PDA

View Full Version : Main Saham di Pasaran BSKL



Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26

Abgzan
04-13-2010, 04:29 AM
nape bursa down sdgkn Dow dah pecah 11,000...x patut jd camtu...bursa ni slalu sgt lwn arus...bila regional green, bursa red..kena angin monsoon kot..tp pikir2 bagus lak kan? bleh top up lagi...

sbb BSKL ni slalunya kecut perut sikit...lebih kepada play safe....pelabur BSKL tak berani macam pelabur DJIA....hehe....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

ipins
04-13-2010, 07:44 AM
AmResearch downgrades rubber glove sector to underweight

Tags: AmResearch | Kossan | Rubber glove sector | Top Glove

Friday, 09 April 2010 09:43

KUALA LUMPUR: AmResearch Sdn Bhd has downgraded the rubber glove sector to underweight, and said Top Glove Corp's recent 2QFY10 results showed signs of normalisation in demand.

It said checks revealed shorter order lead time of 50 days for 2QFY10, as compared to 90 days in the preceding quarter.

On average, Top Glove and Kossan Rubber Industries (Kossan) have consistently recorded an order lead-time of 30 to 40 days during normalised trading periods, it said.

The implications from this is that demand growth had peaked and should decelerate going forward, and shift of pricing power from manufacturers to consumers to accelerate, exacerbated by oncoming additional production capacity as early as mid-2010, it said.

AmResearch said as such, there could be increased resistance from consumers to accept higher selling prices going forward.

With higher latex cost, weaker Ringgit against the US dollar and potentially pricier energy costs, it sees growing concern for earlier-than-expected margin compression, said the research house.

"All in, we have cut FY11F-12F earnings by 8%-11% for Top Glove and a smaller 2%-4% for Kossan on lower margins. In view of our less bullish stance on earnings going forward, we are downgrading Top Glove to a hold recommendation with lower fair value of RM12.50 based on PE of 13 times FY11F earnings.

"Following our sector de-rating, we are downgrading Kossan after pegging Kossan's FY10F earnings to a lower PE of 11 times to arrive at our revised fair value of RM7.65," it said.

selalunye bila klur berita downgrade ke upgrade effectnye sekejap... retail investors jadi cuak... yg institutional mungkin tak bergerak (atau diorng yg klurkan berite tu sbb nk tgk reaksi pasaran. emmm... tah le). mungkin kena tunggu dlm beberapa hari utk confirm.

shukor76
04-13-2010, 08:01 AM
ni apa yg aku tafsir melalui tersirat...

1. "All in, we have cut FY11F-12F earnings by 8%-11% for Top Glove and a smaller 2%-4% for Kossan on lower margins. In view of our less bullish stance on earnings going forward, we are downgrading Top Glove to a hold recommendation with lower fair value of RM12.50 based on PE of 13 times FY11F earnings.

~> apa yg analisis tu predict utk tahun perniagaan 2011...meaning laporan perniagaan closing nati dalam 2012...jauh lagi tu....PE 13 utk tahun 2011 forecasted...actually broker houses yg lain letak PE 16-18 utk 2010 topGlov...


2. "Following our sector de-rating, we are downgrading Kossan after pegging Kossan's FY10F earnings to a lower PE of 11 times to arrive at our revised fair value of RM7.65," it said.

~> mgkin aku silap paham, tp ni call utk kossan actually!!! bukan utk keseluruhan gloves industry...

kesimpulan: market over react???...apa pun market gloves tgh bearish wat sementara...good opportunity...;)

saifuls
04-13-2010, 09:33 AM
sbb BSKL ni slalunya kecut perut sikit...lebih kepada play safe....pelabur BSKL tak berani macam pelabur DJIA....hehe....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Penjualan hari ni memang dah dijangka sebab market dah naik berterusan selama beberapa hari. Mana2 kaunter yg naik mencanak-canak baru2 ni... kena la tempias penjualan hari ni, sebab orang take profit la. mana2 kaunter yg naik slow & steady, tak la teruk sangat kena. masih bole bertahan & aku rasa akan bertahan utk pembetulan kali ni.

Mungkin correction akan berterusan utk minggu ni. Apa2 hal pun tunggu reaksi Dow malam ni. AKu tunggu masa utk shopping.

ipins
04-13-2010, 10:53 AM
setiap kali correction, memang membuka peluang untuk belian baru. tapi kena pandai pilih set harga beli.

Aku jumpe joke nie. nie bukan pape. cume kadang2 kita jadi macam nie.

"A long term investment is a short term investment that failed."

ipins
04-13-2010, 10:53 AM
lagi satu lawak...

"A stockbroker is someone who invests your money till it's all gone!"

leospirit
04-13-2010, 11:54 AM
setiap kali correction, memang membuka peluang untuk belian baru. tapi kena pandai pilih set harga beli.

Aku jumpe joke nie. nie bukan pape. cume kadang2 kita jadi macam nie.

"A long term investment is a short term investment that failed."

tambahan joke

Bulls make money. Bears make money. Pigs get slaughtered. :o

shukor76
04-13-2010, 01:36 PM
joke tu joke la jgak...tp red army marching in strong kat permulaan dow mlm ni...:rolleyes:

ramai contra players get slaughtered...ramai jgak got stranded...

sesama saksikan dlm mana jatuh kali ni...:)

mytrade
04-13-2010, 01:39 PM
macam seronok je naik bas sama dgn abgzan...pi sana pi sini....itu yg try tumpang bas sekali tu...:D

jgn seronok ikut naik jer...kang abg zan turun ko melopong lagik kt atas..abg zan tu naik cepat turun pun cepat...sblm bas gostan dia dh terjun...

shukor76
04-13-2010, 01:47 PM
lagi brita psl gloves...from BT times

----------------------------------

Global demand rose by 10 billion units last year, while Malaysia manufacturers increased output by less than 5 billion pieces, according to Jason Yap, an analyst with OSK Research Sdn Bhd.
“Demand is still strong compared to supply,” Yap said in a telephone interview today. “Maybe by the end of this year it will reach equilibrium when additional capacity comes on stream.”

Yap, who believes today’s drops are “short-term retracements”, retains “buy” ratings on Malaysia’s largest glove makers, with a RM15.15 share target for Top Glove, RM11.30 for Kossan and RM10.00 for Supermax. -- Bloomberg

click sini utk full news (http://www.btimes.com.my/Current_News/BTIMES/articles/20100413105822/Article/index_html)

M-123
04-13-2010, 01:49 PM
Penjualan hari ni memang dah dijangka sebab market dah naik berterusan selama beberapa hari. Mana2 kaunter yg naik mencanak-canak baru2 ni... kena la tempias penjualan hari ni, sebab orang take profit la. mana2 kaunter yg naik slow & steady, tak la teruk sangat kena. masih bole bertahan & aku rasa akan bertahan utk pembetulan kali ni.

Mungkin correction akan berterusan utk minggu ni. Apa2 hal pun tunggu reaksi Dow malam ni. AKu tunggu masa utk shopping.

setuju..dgn pandangan bro saiful. tapi tema ape counter minggu ni. x pn tunggu minggu depan kena banyak bersabar.

saifuls
04-13-2010, 03:28 PM
setuju..dgn pandangan bro saiful. tapi tema ape counter minggu ni. x pn tunggu minggu depan kena banyak bersabar.

tema minggu ni... tunggu dan lihat. kaunter2 yg worth to monitor.
TOPGLOVE - support 1 (RM12.40), support 2(RM12)

SUPERMAX - support 1 (RM6.5) support 2 (RM6)

KOSSAN - support (RM6.30)

HARTA - support (RM7.50)

SCOMI (kuat kaunter ni, baru leas mencanak naik, tapi hari dia steady je tak jatuh. macam ada orang support je )

GAMUDA (ASB tengah membeli. tengok chart dia, naik slow and steady. tak sesuai utk orang macam aku yg tak tahan sabar sebab naik slow sangat)

Aku minggu ni plan tak nakbeli, unless kalau sure market akan rebounce, baru masuk.

ali mak
04-13-2010, 04:07 PM
apa macam market baru..dengar petronas nak kuar lagi?

ipins
04-13-2010, 04:29 PM
try tgk carta. carik saham yg tk jatuh teruk atau moving sideway masa pasaran tengah kena downward pressure. Selalunye saham2 yg tgh hold mcm tu bleh breakout tak ingat bile pasaran start naik balik.

Abgzan
04-14-2010, 12:55 AM
jgn seronok ikut naik jer...kang abg zan turun ko melopong lagik kt atas..abg zan tu naik cepat turun pun cepat...sblm bas gostan dia dh terjun...

haha....aku duduk sebelah driver, senang mau terjun dari bas, hehe...takyah tekan loceng pon...


Bas KPJ-wa gua tertido sebelah driver..driver singgah lunch aku tak sedar, haha....masih dlm bas...bila terjaga tgk belakang, mytrade masih nyenyak....:D

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-14-2010, 12:56 AM
joke tu joke la jgak...tp red army marching in strong kat permulaan dow mlm ni...:rolleyes:

ramai contra players get slaughtered...ramai jgak got stranded...

sesama saksikan dlm mana jatuh kali ni...:)

Gua rasa DJIA belom masa utk profit taking kaw2 ni....diorg mau kasi orang yg SHORT "terduduk", baru diorg kurung SELADANG dan lepaskan BERUANG....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-14-2010, 01:05 AM
IRCB kaw2 punya turun ni...sudah BUY lagi at 0.95 average down...previous buy 1.01...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Belian smlm sudah dilepaskan pada 0.98....Belian 1.01 masih hold...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-14-2010, 01:07 AM
IRCB, ada peluang beli lagi....kalau takde peluang utk beli lagi, tak mengapa, masih ada pegangan...


----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-14-2010, 01:09 AM
KPJ-wa tgh berdiri tepi drivar utk terjun...dah siap dgn "guard", mana tau terjun masa bas tgh pecut laju...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-14-2010, 01:10 AM
Bas SCOMI dan SAAG gua naik, dua rilek jer dulu....tido belakang bas :D .... lama lagi sampai tu....bas tgh rosak tepi jalan...


-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-14-2010, 01:14 AM
Kuda belaan spt ENG, AWC, HUBLINE-wa,etc juga masih dalam kandang..

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-14-2010, 01:18 AM
My personal target for ENG today is 2.93-2.96...tapi gua ingat mau bela sampai dia DEWASA...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

shukor76
04-14-2010, 01:26 AM
tayar bas pancit tuuu...tunggu driver tukar tayar perelli...pas ni bleh pecut hangit...:D

Abgzan
04-14-2010, 01:28 AM
crude oil naik hari ni. kalau dia terus naik.. hari isnin nanti O&G kaunter akan naik.
PETRA, KENCANA, SAPCRES, KNM, PERISAI, WASEONG. Ni semua aku punya pick utk O&G.

perhatikan perisai...kalau dia break 0.64, dia akan cuba menuju ke 0.76-0.78....kalau 0.76-0.78 broken, fly la dia.....ini kounter zaman 2007 pernah jadi favorite counter, tapi gua telah anak tirikan dia sekian lama, hehe....


-----
http://kakilabur.blogspot.com/

shukor76
04-14-2010, 01:44 AM
supermx on steriod...

doitmore
04-14-2010, 02:06 AM
Apa pendapat tuan2 dgn Gpacket? utk telco counter mcm antara fvrite..med-long term?

OnlineDuit
04-14-2010, 02:26 AM
Gpacket. Sedang menunggu signal beli. So far belum nampak lagi. Waiting. Tapi bila muncul, jgn lepas peluang. Hari ni nampak mcm boleh beli dah.

OnlineDuit
04-14-2010, 02:35 AM
Rasa sy yg xder ekor tue yg same price..harga xbrubah,yg tanda + tue mgkin xder buyer and seller..

p/s: silap sila betolkan k..:cool:

Opps ...silap tu . Yang Tanda (+) tu , buyers dan sellers tetap ada. Kalau tak de buyers dan sellers, tak nampak candle lah. Tanda (+) bermaksud , opening dan closing price pada hari tu adalah sama.

shukor76
04-14-2010, 03:28 AM
Gpacket. Sedang menunggu signal beli. So far belum nampak lagi. Waiting. Tapi bila muncul, jgn lepas peluang. Hari ni nampak mcm boleh beli dah.

ya,ya,ya..aku pun nmpk gak dlm pkul 10 td...tp blm wat keputusan nak jump ke dak...:D

Abgzan
04-14-2010, 04:02 AM
JCY vs Dufu vs UniSem vs MPI...JCY ok??? alliance kasi TP around 2.50!!!

antara Dufu dgn JCY cheapest Dufu, 2nd cheapest JCY....by cap 1st JCY...2nd Dufu..apa pandangan hangpa?




Honestly, as you mentioned it, JCY is one of the remaining 3-4 counters yg i would like to buy....bawah 1.70 is a good buy....gua pon rasa dia leh pi atas RM2.00 within 3 months....skrg tgh tunggu right timing...:)

----------
http://kakilabur.blogspot.com/

Bro Syukor, hang sudah angkat JCY ka? Bas dah bertolak pagi tadi....

------
http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
04-14-2010, 04:41 AM
Dah masuk bulan 4 ..kenapa tak nampak sgt pengumuman q1 atau suku pertama? biasa bulan berapa?
nampak macam byk company yg akan mendapat keuntungan atau kenaikan jualan...

OnlineDuit
04-14-2010, 05:32 AM
Lesson yang kedua ialah pasal Marubozu.

Ada dua jenis Marubozu. White Marubozu dan Black Marubozu.

Lihat gambarajah
http://farm5.static.flickr.com/4048/4520378456_9f0e5466aa_m.jpg
Ia merupakan candlestick yang panjang. Marubozu mudah saja nak kenal kerana kedua-dua jenis marubozu tidak ada harga tertinggi dan harga terendah atau harga yang tertinggi yang dicapai. Open price dan closing price saja yang boleh dilihat. White marubozu menafsirkan bahawa open price rendah dan kemudian ditutup pada harga tinggi (closing price). Black marubozu menaksirkan bahawa open price tinggi dan di tutup rendah (closing price) pada hari itu.

Long black marubozu memberitahu bahawa sellers lebih banyak dari buyers yang menyebabkan harga jatuh. Manakala Long white marubozu memberitahu bahawa harga dibuka (opening price) adalah rendah dan kemudian ditutup tinggi (closing price) pada hari itu. Buyers lebih ramai dari sellers.

leospirit
04-14-2010, 06:33 AM
Lesson yang kedua ialah pasal Marubozu.

Ada dua jenis Marubozu. White Marubozu dan Black Marubozu.

Lihat gambarajah.
http://www.flickr.com/photos/30822967@N07/4520128522/
Ia merupakan candlestick yang panjang. Marubozu mudah saya nak kenal kerana kedua-dua jenis marubozu tidak ada harga tertinggi dan harga terendah atau harga yang tertinggi yang dicapai. Open price dan closing price saja yang boleh dilihat. White marubozu menafsirkan bahawa open price rendah dan kemudian ditutup pada harga tinggi (closing price). Black marubozu menaksirkan bahawa open price tinggi dan di tutup rendah (closing price) pada hari itu.

Long black marubozu memberitahu bahawa sellers lebih banyak dari buyers yang menyebabkan harga jatuh. Manakala Long white marubozu memberitahu bahawa harga dibuka (opening price) adalah rendah dan kemudian ditutup tinggi (closing price) pada hari itu.

tak nampak pulak gambarajah marubozu tu,ke aku yg rabun?

leospirit
04-14-2010, 06:39 AM
kaunter jaks dari thn lepas aku perasan....bila naik byk sen gak...lepas tu turun turun sampai satu had naik balik tapi main area 70-90+ sen ..kaunter timecom pun macam nak sama..timecom kalau jatuh 48-50sen lepas tu mesti tekan balik tapi tak jauhlah 50- 55 sen dah tu turun...
perasan benda ni yg aku ulang 3x dgn timecom hehehe..ni kalau turun bwh 50sen leh tekan kot...

leospirit
04-14-2010, 06:44 AM
kaunter yg halal bagi cina gak yg bagus bjcorp-lc dah naik double hanya dlm sebulan skang nak menuju triple lak..anak dia yg lahir [cb] minggu lepas skang menuju double..
member bukan melayu silalah tekan untung wo:D:D:D

mohdabdhalim
04-14-2010, 06:48 AM
Ha'ah Bro Onlineduit tak nampak plak gambarajah marubozu tu..

doitmore
04-14-2010, 07:16 AM
KPJ-wa tgh berdiri tepi drivar utk terjun...dah siap dgn "guard", mana tau terjun masa bas tgh pecut laju...



Abg Zan, driver tu tgh tdo ke bas de mslh? cuba tgk2 jap dh alang ada dkt2 driver tu..bila nk pecut ni.. aku naik kt KM152 sblm ni target nk turun mggu ni nk p naik bas lain pulak tp rupanya blom smpai2 lg huhuh.. :p

doitmore
04-14-2010, 07:21 AM
Cis..bedebah sungguh jaks ni..trtinggal komuter lak arini..lmbt skt je monitor..dok target akn close rndah skt lg pg ni skali dia lari daa..

OnlineDuit
04-14-2010, 08:11 AM
tak nampak pulak gambarajah marubozu tu,ke aku yg rabun?

mata ko ok bro. cuma susah betul nak upload gambar kat sini.
http://farm5.static.flickr.com/4048/4520378456_9f0e5466aa_m.jpg

Abgzan
04-14-2010, 08:33 AM
IRCB, ada peluang beli lagi....kalau takde peluang utk beli lagi, tak mengapa, masih ada pegangan...


----
http://kakilabur.blogspot.com/

Buat keputusan risiko beli balik pada 0.96 tghhari tadi...

-----------
http://kakilabur.blogspot.com/

OnlineDuit
04-14-2010, 08:35 AM
KENCANA . Salah satu stock yang selamat dibeli. Nampak uptrend. RM1.55 , boleh lah kot.

Abgzan
04-14-2010, 08:36 AM
Abg Zan, driver tu tgh tdo ke bas de mslh? cuba tgk2 jap dh alang ada dkt2 driver tu..bila nk pecut ni.. aku naik kt KM152 sblm ni target nk turun mggu ni nk p naik bas lain pulak tp rupanya blom smpai2 lg huhuh.. :p

Bro, sekali tayar pancit daaa...nak tukar tayar jack takde....payah ni, dah la atas bukit ni....nak tahan pakai bongkah kayu, kayu pulok takde...sekali undur pulok....ada passenger brani tahan ramai2 dok?

Gua tak berani tahan bas ni...terjun pon tak berani...last2 gua tido aja kat sebelah mytrade....selamat sikit kot, sbb mytrade ni "org lama" dlm bas ni....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-14-2010, 08:41 AM
More blood on some of my stocks....spt scomi, kpj-wa, etc..

Some vegetables on my stocks....

Nak tambah stock lagi, tapi that's it for today....tunggu dulu tgk esok camana....simpan cash dulu for future.....cash is getting less ni....

------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-14-2010, 08:45 AM
Gua rasa DJIA mlm ni akan terus naik dan HIJAU...

Akan tetapi, gua tak menolak BURSA Malaysia dan BURSA SERANTAU mungkin aakan berterusan alami "SIDEWAYS" atau "downtrend" for a few more days....ini kerana bursa2 serantau lain tidak se"kamikaze" US.....

Oleh itu, gua rasa, gua nak "idling" buat sementara waktu....

------
http://kakilabur.blogspot.com/

ibnahmad
04-14-2010, 09:18 AM
Bro, sekali tayar pancit daaa...nak tukar tayar jack takde....payah ni, dah la atas bukit ni....nak tahan pakai bongkah kayu, kayu pulok takde...sekali undur pulok....ada passenger brani tahan ramai2 dok?

Gua tak berani tahan bas ni...terjun pon tak berani...last2 gua tido aja kat sebelah mytrade....selamat sikit kot, sbb mytrade ni "org lama" dlm bas ni....



Hehe..klu smua dlm bas ni pakat2 tahan pun bpeluh jugakla.. kna jerit panggil org kampung keliling dtg tolong ni..tu pun klu ada yg sudi la n ada yg dgarla kehkeh..xpela, aku tdo dulula jap..harap bantuan cpt smpai hehe :rolleyes:

saifuls
04-14-2010, 12:04 PM
Keutungan Intel & JP Morgan dgn senangnya mengatasi ramalan. Dijangka Dow malam ni akan hijau lagi.

saifuls
04-14-2010, 12:08 PM
Hari ni aku naik bas supermax. Tapi seperti biasa.. aku naik bas mini dia je. Kejar top glove punya bas.. tapi tak dapat. Besok aku tunggu lagi bas top glove.

Bas proton pun aku tunggu jugak.. tunggu punya tunggu.. dah last minit baru dia sampai. tu pun dapat sikit je. Esok aku nak tunggu lagi.

leospirit
04-14-2010, 02:15 PM
Zhulian Corp Bhd has chalked up a higher pre-tax profit of RM31.524 million for the first-quarter ended February 28, 2010, compared with RM22.326 million registered in the same period of last year.

Its revenue rose to RM86.327 million from RM71.085 million previously. -- Bernama

http://img202.imageshack.us/img202/6999/31905242.jpg (http://img202.imageshack.us/i/31905242.jpg/)

Abgzan mesti senyum pjg..bersambung2 sampai esuk lagilah kan kan kan..

Memang sesuai kaunter ni utk buat long term, 1 jan 10' RM1.67 hari ni RM2.29, dlm 3bulan lebih je naik dekat 40% memang berbaloi,dia start pecut tak henti2 sejak april tahun lepas pada harga RM1.00 sampai la ni,betul lah kata abgzan kot kaunter ni ada potensi ikut jejak langkah hai-o....dia naik slow and steady...lembu ke beruang dia tak kenal sejak april tahun lepas lagi:D
tapi yg muskil org jarang main kaunter ni ke?volume ciput je yg berbarispun ratus2 je....tapi peduli apakan janji naik naik naik wang besar wang besar :D:D:

mytrade
04-14-2010, 02:23 PM
Hari ni aku naik bas supermax. Tapi seperti biasa.. aku naik bas mini dia je. Kejar top glove punya bas.. tapi tak dapat. Besok aku tunggu lagi bas top glove.

Bas proton pun aku tunggu jugak.. tunggu punya tunggu.. dah last minit baru dia sampai. tu pun dapat sikit je. Esok aku nak tunggu lagi.

yeah..DOw up 34 setakat ni..tp pernah up tertinggi 54 mata..esok rubber stock kembali mengganas maybe...

Bas mini pun bas mini ler...janji kedepan bukan gostan..

Abgzan,aku lena sbb nurse KPJ kasi bantal...he..he..gostan pun gostan la..mak KPJ ni nk retest support..masih diatas trend lagi...tu yg uturn balik ke KL..

mytrade
04-14-2010, 02:26 PM
Zhulian ni antara yg kasi dividen agak berbaloi dan dividen dia setiap Quarter dibayar....lastyear total dividen sekitar 14c kot..

mytrade
04-14-2010, 02:36 PM
Zelan nampak cam menarik...tp depan tu dh ada roadblock downtrend..

saifuls
04-14-2010, 03:24 PM
crude oil nampak macam nak naik balik. worth to monitor oil & gas kaunter ni. PETRA, KENCANA, SAPCRES, KNM, DELEUM, DIALOG, WASEONG & PERISAI. tapi perisai ni bos dia dok menjual share.. aku tak recomend utk beli la. kalau aku.. PETRA & WASEONG jadi pilihan utk short term trading.

M-123
04-14-2010, 03:49 PM
On Wednesday April 14, 2010, 10:45 am EDT
BY Chuck Mikolajczak

NEW YORK (Reuters) - Wall Street rose on Wednesday and the S&P topped the key 1,200 level, lifted by solid results from Intel and JPMorgan Chase, while retail sales data gave fresh evidence the economic recovery was broadening.

Intel Corp (NasdaqGS:INTC - News), the world's top chipmaker, rose 2.2 percent to $23.27 after its quarterly profit and sales trounced expectations, solidifying hopes for an accelerated recovery in the technology sector.

JPMorgan Chase & Co (NYSE:JPM - News) advanced 2.8 percent to $47.17 as the bank reported a quarterly profit that topped estimates as investment banking revenue outweighed losses on consumer loans.

The benchmark S&P 500 finally broke through 1,200 after failing to breach the psychologically key level in recent sessions. The index has soared nearly 77 percent since a 12-year low in March 2009.

"It's a good environment for the stock market right now because news is better than expected and there is a lot of cash on the sideline," said Terry Morris, senior equity manager for National Penn Investors Trust Co in Reading, Pennsylvania.

"No one wants to sell because the market is trending higher and a lot of people feel like they've missed the boat. So anytime you see a small downdraft, the buying comes in."

The Dow Jones industrial average (DJI:^DJI - News) gained 43.38 points, or 0.39 percent, to 11,062.80. The Standard & Poor's 500 Index (^SPX - News) rose 5.21 points, or 0.44 percent, to 1,202.51. The Nasdaq Composite Index (Nasdaq:^IXIC - News) climbed 20.31 points, or 0.82 percent, to 2,486.30.

Sales at U.S. retailers in March rose 1.6 percent, the Commerce Department reported, versus the forecast of a 1.2 percent increase. Separately, consumer prices were up 0.1 percent, matching expectations, the Labor Department said, giving the Federal Reserve a chance to keep ultra-low interest rates.

Investors are also waiting for the Federal Reserve's Beige Book, set for release at 2 p.m. EDT (1800 GMT), for clues into when the central bank will adjust its monetary policy.

If the S&P 500 holds above 1,200, it could now find strong resistance at around 1,228, a 61.8 percent Fibonacci retracement of the October 2007 to March 2009 decline, according to Reuters data. The Fibonacci number is a widely used technical tool that can help identify the point at which asset prices will reverse.

(Reporting by Chuck Mikolajczak; editing by Jeffrey Benkoe)

M-123
04-14-2010, 03:57 PM
pagi tadi...sms 21200 diterima jam 11.06 a.m RHB research fair value JAKS RM2. mase tu hg 0.845 tup tup kul 12.30 tgh dah g 0.895...cepatnya nak sambar ke tak. hai x sempat nak kejar..esok???????

saifuls
04-14-2010, 10:47 PM
wow.. dow naik 100point. so FBM berapa pulak naik hari ni

saifuls
04-15-2010, 01:00 AM
end of KNM. apasal dia kena buang?

Abgzan
04-15-2010, 01:31 AM
Ada siapa beli KNM tak?? GUa beli dulu masa dia fly at 0.82 gua beli....time tu ura2 nak take over....tapi nasib gua cut loss at 0.795 2 minggu lepas...hehe....skrg sudah 0.705....gua rasa leh pi 0.64 tu....kalau dpt beli harga tu sedap jugak tu....

------------
http://kakilabur.blogspot.com/

Hari2 q 0.64....sekali tak semena-mena harini dia turun menjunam sampai situ....:D hehe.....


------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-15-2010, 01:32 AM
Satu counter yg good for long term, BUT NOT GOOD for SHORT TERM, is Zhulian...i think this counter is the next HAIO, heehee....

Kepada siapa yg not aware, HAIO, move dari around 0.50 kepada 10.80 macam tu....i think HAIO is still a good counter now...just 2 perkara kenapa gua tak masuk:

1) Skrg dlm CORRECTION mode
2) Rupa2nya ini HAIO ada bisnes IMPORT and TRADE WINE!!!!

Cancel terus....

Gua foresee Zhulian can best replace this counter....may go to 10.00 long term...SHORT TERM ini counter GUA AMAT PENING,MOVEMENT IS VERY UNPREDICTABLE!!! But 2.15-2.20 is a very good price to buy now....tu pon kalau dia turun situ laa....:) Kalau nak confirm tak lepas bas, 2.25 is the next good price to buy...

Apa pon, sometimes this month of April, i think this counter can go to 2.44-2.55...

--------
http://kakilabur.blogspot.com/

2.44 is the target for today or tomorrow...:)

------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-15-2010, 01:35 AM
2.44 is the target for today or tomorrow...:)

------
http://kakilabur.blogspot.com/

Zhulian target achieved for the day....

----------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-15-2010, 01:38 AM
Buat keputusan risiko beli balik pada 0.96 tghhari tadi...

-----------
http://kakilabur.blogspot.com/

IRCB belian smlm 0.96, sold at 0.99...belian 1.01 aritu masih pegang....

------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-15-2010, 01:40 AM
Gua rasa DJIA mlm ni akan terus naik dan HIJAU...
Akan tetapi, gua tak menolak BURSA Malaysia dan BURSA SERANTAU mungkin aakan berterusan alami "SIDEWAYS" atau "downtrend" for a few more days....ini kerana bursa2 serantau lain tidak se"kamikaze" US.....

Oleh itu, gua rasa, gua nak "idling" buat sementara waktu....

------
http://kakilabur.blogspot.com/

Spt dijangka DJIA terus menerus HIJAU....:) market BSKL macam biasa, lembab cam biasa...gua rasa ptg karang Msia akan merah....

-----------
http://kakilabur.blogspot.com/

RadiAlias
04-15-2010, 02:10 AM
end of KNM. apasal dia kena buang?

Sbb dia punyer proposal tok take over fail..

mewahgold
04-15-2010, 02:16 AM
ok, banyak bagus juga

Abgzan
04-15-2010, 02:16 AM
Zhulian Corp Bhd has chalked up a higher pre-tax profit of RM31.524 million for the first-quarter ended February 28, 2010, compared with RM22.326 million registered in the same period of last year.

Its revenue rose to RM86.327 million from RM71.085 million previously. -- Bernama


Abgzan mesti senyum pjg..bersambung2 sampai esuk lagilah kan kan kan..

Memang sesuai kaunter ni utk buat long term, 1 jan 10' RM1.67 hari ni RM2.29, dlm 3bulan lebih je naik dekat 40% memang berbaloi,dia start pecut tak henti2 sejak april tahun lepas pada harga RM1.00 sampai la ni,betul lah kata abgzan kot kaunter ni ada potensi ikut jejak langkah hai-o....dia naik slow and steady...lembu ke beruang dia tak kenal sejak april tahun lepas lagi:D
tapi yg muskil org jarang main kaunter ni ke?volume ciput je yg berbarispun ratus2 je....tapi peduli apakan janji naik naik naik wang besar wang besar :D:D:

Bro, kalau volume takde la senang dia naik, di mana kenaikkannya tidak dimanipulasikan oleh sindiket...kalau dimanipulasikan oleh sindiket, harganya senang jatuh....

macam HAIO, kalau hang tgk, volumenyer takat tu jugak ler...kalau volume byk, susah mau naik....sbb ramai sgt seller nanti...sbb tu gua suka ini counter...memang will be the next HAIO, best to replace haio yg gua waswaskan kehalalannya sbb trade wine......

gua ada satu lagi counter jual minuman (harga dlm range 1.50-2.30), yg ni pulak gua rasa will be the next F&N (highest about RM12 kalau tak silap)....volume jauh lagi kurang dari ZHULIAN...dan tak aktif....tapi yg ni gua tak ready na reveal lagi, sbb gua tak angkat lagi....takut ada jerung sapu abis sampai mencanak2 naik pulok....gua sdang tunggu dia turun, tapi takmo turun2 dia, hehe:D

---
http://kakilabur.blogspot.com/

mewahgold
04-15-2010, 02:17 AM
ku sudah lama tak main stock, lebih suka main forex

RadiAlias
04-15-2010, 02:23 AM
ku sudah lama tak main stock, lebih suka main forex

Main stock la bro lg bagus...
Forex tue blom disahkan kesahihannya...lgpon risiko lg tinggi dari main stock...

mewahgold
04-15-2010, 02:29 AM
mana stock akan naik, apa news

RadiAlias
04-15-2010, 03:54 AM
mana stock akan naik, apa news

Cuba monitor kaunter getah la..tgh turun tue..sig for buy tue..But trading at your own risk k..

leospirit
04-15-2010, 05:39 AM
Bro, kalau volume takde la senang dia naik, di mana kenaikkannya tidak dimanipulasikan oleh sindiket...kalau dimanipulasikan oleh sindiket, harganya senang jatuh....

macam HAIO, kalau hang tgk, volumenyer takat tu jugak ler...kalau volume byk, susah mau naik....sbb ramai sgt seller nanti...sbb tu gua suka ini counter...memang will be the next HAIO, best to replace haio yg gua waswaskan kehalalannya sbb trade wine......

gua ada satu lagi counter jual minuman (harga dlm range 1.50-2.30), yg ni pulak gua rasa will be the next F&N (highest about RM12 kalau tak silap)....volume jauh lagi kurang dari ZHULIAN...dan tak aktif....tapi yg ni gua tak ready na reveal lagi, sbb gua tak angkat lagi....takut ada jerung sapu abis sampai mencanak2 naik pulok....gua sdang tunggu dia turun, tapi takmo turun2 dia, hehe:D

---
http://kakilabur.blogspot.com/

rancangan masa depan saya nak dlm peram kaunter2 macam ni sajer senang..tak yah monitor hari2...agak2 dah ranum kuarkan..

Abgzan
04-15-2010, 06:02 AM
rancangan masa depan saya nak dlm peram kaunter2 macam ni sajer senang..tak yah monitor hari2...agak2 dah ranum kuarkan..

yerp that's part of my plan too :)

-----------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-15-2010, 06:34 AM
Spt dijangka DJIA terus menerus HIJAU....:) market BSKL macam biasa, lembab cam biasa...gua rasa ptg karang Msia akan merah....

-----------
http://kakilabur.blogspot.com/

as expected, beginilah BSKL harini....dah mula lembik...:D skrg sudah merah.....gua rasa kebykan counter akan terus menurun, atau sideways for a few weeks...

-----------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-15-2010, 06:35 AM
Hari2 q 0.64....sekali tak semena-mena harini dia turun menjunam sampai situ....:D hehe.....


------
http://kakilabur.blogspot.com/

KNM sudah jual pada harga 0.67....

--------
http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
04-15-2010, 06:44 AM
KNM sudah jual pada harga 0.67....

--------
http://kakilabur.blogspot.com/

camne abg zan leh letak bubu kat 64 cam tahu je

saifuls
04-15-2010, 06:49 AM
hari aku terjun dari bas supermax & proton.. naik bas WCT pulak. mana2 bas yg boleh bawa aku ke utara.. aku lompat naik. mana2 bas yg semput.. aku turun.

Abgzan
04-15-2010, 07:01 AM
camne abg zan leh letak bubu kat 64 cam tahu je

Combination of teknikal analysis (EMA, SMA, Fibo, Support, trend, pivot) + experience + luck + keberanian/tak tamak :)

Kena ada keempat2 di atas utk berjaya trade saham...

Tapi saya pon masih byk buat silap,dan masih belajar from time to time :)

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-15-2010, 07:02 AM
hari aku terjun dari bas supermax & proton.. naik bas WCT pulak. mana2 bas yg boleh bawa aku ke utara.. aku lompat naik. mana2 bas yg semput.. aku turun.

Kalau ini macam la Saiful, hang boleh berlakon dlm citer SPEED .... :D

------
http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
04-15-2010, 07:07 AM
as expected, beginilah BSKL harini....dah mula lembik...:D skrg sudah merah.....gua rasa kebykan counter akan terus menurun, atau sideways for a few weeks...

-----------
http://kakilabur.blogspot.com/

kalau pembetulan berlaku berminggu2 byk turun nanti

Abgzan
04-15-2010, 07:51 AM
wow, tekanan jualan kaw2 punya utk KPJ-wa....mytrade, bangun, bangun!!! hang takmo terjun bas ka?? aku tgk hang rilek aja ni....eden sudoh panik ni, hehe...

------
http://secure.itradecimb.com.my/

Abgzan
04-15-2010, 08:18 AM
perhatikan perisai...kalau dia break 0.64, dia akan cuba menuju ke 0.76-0.78....kalau 0.76-0.78 broken, fly la dia.....ini kounter zaman 2007 pernah jadi favorite counter, tapi gua telah anak tirikan dia sekian lama, hehe....


-----
http://kakilabur.blogspot.com/

PERISAI tadi turun ke 0.58....gua ingatkan nak turun lagi...sekali dia naik balik daa...hehe....macam nak cuba break 0.64 dlm masa terdekat aja.....hmmm....worth to watch !!!

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-15-2010, 08:21 AM
Sapa berani? Buy call for this 2 counters now:

1) 3A at 1.94 --> TP short term 2.04, medium term 2.16...long term 2.46...
2) Dufu at 0.56 --> TP short term 0.585, TP medium term 0.64, long term 0.78

Sapa ada berani bila tgk byk darah sana sini macam ni?

Buy at your own risk :)


-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-15-2010, 08:45 AM
Again today i see blood in most of my stocks...e.g SAAG, KPJ-wa, IRCB, etc

And see vegetables in a few of my stocks....e.g Zhulian, Puncak, etc...

Cash di tangan masih belom all out lagi.....masih kena get ready....

Secara generalnya, gua bias 65% there is more SOUTH to go at least for the next 3-4 days...Kalau berterusan, mungkin 2-3 weeks....

apa pon...HOPE FOR THE BEST, PREPARE FOR THE WORST!!


-----
http://kakilabur.blogspot.com/

doitmore
04-15-2010, 08:55 AM
wow, tekanan jualan kaw2 punya utk KPJ-wa....mytrade, bangun, bangun!!! hang takmo terjun bas ka?? aku tgk hang rilek aja ni....eden sudoh panik ni, hehe...

------


Wa pun agk panik sbenarnya..xsngka lak kne peram jgk..xtaula nk jd jeruk ke pekasam..harap xsmpt jd la..aku da lapo hehe

doitmore
04-15-2010, 09:10 AM
aiii.. last2 minit klci henjut..esok? nk continue or turun balik..hmm tgk dow la kot mlm ni..tp xtentu gk..klci ni pelik sket aku dok tgk..

saifuls
04-15-2010, 09:31 AM
Kalau ini macam la Saiful, hang boleh berlakon dlm citer SPEED .... :D

------
http://kakilabur.blogspot.com/

betul la. aku ni suka pada bas yg laju je.. bas yg slow & steady ni lambat la.. tapi ada perpatah kata... biar lambat asal selamat tapi tak suka cara biar lambat ni.. aku suka speed & risk but with calculated risk la. bukan main hentam je. dah bertahun aku monitor cara drebar2 ni bawak bas2 ni. dah boleh agak dia boleh gerak sampai gear berapa, berapa hari bole top speed.. dan boleh agak bila gear dia nak rosak terus masuk gear reverse. Tapi kadang2 tesalah naik bas & tersilap terjun... tergolek jugak.

Besok tengok pulak macam mana bas WCT nak jalan. masih gear 3 lagi ni aku rasa. kalau besok gear 5-6.. aku terjun. bahaya naik bas laju2 ni.. selalu sangat accident... :)

snake_eye
04-15-2010, 11:35 AM
apsal la SAAG tu susah sgt nk naik..

awietech81
04-15-2010, 12:25 PM
anaknya GAMUDA ni payah tul nak jalan....mak dia jalan cam siput....tapi jalan gak..anak nya ni tak nak ikut mak ker....

tokancs
04-15-2010, 01:10 PM
askum semuaa.. wahh.. banyak tul panduan kat forum nie. aku baru je nak join main saham nie. nie pun ikut member. tengok member asyik untung jer, maner bleh tahan. tapi bile saham jatuh je tgok muka member aku dah mcam kliwon. kehkeh. at least tempat ni sbgai platform aku nak belajar... so, harap ada senior2 bagi tips... thanks...

RadiAlias
04-15-2010, 02:15 PM
askum semuaa.. wahh.. banyak tul panduan kat forum nie. aku baru je nak join main saham nie. nie pun ikut member. tengok member asyik untung jer, maner bleh tahan. tapi bile saham jatuh je tgok muka member aku dah mcam kliwon. kehkeh. at least tempat ni sbgai platform aku nak belajar... so, harap ada senior2 bagi tips... thanks...

Selamat Datang ke WC...Selalu la jenguk2 kat sini...Bnyk otai2 dlm nie yg bleh bg petunjuk...rajin2 la post kt sini...:cool:

saifuls
04-15-2010, 03:08 PM
askum semuaa.. wahh.. banyak tul panduan kat forum nie. aku baru je nak join main saham nie. nie pun ikut member. tengok member asyik untung jer, maner bleh tahan. tapi bile saham jatuh je tgok muka member aku dah mcam kliwon. kehkeh. at least tempat ni sbgai platform aku nak belajar... so, harap ada senior2 bagi tips... thanks...

w'salam. baru belajar... pertama.. bermula secara kecil-kecilan dulu. kedua.. bila sudah untung...jangan tamak & over confident.

yg selebihnya.. belajar dari pengalaman.

shukor76
04-15-2010, 04:02 PM
minggu depan akn bull...bergantung kpd beberapa condition...

1. esok bursa close hijau utk penutup friday...
2. dow masih mendaki dan hijau hujung minggu ni...
3. regional pun ikut dow dlm hijau...

aku rs bursa mgkin terjejas confidence sbb ringgit naik vs USD turun...it's all tradrs being over-reacted...

aku hold portfolio and accumulate lagi...another round is coming menjelang hujung april atau awal may...

alasan:

1. no bad news in general a.k.a bursa antarabangsa...
2. bursa dah ketinggalan di belakang berbanding bourses lelain..
3. malaysian companies reports kuar bulan april/may...expect brita baik sbb perkembangan 1st qtr 2010...problem mgkin dlm 2nd qtr report...dlm july atau ogos...

p/s: i might be wrong...rugi tanggung sendiri...:D

saifuls
04-15-2010, 04:04 PM
Dow nampak stabil je malam ni. Tapi FBM dah tak ikut dow punya trend... dow naik mencanak semalam... FBM semput nak naik. harap2 share yg aku pilih hari ni tak ikut la trend dow atau FBM. Sekarang ni.. ada share yg tak berkait dgn indek dah.. indek jatuh.. dia naik.. begitu juga sebaliknya. Cuma nak kena pandai cari je. Buat masa ni yg aku nampak ada stock construction tgh uptrend seperti IJM, WCT, GAMUDA & MRCB.

Glove stock.. pada pendapat aku akan stabil sebab harga getah dah mahal & nilai ringgit dah tinggi. Jadi untung syarikat2 ni diramalkan akan terjejas. Kena tengok report setiap quater utk tahu samada keuntungan stabil, meningkat atau turun disebabkan isu2 tadi. Baru boleh tahu stock2 ni boleh naik lagi atau tak. tapi untuk main 1-2 hari.. stock2 ni memang bagus utk buat duit cepat.

saifuls
04-15-2010, 11:07 PM
Dow naik lagi malam tadi... FBM kalau tak naik jugak hari ni... memang spoil la...

Abgzan
04-16-2010, 12:45 AM
apsal la SAAG tu susah sgt nk naik..

Baru-baru ni percubaan nak naik ada, belian dah mula datang, tapi Doraley Assets Management Ltd pulok buat hal....depa pi disposed 43.49 million shares. Mereka jual pada 7 dan 8 April, kurangkan depa punya stake to 6.65% atau hanya 105.27 million shares.

Jadi paham2 ler, kalau pressure jualan dari syarikat besar2 ni, memang sah2 turun....

---------
http://kakilabur.blogspot.com/

RadiAlias
04-16-2010, 12:55 AM
MEASAT mula langkah panjang lak arinie..xsempat queue..ingtkan nk beli...huish..trlepas lak...

Abgzan
04-16-2010, 01:22 AM
Gua rasa DJIA belom masa utk profit taking kaw2 ni....diorg mau kasi orang yg SHORT "terduduk", baru diorg kurung SELADANG dan lepaskan BERUANG....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/




Secara generalnya, gua bias 65% there is more SOUTH to go at least for the next 3-4 days...Kalau berterusan, mungkin 2-3 weeks....
apa pon...HOPE FOR THE BEST, PREPARE FOR THE WORST!!


-----
http://kakilabur.blogspot.com/

As expected, DJIA mlm tadi hijau lagi....sbb diorg belom ready utk profit taking....di mata US, BULL masih menguasai...maka hijau akan berterusan....

Akan tetapi di mata ASIA, dan lebih2 lagi MALAYSIA, "PLAY SAFE" adalah better...maka expect BSKL to be sideways or MERAH for at least another 3 days...

Cuma yg gua takut, after 4-5 days, bila BSKL ready nak HIJAU, masa tu pulok DOW JONES (US) dah mula pancit, dan profit taking kaw2....maka BSKL baru nak lepaskan SELADANG, terus tak jadi, tutup balik pagar...:D

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-16-2010, 01:23 AM
So, dlm keadaan skrg ni, gua prefer to rilex and play cool for a while...

------
http://kakilabur.blogspot.com/

shukor76
04-16-2010, 02:22 AM
bursa takat 10.25 pagi ni xda power...so seems like everyone is waiting for next week la...

mcm zan kata...ada masa kena do nothing...:)

...btw, supermx result isnin depan...klu reach tgt, atau perform lebih baik, sure akn naik...aku expect dividen atau news on bonus issue to jack up harga...

Abgzan
04-16-2010, 02:47 AM
bursa takat 10.25 pagi ni xda power...so seems like everyone is waiting for next week la...

mcm zan kata...ada masa kena do nothing...:)

...btw, supermx result isnin depan...klu reach tgt, atau perform lebih baik, sure akn naik...aku expect dividen atau news on bonus issue to jack up harga...

aik, SUpermx bukan baru announce profit ke dlm bulan lepas? hehe...sorri gua tak follow sgt ini counter...

anyway, gua prefer do nothing, but if there is opportunity to buy, i buy, if there is chance to sell, i sell....:D

------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-16-2010, 02:49 AM
Oportunity to buy Faber at 2.30 today....anybody brave enough? :)

------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-16-2010, 02:53 AM
boring pulok market arini...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-16-2010, 02:55 AM
Satu counter yg good for long term, BUT NOT GOOD for SHORT TERM, is Zhulian...i think this counter is the next HAIO, heehee....

Kepada siapa yg not aware, HAIO, move dari around 0.50 kepada 10.80 macam tu....i think HAIO is still a good counter now...just 2 perkara kenapa gua tak masuk:

1) Skrg dlm CORRECTION mode
2) Rupa2nya ini HAIO ada bisnes IMPORT and TRADE WINE!!!!

Cancel terus....

Gua foresee Zhulian can best replace this counter....may go to 10.00 long term...SHORT TERM ini counter GUA AMAT PENING,MOVEMENT IS VERY UNPREDICTABLE!!! But 2.15-2.20 is a very good price to buy now....tu pon kalau dia turun situ laa.... Kalau nak confirm tak lepas bas, 2.25 is the next good price to buy...

Apa pon, sometimes this month of April, i think this counter can go to 2.44-2.55...



Ok, time to sell Zhulian now, at 2.57, done.....anywhere between 2.55-2.60 is a good price to sell...and rilex for a little while for the price to back down

---
http://kakilabur.blogspot.com/

saifuls
04-16-2010, 04:16 AM
wah... merah dimana2.. negara asia lain pun turut merah kaw2 punya. adakah ini permulaan penjualan besar-besaran.

Bas WCT aku reverse la pulak hari ni. nak terjun ke tak nak... petang ni decide.

Abgzan
04-16-2010, 08:03 AM
So, dlm keadaan skrg ni, gua prefer to rilex and play cool for a while...

------
http://kakilabur.blogspot.com/

tak dpt tahan nafsu, sudah beli:

3A 1.91
IRCB 0.935
KPJ-wa 1.40

----
http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
04-16-2010, 08:20 AM
tak dpt tahan nafsu, sudah beli:

3A 1.91
IRCB 0.935
KPJ-wa 1.40

----
http://kakilabur.blogspot.com/

nafsu leh salurkan pada saham gak ye,ingatkan pada pompuan je hehehehe

RadiAlias
04-16-2010, 08:27 AM
nafsu leh salurkan pada saham gak ye,ingatkan pada pompuan je hehehehe

2la pasal..abgzan nie memg pantang,duit ready jer sentiasa...
Gua duit semua dah dalm equity...nk beli pon xdapat..huhu

Abgzan
04-16-2010, 08:40 AM
wah... merah dimana2.. negara asia lain pun turut merah kaw2 punya. adakah ini permulaan penjualan besar-besaran.

Bas WCT aku reverse la pulak hari ni. nak terjun ke tak nak... petang ni decide.

Belom tentu lagi...i think not yet....selagi US masih bullish...
i think laaa....to me, i will look next week Thursday....that day, i will decide if profit taking kaw2 akan menjadi kenyataan soon, atau belom tiba masanyer lagi.....

--
http://kakilabur.blogspot.com/

saifuls
04-16-2010, 09:04 AM
Belom tentu lagi...i think not yet....selagi US masih bullish...
i think laaa....to me, i will look next week Thursday....that day, i will decide if profit taking kaw2 akan menjadi kenyataan soon, atau belom tiba masanyer lagi.....

--
http://kakilabur.blogspot.com/

Aku pun rasa US masih bullish, tengok europe pun nampak macam takde apa2 hari ni. Cuma aku tengok Japan punya jatuh lain macam sikit la hari ni. Dia la yg tarik semua market asia jatuh hari ni.

Anyhow.. aku buang separuh WCT aku. rules baru trading aku.. never keep a lossing stock. mungkin separuh lagi oleh cover rugi hari ni Isnin nanti. Kalau tak.. aku jual je semua at loss. No regret.

M-123
04-16-2010, 01:41 PM
Oportunity to buy Faber at 2.30 today....anybody brave enough? :)

------
http://kakilabur.blogspot.com/

wah..hebat betul abgzan ni, memang optimis betul, ari ni close 2.32. tapi faber mcm down trend je. klu bab F.A dia memang class. ari tu TP ibmaybank 2.10.

M-123
04-16-2010, 02:27 PM
wah..hebat betul abgzan ni, memang optimis betul, ari ni close 2.32. tapi faber mcm down trend je. klu bab F.A dia memang class. ari tu TP ibmaybank 2.10.

tapi itu TP mase hg dia 1.60...bln disember 2009 klu x silap klu ade sape beli dah untung 43% jual skrg.

shukor76
04-16-2010, 03:02 PM
bursa merah ari ni...dow start dgn merah ikut serantau tp masih above 11,000...harap stay above 11,000 utk penutp mlm ni...klu x isnin depan beruang besar akn terlepas dr zoo negara...

masing2 ada strategi...so best of luck to everyone ere..enjoy hujung minggu anda sambil pikir2 apa nak wat isnin depan...:)

saifuls
04-16-2010, 03:35 PM
goldman sach buat US stock market panic malam ni

Abgzan
04-16-2010, 04:38 PM
goldman sach buat US stock market panic malam ni

itu la pasal...kerana nila setitik rosak susu sebelanga ni.....aduhai kacau kacau...gua takut hal2 kecik camni, selalunyer dipandang besar oleh US...takut investor take this opportunity for profit taking kaw2...glurpp...erkk...

------
http://kakilabur.blogspot.com/

saifuls
04-17-2010, 12:15 AM
goldman sach buat US stock market panic malam ni

Apa yg Goldman Sach buat sampai dipersalahkan oleh security. (SEC)

According to the SEC lawsuit two Wall Street giants are involved in these events – Goldman Sachs and Paulson & Co - the major hedge fund run by Wall Street Whale John Paulson that we talk about all the time on Fast Money.

Regulators say Paulson & Co. worked with Goldman in creating a collateralized debt obligation or CDO in which “Paulson heavily influenced the selection of the portfolio to suit its economic interests.”

In turn, Paulson took a short position against the CDO – therefore standing to benefit as its value fell - again that’s according to allegations.

What may be implied here is that the security was made up of particularly weak mortgages – deliberately.

Now, here’s the really bad part for Goldman.

According to the lawsuit, Goldman did not tell investors "vital information" about the security including the fact that Paulson & Co was involved in choosing which securities would be part of the portfolio.

Fabrice Tourre, a Goldman vice president who the SEC said was principally responsible for creating the product, was charged with fraud. Paulson has not been charged.

Goldman responded to the charges, saying they were "completely unfounded in law and fact."

* Nampak macam Paulson mempengaruhi Goldman dalam pemilihan portfolio yg menyebabkab Paulson untung berbilion dollar.

Adakah ini boleh berlaku kat Malaysia dimana Bank2 / fund manager yg menguruskan unit trust boleh berpakat dgn sesiapa dlm pemilihan portfolio yg menyebabkan sesiapa tu untung banyak dlm masa market bull ni.

ipins
04-17-2010, 10:49 AM
Hujung minggu nie bagus jugak baca artikel2 menarik.

The Smartest Guy in A Room. (http://dailycapitalist.com/2008/11/17/the-smartest-guys-in-the-room/)

shukor76
04-17-2010, 12:23 PM
Apa yg Goldman Sach buat sampai dipersalahkan oleh security. (SEC)

According to the SEC lawsuit two Wall Street giants are involved in these events – Goldman Sachs and Paulson & Co - the major hedge fund run by Wall Street Whale John Paulson that we talk about all the time on Fast Money.

Regulators say Paulson & Co. worked with Goldman in creating a collateralized debt obligation or CDO in which “Paulson heavily influenced the selection of the portfolio to suit its economic interests.”

In turn, Paulson took a short position against the CDO – therefore standing to benefit as its value fell - again that’s according to allegations.

What may be implied here is that the security was made up of particularly weak mortgages – deliberately.

Now, here’s the really bad part for Goldman.

According to the lawsuit, Goldman did not tell investors "vital information" about the security including the fact that Paulson & Co was involved in choosing which securities would be part of the portfolio.

Fabrice Tourre, a Goldman vice president who the SEC said was principally responsible for creating the product, was charged with fraud. Paulson has not been charged.

Goldman responded to the charges, saying they were "completely unfounded in law and fact."

* Nampak macam Paulson mempengaruhi Goldman dalam pemilihan portfolio yg menyebabkab Paulson untung berbilion dollar.

Adakah ini boleh berlaku kat Malaysia dimana Bank2 / fund manager yg menguruskan unit trust boleh berpakat dgn sesiapa dlm pemilihan portfolio yg menyebabkan sesiapa tu untung banyak dlm masa market bull ni.

news dr US nie is A BAD NEWS indeed!...

1. employment data x brapa baik...no surprise
2. company results capai tgt atau lebih baik...no surprise
3. dollar lemah..no surprise
4. inflasi meningkat..no surprise

tp...skandal ni...haa..tu brulah BIG surprise! isnin depan bursa akn kena belasah lagik...especially isnin (waktu malaysia) dow belum bukak lagi.

wlupn gitu, amazing gak sbb support 11,000 dow msh hold lagi...

shukor76
04-17-2010, 12:50 PM
Hujung minggu nie bagus jugak baca artikel2 menarik.

The Smartest Guy in A Room. (http://dailycapitalist.com/2008/11/17/the-smartest-guys-in-the-room/)

article menarik...the smartest guy in the room is perhaps Nicholas Nassem Taleb...:) sbb dia guna contrarian approach...sell on optimism...buy on pessism...

mgkin ketika traders ghairah tgk dow 11,000, dia dah pun jual atau short evrything...

leospirit
04-18-2010, 04:28 AM
news dr US nie is A BAD NEWS indeed!...

1. employment data x brapa baik...no surprise
2. company results capai tgt atau lebih baik...no surprise
3. dollar lemah..no surprise
4. inflasi meningkat..no surprise

tp...skandal ni...haa..tu brulah BIG surprise! isnin depan bursa akn kena belasah lagik...especially isnin (waktu malaysia) dow belum bukak lagi.

wlupn gitu, amazing gak sbb support 11,000 dow msh hold lagi...

Mereka jual emas dan perak pakai sijil..dari bahan mentah sebenar lebih 100x ganda?..maka jika semua pembeli berpakat nak tukar sijil pembelian kepada emas/perak fizikil sebenar 100 org dtg hanya sorang yg dapat,maknanya untuk mereka yg 99 org lain hanya jual sijil yg mereka nilaikan sendiri..
bahayo ni adakah selepas ini harga emas/perak akan merundum melonjak atau stabil? entahla aku kurang risaulah bab ni, tapi sahampun akan terkena tempias gak ni...adoooiiii

ipins
04-18-2010, 05:32 AM
Mereka jual emas dan perak pakai sijil..dari bahan mentah sebenar lebih 100x ganda?..maka jika semua pembeli berpakat nak tukar sijil pembelian kepada emas/perak fizikil sebenar 100 org dtg hanya sorang yg dapat,maknanya untuk mereka yg 99 org lain hanya jual sijil yg mereka nilaikan sendiri..
bahayo ni adakah selepas ini harga emas/perak akan merundum melonjak atau stabil? entahla aku kurang risaulah bab ni, tapi sahampun akan terkena tempias gak ni...adoooiiii

bro leo, kebetulan...
baru je post satu artikel kt thread WC pasal gold nie.
kt sini -> http://www.wangcyber.com/forum/ada-sesiapa-yang-tahu/11758-pelaburan-unit-amanah-pulangan-12-setahun-16.html#post548229

ade satu video youtube cite pasal fiat money nie. contohnye dia dia mule dgn gold. mcm mane gold keeper create cert dh jualkan kt org ramai. padahal fizikal gold tk sebanyak mane dlm simpanan dia.

nnt kalo jumpe, post sini.

saifuls
04-18-2010, 01:04 PM
news dr US nie is A BAD NEWS indeed!...

1. employment data x brapa baik...no surprise
2. company results capai tgt atau lebih baik...no surprise
3. dollar lemah..no surprise
4. inflasi meningkat..no surprise

tp...skandal ni...haa..tu brulah BIG surprise! isnin depan bursa akn kena belasah lagik...especially isnin (waktu malaysia) dow belum bukak lagi.

wlupn gitu, amazing gak sbb support 11,000 dow msh hold lagi...

pasaran saham ni memang biasa buat kejutan .. macam akedemi fantasia pulak. Tapi kejutan pasaran saham ni buleh buat orang kena sakit jantung. Akedemi fantasia orang happy. sebab tu la aku selalu berhati2 dalam keadaan market macam sekarang ni... tak nak kena sakit jantung sebab dah tua dah.

Tapi ni biasa.. pada tahun 2007 dulu.. masa market bull.. ada 2 kali pasaran buat kejutan.. end Feb & Aug. Bursa jatuh 200 point lebih dlm masa beberapa hari je. Aku pulak baru je start main saham masa feb tu. terkedu la jugak.

Aku anggap kalau mrket jatuh pun sekarang ni adalah sementara je.. sebelum dia naik balik.. pada aku this is buying opportunity pada orang yg banyak cash sekarang ni. tapi kena selalu monitor news 2 dari luar ni utk decide samada nak masuk atau tidak.

leospirit
04-18-2010, 02:09 PM
bro leo, kebetulan...
baru je post satu artikel kt thread WC pasal gold nie.
kt sini -> http://www.wangcyber.com/forum/ada-sesiapa-yang-tahu/11758-pelaburan-unit-amanah-pulangan-12-setahun-16.html#post548229

ade satu video youtube cite pasal fiat money nie. contohnye dia dia mule dgn gold. mcm mane gold keeper create cert dh jualkan kt org ramai. padahal fizikal gold tk sebanyak mane dlm simpanan dia.

nnt kalo jumpe, post sini.

aku tenggah fikir skang ni, mamat yg jual sijil tu...adakah duit masih ada kat dia? atau dia dah lesapkan?..kalau duit deposit dia masih pegang,satu cara dia masih boleh beli emas di pasaran atau pulangkan balik cash..masalahnya duit tu dia dah manipulate ke lain tu yg akan parah...ni pemikiran aku yg tak berapa faham mainan ekonomi ni:)

leospirit
04-18-2010, 02:13 PM
pasaran saham ni memang biasa buat kejutan .. macam akedemi fantasia pulak. Tapi kejutan pasaran saham ni buleh buat orang kena sakit jantung. Akedemi fantasia orang happy. sebab tu la aku selalu berhati2 dalam keadaan market macam sekarang ni... tak nak kena sakit jantung sebab dah tua dah.

Tapi ni biasa.. pada tahun 2007 dulu.. masa market bull.. ada 2 kali pasaran buat kejutan.. end Feb & Aug. Bursa jatuh 200 point lebih dlm masa beberapa hari je. Aku pulak baru je start main saham masa feb tu. terkedu la jugak.

Aku anggap kalau mrket jatuh pun sekarang ni adalah sementara je.. sebelum dia naik balik.. pada aku this is buying opportunity pada orang yg banyak cash sekarang ni. tapi kena selalu monitor news 2 dari luar ni utk decide samada nak masuk atau tidak.

nampak gaya apa yg dipegang kena peram lama lagilah..dulu peram berpuluh thn kat asb tak pening camni:(

leospirit
04-18-2010, 02:41 PM
Share prices on Bursa Malaysia are probably heading for a correction and volatility next week after the recent rally, due to a possible tight supply of money, an analyst said.

"We are probably entering a critical point, specifically when money supply (M1) increases to the 20 per cent range. In February, the M1 was 15 per cent," said Analyst and head of research of Jupiter Securities, Pong Teng Siew.

M1 includes the transaction deposits of banks and cash in circulation.

If the money supply continues to climb next week, then the market is in the right condition for a 10-15 per cent correction.
"It will not be a bear market but the drop will be significant," he said.

He also said that based on indicators, when money suppy reaches a certain level, Bank Negara Malaysia will remove liquidity and the market has a steep correction.

However, he said when this would exacty happen, is difficult to predict.

"It could even be next week, so investors have to trade cautiously. They have to be even more cautious than before, the stock market rally began last month," he cautioned.

Pong said the money market interest rate has also been on an uptrend, especially for the three-month Kuala Lumpur Interbank Offered Rate (KLIBOR).

"The balance sheet of our banks is also showing less liquidition with deposit to loan ratio at 80 per cent, which is another indication of tight supply," he explained.

Asked if the rising ringgit rate against other major currencies will boost the market, he said, the bond market is more likely to benefit from it.

"Unless the carry trade is very large, a portion of it will flow into the stock market. Otherwise, it will just be a short term boost," he indicated.

The ringgit came close to a fresh two-year high against the greenback. It advanced to 3.1785 this week, the highest since May 2008.

On Friday, it ended at 3.1880/1920 versus the US dollar, compared with Thursday's close of 3.1925/1965.

TA Securities in its research report on Friday said that a re-test of the recent high of FBM KLCI's 1,347 level and then a challenge of 1,354, is still plausible as the index continues to consolidate and build support above 1,334.

"A confirmed breakout above 1,347 will accelerate upside towards 1,354. A decisive breach above this level, will bring it up to the next resistance point of 1,380," said the research house.

Meanwhile, ECS ICT Bhd was listed on the Main Market on Thursday. Its share opened at RM1.52, six sen higher over its offer price.

The stock exchange started the week on a stronger footing but drifted towards the end of it, as investors opted to lock in short term profits.

On a Friday-to-Friday basis, the FBM KLCI was down 1.21 points to 1,332.77.

The FBM Emas Index fell 35.99 points to 9,050.6, the FBM Top100 Index eased 22.13 points to 8,780.12 and the FBM ACE Index dropped 87.81 points to 4,207.32.

The Finance Index shed 38.98 points to 11,967.83, the Industrial Index added 12.71 points to 2,754.35 and the Plantation Index rose 24.24 points to 6,517.42.

A total of 4.812 billion shares worth RM7.279 billion changed hands during the week just ended, slightly down from the 5.842 billion shares worth RM7.821 billion the previous week.

Volume on the Main Market also shed to 4.063 billion shares worth RM4.084 billion against the 4.861 billion shares worth RM7.546 billion previously.

The ACE market volume declined to 273.698 million shares worth RM49.172 million from 307.535 million shares worth RM49.368 million previously.

The volume of call warrants slipped to 387.359 million worth RM96.85 million from 492.586 million units worth RM111.235 million previously.-- Bernama

saifuls
04-18-2010, 03:03 PM
Share prices on Bursa Malaysia are probably heading for a correction and volatility next week after the recent rally, due to a possible tight supply of money, an analyst said.

"We are probably entering a critical point, specifically when money supply (M1) increases to the 20 per cent range. In February, the M1 was 15 per cent," said Analyst and head of research of Jupiter Securities, Pong Teng Siew.

M1 includes the transaction deposits of banks and cash in circulation.

If the money supply continues to climb next week, then the market is in the right condition for a 10-15 per cent correction."It will not be a bear market but the drop will be significant," he said.

He also said that based on indicators, when money suppy reaches a certain level, Bank Negara Malaysia will remove liquidity and the market has a steep correction.

However, he said when this would exacty happen, is difficult to predict.

"It could even be next week, so investors have to trade cautiously. They have to be even more cautious than before, the stock market rally began last month," he cautioned.

Pong said the money market interest rate has also been on an uptrend, especially for the three-month Kuala Lumpur Interbank Offered Rate (KLIBOR).

"The balance sheet of our banks is also showing less liquidition with deposit to loan ratio at 80 per cent, which is another indication of tight supply," he explained.

Asked if the rising ringgit rate against other major currencies will boost the market, he said, the bond market is more likely to benefit from it.

"Unless the carry trade is very large, a portion of it will flow into the stock market. Otherwise, it will just be a short term boost," he indicated.



Money suply ni apa benda pulak ni. mana nak dapat data ni ha,.. ada sapa2 yg tahu tak?

Abgzan
04-18-2010, 04:28 PM
As everybody is expecting to go down that much, this is what i expect to occur on Monday:

Morning, market will be fulled of BLOOD, around -7 to -11 points of KLCI...

But towards noon, market will recover a bit....in the afternoon, market KLCI will be around -2 to -4 points...or even green....:D

Let's see....

-----------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-18-2010, 04:36 PM
Aapa pon, expct KNM to drop kaw2 this morning :) Worth to watch :)

----
http://kakilabur.blogspot.com/

doitmore
04-19-2010, 12:51 AM
tak dpt tahan nafsu, sudah beli:

3A 1.91
IRCB 0.935
KPJ-wa 1.40



Abg Zan, apa yg buleh naik nafsu sgt tu.. nurse de pkai skirt pendek n jeling2 manja ke hehe.. utk short term buleh p ke agknya,klu long term aku agk konfiden la..

RadiAlias
04-19-2010, 01:15 AM
Aapa pon, expct KNM to drop kaw2 this morning :) Worth to watch :)

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Yup..KNM & IRCB...go down..

Abgzan
04-19-2010, 01:43 AM
Abg Zan, apa yg buleh naik nafsu sgt tu.. nurse de pkai skirt pendek n jeling2 manja ke hehe.. utk short term buleh p ke agknya,klu long term aku agk konfiden la..

makin hari, makin pendek skirtnyer, sapo yg tahe....kalau bukan short term, medium term pon ok...kalau bukan medium term, long term pon ok :) ....

Coz my primary objective sbenarneyr memang utk long term....cuma kadang2 "tak tahan nafsu utk lepaskan" awek2 tu bila skirt makin "labuh"...hehe....

----------
http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
04-19-2010, 02:12 AM
Kalau aku nak main saham utk akan dtg idea masuk masa bear dan jual cabut lari masa bull adalah langkah yg bijak dan lebih selamat..drpd masuk masa bull tersangkut kat mulut bear berbulan2 kadang2 bull pertama tak lepas tunggu lagi bull kedua baru lepas itupun tenguk2 gak nasib badan kalau beli company tak strong lagi parah.

doitmore
04-19-2010, 03:40 AM
Menatang sunggoh Vastlx nih.. kuat btol kne goreng kaw2 ni..ataupun ada 'pushing'/'phising' news hehe.. xpun ada projek baru dlm tgn ke pe.. anyone here got any idea?

doitmore
04-19-2010, 04:02 AM
Menatang sunggoh Vastlx nih.. kuat btol kne goreng kaw2 ni..ataupun ada 'pushing'/'phising' news hehe.. xpun ada projek baru dlm tgn ke pe.. anyone here got any idea?

Laa.. shapadu plan nk takeover rupanya.. hmmm cpt btul reaction..cmaner kita nk dpt info2 cmni ye? insider?

shukor76
04-19-2010, 04:34 AM
wow!!! kesan skandal dow dan gunung berapi iceland btol2 power...merah dimana2.

sold my axiata, fajar dan lionInd for cash...rugi skit..wat letih jer...:(

hold on to HSL, Leader dan Supermx...with paper profit...:)
tgk lah camna nati..nak jual atau accumulate more...la ni masih mega sale...blom pun sale tutup kedai...

shukor76
04-19-2010, 04:37 AM
Laa.. shapadu plan nk takeover rupanya.. hmmm cpt btul reaction..cmaner kita nk dpt info2 cmni ye? insider?

don goreng2 masa la...tunggu msuk good fundamental stock...x mau kena trap lah...

Abgzan
04-19-2010, 05:01 AM
WOWW, back from meeting, and see a lot of shares dah masuk dlm tabung peram....:D haha...berapa lama mau kasi peram ni....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

doitmore
04-19-2010, 06:11 AM
sakit mato eh tgk merah2 nie heheh.. nasib baik den x solam botul2, celup kaki je test2 hehe

shukor76
04-19-2010, 06:42 AM
sakit mato eh tgk merah2 nie heheh.. nasib baik den x solam botul2, celup kaki je test2 hehe

masa la elok gak pi beli pa nama menatang hok boh kata mata tuh...apa refleksiologi mata dok iklan kat tv la ni ni...besaq gedambak..ala cam rayband...pastu pakai skali masa pi kerja...tobat awek bbris mgorat....hahaha :D

shukor76
04-19-2010, 06:46 AM
makin hari, makin pendek skirtnyer, sapo yg tahe....kalau bukan short term, medium term pon ok...kalau bukan medium term, long term pon ok :) ....

Coz my primary objective sbenarneyr memang utk long term....cuma kadang2 "tak tahan nafsu utk lepaskan" awek2 tu bila skirt makin "labuh"...hehe....

----------
http://kakilabur.blogspot.com/

boss...baik nyer crita nih...18SX tuhhhh...:D

doitmore
04-19-2010, 07:10 AM
boss...baik nyer crita nih...18SX tuhhhh...:D

Biasala bro.. dh x buat apa pakat dok tgk jela market..boring2 18SX sket2 xde hal kot bolela menghilangkan sket keboringan time2 cmni haha..lgpun smua kt sini dh lpas 18 agknya...agknyela.. ke ada sesape nk ngaku muda haha :D

shukor76
04-19-2010, 07:36 AM
supermx dah kuar financial report utk 1st qtr 2010....eps jump from 7.43 kpd 18.97...161% increase Qtr on Qtr

so...2009 qtr1 + qtr 2 = 17.15 sen...2010 qtr1 = 18.97 sen....translates...hnya perlu 1.82 sen utk on par for next 2nd qtr 2010!!! ave eps per qtr utk 2009 = 12.18 sen...meaning utk 2nd qtr 2010, tgt 10 sen eps pun dah outperform prev QoQ dan achievable...wow!

supermx definately akn shoot up...:)

ajak68
04-19-2010, 09:14 AM
apa dah jadi dgn Ramunia ni, ade news berkaitan kaunter ni, aku dah lepaskan kat .42.....

shukor76
04-19-2010, 02:04 PM
apa dah jadi dgn Ramunia ni, ade news berkaitan kaunter ni, aku dah lepaskan kat .42.....

ntah...goreng utk test ceiling 0.49??? or trap?

Abgzan
04-20-2010, 01:18 AM
DJIA masih bullish as expected...mlm kelmarin dia bukak pintu beruang kejap...mlm smlm bukak sikit lagi pintu kandang beruang, tapi tak jadi, terus tutup balik....depa takut tgk seladang tgh berlari...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-20-2010, 01:50 AM
tak dpt tahan nafsu, sudah beli:

3A 1.91
IRCB 0.935
KPJ-wa 1.40

----
http://kakilabur.blogspot.com/

sudah puas sama ini IRCB....sell at 0.955..

---------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-20-2010, 01:52 AM
KLCI masih belum pasti dia mau bullish atau hanya sementara....selagi 1340 dia tak break, maka bullish masih belom pasti....takut kenaikan harini hanya technical rebound semata2....

---
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-20-2010, 01:56 AM
Scomi ni, kalau dia break 0.50 harini dan close above 0.50, next destination will be 0.54....selagi dia tak drop bawah 0.44, bullish is still intact...

-------
http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
04-20-2010, 02:15 AM
sudah puas sama ini IRCB....sell at 0.955..

---------
http://kakilabur.blogspot.com/

dah 'puas' tinggal2kan ye..cari lain lak:)

ada berita baik untuk zhulian fan

aku copy&paste email dari chartnexus.

ZHULIAN TARGETED 3 DAYS BEFORE ITS 14% RALLY

The global economy has started to rebound strongly but how are you going to benefit from this spectacular growth in our economy? A pay rise from your boss? More bonuses? Take a look at this stock, last week it soared by at least 14% !
This stock is none other than Zhulian. A bullish trading signal was spotted on 13th April 2010 and it was featured in our Traders Club Forum. Within 3 days, Zhulian rallied by 14%!
http://img153.imageshack.us/img153/2365/2010aprzhulian450x370.png (http://img153.imageshack.us/i/2010aprzhulian450x370.png/)

leospirit
04-20-2010, 02:17 AM
Scomi ni, kalau dia break 0.50 harini dan close above 0.50, next destination will be 0.54....selagi dia tak drop bawah 0.44, bullish is still intact...

-------
http://kakilabur.blogspot.com/

harap2 boleh lepaslah enam kupang dan berapa bulan dia main kuda kepang selalu empat kupang je paling lama...kata projek besar2..:confused:

Abgzan
04-20-2010, 02:42 AM
dah 'puas' tinggal2kan ye..cari lain lak:)

ada berita baik untuk zhulian fan

aku copy&paste email dari chartnexus.

ZHULIAN TARGETED 3 DAYS BEFORE ITS 14% RALLY

The global economy has started to rebound strongly but how are you going to benefit from this spectacular growth in our economy? A pay rise from your boss? More bonuses? Take a look at this stock, last week it soared by at least 14% !
This stock is none other than Zhulian. A bullish trading signal was spotted on 13th April 2010 and it was featured in our Traders Club Forum. Within 3 days, Zhulian rallied by 14%!
http://img153.imageshack.us/img153/2365/2010aprzhulian450x370.png (http://img153.imageshack.us/i/2010aprzhulian450x370.png/)

aku pon ada dpt jugak ini email...kali kedua...kali pertama bulan Feb aritu....tapi email ni hanya diberi selepas "SEMUA TU DAH BERLAKU"...entah betul entah tidak...napa tak cakap awal2....:D kenapa bila dah naik baru cakap "we spotted it...bla bla bla..." ..apa buktinya yg u dah spotted awal2? heehee

------
http://kakilabur.blogspot.com/

RadiAlias
04-20-2010, 03:01 AM
aku pon ada dpt jugak ini email...kali kedua...kali pertama bulan Feb aritu....tapi email ni hanya diberi selepas "SEMUA TU DAH BERLAKU"...entah betul entah tidak...napa tak cakap awal2....:D kenapa bila dah naik baru cakap "we spotted it...bla bla bla..." ..apa buktinya yg u dah spotted awal2? heehee

2la pasal..gua pon dapat email nie..

leospirit
04-20-2010, 03:05 AM
aku pon ada dpt jugak ini email...kali kedua...kali pertama bulan Feb aritu....tapi email ni hanya diberi selepas "SEMUA TU DAH BERLAKU"...entah betul entah tidak...napa tak cakap awal2....:D kenapa bila dah naik baru cakap "we spotted it...bla bla bla..." ..apa buktinya yg u dah spotted awal2? heehee

------
http://kakilabur.blogspot.com/

tapi untuk long term ok lagi kot...

RadiAlias
04-20-2010, 03:44 AM
tapi untuk long term ok lagi kot...

Btol tue..Blh pegi lagi tue..

Abgzan
04-20-2010, 04:04 AM
tapi untuk long term ok lagi kot...

long term memang boleh....even RM10 dlm masa 3-5 thn i think it is possible :)

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

ipins
04-20-2010, 04:19 AM
aku pon ada dpt jugak ini email...kali kedua...kali pertama bulan Feb aritu....tapi email ni hanya diberi selepas "SEMUA TU DAH BERLAKU"...entah betul entah tidak...napa tak cakap awal2....:D kenapa bila dah naik baru cakap "we spotted it...bla bla bla..." ..apa buktinya yg u dah spotted awal2? heehee

------
http://kakilabur.blogspot.com/

kalau nk confirmkan betul ke tidak, try carik saham2 lain yg ade pattern cam tu. kalo 3 dr 4 saham breakout cam tu gak maknenye east At ape yg diorng claim, materialized.

doitmore
04-20-2010, 04:39 AM
aku pon ada dpt jugak ini email...kali kedua...kali pertama bulan feb aritu....tapi email ni hanya diberi selepas "semua tu dah berlaku"...entah betul entah tidak...napa tak cakap awal2....:d kenapa bila dah naik baru cakap "we spotted it...bla bla bla..." ..apa buktinya yg u dah spotted awal2? Heehee



haha aku pon dpt yg sama :) sgt2 stuju dgn abg zan, bnda dh lps mmgla bule tunjuk.. Pnah g preview dia.. Dkt 5k gk la..ada sesape yg join x? Buleh bg komen sket hehe bbaloi ke x

Abgzan
04-20-2010, 07:06 AM
Scomi ni, kalau dia break 0.50 harini dan close above 0.50, next destination will be 0.54....selagi dia tak drop bawah 0.44, bullish is still intact...

-------
http://kakilabur.blogspot.com/

0.50 is on the way....

----------
http://kakilabur.blogspot.com/

ajak68
04-20-2010, 09:07 AM
kawan perhatikan kaunter sarung tgn byk yg naik tapi IRCB masih tak ade reaksi utk bull, kalau dulu dah mencanak kalau yg lain naik..

leospirit
04-20-2010, 12:24 PM
wow!!! kesan skandal dow dan gunung berapi iceland btol2 power...merah dimana2.

sold my axiata, fajar dan lionInd for cash...rugi skit..wat letih jer...:(

hold on to HSL, Leader dan Supermx...with paper profit...:)
tgk lah camna nati..nak jual atau accumulate more...la ni masih mega sale...blom pun sale tutup kedai...

syukur kalau kau cool sikit dah untung lionind

shukor76
04-20-2010, 01:59 PM
syukur kalau kau cool sikit dah untung lionind

no problem, bro...aku jual sbb aku nmpk opportunity kat tempat lain...lagi pun bored dgn fajar...terpksa give up untung axiata dgn lionInd utk round ni...

aku tgh accumulate satu warrant nih...nati aku reveal k..

dan dok study senarai stock dan warrants utk shoot..

btw...axiata dan lionInd still ada potential...

saifuls
04-20-2010, 02:45 PM
no problem, bro...aku jual sbb aku nmpk opportunity kat tempat lain...lagi pun bored dgn fajar...terpksa give up untung axiata dgn lionInd utk round ni...

aku tgh accumulate satu warrant nih...nati aku reveal k..

dan dok study senarai stock dan warrants utk shoot..

btw...axiata dan lionInd still ada potential...

strategi yg baik. bila nampak peluang kat tempat lain... jual share yg stagnant... masuk share yg sedang grow.

anyway.. warrant apa ye.. aku ni bab2 warrant memang berminat betul..:)

zuwa
04-20-2010, 03:33 PM
hello otai2 saham, mcmana nak th saham tu akan naik atau jth? br lg dlm bab2 saham. hehehe....

mytrade
04-21-2010, 12:28 AM
0.50 is on the way....

----------
http://kakilabur.blogspot.com/

apa tknyer..Amresearch dh upgrade dia dari 46c ke 76c...

Abgzan
04-21-2010, 12:40 AM
As expected, DJIA masih bullish...dan belom ada tanda2 utk mereka bukak kandang beruang lagi....

Cuma KLCI aja gua tak pasti, samada akan sambung bullish atau pon sideways, atau tak menentu....selagi 1340-1345 not broken dlm minggu ni, gua rasa bullish not confirmed yet..

--------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-21-2010, 12:40 AM
apa tknyer..Amresearch dh upgrade dia dari 46c ke 76c...

wah betul ke....ada link dia tak??

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-21-2010, 12:45 AM
PERISAI tadi turun ke 0.58....gua ingatkan nak turun lagi...sekali dia naik balik daa...hehe....macam nak cuba break 0.64 dlm masa terdekat aja.....hmmm....worth to watch !!!

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Perisai dah byk kali bagi peluang utk beli....sbb dah byk kali ia turun 0.58-0.59, very strong support....and as i mentioned before, 0.64 is the resistance, if broken, considered buy....:) anybody on the boat?

------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-21-2010, 12:48 AM
KUALA LUMPUR: AmResearch Sdn Bhd has upgraded SCOMI GROUP BHD [] to buy, from hold previously, at 46 sen with a higher fair value of 76 sen, previously 48 sen, based on PE multiple of 12 times — in-line with peer average.

It said the upgrade was premised on its revision in earnings by 4% to 27% to RM71 million to RM96 million for FY10F-FY12F.

"Second, Scomi is currently trading towards the lower end of its PE band at a multiple eight times. Having said that, we believe revenue from drilling fluids and drilling waste management should pick up.

"Another re-rating catalyst would be forthcoming for Scomi, if it were successful in securing new monorail jobs. First phase awards for monorail work in Brazil (24km) — valued at US$2 billion — should be announced within the next few weeks," it said.

The research house said Scomi was confident of securing at least a few more monorail projects, such as in India.

There is also a possibility of Scomi being involved in the expansion to the KL monorail system and signalling works for the Putra and LRT systems — worth close to RM1 billion, it said.

Scomi added two sen to 48 sen at 9.22am in morning trade Tuesday, April 20, and was among the most actively traded stocks with 2.8 million shares done.

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-21-2010, 01:28 AM
Originally Posted by Abgzan
Scomi ni, kalau dia break 0.50 harini dan close above 0.50, next destination will be 0.54....selagi dia tak drop bawah 0.44, bullish is still intact...

-------
http://kakilabur.blogspot.com/


target minimum harini 0.54...:D

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-21-2010, 01:29 AM
COunter to watch today: Puncak and KPS...KHSB and JAKS also....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-21-2010, 02:12 AM
tak dpt tahan nafsu, sudah beli:

3A 1.91
IRCB 0.935
KPJ-wa 1.40

----
http://kakilabur.blogspot.com/




sudah puas sama ini IRCB....sell at 0.955..

---------
http://kakilabur.blogspot.com/

harini giliran gundik lain pulok...bila sudah puas sama 3A, gua lepaskan at 1.93...

---
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-21-2010, 02:33 AM
KJP-wa gua rasa akan gerak in a moment...kalau tak pukul 11am ni, ptg karang....wallahu'alam...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

shukor76
04-21-2010, 02:46 AM
harini giliran gundik lain pulok...bila sudah puas sama 3A, gua lepaskan at 1.93...

---
http://kakilabur.blogspot.com/

hahaha...aku tau...zan telan poweroot 1 dozen skali dgn tin2...tu yg selera mcm gajah afrika tu..hahahahaaa....

Abgzan
04-21-2010, 02:54 AM
hahaha...aku tau...zan telan poweroot 1 dozen skali dgn tin2...tu yg selera mcm gajah afrika tu..hahahahaaa....

haha...takde kena mengena dgn poweroot pon...hanya tak tahan tgk depa ni semua skirt pendek sumer, hehe...choice ramai, tapi gua amik 3 aja....tapi giliran tetap kena schedule, kena adil beb....bila dah puas, kasi lepas laa....:D

Abgzan
04-21-2010, 06:56 AM
Perisai dah byk kali bagi peluang utk beli....sbb dah byk kali ia turun 0.58-0.59, very strong support....and as i mentioned before, 0.64 is the resistance, if broken, considered buy....:) anybody on the boat?

------
http://kakilabur.blogspot.com/

tak sangka pulak dia pergi pecut harini, hehe...sudah jual 0.675...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-21-2010, 07:49 AM
Honestly, as you mentioned it, JCY is one of the remaining 3-4 counters yg i would like to buy....bawah 1.70 is a good buy....gua pon rasa dia leh pi atas RM2.00 within 3 months....skrg tgh tunggu right timing...

------
http://kakilabur.blogspot.com/

dok tunggu dia turun 1.70....last2 tak turun2...ni sudah pecut 1.86....Syukor ada angkat tak? gua target RM2.00 within 3 months, tapi gamaknya, by end of this week dah boleh pi 2.00 kot, hehe...

terlepas bot....hehe...

---
----------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-21-2010, 07:51 AM
As expected, DJIA masih bullish...dan belom ada tanda2 utk mereka bukak kandang beruang lagi....

Cuma KLCI aja gua tak pasti, samada akan sambung bullish atau pon sideways, atau tak menentu....selagi 1340-1345 not broken dlm minggu ni, gua rasa bullish not confirmed yet..

--------
http://kakilabur.blogspot.com/

Gamaknya, KLCI masih tak menentu....negative pulak skrg ni....bullish is still not confirmed....


----------
http://kakilabur.blogspot.com/

awietech81
04-21-2010, 12:34 PM
FRONTKN-WA dah nak gerak...jangan sampai tinggal bas....GAMUDA dah panjat bukit...slow-slow tarik anak2 naik bukit skali...GAMUDA-CJ...good looking....anyway...own risk..

leospirit
04-22-2010, 12:18 AM
http://img339.imageshack.us/img339/5667/40854975.jpg (http://img339.imageshack.us/i/40854975.jpg/)

http://img20.imageshack.us/img20/1574/29418905.jpg (http://img20.imageshack.us/i/29418905.jpg/)


Dari dulu dah plan untuk peram dlm nestle..purata keuntungan tahunan campur dividen tak kurang 20-30%


Nestle Catat Untung Yang Tinggi

KUALA LUMPUR, April 21 (Bernama) -- Nestle (MALAYSIA) Bhd telah mencatatkan untung sebelum cukai yang tinggi iaitu RM170.617 juta untuk suku pertama berakhir 31 Mac, 2010, daripada RM130.404 juta sebelumnya.

Pendapatan meningkat kepada RM1.02 bilion daripada RM983.932 juta, katanya dalam kenyataan kepada Bursa.

Eksport mewakili 23 peratus daripada jumlah jualan, katanya sambil menambah ia adalah pertumbuhan dua digit.

Pertumbuhan itu disumbang terutamanya oleh produk-produk Nescafe.



-- BERNAMA

Abgzan
04-22-2010, 12:40 AM
Harini perhatikan KLB....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-22-2010, 01:50 AM
target minimum harini 0.54...:D

----
http://kakilabur.blogspot.com/


Scomi kalau dia berjaya break 0.52, dia akan retest 0.54-0.545...0.49 is the support for today....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

saifuls
04-22-2010, 03:20 AM
Sekarang ni construction tengah menarik. WCT, IJM & GAMUDA. 3 kauter ni aku dok perhati... ada potensi utk naik lagi. tapi beli bila jatuh. dah berapa kali dia buat dah. tiap kali rebounce... new high. semalam IJM & GAMUDA... hari ni WCT. Aku hold yg balance hari tu. hari ni jual. tengok WCT macam nak jatuh balik je. 3 kaunte ni aku main warrant dia je. banayk syok ooo.. main swing.

ariza79
04-22-2010, 03:21 AM
senyap je ni?apa cite?bas semua sangkut ka?

saifuls
04-22-2010, 04:28 AM
WCT naik terus la pulak. dah jual. tengok aje la. next tunggu dia jatuh baru masuk balik.

Abgzan
04-22-2010, 07:10 AM
Sapa berani? Buy call for this 2 counters now:

1) 3A at 1.94 --> TP short term 2.04, medium term 2.16...long term 2.46...
2) Dufu at 0.56 --> TP short term 0.585, TP medium term 0.64, long term 0.78

Sapa ada berani bila tgk byk darah sana sini macam ni?

Buy at your own risk :)


-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Dufu, sudah jual at 0.58...kalau turun, masuk balik...

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-22-2010, 07:14 AM
Scomi kalau dia berjaya break 0.52, dia akan retest 0.54-0.545...0.49 is the support for today....

----
http://kakilabur.blogspot.com/



Scomi skrg ni tgh main2 polis entry kat support 0.49..tadi dia break kejap support 0.49 pi 0.485....immeidiate resistance at 0.52 depa tak pi langsung....

consider this counter not ready for bullish yet, but worth to accumulate at this cheap price :)

kpd yg ambik scomi-wa hati2...sbb scomi masih belum break resistance, takut dia retest support at 0.44 and 0.40...if broken, paham2 la apa akan jadi kat anaknya....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-22-2010, 07:22 AM
KJP-wa gua rasa akan gerak in a moment...kalau tak pukul 11am ni, ptg karang....wallahu'alam...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

ternyata meleset jangkaan....ini kounter gua tak tau apa mainannya kali ni....very unexpected...

bila maknya naik, anaknya naik "TAK SEPERTI yang sepatutnyer"...di mana naiknya sikit.......bila mak dia turun sikit, anaknya PULAK turun KAW2...kelakuan tersebut meybbkan KPJ-wa menjadi semakin RENDAH PREMIUMNYA....which is good for long term...

apa yg gua perasan, ini KPJ-wa ni, macam ada ramai "pemain2 KONTRA"....pemain2 KONTRA yg takde cash, terpaksa FORCE SELL, itu macam la harganya asek drop aja....

persoalannya skrg, adakah pemain2 KONTRA tersebut juga merupakan PEMBACA WangCyber ni? hehe....

My advice kepada pemain2 KONTRA, jgn la MAIN KONTRA, TERLALU RISKY weii....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-22-2010, 07:27 AM
Satu awek kegemaran gua, UNISEM, yg gua sudah tinggalkan selepas puas (tinggalkan kat Teluk Intan, 2.77), kini sudah sampai di Alor Setar (3.35) .... aduhai, knapa la dikau tinggalkan daku, hehe....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-22-2010, 07:30 AM
dok tunggu dia turun 1.70....last2 tak turun2...ni sudah pecut 1.86....Syukor ada angkat tak? gua target RM2.00 within 3 months, tapi gamaknya, by end of this week dah boleh pi 2.00 kot, hehe...

terlepas bot....hehe...

---
----------
http://kakilabur.blogspot.com/

JCY ....1.93...and counting...2.00, macam boleh touch down by 5pm aja ni...tinggal boat jugak...

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-22-2010, 07:31 AM
mKLAND.....watch it....0.34-0.345 is a strong support...and good price to accumulate...:)

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-22-2010, 07:32 AM
Zhulian...gua tgh tunggu right timing....:)

------
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-22-2010, 07:33 AM
senyap je ni?apa cite?bas semua sangkut ka?

sapa senyap, gua senyap ke, lu yg senyap? hhehehe...

--
http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
04-22-2010, 07:52 AM
knm boleh turun sampai ke mana tu?..company tak untung ka?

RadiAlias
04-22-2010, 07:53 AM
Stock aper nk tembak tok hjg bln nie..hmm..???
-zhulian
-adventa
-sime
-uemland
-jaks
-topglove(mahal sgt lak)
-knm
-ircb
-faber
-fajar

Dalam akaun ada 8k...

Apa pendapat korang?
Ada tips x?:cool:

mervynho
04-22-2010, 08:06 AM
mcm mana main saham bskl ni???sama ngan forex ka???

leospirit
04-22-2010, 08:16 AM
Scomi skrg ni tgh main2 polis entry kat support 0.49..tadi dia break kejap support 0.49 pi 0.485....immeidiate resistance at 0.52 depa tak pi langsung....

consider this counter not ready for bullish yet, but worth to accumulate at this cheap price :)

kpd yg ambik scomi-wa hati2...sbb scomi masih belum break resistance, takut dia retest support at 0.44 and 0.40...if broken, paham2 la apa akan jadi kat anaknya....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

perkara yg sama scomi dah buat hampir 10 hari lepas naik sampai 10sen lepas turun hampir ke 46 lepas tu naik balik..mungkin esukpun sambung turun lagi..harap selasa lah kot kalau nak naikpun..paling suspen kalau brazil terlepas kembali balik kampunglah jawabnya,tapi mungkin tak lama mumbai ada...

Leh terangkan tak apa yg mereka nak buat esuk ni?


Details of Corporate Proposal : Conversion of Irredeemable Convertible
Secured Loan Stocks (ICSLS) to Ordinary Shares
No. of shares issued under this corporate proposal: 5,490,376
Issue price per share ($$) : MYR 0.400
Par Value ($$) : MYR 0.100
Latest issued and paid up share capital after the above corporate proposal
in the following
Units : 1,143,071,215
Currency : MYR 114,307,121.500
Listing Date : 23/04/2010
Remarks : The new ordinary shares were allotted as a result of the conversion
of 21,961,504 ICSLS.
This announcement is dated 22 April 2010.

dan kenapa kerap ada pengumuman 'Disposed'
contoh semalam aku ambik dari bilik berita cimb platform di sini:confused:
http://img402.imageshack.us/img402/5823/vvvk.jpg (http://img402.imageshack.us/i/vvvk.jpg/)



Kaspadu Sdn Bhd
Transaction Detail
Transaction Type Date of Change No of Securities Price Transacted (RM)
Disposed 20 Apr 2010 1,300,000 0.484

No of Securities after Change
Direct Interest (units) 118,503,055
Direct Interest (%) 10.55
Indirect Interest (units) 86,521,970
Indirect Interest (%) 7.70
Total Share after Change 205,025,025



Shah Hakim @ Shahzanim Bin Zain
Transaction Type Date of Change No of Securities Price Transacted (RM)
Disposed 20 Apr 2010 1,300,000 0.484

No of Securities after Change
Direct Interest (units) 529,100
Direct Interest (%) 0.05
Indirect Interest (units) 205,025,025
Indirect Interest (%) 18.25



Dato' Kamaluddin Bin Abdullah
Transaction Detail
Transaction Type Date of Change No of Securities Price Transacted (RM)
Disposed 20 Apr 2010 1,300,000 0.484

No of Securities after Change
Indirect Interest (units) 205,025,025
Indirect Interest (%) 18.25
Total Share after Change 205,025,025



Shah Hakim @ Shahzanim Bin Zain

Transaction Detail
Transaction Type Date of Change No of Securities Price Transacted (RM)
Disposed 20 Apr 2010 1,300,000 0.484

Abgzan
04-22-2010, 08:46 AM
Bro, dispose tu maksudnye depa buang...maksudnyer depa jual...samada mereka dah untung,....mau jual...atau mereka terdesak nak pakai duit...atau nak pi melancong...atau pon depa "expect" price to go down, and mereka jual awal2 sblm harga go further down....wallahu'alam....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
04-22-2010, 01:06 PM
Bro, dispose tu maksudnye depa buang...maksudnyer depa jual...samada mereka dah untung,....mau jual...atau mereka terdesak nak pakai duit...atau nak pi melancong...atau pon depa "expect" price to go down, and mereka jual awal2 sblm harga go further down....wallahu'alam....

----
http://kakilabur.blogspot.com/


Conversion of Irredeemable Convertible
Secured Loan Stocks (ICSLS) to Ordinary Shares
adakah sebahagian saham SCOMI-LA akan di convert menjadi mother share?..so pembeli saham ni ada effect tak?

Abgzan
04-23-2010, 01:00 AM
Sapa berani? Buy call for this 2 counters now:

1) 3A at 1.94 --> TP short term 2.04, medium term 2.16...long term 2.46...
2) Dufu at 0.56 --> TP short term 0.585, TP medium term 0.64, long term 0.78
Sapa ada berani bila tgk byk darah sana sini macam ni?

Buy at your own risk :)


-----
http://kakilabur.blogspot.com/



Dufu, sudah jual at 0.58...kalau turun, masuk balik...

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Dufu, menuju "MEDIUM TERM TARGET 0.64...ada siapa masih dlm kapal terbang??? kalau broken 0.64....menuju 0.68-0.74....

Kadangkala trade medium to long term lebih untung dari short term...kadanng2 pulak, short term lagi untung, hehe...

---
http://kakilabur.blogspot.com

ariza79
04-23-2010, 01:14 AM
sapa senyap, gua senyap ke, lu yg senyap? hhehehe...

--
http://kakilabur.blogspot.com/

wa senyap psl tambang dah x cukup...tak boleh naik bas lagi..bas yg ada semua sangkut beb...jadi wa perhati je lu org naik turun bas...

Abgzan
04-23-2010, 01:17 AM
Harini perhatikan counter teknologi:

Antaranya:

UNISEM - sambung pecut ke 3.40...short term TP 3.46...medium target 3.64...

ENG - percubaan kali entah ke berapa untuk pecah resistance...immediate resistance 2.85 followed by 2.94 and 3.00....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

doitmore
04-23-2010, 02:47 AM
cis..arini gua terlepas bas globe lg..dh dok taget nk masuk kemarin tp btangguh2..not sure dia buleh break record..nice to see nice to hold, but no action, no goal.. hmm sabo jela.. tunggu turun blk la agknya

doitmore
04-23-2010, 02:51 AM
Ada sesape yg tahu psl course ni x? conducted by Bill Wermine and Martin Wong.. aku pnah g preview sblm ni.. mmg agk menarik.. tu bru yg free.. yg byr ni 1 and half day.. harge 688 tp klu group (skrng2nya 2 org je) buleh dpt hrge 588.. Ada sesape minat bleh la pm aku.. klu xtau n nk mklumat lnjut pun bole..

leospirit
04-23-2010, 03:04 AM
timecom pecut lagi dah beberapa kali dia naik 50-54sen lepas turun smpai 50-48sen..seminggu sekali atau dua dia buat camtu..dulu style camni lebih kurang di buat oleh kaunter dutalnd skang dah jadi kaunter tido...

saifuls
04-23-2010, 11:30 PM
Dow jone naik lagi. macam tak reti nak berhenti je Dow ni. FBM bila nak ikut? aku rasa tak lama lagi dah ni. Kalau next week .. Dow naik lagi. sure FBM akan ikut. Sapa2 yg ada modal.. dah boleh cari stock yg ada potensi . yg aku nampak sekarang ni ialah construction. WCT & GAMUDA. Glove dah agak slow sikit.. sebab harga getah dah mahal. Texhnology, tengah naik sekarang ni... leader dia UNISEM, pengikut dia, GTRONIC, DUFU, JCY. kalau tech naik lagi, DATAPRP, LITYAN, HTPADU, ada potensi. tapi kena tengok dia punya fundamental. AKu tak check, kena tengok sendiri. Aku punya ramalan berdasarkan chart & sejarah stock2 ni.

buy at your own risk.

mytrade
04-24-2010, 02:32 AM
Dow jone naik lagi. macam tak reti nak berhenti je Dow ni. FBM bila nak ikut? aku rasa tak lama lagi dah ni. Kalau next week .. Dow naik lagi. sure FBM akan ikut. Sapa2 yg ada modal.. dah boleh cari stock yg ada potensi . yg aku nampak sekarang ni ialah construction. WCT & GAMUDA. Glove dah agak slow sikit.. sebab harga getah dah mahal. Texhnology, tengah naik sekarang ni... leader dia UNISEM, pengikut dia, GTRONIC, DUFU, JCY. kalau tech naik lagi, DATAPRP, LITYAN, HTPADU, ada potensi. tapi kena tengok dia punya fundamental. AKu tak check, kena tengok sendiri. Aku punya ramalan berdasarkan chart & sejarah stock2 ni.

buy at your own risk.

Dow Jones meneruskan aksi cemerlang dengan mencapai tertinggi baru semalam iaitu 11204 mata naik hampir 70 mata....ini bermakna Dow berjaya melepasi paras resistence 11140 iaitu support terdahulu yg pecah pada Sept-Okt 2008....dimana pada tarikh tersebut Sept-OKt2008 dalam masa dua minggu Dow jatuh dari 11140 kepada 8451.....iaitu kejatuhan 2689 mata dlm 2 minggu.....
tapi Dow mengambil masa hampir 10 bulan bermula July 2010 hingga April 2010 untuk recover.....
next target untuk Dow ialah sekitar 11800 iaitu paras rintangan Ogos 2008...

So klu sentimen Dow positif dengan data yg memberangsangkan aku boleh jangka KLCI akan cuba pecahkan rintangan 1340 dan mencuba untuk sasaran 1400....memandangkan dua minggu ini bluechip smua berehat dengan profit taking membiarkan penny bermain maka minggu depan mgkin akan kembali mengganas....apatah lagi bulan ni dan bulan depan byk results akan keluar...

OnlineDuit
04-24-2010, 09:23 AM
Zelan. MACD Cross Over. Bearish ......Nak tunggu Bullish Cross Over la pula....Tapi bila yer.....

leospirit
04-25-2010, 07:50 AM
bn menang besar..pagi2 isnin memecut le kita..

Abgzan
04-26-2010, 12:59 AM
As expected, DJIA masih bullish...dan belom ada tanda2 utk mereka bukak kandang beruang lagi....

Cuma KLCI aja gua tak pasti, samada akan sambung bullish atau pon sideways, atau tak menentu....selagi 1340-1345 not broken dlm minggu ni, gua rasa bullish not confirmed yet..

--------
http://kakilabur.blogspot.com/

Spt biasa, as expected DJIA masih bullish dan takde tanda2 yang depa nak bukak kandang BERUANG yet....not yet....

Tapi as usual jugak, KLCI masih belom betul2 bullish, selagi 1345 is not broken....just be careful babe....

By the time KLCI "realize" yang "Rupa-rupanya" DJIA tgh bullish rupanya, dan by the time KLCI baru terhegeh2 mau "betul2 bulish" time tu DJIA akan start profit taking kaw2, dan KLCI takde option lain melainkan kena cucuk hidung aja nanti....atas dasar tu, hati2....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-26-2010, 01:19 AM
My watchlist for the day: http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
04-26-2010, 01:52 AM
Spt biasa, as expected DJIA masih bullish dan takde tanda2 yang depa nak bukak kandang BERUANG yet....not yet....

Tapi as usual jugak, KLCI masih belom betul2 bullish, selagi 1345 is not broken....just be careful babe....

By the time KLCI "realize" yang "Rupa-rupanya" DJIA tgh bullish rupanya, dan by the time KLCI baru terhegeh2 mau "betul2 bulish" time tu DJIA akan start profit taking kaw2, dan KLCI takde option lain melainkan kena cucuk hidung aja nanti....atas dasar tu, hati2....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/
rumusannya simpan peluru stanby:)

OnlineDuit
04-26-2010, 04:12 AM
Lately, sibuk betul. Fokus dekat account opening. Ada yang standby untuk IPO . Katanya anak sykt Petronas nak listing. Ada banyak lagi sykt yg akan disenaraikan. Nanti meriahlah sikit market.

E&O , saya tengok ada potensi ni...

Abgzan
04-26-2010, 04:27 AM
Supermx gempak tul la ....
OSK target pergi RM11.39
CIMB taget pergi RM11.90...

Hmmm....worth to watch closely....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

mytrade
04-26-2010, 05:20 AM
Supermx gempak tul la ....
OSK target pergi RM11.39
CIMB taget pergi RM11.90...

Hmmm....worth to watch closely....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

KPJ dah uturn...ngan anak dia sekali...
ko ada topup tambang lagi ker masa drop below 1.35 lastweek...
aku mcm biasa la...makan tido berteman nurse yg cun2...ha..ha..nk tambah tambang tk sempat la..cukup la yang ada..

leospirit
04-26-2010, 06:39 AM
perisai aku nak sebat ni leh lebat tak..merah2 je:confused:

leospirit
04-26-2010, 06:43 AM
Supermx gempak tul la ....
OSK target pergi RM11.39
CIMB taget pergi RM11.90...

Hmmm....worth to watch closely....

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

betul ke akupun nak intai anak dara dia cb..

leospirit
04-27-2010, 04:30 AM
knm nak kembali ke harga march 2009 ka

saifuls
04-27-2010, 04:43 AM
end of KNM. apasal dia kena buang?

Bila sesuatu stock dibuang tanpa rasa belas kasihan pada satu2 hari... KNM pada 15/4/10... itu tanda2 berakhirnya era stock itu. dia akan jatuh terus.. of course masa nak jatuh tu akan ada rebounce sikit2.. tapi utk long term player.. tak payah tengok lagi la stock tu. tunggu lagi 6 bulan baru tengok.. itu pun kalau financial dia bagus.. kalau tak.. cari la stock lain. banyak lagi yg up trend.. apasal la yg down trend jugak nak di tengok.

Abgzan
04-27-2010, 04:50 AM
lewat gua masuk online harini, ada hal sikit kasi settle....market lembab cam biasa....walaupon gua tak cek lagi pon, hehe..tapi agak aja...

---
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-27-2010, 07:06 AM
gua ada nampak sign2 utk profit taking "AGAK" kaw2 akan bermula in a few days....

gentleman, fasten your seatbelt....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Abgzan
04-28-2010, 01:11 AM
gua ada nampak sign2 utk profit taking "AGAK" kaw2 akan bermula in a few days....

gentleman, fasten your seatbelt....

----
http://kakilabur.blogspot.com/

Nampaknya memang profit taking dah bermula utk DJIA....KLCI yg dah memang sudah lama profit taking, bersambung dgn agenda "PRESSURE PANICK SELLING" pulok...tapi, sebenarnyer now is the time to shop....

Apa pon, gua rasa DJIA belom betul2 confirm lagi yg profit taking dah mula ke blom....mungkin diorg hanya SHOCKED dgn berita GREECE yg sengaja diperbesar2kan, utk mrealisasikan profit taking (disbbkan DJIA dah overbought)....kalau mlm ni DJIA hijau, maksudnya BULL masih in control...kalau mlm ni MERAH lagi,maksudnya profit taking dah bermula....


----
http://kakilabur.blogspot.com/

OnlineDuit
04-28-2010, 03:09 AM
Mcm ni la bagus. Healthy market. Ada offer yang murah......
Skrg baru buka kita TA, nak tau BILA boleh masuk.

saifuls
04-28-2010, 04:33 AM
SunCon, WCT, Fajar, Muhibbbah pre-qualified as main contractors for LRT extensions

Written by Joseph Chin
Wednesday, 28 April 2010 11:35

KUALA LUMPUR: Syarikat Prasarana Negara says 17 applicants have been pre-qualified as main contractors for the extensions to the light rail transits for the Ampang and Kelana Jaya lines.

It said on Wednesday, April 28 the applicants have demonstrated their technical and financial capacity and capability with the relevant infrastructure works experience.

They are:
1.Sunway CONSTRUCTION [] Sdn Bhd
2.Fajarbaru Builder Sdn Bhd – Signatium Construction Sdn Bhd JV
3.WCT – Sinohydro JV
4.IJM Construction Sdn Bhd
5.Ranhill – CCCC JV
6.Muhibbah Engineering Sdn Bhd
7.Gamuda Berhad
8.UEM BUILDERS BHD [] – Intria Bina Sdn Bhd JV
9.MMC- Zelan JV
10.MRCB Engineering Sdn. Bhd
11.Trans Resources Corporation Sdn Bhd
12.BPHB – Tim Sekata JV
13.Zabima – Leighton JV
14.Mudajaya Corporation Berhad
15.MTDC – Persys JV
16.Loh & Loh Constructions Sdn Bhd
17.Ahmad Zaki Sdn Bhd


In addition, 15 applicants have been pre-qualified as nominated sub-contractors for the fabrication and delivery of segmental box girder. The successful contractors will be notified officially in due course by Prasarana. The 15 are:

1.Sunway Construction Sdn Bhd
2.Fajarbaru Builder Sdn Bhd – Signatium Construction Sdn Bhd JV
3.WCT – Sinohydro JV
4.IJM Construction Sdn Bhd
5.Ranhill – CCCC JV
6.Muhibbah Engineering Sdn Bhd
7.UEM Builders Bhd – Intria Bina Sdn Bhd JV
8.MMC- Zelan JV
9.MRCB Engineering Sdn. Bhd
10.BPHB – Tim Sekata JV
11.Zabima – Leighton JV
12.MTDC – Persys JV
13.Ahmad Zaki Sdn Bhd
14.Bina Puri – Acre Works – SNC Lavalin JV
15.UEM Construction Sdn Bhd – Projek Penyelenggaraan Lebuhraya Berhad (PROPEL) JV

The financing of the project will be from Islamic bonds guaranteed by the Government. In September 2009, Prasarana had successfully launched RM4.0 billion Sukuk programme of which RM2.0 billion had been raised and oversubscribed by 5.3 times for the 15-year and 2.7 times for the 20-year tranche to part finance the line extension project. The balance of RM2.0 billion will be raised as the project implementation progresses.


Banyaknya- mana satu nak pilih?

leospirit
04-28-2010, 06:26 AM
SunCon, WCT, Fajar, Muhibbbah pre-qualified as main contractors for LRT extensions

Written by Joseph Chin
Wednesday, 28 April 2010 11:35

KUALA LUMPUR: Syarikat Prasarana Negara says 17 applicants have been pre-qualified as main contractors for the extensions to the light rail transits for the Ampang and Kelana Jaya lines.

It said on Wednesday, April 28 the applicants have demonstrated their technical and financial capacity and capability with the relevant infrastructure works experience.

They are:
1.Sunway CONSTRUCTION [] Sdn Bhd
2.Fajarbaru Builder Sdn Bhd – Signatium Construction Sdn Bhd JV
3.WCT – Sinohydro JV
4.IJM Construction Sdn Bhd
5.Ranhill – CCCC JV
6.Muhibbah Engineering Sdn Bhd
7.Gamuda Berhad
8.UEM BUILDERS BHD [] – Intria Bina Sdn Bhd JV
9.MMC- Zelan JV
10.MRCB Engineering Sdn. Bhd
11.Trans Resources Corporation Sdn Bhd
12.BPHB – Tim Sekata JV
13.Zabima – Leighton JV
14.Mudajaya Corporation Berhad
15.MTDC – Persys JV
16.Loh & Loh Constructions Sdn Bhd
17.Ahmad Zaki Sdn Bhd


In addition, 15 applicants have been pre-qualified as nominated sub-contractors for the fabrication and delivery of segmental box girder. The successful contractors will be notified officially in due course by Prasarana. The 15 are:

1.Sunway Construction Sdn Bhd
2.Fajarbaru Builder Sdn Bhd – Signatium Construction Sdn Bhd JV
3.WCT – Sinohydro JV
4.IJM Construction Sdn Bhd
5.Ranhill – CCCC JV
6.Muhibbah Engineering Sdn Bhd
7.UEM Builders Bhd – Intria Bina Sdn Bhd JV
8.MMC- Zelan JV
9.MRCB Engineering Sdn. Bhd
10.BPHB – Tim Sekata JV
11.Zabima – Leighton JV
12.MTDC – Persys JV
13.Ahmad Zaki Sdn Bhd
14.Bina Puri – Acre Works – SNC Lavalin JV
15.UEM Construction Sdn Bhd – Projek Penyelenggaraan Lebuhraya Berhad (PROPEL) JV

The financing of the project will be from Islamic bonds guaranteed by the Government. In September 2009, Prasarana had successfully launched RM4.0 billion Sukuk programme of which RM2.0 billion had been raised and oversubscribed by 5.3 times for the 15-year and 2.7 times for the 20-year tranche to part finance the line extension project. The balance of RM2.0 billion will be raised as the project implementation progresses.


Banyaknya- mana satu nak pilih?

byknya patutlah satupun tak meyerlah hari ni..

leospirit
04-28-2010, 06:39 AM
Mcm ni la bagus. Healthy market. Ada offer yang murah......
Skrg baru buka kita TA, nak tau BILA boleh masuk.

tunggu..taukeh lelong baru beli:)

leospirit
04-28-2010, 07:36 AM
aku tunggu goreng pisang sampai tak laku baru masuk mungkin minggu ni ke depan..apa kata abgzan?

RadiAlias
04-28-2010, 07:52 AM
Wah...korang semua dok goreng xajak gua pon yer...:D

OnlineDuit
04-28-2010, 08:00 AM
Masih lagi minat kat ZELAN. Cuma tunggu tiba masa yg terbaik. Tengok pada harga sekarang dah cantik dah sekarang ni.......

saifuls
04-28-2010, 08:56 AM
Asia semua jatuh. europe pun jatuh lagi petang ni. FBM jatuh sikit2 je. Kalau malam ni US jatuh lagi, FBM aku rasa dah tak boleh nak bertahan lagi dah. sure ikut jatuh kaw-kaw punya. pakai la tali pinggang keledar anda.

wahid2biz
04-28-2010, 12:37 PM
Tunggu kedatangan aku sebagai pelabur...

mytrade
04-28-2010, 01:52 PM
Wah...korang semua dok goreng xajak gua pon yer...:D

ha..ha..mmg goreng tp minyak tk panas pun...api tk hidup pun...tgk malam ni camner...penyakit Greece dh jangkit Portugal...sib baik Ronaldo main kat Spain...ha..ha..
penyakit Greece ni pun ada la yg blakang tabir tu...tgk bila dah melarat camni senang2 jer bank dunia tabur umpan....

shukor76
04-28-2010, 02:52 PM
sori guys, lama x masuk sini...dkt2 dua minggu....stremyx kena petir...connection pun x stabil...

mrkt xde semangat...bad news coming?!

shukor76
04-28-2010, 02:55 PM
xde idea utk minggu ni cos offline lama sgt..aku bru mlm ni update chartnexus...

shukor76
04-28-2010, 03:01 PM
ha..ha..mmg goreng tp minyak tk panas pun...api tk hidup pun...tgk malam ni camner...penyakit Greece dh jangkit Portugal...sib baik Ronaldo main kat Spain...ha..ha..
penyakit Greece ni pun ada la yg blakang tabir tu...tgk bila dah melarat camni senang2 jer bank dunia tabur umpan....

konspirasi...cerita hampir sama cuma watak beza...lepas dubai masuk greece pastu portugal...china second last pastu last skali baru US kot?

jerung2 antarabangsa main cukcak...ikan bilis masuk pukat tunda berbondong2...

M-123
04-28-2010, 04:31 PM
konspirasi...cerita hampir sama cuma watak beza...lepas dubai masuk greece pastu portugal...china second last pastu last skali baru US kot?

jerung2 antarabangsa main cukcak...ikan bilis masuk pukat tunda berbondong2...

diaorang ni memang pandai buat skrip...mane mgkin satu hari satu cerita pasal greece lps tu kate ok plk esok kata x ok plk, lps tu kate ape ye ... x kn la hal negara satu hari leh selesai. fikir2kan, semua ini ade agenda tersndiri.
tapi yang pasti...esok mgkin hijau

OnlineDuit
04-28-2010, 11:51 PM
Bagi saya, apa berlaku samada positif atau negatif seperti yang kita dengar sebelum ni tentang series of financial crisis mcm dubai crisis, greece crisis dan lately , eropah crisis adalah bagus kerana ia memberi sedikit impact kepada pasaran. Secara tak langsung, pasaran nampak healthy. Ada turun naik dan ia merupakan sifat pasaran saham. Tak ada pasaran saham yang naik terus menerus sampai bila-bila. Tak mungkin.

Kepada pelabur, the most important thing ialah kena bijak (menunggang di atas trend) riding on the trend. Dalam trend harga saham, kita nampak ada gelombang naik turun. Bila dan apakah saham yang boleh dibeli adalah berpandukan trend. Jadi, banyak tool yg kita boleh guna. Spend sedikit masa utk memahami tool ini, spt TA dan FA. Jgn sesekali mengikut hentam kromo. Sure accident.

leospirit
04-29-2010, 07:21 AM
walaupun aku ada pegang 2 kaunter tapi bagus kalau berlaku correction yg gede sikit..senang nak everaging dan membeli..ni naik 1sen turun 2sen naik balik berbulan macam sengal lah macam ni...

saifuls
04-29-2010, 11:08 AM
konspirasi...cerita hampir sama cuma watak beza...lepas dubai masuk greece pastu portugal...china second last pastu last skali baru US kot?

jerung2 antarabangsa main cukcak...ikan bilis masuk pukat tunda berbondong2...

benda ni biasa dalam permainan saham ni. Orang2 atau syarikat yg berpengaruh akan mula mengeluarkan statement yg buruk2 untuk menjatuhkan harga saham ketika saham sedang naik cantik. Ini adalah untuk mereka boleh membeli ataupun mereka telah menjual & plan nak beli balik pada harga yg murah.

Jadi strategynya.
1. kepada pelabur short term yg baru masuk pada harga tinggi, better cut lost.
2. kepada pelabur long term yg dah beli pada harga yg murah hari tu.. boleh la pegang.. tak ke mana pun saham tu nak jatuh atau kalau sempat jual pada harga yg tinggi, jual... jatuh beli balik.. (ni baru dinamakan profit taking - jual & beli balik pada harga murah). Kalau tak sempat jual.. jangan jual.. hold lagi baik. satu lagi jangan jual masa panic selling.. harga pasti rebouce.

saifuls
04-29-2010, 11:15 AM
sori guys, lama x masuk sini...dkt2 dua minggu....stremyx kena petir...connection pun x stabil...

mrkt xde semangat...bad news coming?!

selamat kembali Shukor. 2 minggu takde internet connection??. aku kalau 1 hari takde internet kat rumah dah merungut tak leh tahan. modem kalau kena petir... on the spot aku beli baru. tu yg aku tak faham... kenapa ada orang yg masih takde internet kat rumah...

OnlineDuit
04-29-2010, 01:48 PM
Saham yang boleh di kira stabil ialah PLUS dan Kencana.

Nampak macam maintain je.....

mytrade
04-29-2010, 04:23 PM
Saham yang boleh di kira stabil ialah PLUS dan Kencana.

Nampak macam maintain je.....

tul tu bro..aku pu dok ushar lama kencana..dlm uptrend channel..sentiasa higher low..klu dpt break 1.60 cantik tuu

mytrade
04-29-2010, 04:47 PM
akhirnya Homeritz umum jugak financial bg berakhir Feb2010...
aku masih hold kaunter ni sejak IPO...cadang nk jual dh sbb trus merosot price dia dan volume pun rendah amat...
tp aku hold sbb nk tgk financial dia dulu dan tgk samaada ada declare dividen ...so dia ada declare dividen 1.8sen..jika dibanding dgn closing harini 55sen..dividen dia dikira return 3.27% ..(prospektus syarikat mencadangkan 50% profit dikembalikan sbg dividen)
Quarter lepas pun dia declare 1.2sen..revenue dan nettprofit agak agak rendah sikit tp masih dlm target spt yg didijangkakan dlm prospektus...

So dibanding dividen 1.2sen + 1.8sen =3sen setakat ini dan dibandingkn buy price sejak IPO iaitu 65 sen...maka return dividen saya ialah 4.6% bg 2Q..jika setahun kira2 9.2%....not bad..
tapi kemerosotan harga saham sebanyak (65sen - 55sen) ..maka negatif 15%.....
tgk jika esok ada minat beian keatas Homeritz...

leospirit
04-30-2010, 02:07 AM
knm panjat balik...

OnlineDuit
04-30-2010, 02:49 AM
YES, KNM .....Doji morning Star. Signal yang baik tu. Tapi, nak tau gak sapa yang dok collect. EPF lagi ka??????

Abgzan
04-30-2010, 02:53 AM
hi guys,
Apa citer semua..smlm gua ada conference...

anyway..gua tgk smlm DJIA market sambung hijau, 1.1%....good sign yg DJIA masih dikuasai SELADANG....

KLCI, as usual, selagi 1347-1,348 is not taken, then BULL is not confirm yet....

Boleh shopping sikit counter yg strong fundamental kuat dan harga masih murah...

-----
http://kakilabur.blogspot.com/

saifuls
04-30-2010, 11:49 PM
Stock market masih mencari arah tuju. nak naik lagi ke atau nak buat pembetulan. Aku rasa sebarang news yg buruk akan menyebabkan market buat correction. Anyway di hujung minggu ni aku attach link untuk bacaan semua.

Buffett makes good bets, bad bets
http://finance.yahoo.com/news/Buffett-makes-good-bets-bad-rb-336874916.html?x=0

M-123
05-01-2010, 07:05 AM
Stock market masih mencari arah tuju. nak naik lagi ke atau nak buat pembetulan. Aku rasa sebarang news yg buruk akan menyebabkan market buat correction. Anyway di hujung minggu ni aku attach link untuk bacaan semua.

Buffett makes good bets, bad bets
http://finance.yahoo.com/news/Buffett-makes-good-bets-bad-rb-336874916.html?x=0

salam semua, klu rase 50-50 pasaran minggu depan baik jadi pengadil je.

M-123
05-01-2010, 07:07 AM
salam semua, klu rase 50-50 pasaran minggu depan baik jadi pengadil je.

kenape pengadil...penonton sbb piala dunia nak dekat dh...he he he

leospirit
05-01-2010, 01:12 PM
kenape pengadil...penonton sbb piala dunia nak dekat dh...he he he

pasaran saham selalu lembab ke masa musim bola?

OnlineDuit
05-02-2010, 11:27 PM
pasaran saham selalu lembab ke masa musim bola?

Dah tentu bro. Bro tengok lah nanti......Time tu , fokus dan tumpuan dah lari......

Abgzan
05-03-2010, 01:32 AM
pasaran saham selalu lembab ke masa musim bola?

Bro...time tu bukan aja market lembab....even worse, biasanya market akan merudum :) sbb apa?

------
http://kakilabur.blogspot.com/

leospirit
05-03-2010, 02:14 AM
Piala dunia bermula 11 jun sampai 11 julai...
bull kena korban je lah tahun ni gamaknya, dgn masalah ekonomi eropah lagi cina dgn masalah sendiri...jerung je lah yg kenyang..

OnlineDuit
05-03-2010, 02:33 AM
Piala dunia bermula 11 jun sampai 11 julai...
bull kena korban je lah tahun ni gamaknya, dgn masalah ekonomi eropah lagi cina dgn masalah sendiri...jerung je lah yg kenyang..

Think 1 step ke depan. Selepas 11 july , apa akan berlaku ke atas pasaran. In between 11 Jun - 11 July, boleh tak beli the best stock at the best price.

Positive--positive --positive