PDA

View Full Version : tempat mkn yg paling romantik??



napieda
05-20-2010, 08:36 AM
sume org pasti perasan.. bulan 6 adalah musim ramai yg nk kawen.. aku pun sama.. tp tahun lepas

so, bln 6 ni genap setahun.. ade idea tak mane restoren atau kedai makan yg istimewa dan romantik.. leh smbut ulang tahun yg pertama.. hehe..

tp aku ni soorang yg bajet juga.. :D kalo leh area kl.. aku dok kl tp tak tau sgt jln2 kat kl ni.. hehe

mybee
05-20-2010, 08:40 AM
Cuba restoran intai intai...kat tepi MMR2 dekat persimpangan DUKE

napieda
05-20-2010, 08:43 AM
tq2.. leh usha2 juga.. ingat nk p mkn kat restoren berputar kl tower.. tp google cm ramai yg komplen.. huhu..

mybee
05-20-2010, 08:47 AM
boleh jugak try dinner atas cruise tasik putrajaya.Hanya 1 couple per ship untuk 2 jam.hehe

KhairulMN
05-20-2010, 08:50 AM
dorg complain pasal apa eh? kot pening pasal putar2? LOL :p

napieda
05-20-2010, 08:52 AM
boleh jugak try dinner atas cruise tasik putrajaya.Hanya 1 couple per ship untuk 2 jam.hehe

menarik sungguh tuh bro.. brape rasanye tuh??

complen pasal mknan tak sedap.. toilet tak berseh.. huhu

RajaKamil
05-20-2010, 09:30 AM
Menara KL bro.....dinner kat sana memang kaw, kaw romantik. Serius :)

AllyAzhan
05-20-2010, 09:35 AM
ko nk food jenis western, jepang, or middle east, ker chinese bro.. mana satu ? huhuhuhu

laser
05-20-2010, 09:36 AM
toilet tak bersih takpe sebab kita datang nak makan, bukan nak guna toilet..

tapi kalau makanan tak sedap, memang reject la..tengah romantik2 tetiba makanan tak sedap plak..kan potong stim tu


bro saya cadangkan gi kat AMPANG VIEW..dekat dengan carefour ampang..dari situ leh nampak seluruh kl sebab tempat tu atas bukit..

PinguSpy
05-20-2010, 10:57 AM
cari restoran tp pantai lah bro..
tunggu time matahari nk terbenam terus order makan n makan...
sure romantik hehe :D

RajaKamil
05-20-2010, 11:15 AM
cari restoran sebelah Masjid. Pergi sebelum maghrib. Bila azan, boleh cakap "Yang, jom kita solat dulu. Kita doakan malam ni 'usaha' kita dapat anak yang soleh"

Wah....

PS : jom maghrib
:)

napieda
05-20-2010, 11:20 AM
RK penah mkn kat KL tower ke?? ok ke situ??
aku lbh kepada makanan melayu.. ehehe.
akan consider Ampang View tuh..
Pantai mana nk cari tuh..

laser
05-20-2010, 11:33 AM
bro bleh test jalan2 survey kat ampang view tu..pemandangan memang super..makanan pon makanan melayu..aritu aku pegi situ makan beriyani kambing..

try google kot2 jumpe

laser
05-20-2010, 11:39 AM
ni untuk rujukan bro..

http://www.lookoutpoint.com.my/

axrhuls
05-20-2010, 11:49 AM
Makan malamn yang paling romantik:

Si Suami memasak untuk isterinya. Lepas tu buat candle light dinner. Cuba lah :)

napieda
05-20-2010, 11:53 AM
hehe.. wife aku tak ske aku masak.. dh lama dapo tak berasap.. wife takleh nk bau yg bukan2.. tgh pregnen.. :D

Hakim Najili
05-20-2010, 02:24 PM
nak mahal + stylo - victoria station

nak sedap tp tak stylo - kat kg baru the ship ker apa ntah namanya

stylo+romantik sket - putrajaya seafood restaurant kat taman botani, bkn dekat tmn warisan

stylo+mahal+havoc - dome klcc

napieda
05-20-2010, 02:37 PM
owh.. byk juga kategorinye.. hehe

Razif
05-20-2010, 02:41 PM
:) Saya vote for Penang...

Naik kapal Star Cruise dan dinner tengah laut... :)

Harganya berbaloi... cubalah!

imosnet
05-20-2010, 02:57 PM
pengalaman saya tempat mkn yg romantik ialah;
- di rumah sendiri
- boleh masak sedap2 atau order pizahard/mekdi
- atau sekadar megi
- yang pasti boleh bergumbira secara halal suami & isteri

fullstop

penang
05-21-2010, 02:19 PM
tempat makan luar dunia paling romantik kat syurga..

cuba bygkan dapat makan bersama bidadari...romantik habis

laser
05-21-2010, 02:32 PM
letak meja dalam bilik pastu makan kat dalam bilik sambil tengok muvi..lepas makan landing atas katil terus..pastu pepandai la nak buat apa..

napieda
05-21-2010, 02:38 PM
hehe.. smpai mkn dlm bilik tuh..