PDA

View Full Version : macamana nk naikkn google pr n apakah faedahnya?



tedrichie
12-14-2009, 03:32 PM
Assalamualaikum... Saya boleh dikatakn Noob lagi dlm bidang blogging or website2 nih... so saya ada la domain sendiri tp x tau macamana nk naikkn pr n ape faedah2 nye? ada saya dgr jual beli link lah, iklan2 masuk ke blog kita lah, tp macamana? apa kaitan pr dengan semua nih? harap otai2 dapat membantu...

Bagi saya, banyak blog yang saya lawati di malaysia ade pr 3 or 4... hebat dh tue... tp myb ade kt cni yg mempunyai pr 5 or 6 macam otai2... haap dapat tip2 berguna untuk blog saya dan rakan2 wc yang lain...:)

pedagangIT
12-14-2009, 06:44 PM
mmm... sabar dan terus letak ayat yang bernas dan membolehkan orang bookmark site kita...

ianya adalah jalan terbaik untuk dapat PR tinggi sikit..

belajar SEO kan blog dan yang paling penting jangan copy paste artikel

tedrichie
12-15-2009, 02:58 AM
alright... maknenye kne perah idea smbil blajar la ek... ade x website utk ping blog selain dari pingmyblog? ty btw...

amirsyazi
12-17-2009, 01:11 PM
pingoat.com

Imabiz
12-17-2009, 01:18 PM
cube tgk DI SINI (http://imabiz.co.cc/blog/category/web-traffik-seo).. harap membantu..

pedagangIT
12-21-2009, 06:53 PM
guna ini je ... http://pingler.com

SyntaxERROR
12-22-2009, 03:49 AM
ping ni sebenarnya utk apa erk? perlu ker kita ping ari2? atau ping bile update blog? ada sape2 blh tlg explain? tq

dauspozi
12-28-2009, 11:56 AM
try search dauslife.blogspot.com kat google, blog tu PR3 walaupun platform blogspot...
Nanti daus share something kat sini...

KMZack
12-28-2009, 12:20 PM
jika anda ingin naikkan google page rank sila dapatkan backlink dari site yang high page rank dan make sure backlink itu berkualiti.

Salah satu faedahnya bila blog atau website anda high pagerank, mana-mana post yang dibuat dan aktikel itu tidak duplicates tetapi kadang-kadang duplicates pun tak de masalah hahaha.

Website anda akan berada di page depan google tanpa perlu ada backlink lihat video eksperimen ini.

http://www.youtube.com/watch?v=Ovi283kGUAY

Dan sebab itulah mana-mana pertandingan seo mensyaratkan site yg belum diindex sahaja layak utk turut serta.

jika site dah index kira tak fair lah huhuh

yeah

whitechoc
01-02-2010, 01:23 PM
banyak faedah nya , kalau search keyword yang berkaitan , senang-senang je boleh dapat traffic yang tinggi . traffic = money! =)

MrEmas
01-20-2010, 12:34 AM
saya ada blog
tapi PR = 0
baru setahun lebih umonya

cuma bila saya wat posting keyword (long tail + unik)
bila search kat google mesti dapat 1st result

normal ke camtu

reezluv
01-21-2010, 08:58 AM
blog ada PR memang menguntungkan..kalau tak caya, cuba tengok post aku ni

http://reezluv.com/alhamdulillah-target-dah-lepas


blog ada PR untuk blog Malay memang tak guna, sebab tak ramai yang nak advertise untuk blog malay..kalau blog hiburan tu, mungkin boleh dapat income yang banyak dari nuffnang..

cara nak dapatkan PR tu ada memacam cara..submit ke directory la,article submission,bina backlink dan memacam lagi cara yang rasanya banyak sangat aku nak listkan..

memang untung kalau ada domain sendiri dan ada PR..blog blogspot memang takkan dipandang oleh advertiser sebabnya anytime jek google boleh delete blog tu dan say goodbye la nak dapat advertiser..:P

kalau blog self hosted plak, kalau pilih hosting yang super murah dan selalu down jek..tak guna juga..advertiser sekali tengok, nak load sampai seminit lebih..erm..dah sah, dia takkan minat nak mengiklan...

link yang aku tunjukkan tu merupakan hasil dari satu blog je yang ber PR, iaitu PR3 je..cuba kalau aku ada 5 atau 10 blog PR3 atau 4?hehe..tak ke best?

ha..amcam?best ke tak tu? :D

meezwan
01-21-2010, 09:14 AM
Rajin-rajinla berforum kat sini dan letak siggy blog..bleh kot naik PR..hehe.. aku suka tinggalkan komen kat blog-blog..cara tu berkesan juga. Atau submit blog ke blog direktori..

Kalau PR tinggi ni kredibiliti blog tu akan naik dan orang akan percaya dengan blog tu..

p/s:Blog aku baru 5 bulan, tapi dah PR 2..macam tak caya jer.

reezluv
01-21-2010, 12:07 PM
aku baru sebulan dah PR3...lagi tak caya..:P


Rajin-rajinla berforum kat sini dan letak siggy blog..bleh kot naik PR..hehe.. aku suka tinggalkan komen kat blog-blog..cara tu berkesan juga. Atau submit blog ke blog direktori..

Kalau PR tinggi ni kredibiliti blog tu akan naik dan orang akan percaya dengan blog tu..

p/s:Blog aku baru 5 bulan, tapi dah PR 2..macam tak caya jer.

buzzupteam
01-21-2010, 12:23 PM
Cara-cara basic naikkan PR:
- Submit kat web/blog directory
- Link exchange
- Social bookmarking
- Video Marketing
- Beli post review kat blog yang high PR.
- Blackhat (xrumer), tapi x kekal lama.. :D

paklong
01-21-2010, 02:42 PM
thanks banyak ilmu

MrEmas
01-21-2010, 03:42 PM
aku start blog aku bulan 11 2008. dah lebih setahun PR masih kosong.
aku lagilah tak percaya... hehe
:-)

buzzupteam
01-21-2010, 03:57 PM
@MrEmas
jap lagi naik la tu... :)
buat link exchange banyak2 n backlinks sekali..

wawwi.com
01-21-2010, 04:10 PM
@MrEmas
jap lagi naik la tu... :)
buat link exchange banyak2 n backlinks sekali..

Aah, betul r tu...

nak PR tinggi, kena ada backlink teramat banyak.... hehehehe

Dapat 10JUta pun lagi bagus.. errr nak dapat 1 backlink sehari pun parah apatah lagi nak 1K.. erm

amik r masa slow2x.. sikit2x lama 2x jadi bukit.. :-)

Kalau dapat 100 backlink dari PR5, fuh itu pun dah terlampau mantap dah woooo.. terus blog bro jadi PR5 jugak.. :D

MrEmas
01-22-2010, 02:18 PM
tula, yang blogspot punya blog tu aku jarang wat backlink
aku tgh concentrate SEO kan blog yang pakai domain name

Hairul WC
01-22-2010, 02:32 PM
Cara-cara basic naikkan PR:
- Submit kat web/blog directory
- Link exchange
- Social bookmarking
- Video Marketing
- Beli post review kat blog yang high PR.
- Blackhat (xrumer), tapi x kekal lama.. :D

memang lengkap...