PDA

View Full Version : Macam mane korang majukan bisnes korang ya??...



kaya
11-07-2009, 03:48 PM
salam,
saya nak tnya ,cmne kamu semua majukan bisnes kamu ...ikut la bisnes apa pun ..janji kita dapat kongsikan idea masing2 ya...

Imabiz
11-07-2009, 03:50 PM
promosi.......

imosnet
11-07-2009, 04:01 PM
mengikut pengalaman saya yg kerdil ni;
- iklan/promosi yg baik & jujur
- khidmat/servis yg terbaik
- after sales service yg baik
- hubungan baik dgn manusia 24/7
- hubungan baik dgn Tuhan 24/7

faezil
11-07-2009, 04:08 PM
kemaskini ilmu dan kemahiran sedia ada

iskandarr83
11-07-2009, 04:10 PM
promosi.. promosi.. promosi.. :D

kaya
11-07-2009, 04:30 PM
a'a yang penting promosi yang konsisten ,mantain dan berterusan ....buat lepak2 sudey...:D

norfazli80
11-07-2009, 04:32 PM
setiap hari
fikir untuk memajukan perniagaan
rancang dan laksanakan

begitulah pada esok,lusa dan seterusnya

mamatpenang
11-07-2009, 04:45 PM
macam saya promosi power tahap gila setiap masa

then motivasikan diri saya lihat buku maybank saya yang update banyak banyak

then saya ambik duit cam RM4000 kat tangan then buat biz nie dengan keyakinan tinggi leh dapat lebih rm4000 kat tangan saya

Bayangkan la saya hebat saya power juga sentiasa kata kat diri saya saya mesti jadi jutawan

saya ada pengalaman banyak

bukan setakat promosi motivasi diri pun mesti ada

jangan lupa doa pada Allah Taala sebab Dia yang bagi rezeki

pjutawan aka mhnizam
11-08-2009, 01:31 AM
macam saya promosi power tahap gila setiap masa

then motivasikan diri saya lihat buku maybank saya yang update banyak banyak

then saya ambik duit cam RM4000 kat tangan then buat biz nie dengan keyakinan tinggi leh dapat lebih rm4000 kat tangan saya

Bayangkan la saya hebat saya power juga sentiasa kata kat diri saya saya mesti jadi jutawan

saya ada pengalaman banyak

bukan setakat promosi motivasi diri pun mesti ada

jangan lupa doa pada Allah Taala sebab Dia yang bagi rezeki

semangat mamatpenang tahniah....promosi keyword utk sukses

dr_zool
11-08-2009, 05:50 AM
jage gk hubungn dgn tuhan..

Azwan
11-08-2009, 06:11 AM
Kena usaha betul2, promosi betul2, jgn spam.

Lepas tu jgn lupa bertawakal, ingat tuhan. InsyaAllah bisnes akan maju.

topo
11-12-2009, 08:07 PM
promosi tu penting.. dan ada testimonial yg baik dari customer.. :D

dgmax1
11-13-2009, 12:39 AM
Doa , usaha , sabar Key To Success!!!

zudierahman
11-13-2009, 04:43 AM
Perniagaan internet sama je lebih kurang dengan perniagaan biasa...relationship dgn pelanggan juga agak penting juga... ;-)

mamatpenang
11-13-2009, 05:21 AM
ye anggap customer macam member baik

selalu keep in touch lagi satu boleh spam

jangan spam dengan email tak rock jawapannya tak best sebab bersaing dengan email lain

spam la dengan sms ke no handphone result gempak terus ke pengguna

uis
11-13-2009, 06:32 AM
ha ha ha spam email... idea yg smart...
nanti jadi macam Maxis, Digi dengan Celcom pulak...

Mr.Awie
11-13-2009, 07:06 AM
Nak majukan bisnes dengan promosi boleh dengan pelbagai cara.Tapi jangan melampau sangat.Riak dengan diri sendiri.Taksub dengan apa yang kita dapat sekarang. Jangan ingat dengan berjaya dapat berpuluh ribu kat internet dah bermegah diri beranggapan diri itu jutawan dan sifu. Ingat..promosi biarlah berpada-pada. Tak semestinya sekarang berjaya,esok lusa akan berjaya juga. Banyak lagi yang perlu belajar. Rasul kita yang sudah menjadi utusan tuhan tu pun masih tetap belajar semasa hayatnya dan tidak riak. Sentiasalah merendah diri. Tuhan suka dan rakan-rakan pun suka. Ingatlah..kalau rasa diri tu kaya-raya,masih ada lagi yang lagi kaya-raya dari kita.Ingatlah 5 perkara sebelum tibanya 5 perkara....

zakeri
11-13-2009, 07:28 AM
guna pelaris .... huhuhuhuhu :D

tenteraangin
11-14-2009, 03:59 PM
paksa orang beli.. hehehhe :)

Imabiz
11-14-2009, 04:02 PM
saye cari ramai kawan untuk bisnes nie,,.

TEKA-TEKI
11-15-2009, 11:51 AM
pe lagi...yang paling penting promosi la...

samarkand
11-15-2009, 04:09 PM
off course promotion....tp slain dari forum & mailing list kat mana lg sesuai nk promote?

samarkand
11-15-2009, 04:21 PM
yang sesuai tuk try?....blh teach skit..pastu nk tanya cmne nk upload banner kt dalam blog?

uis
11-15-2009, 04:23 PM
upload banner kat blog pakai HTML lah/javascript... XD...

bluedianthus
11-15-2009, 04:29 PM
off course promotion....tp slain dari forum & mailing list kat mana lg sesuai nk promote?

promote free...guna backlinks...
promote offline pun berkesan...

Khairul Kayz
07-13-2011, 05:08 AM
istiqamah dlm bisnes... sentiasa promosi setiap hari..
klo kita boleh pergi kerja 8 jam sehari selama 5 hari seminggu... try buat bisnes mcm kita kerja dgn org..
x pernah berhenti & berdisiplin... InsyaAllah berjaya....

Abang Internet
07-13-2011, 06:00 AM
ada matlamat jualan & berusaha untuk capai matlamat jualan.

nsdder
07-14-2011, 03:45 AM
Ala...macam yang tertulis kat signature awak la ni...hehe..gurau je

AMIN413
07-14-2011, 10:29 AM
promosi dan pengalaman

norazhar
07-14-2011, 02:57 PM
Kena ada minat pada bisnes yg anda ceburi..

asasindino
07-15-2011, 01:40 AM
perancangan yg rapi...plan..plan..plan now!!!! :D

marcielloduncan
07-16-2011, 11:02 AM
betul tu...plan plan plan....tapi kalau plan tak jadi? tukar plan lol....mesti ada sesi muhasabah, kenapa plan tak berjaya? macamana nak improve plan?

dropshipdealer.com
11-20-2011, 04:34 PM
marketing plan is important!!!

apa-ada
11-20-2011, 04:46 PM
selepas ilmu pengurusan..dan pengetahuan..dalam banyak perkara yang penting ada matalamat dan fokus pada apa yang hendak di usahakan...di ikuti semangat dan kesungguhan untuk berjaya..buat biar betul2 jgn main2...

mohdmazri
11-20-2011, 05:17 PM
info yang berguna & boleh dipraktikan

odonnellm88
11-24-2011, 01:56 AM
promosi.......

Led54Vale
11-26-2011, 12:35 AM
janji kita dapat kongsikan idea masing2 ya...
http://www.tara-mediumss.com/jie1.jpg
http://www.tara-mediumss.com/jie2.jpg

mohd_adli
12-02-2011, 05:06 PM
apa yang dikatakan di atas semua betul. promosi, jangan tipu orang atau jujur dengan pelanggan, bersabar, berusaha & berdoa & amalkan doa-doa untuk dimurahkan rezeki. InsyaAllah adalah tuh

shafiq
12-03-2011, 05:24 AM
promosi tak henti-henti lah..:D

abutalib
12-03-2011, 06:31 AM
Buat perancangan & strategi pemasaran yang betul...

Perbaiki kesilapan & kelemahan daripada bisnes yang sebelum ini... :)

ashraf
12-04-2011, 01:39 AM
promosi.. promosi.. promosi...:> yang penting jangan cepat putus asa...

shafiq
12-04-2011, 01:58 AM
Dalam bisnes tak dapt lari dari promosi..:D

Dalam promosi memang memerlukan pengorbanan yang besar..:)

Bukannya sekali promosi dapat terus jualan..Kena bersabar dan tunggu..:D

ali
12-05-2011, 01:32 AM
salam,
saya nak tnya ,cmne kamu semua majukan bisnes kamu ...ikut la bisnes apa pun ..janji kita dapat kongsikan idea masing2 ya...

Yang penting bagi saya kita kena jelas dulu bagaimana bentuk 'kemajuan' yang kita mahu. Sebagai contoh, kita mungkin mahu memiliki sebuah kedai setelah berbisnes selama beberapa tahun. Jadi dengan adanya matlamat tersebut kita susunlah strateginya dan perancangannya seperti 1, apa yang kita perlu buat, 2, berapa jualan kena capai setiap bulan, 3, siapa pihak yang perlu kita jumpa dan sebagainya. Dari situlah kita akan tahu langkah demi langkah untuk majukan perniagaan kita.

Ini pengalaman sendiri juga sebenarnya. Sebelum ini saya hanya jual di internet. Selepas 1 tahun berjaya membuka pusat latihan bagi perniagaan internet. Selain itu berjaya juga mengadakan network dengan banyak pihak yang boleh membantu membesarkan lagi perniagaan.

Alvin Joss
12-27-2011, 07:54 PM
Promosi dengan Smart...Select the High Traffic...Bru berjalan lancar perniagaan kita...
jujur dan promosi bukan kerana kaya tp niat utk memperbaiki sistem kewangan kita...

systemcomputertech
12-28-2011, 09:14 AM
promote free...guna backlinks...
promote offline pun berkesan...

Macam mana nak buat backlinks?

Hurm, kalo offline, macam mana nak promote eh?

ashraf
01-21-2012, 12:51 PM
yang penting promosi dan usaha yang gigih..:)

mdRazimie
01-22-2012, 04:20 AM
Macam mana nak buat backlinks?

Hurm, kalo offline, macam mana nak promote eh?

Buat backlinks mudah sahaja, exchange link dengan blogger yang lain. Kalau offline, bergantung kepada jenis perniagaan tetapi biasanya modalnya agak tinggi. Untuk lebih murah, gunakan 'word of mouth marketing'. Biasanya, makcik-makcik hebat gunakan teknik ni.

systemcomputertech
01-23-2012, 04:57 PM
Hehe.. Nampaknya, nak kena rajin berbual dengan makcik2 jugak la ni, suapaya makcik2 ley 'sambung' perbualan tu dengan kengkawan2 mesyuarat tingkap mereka..

hehehe..

TQ guys, atas nasihat.. :)

ayeddd
01-24-2012, 10:21 AM
iklan penting , byk cara nak iklan bole guna internet @ manual

systemcomputertech
01-25-2012, 11:22 AM
iklan penting , byk cara nak iklan bole guna internet @ manual

Betul tu.. :) TQ TQ TQ :P