Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Kawan WC Premium RajaKamil's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    www.eBook50k.com
    Posts
    6,750
    Thanks
    74
    Thanked 375 Times in 124 Posts

    Default Harga Iklan di TV



    Salam, ada sesiapa yg tahu harga pengiklanan di TV. Tak silap saya, kalau ikan statik tu.. murah je

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Kawan WC Premium RajaKamil's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    www.eBook50k.com
    Posts
    6,750
    Thanks
    74
    Thanked 375 Times in 124 Posts

    Default

    aada yg tahu tak? Tengok kopi mak janda selamba je masuk tv. Hari tu ada tgk sekali iklan rahsia tarikh lahir masuk TV. Tanya untuk iklan bukan premium time lah.

  4. #3
    WC Premium highlander's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,641
    Thanks
    21
    Thanked 106 Times in 24 Posts

    Default

    Tula psal RK
    rahsia tarikh lahir pun dah masuk TV
    kaau nak ikut semua masa kemuncak
    mmg jual tanahla...jawabnya
    haha....mahal

  5. #4
    WC Premium
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    www.Syed-Ikhwan.com
    Posts
    1,840
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    huhuhu 15 sec pun dah mahal gile.

  6. #5
    WC Premium zyan's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2,313
    Thanks
    356
    Thanked 159 Times in 59 Posts

    Default

    ada yang kata rm30k++ kurang dari seminit... tp bergantung jugak berapa kali ditayangkan, waktu bila dan rancangan apa yg sedang ditayangkan...

    saya rasa yang kopi janda,kopi duda,kopi jantan & kopi betina tu diorang guna pakej usahawan kot..keh keh... maybe ada murah sikit...

    just my 1 cent..
    Banyak Info Menarik & Pedas >>> www.Internetmudah.com
    >> http://pemasaranvideo.com << BARU!! - Jana Pendapatan Pasif Setiap Bulan Menggunakan Video
    --------------------------

  7. #6
    Normal Member ani9415's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Perak
    Posts
    636
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tak silap bergantung pada waktu siaran & hari...yg ribu-riban tu time perdana around 8-9 mlm gitu, masa tu ramai org tengok berita.
    time mana tah rm5k utk 30 saat.
    lately produk kesihatan & kecantikan wanita pun dah salu masuk, esp. kat tv3.

  8. #7
    WC Premium
    Join Date
    May 2007
    Posts
    6,609
    Thanks
    5
    Thanked 72 Times in 54 Posts

    Default

    15 second mahal sakan dah... tu belum lagi beberapa minit...
    Blog aku yang tak berapa popular...
    Panduan Temuduga
    Download 7 Teknik Viral FB : 7 Teknik Viral FB
    Sistem Sms + Email Marketing = $$$$ : Wira Sms Marketing
    Promosi 3 hari MB2000 : Diskaun MB2000

  9. #8
    WC Premium nuarx's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    kitbiasiswa.com
    Posts
    439
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 3 Posts

    Default

    Dulu, masa kami nak buat program di U saya, kami ada try nak iklan kat tv. tapi tgk2 tak larat. Paling murah pun tv9. Paling mahal usah cakap, tentunya tv3. Kalau tak silap antara 5-15 ribu untuk berapa kali impression dia.

    tu baru iklan yang pendek2. Kalau celcom punya iklan tu, ntah berapa la kena. Tapi bila tgk effectivenss dia, memang mantap kalau dapat iklan kat tv.

  10. #9
    WC Premium chibobski84's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    4,475
    Thanks
    159
    Thanked 134 Times in 80 Posts

    Default

    hehe, iklan kat tv 7 eleven tak nak? hehehe

    3 - 8 riban kot... lupe lak... tapi ada tulis kat tv 7e tuh

  11. #10
    Active Member dr_zool's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1,210
    Thanks
    6
    Thanked 26 Times in 19 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by chibobski84 View Post
    hehe, iklan kat tv 7 eleven tak nak? hehehe

    3 - 8 riban kot... lupe lak... tapi ada tulis kat tv 7e tuh
    ikln kt 7e kt mane?

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Majalah IM #7: Kesan Iklan Yang Hebat Pada Harga Murah!
    By Labanon in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 18
    Last Post: 01-17-2012, 01:59 PM
  2. Iklan di HARAKAH pada harga 1/10 Ver. 1.0
    By RajaKamil in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 62
    Last Post: 08-24-2010, 07:40 AM
  3. Cepat! Pengiklanan 'Terhebat' Report JVGA, CB & TPE 2008
    By Mawardee in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 8
    Last Post: 05-20-2008, 11:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •