duk tengok menatang nih...cicak biasa kalau aku tangkap lepas tuh cat badan die jadi macam tokek orang nak beli x?


membe ak gila tinggal kuliah semata2 kejar benda nie je..kekeke

kite berenti flippa la..kite cari benda ni plak nak tak?
agak2 ko..kat restoran syawal setiawangsa tuh ade x menatang nih?
hahaha..

halimijuliana
09-01-2010, 01:56 AM
Nie betul ker sampai juta2 nie ... ?? Mudah2an bulan mulia nie, Allah kurniakan tokek nie barang 500gm kat aku ... Confirm aku terus resign kerja ... :):D

laser
09-01-2010, 02:16 AM
bila dah susah payah tangkap..sekali dapat cicak kobeng laaaa..apa perasaan anda? hahaha

aku rasa kat belakang umah aku penah jumpa 2-3 ekor..walaupun tau harga mahal tapi malas tangkap sebab tak tau nak jual kat sapa..

aku tengok tv national geographic cicak ni banyak kat gurun..saiz besar plak tu..tapi mati b0d0h² je kene makan ngan rubah..haha

jusjambu
09-01-2010, 02:35 AM
apsal menatang ni bernilai sangat..ada emas ke kat badan dia..

GoMonsta
09-01-2010, 02:58 AM
saya kan roger saudara bila ada nanti. berapa ekor pun xpa kan?

abdfatah
09-01-2010, 03:21 AM
apsal menatang ni bernilai sangat..ada emas ke kat badan dia..

bukan ada emas... tetapi ada kaler laaa... hehhee

fiziebiz
09-01-2010, 03:48 AM
mak aih... kali ni iklan kat WC dh main juta2 dah... huhu...

skrg ni dh ramai org gila tokek.. smpai kat sabah ada yg sangup bunuh kawan pun ada.

betul ke mujarab utk ubat HIV? TT tlong bgtau... hehe..

napieda
09-01-2010, 03:49 AM
betol ke harga tuh... mahal betol derang nk beli.. ape yg istimewa kat kale tuh??
natang ni legal ke untuk dijual?? bkn haiwan yg terlindung??

mfahmi
09-01-2010, 04:38 AM
boleh tengok sini...ada apa dengan tokek --->> AADT (http://www.ehoza.com/v4/forum/x-files-mistery-amazing/89350-cicak-tokek-berharga-puluhan-ribu-ringgit-seekor.html)

imosnet
09-01-2010, 06:05 AM
lepas ni WC mungkin akan sunyi sbb smua dah tinggalkan IM & kejar cicak besau utk dptkan al-fulus fiddunnia, wal mampows fil akhirah

amykools
09-01-2010, 06:23 AM
hah..dah taw dah...baru tadi duk tengok menatang nih...cicak biasa kalau aku tangkap lepas tuh cat badan die jadi macam tokek orang nak beli x?



kite berenti flippa la..kite cari benda ni plak nak tak?
agak2 ko..kat restoran syawal setiawangsa tuh ade x menatang nih?
hahaha..


hehehehe..apa2 bro kalau ada caling2 jer....

amykools
09-01-2010, 06:29 AM
Nie betul ker sampai juta2 nie ... ?? Mudah2an bulan mulia nie, Allah kurniakan tokek nie barang 500gm kat aku ... Confirm aku terus resign kerja ... :):D

ye saya mmg juta2..confirm.kalau ada helo2 je nanti




bila dah susah payah tangkap..sekali dapat cicak kobeng laaaa..apa perasaan anda? hahaha

aku rasa kat belakang umah aku penah jumpa 2-3 ekor..walaupun tau harga mahal tapi malas tangkap sebab tak tau nak jual kat sapa..

aku tengok tv national geographic cicak ni banyak kat gurun..saiz besar plak tu..tapi mati b0d0h² je kene makan ngan rubah..haha


salah 2 bro...cicak ni hanya terdapat di asia tenggara sahaja.dan kita merupakan penduduk yang bertuah sebab adanya tokek ini.
skg kamu dah jumpa leh jual kat sapa saya lah orang nya :) ada apa2 caling2 jer


apsal menatang ni bernilai sangat..ada emas ke kat badan dia..

binatang ini mahal sebab di percayai boleh merawat aids,hiv dan sawan.dan dunia barat sedang mengejar2 untuk menemui ubat ini.sebab 2 harga dia mahal.orang barat sanggup offer berapa sahaja untuk dapatkan tokek ini





saya kan roger saudara bila ada nanti. berapa ekor pun xpa kan?

boleh xada masalah.saya amik minima berat seekor mesti 400gram.xkisah...kalau ada 10 ekor 500 gram bro leh beli bugati veron cash...hehehehehe



mak aih... kali ni iklan kat WC dh main juta2 dah... huhu...

skrg ni dh ramai org gila tokek.. smpai kat sabah ada yg sangup bunuh kawan pun ada.

betul ke mujarab utk ubat HIV? TT tlong bgtau... hehe..


ada ura2 dari negera seberang sudah ramai yang dapat di rawati peyakit hiv dengan menggunakan tokek ini.wallahualam



betol ke harga tuh... mahal betol derang nk beli.. ape yg istimewa kat kale tuh??
natang ni legal ke untuk dijual?? bkn haiwan yg terlindung??



mmg harga dia mmg sungguh mahal..xde istimewa.cuma spesis.carikan saya spesis seperti avatar saya
legal untuk di jual bukan binatang yang di lindung

Azizi
09-01-2010, 08:19 AM
Sedihnyer member adik sy dah jual 600g pada harga rm20k je...sorang lagi dpt 1kg jual rm14k...adoyai..melepas sy nk dpt komisen juta2....

Kasimo Aloi
09-01-2010, 08:55 AM
balik sabah mcam nak p cari tokke jak ni......

amykools
09-01-2010, 09:33 AM
Sedihnyer member adik sy dah jual 600g pada harga rm20k je...sorang lagi dpt 1kg jual rm14k...adoyai..melepas sy nk dpt komisen juta2....

sabar je la..nnti kalau ada lagi tokek kasi tau eden

amykools
09-01-2010, 09:33 AM
balik sabah mcam nak p cari tokke jak ni......

sabah paling banyak tokek..kami leh kesana kurang 24jam kalau tokek berat 400gram dan ke atas..xde hal

smiler
09-02-2010, 01:19 AM
Mahal giler tokek ni.. Juta2 tu.

amykools
09-02-2010, 05:39 AM
Mahal giler tokek ni.. Juta2 tu.

ni harga standard buyer di eropah beli.so mmg mantap harga dia
sapa2 nak jadi jutawan segera..carikan 500gram seekor tokek untuk saya

tq

:)

FendyAziz
09-02-2010, 05:47 AM
Hari 2 aku dgn member aku ada tangkap 2 ekor. Tapi xcukup berat.
So kiteorg pelihara dulu.
2, 3 hari nak tau ape jadi bro?
Gecko ******....

Nak tanya bro aku dengar orang cakap air liur dia berbisa sebab dah ada orang mati kena gigit.
Betul kew?

FendyAziz
09-02-2010, 05:48 AM
ni harga standard buyer di eropah beli.so mmg mantap harga dia
sapa2 nak jadi jutawan segera..carikan 500gram seekor tokek untuk saya

tq

:)

Kehkeh tapi bro untung lg besarkan
Tapi nice nego bro :D
Suspect same bro :)

FendyAziz
09-02-2010, 05:50 AM
apsal menatang ni bernilai sangat..ada emas ke kat badan dia..

Nak ubat ubat aids rasenyew.

NasirBP
09-02-2010, 06:23 AM
lepas raye ni lama la aku x on9 ..sebab pegi hutan nk cari tokek .. :P:D

ps: ada sesiapa yg tau mcm mana habitat tokek nih ?

amykools
09-02-2010, 08:05 AM
Hari 2 aku dgn member aku ada tangkap 2 ekor. Tapi xcukup berat.
So kiteorg pelihara dulu.
2, 3 hari nak tau ape jadi bro?
Gecko ******....

Nak tanya bro aku dengar orang cakap air liur dia berbisa sebab dah ada orang mati kena gigit.
Betul kew?

xde lagi.yang masuk icu banyak.so nak tangkap pakai gloves

amykools
09-02-2010, 08:06 AM
Kehkeh tapi bro untung lg besarkan
Tapi nice nego bro :D
Suspect same bro :)

ye ke?ade call ek?ramai sangat caling2 ..huhu

amykools
09-02-2010, 08:07 AM
lepas raye ni lama la aku x on9 ..sebab pegi hutan nk cari tokek .. :P:D

ps: ada sesiapa yg tau mcm mana habitat tokek nih ?

cari jangan x cari bro

Alem Salleh
09-02-2010, 09:36 AM
Mahal betul harga Tokek Gecko....

>>> http://nature.forummotion.com/hidupan-liar-f4/cicak-gecko-tokek-gergasi-ditemui-di-sabah-t202.htm

Ada orang beli 1kg = RM1Juta | Berat dia 64kg = RM64Juta...

Kayooo....

chukai
09-02-2010, 09:54 AM
agak2 ada tak org mesia dah kaya jual tokek ni :)
apa kata dapat tokek ni kita biakkan dulu byk2 sampai besar pastu jual...aci tak camtu?

Hamirul
09-02-2010, 11:00 AM
Kat umah aku banyak tokek, tapi semua saiz kecik... maybe max 180g jer seekor.. ada petua ke nak bagi gemuk benda nie? :D

amykools
09-02-2010, 12:04 PM
Mahal betul harga Tokek Gecko....

>>> http://nature.forummotion.com/hidupan-liar-f4/cicak-gecko-tokek-gergasi-ditemui-di-sabah-t202.htm

Ada orang beli 1kg = RM1Juta | Berat dia 64kg = RM64Juta...

Kayooo....

heheh itu harga ape tuh..murah

kalau saya 1 kg 6 juta

64kg - 300++juta

amykools
09-02-2010, 12:05 PM
agak2 ada tak org mesia dah kaya jual tokek ni :)
apa kata dapat tokek ni kita biakkan dulu byk2 sampai besar pastu jual...aci tak camtu?

ramai dah bro..kat kelantan bape ramai duk pakai kete sport skg

amykools
09-02-2010, 12:05 PM
Kat umah aku banyak tokek, tapi semua saiz kecik... maybe max 180g jer seekor.. ada petua ke nak bagi gemuk benda nie? :D

bagi makan tikus kecik tuh yang ahlis saintis duk buat kajian tuh..sekor sehari.cepat gemuk..

Faizal
09-02-2010, 12:08 PM
lepas raye ni lama la aku x on9 ..sebab pegi hutan nk cari tokek .. :P:D

ps: ada sesiapa yg tau mcm mana habitat tokek nih ?

nak pegi nnt roger aku bro. aku nak ikut. hahaha..
dpt sekor 400g pun jadi la. hahaha..

smiler
09-02-2010, 02:26 PM
heheh itu harga ape tuh..murah

kalau saya 1 kg 6 juta

64kg - 300++juta

Banyak tuuuuu

emmnazady
09-02-2010, 07:50 PM
kalu sye kat kuching..ade tokek tu..awak nak pergi ke...

amykools
09-02-2010, 09:32 PM
kalu sye kat kuching..ade tokek tu..awak nak pergi ke...

x kisah.asalkan ada berat yang di sebutkan di page depan.ots kami datang

PinguSpy
09-02-2010, 09:36 PM
bile lah nk dpt tangkap tokek ni...
biawak banyak lah aku jumpe hehe..

dpt 4 ekor tokek.. setiap sekor berat 6kilo ..
terus aku bersara dlm dunia IM :D

Md Izuan
09-03-2010, 08:27 PM
Tokek tokek.. boleh wat dropship ka ini hewan.. hehe kidding :p
harga mmg tak masuk akal.. ramai kah yg da jadi jutawan dgn tokek?

amykools
09-03-2010, 09:50 PM
erita Terkini.Saya Ambil tokek 350 gram dengan harga 150k dan ke atas..hubungi saya 017 3603427 untuk maklumat lanjut

amykools
09-03-2010, 09:50 PM
Tokek tokek.. boleh wat dropship ka ini hewan.. hehe kidding :p
harga mmg tak masuk akal.. ramai kah yg da jadi jutawan dgn tokek?

pi ke kelantan..ada tau sama ada ramai sudah jadi jutawan atau tidak :)

interfada
09-03-2010, 10:51 PM
binatang nie kalo menggigit..mau demam satu tahun dibuatnya...huhuhu

zakeri
09-03-2010, 11:06 PM
Kat area JB ader ker tokek ni?

burung gagak banyak la :)

amykools
09-04-2010, 11:21 AM
Kat area JB ader ker tokek ni?

burung gagak banyak la :)

kalau ikut..tokek banyak berada di kawasan utara dan pantai timur sahaja

idan
09-05-2010, 04:44 AM
aritu ada kenalan beli dengan rm11k , tak sure berat berapa. lepas beberapa hari.. Mati. Rupanya owner sebelum ni (orang siam) bagi makan memacam nak kasi berat. Mahal betol menatang ni. Jom pakat pakat tangkap :D

Faiz Shafie
09-05-2010, 05:28 AM
baru je tahu ni..ada juga menatang nama tokek ye? dah la mahal..insyaAllah kalau ada rezeki minta2 lalu dalam kawasan rumah aku..hehe

interfada
09-06-2010, 02:37 AM
kalo dpt mcm nie mmg kayooo laaa

TOKEK BESOR PUNYA (http://www.suaramedia.com/sejarah/ke-ajaiban-dunia/21601-penemuan-tokek-raksasa-gemparkan-warga-malaysia.html)

pokler
09-06-2010, 03:04 PM
kt kg sy ade beberapa org nk jual menatang ni..area kelantan laa..sy jd org tgh jer..berat tu sy xsure lg berapa..tp menurut pak cik sy, ade 3-4 org jugaklaa nk jual..klu 300g bro amik jgk ker? hehe

nurjannah
09-06-2010, 11:30 PM
Sekadar bertanya kepada yang tahu,apakah hukum kita jual beli tokek ni ye? Sebab ia spesis cicak kan? ~konfius~

ZmieY
09-07-2010, 07:19 AM
fuh kat sini pon ade jual beli tokek hehe... member aku ade gi jual gak aritu tp kecik2.. dpt la dlm rm15k... dia soh aku cari kot dpt sekilo ade org nak smp 8 juta... aku ternganga je dengar ahhahaaha

amykools
09-07-2010, 09:57 AM
fuh kat sini pon ade jual beli tokek hehe... member aku ade gi jual gak aritu tp kecik2.. dpt la dlm rm15k... dia soh aku cari kot dpt sekilo ade org nak smp 8 juta... aku ternganga je dengar ahhahaaha

aku leh bagi 10juta:)

amykools
09-07-2010, 09:58 AM
website siap komen yer

www.jutawantokek.com

Faiz Shafie
09-07-2010, 03:20 PM
website siap komen yer

www.jutawantokek.com

wah..siap ada websites tu..siap ada minsite tu..buat la affiliate sekali bang...haha :D

amykools
09-07-2010, 03:48 PM
wah..siap ada websites tu..siap ada minsite tu..buat la affiliate sekali bang...haha :D

affileate ape nyer..ada tokek meh bawak kat eden.ade le komisen

amykools
09-07-2010, 03:55 PM
harga yang di tawarkan boleh up lagi.dan paling mahal saya pernah beli ngan owner.semua harga bid kalah

Ketua Kampung
09-07-2010, 04:03 PM
website siap komen yer

www.jutawantokek.com

Woah.. Siap dgn koleksi lagu2 tokek lg.. Hehehe.. ;)

amykools
09-12-2010, 08:52 AM
up sikit..sapa2 ada caling2 jer

fuhhh™
09-12-2010, 10:40 AM
lagu tokek ni sesuai bukak kalau camping kt hutan :))

insyaAllah akan dimasukkan ke fon :D

amykools
09-12-2010, 07:31 PM
lagu tokek ni sesuai bukak kalau camping kt hutan :))

insyaAllah akan dimasukkan ke fon :D

hehe..masukan sahaja.

interfada
09-13-2010, 03:06 AM
bro kalo jadi org tgh berapa komisennya....

aku col kat kpg ku kat sabah ada seekor org kpg dapat tgkap

countermania
09-13-2010, 05:23 AM
betol2 ke nie???
250g xnak??
harga murah2,
tokek bintik merah

+kool+
09-13-2010, 10:04 AM
Kat umah aku banyak tokek, tapi semua saiz kecik... maybe max 180g jer seekor.. ada petua ke nak bagi gemuk benda nie? :D

dekat mana rumah bro?.. kalau boleh g tau la habitat2 yg slalu tokek ni ada and cara2 nk tangkap dia.. tools yg diperlukan ke.. tk pasal2 masuk batu 2 kena gigit t..

amykools
09-14-2010, 12:19 PM
macam ni..320gram ke bawah saya x amik.

kalau 320 gram ke 399 = saya nak 8 ekor...

murah mcm mana wlpn free bawah 320gram mmg saya x amik

Hamirul
09-14-2010, 02:02 PM
Baru 2 hari lepas jumpa tokek kat umah, maybe berat dlm 200g... memang susah nak jumpa tokek yg saiz besar skrg nie kecuali cari kat hutan kot hehe :D

rouke
09-14-2010, 02:41 PM
Baru 2 hari lepas jumpa tokek kat umah, maybe berat dlm 200g... memang susah nak jumpa tokek yg saiz besar skrg nie kecuali cari kat hutan kot hehe :D

klau bro tangkap pastu bela..bagi berat die naek smapi 1 kilo..da bole jual dgn harge RM6 juta..huhu

JenamaOnline
09-14-2010, 06:05 PM
huhuhuhu tukar kija lak jadi tokek hunter, balik kg. kecoh cerita pasal tokek hehehehe

nazir5481
09-18-2010, 08:14 AM
sedang diusahakan...
dah ada kat terenganu...
tp owner x confirm lg...
da confirm aku contact bro...

faezil
09-18-2010, 08:57 AM
Sekadar bertanya kepada yang tahu,apakah hukum kita jual beli tokek ni ye? Sebab ia spesis cicak kan? ~konfius~
takpe.. sbb cicak bukannya najis mughalazah seperti anjing dan ****

nazir5481
09-18-2010, 09:11 AM
takpe.. sbb cicak bukannya najis mughalazah seperti anjing dan ****

Ustaz faezil sudah menjelaskan mengenai hukum...

tq bro...

mutt
09-21-2010, 06:45 PM
takpe.. sbb cicak bukannya najis mughalazah seperti anjing dan ****

jual beli biawak adalah haram

kenapa?

sebab biasa org jual kat cina. diorang buat makan.

benda yg tak haram tapi dijual utk tujuan makanan (cth lain: katak, ular, labi2) haram hukumnya.



kalo tokek lak aku xpasti tp org gune utk perubatan so ada manfaat kat situ.. hukumnya.. sila tanya yg arif :D

faezil
09-21-2010, 07:19 PM
jual beli biawak adalah haram

kenapa?

sebab biasa org jual kat cina. diorang buat makan.

benda yg tak haram tapi dijual utk tujuan makanan (cth lain: katak, ular, labi2) haram hukumnya.



kalo tokek lak aku xpasti tp org gune utk perubatan so ada manfaat kat situ.. hukumnya.. sila tanya yg arif :D

terima kasih kerana mengingatkan mengenai 'haiwan yang haram dimakan'

biawak mmg haram dimakan sbb ia 2 alam. sama seperti ular dan katak

aku tak pasti cicak ni 2 alam ke tak..... tapi aku rasa ia haram dimakan sbb fitrahnya memakan benda2 kotor

aku pun tak pasti la ttg tokek sbb tak pernah jumpa beliau... tak tau la dia ni spesis apa

fuhhh™
09-24-2010, 01:37 AM
terima kasihh byk2 kepada jutawantokek.com sbb sediakan bunyi tokekkkk !!!!!

hahaha, nak dijadikan cerita, abg sy bt ringtone bunyi tokek kt fon dia, tetiba sorg hamba Allah ni terdengar, pastu dia kata ada tokek belakang almari. haha, sy gelak la, sy tya dia tau tokek ka, dia kta kt tempat dia byk tokek2 besar lengan, tapi org bt xtau ja

hahahhaha, harap2 boleh p sana :))

fuhhh™
09-24-2010, 01:38 AM
xtau bila boleh p sana, tp kalau ada yg nk tau tempat tu, then terjumpa, dapat komisen oke gak. hahahahahah :)):))

Faizal
09-25-2010, 03:58 PM
http://www.youtube.com/watch?v=06LDmhzAh8Y&feature=player_embedded

=))=))=))

fly2high
10-04-2010, 09:31 PM
macam2 sekarang.. idop manusia ditentukan oleh seekor cicak.. kuatnye dugaan zaman sekarang.. :P

kekuda
10-28-2010, 07:28 AM
pupus la tokek... :D

buzzupteam
10-28-2010, 04:38 PM
Kat area rumah ak dlu byk jga.. Sampai ada yang masuk dlm blik (besar la jgk).. Msa tu tokek tak popular lagi.. Sekarang, hampeh... Tokek dah bina tempat persembunyian... Hahaha...

mmg
10-30-2010, 04:39 PM
Tuan2 Ape Kelebihan Cicak Cun NI??

faezil
10-31-2010, 09:25 AM
Tuan2 Ape Kelebihan Cicak Cun NI??
http://www.google.com.my/search?q=kelebihan+tokek&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

NasirBP
11-03-2010, 01:40 AM
TT .. kwn aku ada 4 ekor menantang nih .270 gram ~ 300 gram jer ..aku dh bagi no tel ko ..
Komisen 10%;)

Syedz
11-03-2010, 02:12 PM
biar btol cicak harga juta2....kalah harga lambhorghini....

NasirBP
11-05-2010, 06:23 AM
TT .. kwn aku ada 4 ekor menantang nih .270 gram ~ 300 gram jer ..aku dh bagi no tel ko ..
Komisen 10%;)

Mana la TT nih ..kwn aku call tapi dia x jwb la plak .. kang mati la plak 4 ekor gecko tuh:D

TT !! URGENT/ASAP CALL no nih : 017 7713290 :-w

JenamaOnline
11-05-2010, 06:43 AM
fuhhh mau ratus ribu tu hehehehehe :)

NasirBP
11-05-2010, 06:51 AM
fuhhh mau ratus ribu tu hehehehehe :)

Bro Jenamaonline ... aku cari besi buruk tibe2 terjumpa sarang menatang nih .. hehehe
ada yg besar dlm berat 4kg tapi x leh amik psl tu biawak ..=))

KMZack
11-05-2010, 06:56 AM
Bro Jenamaonline ... aku cari besi buruk tibe2 terjumpa sarang menatang nih .. hehehe
ada yg besar dlm berat 4kg tapi x leh amik psl tu biawak ..=))

Tumpang gelak sekali yup bro :D
mengkarung ade jumpe .....
tak sekali dgn biawak tuh hahaha

amykools
11-05-2010, 07:10 AM
Salam kepada semua ...sorry kerana saya tidak membalas apa2 di sini..bz dengan projek..hehehe
ok sedia maklum saya hanya amik tokek beratnya 400g ke atas (seekor) sahaja!!

dan harga boleh nego bermaksud leh UP dari harga asal asalkan deal ni menjadi.kepada user2 yang call saya x angakat.minta maaf.saya kadang2 malas nak melayan
calling ..sebab terlalu ramai.saya cuma lebih suka MMS yang di perlukan di send ke pada sya baru saya call dia balik..

gambar hendakla

tokek itu di atas timbangan ada tarikh dan masa TERKINI

cikfen
11-08-2010, 03:47 AM
Kenapa benda nie mahal yek? Boleh ubati penyakit apa?

1stStep
11-08-2010, 04:20 AM
mcm xpercaya jer harge cicak mcm nie...boleh jadi jutawan trus...
dulu ade gak terbace pasal tokek nie..ingatkan cume cerita dongeng jer..
rupanya btol2...woWWWWW!!

taukereload
11-08-2010, 05:58 AM
Saya sebenarnya pun heran juga ngan cicak ni. Mahal bebenor. Pernah tgk secara live di Kota Marudu, Sabah.

katon92
11-19-2010, 04:18 PM
baru pg td saya pergi berjalan di ********* dan sye terjumpa bberapa ekor tokek ini djual . trus saya teringat pd threat ni sbb ni la 1stime sye tgk tokek ni .
ada komisyen tak klau saya tlong perkenalkan TT pd dye ?
(saya tak knal dye tp boleh la nak adjustkn) ;)

KISS
11-23-2010, 09:42 AM
mak aihh mahal giler jumpa sekor ni memang gerenti kayoo ... apa lagi sapa2 kenal tokek hunter yang dah jadi jutawan gi interview pastu tulih ebook cara-cara tangkap tokek .... gerenti laku cam goreng pisang hehehe :D :D tak dapat jual tokek, jual ebook pasal tokek pon jadi laa hahaha

fuhhh™
11-23-2010, 03:26 PM
hold jap....

tokek yg xda bintik murah ka?

Imabiz
11-23-2010, 03:53 PM
dengar cicak nie boleh mengubati penyakit aids... betul2 ke..??? ade yang ternak tak..?? kalau start ternak mesti harga turun nie...

fuhhh™
11-23-2010, 07:40 PM
dengar cicak nie boleh mengubati penyakit aids... betul2 ke..??? ade yang ternak tak..?? kalau start ternak mesti harga turun nie...
lebih baik jgn sebar kpda umum psal kegunaan tokek ni, sbb nnt diorg dh xtakut dgn hiv/aids, so seks bebas akan berleluasa!

amhypro
11-25-2010, 02:24 AM
harga price mmg besh bro..
tp membe aku nk tangkap yg atas 300 gram setengah nk mati x jumpe2...
yg dpt pun berat below 150gram je..

kalau dpt atas 300gram = pakcik kayo!!
senang je nak kasi berat...bedah perut dia, taruk batu..10 Kilo pon tak der hal....hehehe.... jangan marah aaa....saja gurau..hehe