Welcome to the forums
Community
Navigation
WC Navigation
Main Page
Article Directory
Affiliate Directory
IM Blog Directory
Download Directory
Forum Menu
Home
Register
FAQ
Members List
Calendar
Search
Today's Posts
Mark Forums Read
Mark Forums Read
View Forum Leaders


Sponsor
Klik Disini Untuk Menaja!.
Terima kasih diucapkan kepada pihak-pihak yang telah sudi menaja kewujudan website ini..



Iklan Berbayar
Klik Disini Untuk Mengiklan!.


Actress
Remortgages
Loans
Mortgages
Buy Anything On eBay

 


Welcome, Unregistered.
Member Panel
Go Back   WangCyber.com - Komuniti Usahawan Internet Malaysia > Umum & Rileks > Ada Sesiapa Yang Tahu...

Reply
 
LinkBack (3) Thread Tools Display Modes
  #111 (permalink)  
Old 04-17-2008, 06:11 PM
Pioneer Member
 
Join Date: May 2006
Posts: 1,003
zinedine is an unknown quantity at this point
iTrader: (0)
Default

Aku pun nanti kalau ada duit nak beli jugak ebook mohd nizam ni. Tgh kumpul duit RM295.00 utk beli FLB Pro dia tu. Nak belajar jugak pasal bisnes gaya pos dari sumber yg lain.


Reply With Quote
  #112 (permalink)  
Old 04-17-2008, 09:11 PM
WC300
 
Join Date: May 2007
Posts: 832
abdfatah is on a distinguished road
iTrader: (1)
Default

nak beli jugak laa... lepas tu suruh orang lain beli jugak untuk tambah pendapatan. hihiii


Reply With Quote
  #113 (permalink)  
Old 04-17-2008, 09:24 PM
Adnin's Avatar
WC300
 
Join Date: Mar 2007
Location: http://www.soyadiy.com
Posts: 835
Adnin is on a distinguished road
iTrader: (7)
Default

Quote:
Originally Posted by abdfatah View Post
nak beli jugak laa... lepas tu suruh orang lain beli jugak untuk tambah pendapatan. hihiii
Lain macam jer tu

Tak juga sekadar "suruh orang lain beli juga untuk tambah pendapatan" tetapi konsep nya macam ni "barang baik jangan disorok-sorok"


Reply With Quote
  #114 (permalink)  
Old 04-18-2008, 01:23 AM
laling's Avatar
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 133
laling is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to laling
iTrader: (0)
Default

Quote:
Originally Posted by meor30 View Post
Sama la dengan produk kat web ni. Rahsia Kekayaan Dan Cek RM100,000 DiBongkar

Saya rasa tuan dia org yg sama. Memang byk dapat spamming email pasai web macam ni. Pertama sekali bukan senang nak buat duit seperti mana yg diceritakan dlm web tu.

Prinsip saya senang jer, kalau web tu buat iklan melalui spam, memang saya dah tak percaya kerana spam bukan cara yg betul utk promosi.

Cuba tengok kat order form dia, ada tulis jgn buat spam, tapi dia sendiri yg buat spam. So memang tak boleh dipercayai.
Dalam kes ni awak boleh gunakan kaedah ni untuk blackmail dan cegah spam ni berulang..

Bagaimana nak STOP SPAM..?Anda Benci bukan bila banyak email yang tak diundang datang memenuhi inbox anda? Sudah jadi satu kerja pulak untuk hantar email tu ke Thrash dan dimusnahkan.Kalau satu boleh tahan kalau dah beratus email SPAM datang setiap hari letihlah.Kalau dahulu laling buat macam ni anda bagi email sampah kat laling laling bagi balik kat spammer tu..Biar dianya inbox mail penuh dengan sampah dia..Apapun ia tak jadi kesan kalau email dia setting noreply atau email sehala.

Jadi menyelesaikan masalah ini anda bolehlah buat cara begini.
1.Pergi kat Tutorial ni kalau anda guna yahoo mail dan copy email spam tersebut untuk tindakan selanjutnya.
2.Pergi ke Spam Protect! dan paste kan full email including header -refer tutorial diatas.Selepas itu anda klik Process button then lebih baik lagi anda click sini Report SPAM dan paste benda sama full email with header email Spammer tu. -More
__________________
http://mylaling.com


Reply With Quote
  #115 (permalink)  
Old 04-18-2008, 07:18 AM
WC300
 
Join Date: May 2007
Posts: 832
abdfatah is on a distinguished road
iTrader: (1)
Default

orang yang berbeza sebb website yang berlainan... itu bagi mereka yang buat spamm laa. mohd nizam memang tak suruhpun derang buat spamm.


Reply With Quote
  #116 (permalink)  
Old 04-26-2008, 03:48 PM
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: BP
Posts: 254
yusli is an unknown quantity at this point
iTrader: (0)
Default FLB Pro- Satu Review

Walaupun ICT telah membuka dimensi baru dalam bidang bisnes dan pemasaran, namun teknik gaya pos dan pengiklanan di media cetak masih lagi relevan. Malah dikatakan oleh otai bidang ini, negara kita masih baru dalam bidang ini dan masih banyak peluang terbuka luas sebagaimana bisnes internet atau buat duit daripadanya.

Walaupun pengguna internet semakin meningkat di Malaysia, namun tidak semua yang mahu berurusan dalam talian kerana sebab yang tersendiri.

Mula-mula saya tertarik dengan gaya pos ini ialah apabila saya membaca e-book 40 Cara Buat Wang yang saya beli dari internet. Saya aplikasikannya dengan menjual ebook dan cetakannya sekali dengan mengiklankannya di Harian Metro sebanyak 2 kali.

Untuk iklan tersebut saya mendapat respon atau prospek sebanyak lebih 500 nama yang datang dari seluruh Semenanjung. Setelah mengepos surat jualan yang saya cipta sendiri, yang membeli dalam belasan orang (rekod saya tak berapa sistematik).

Namun pakej FLB Pro yang saya beli dari pengarang 40 Cara Buat Wang itu sendiri (baru tahu), telah membuka mata saya tentang peluang hebat buat duit secara pos. Kalau Nizam kata dia belajar dari jutawan gaya pos luar negara seperti Jeff Paul, Dan Kennedy dan Yanik Silver, setelah membaca buku beliau maka saya percaya dengan kata-katanya.

Seperti kata otai IM seperti Dr Irfan Khairi, nak berjaya dalam ebiz, ikut orang yang telah berjaya dalam ebiz. Sama juga dengan gaya pos. Nizam telah muatkan dalam bukunya bagaimana jutawan gaya pos luar negara telah berjaya. Antaranya “Bagaimana Robert Allen Menjana $200 juta Dalam 10 Tahun Dengan Bermodal $1500”. Begitu juga riwayat hidup Jeff Paul yang hampir muflis berjaya bangkit semula dengan membuat $1000 - $4000 sehari dari rumah hingga berjaya bergelar jutawan gaya pos.

Nizam juga akan menunjukkan cara dan idea bagaimana membuat produk maklumat dan memasarkannya sendiri dan yang menariknya jika kita tiada kepakaran langsung, Nizam menunjukkan cara bagaimana menggunakan kepakaran orang lain untuk mencipta produk.

Jika sebelum ini saya mengepos surat jualan sekali sahaja tapi Nizam telah menunjukan bukti beliau bagaimana follow up kedua telah berjaya membuat sales yang lebih banyak dariapada pos yang pertama. Beliau memberi sebab kenapa berlaku begitu.

Memang FLB Pro ni mahal, tapi kita dapat lesen reseller dengan komisen yang tinggi dengan 2 peringkat. Jadi sebelum boleh buat atau ada produk sendiri, dah boleh buat duit dengan sebarkan sistem FLB ini. Kira macam affiliate jugalah.

Jika kita merasakan FLB ni macam jual sistem, pada saya itu tidak tepat. Yang saya nampak 2 dalam 1: Dapat ilmu gaya pos dan kita boleh aplikasikan dengan produk kita sendiri dan yang kedua dapat jadi reseller dengan komisen yang lumayan.
Nizam ada menekankan peri pentingnya ada produk sendiri untuk dijual secara gaya pos kerana dengan produk sendiri kita bebas menguasainya, meletak harga dan akhirnya dapat membuat seminar atau apa-apa projek berkaitan bidang kita yang akan menjadi sumber pendapatan kedua yang lumayan. Inilah salah satu cara bagaimana otai gaya pos menjadi jutawan.

Setelah membaca buku Nizam ini, senarai produk saya yang bakal dilancarkan memang banyak. Cuma masa yang menentukannya.

Kepada anda yang nak mencuba gaya pos, saya cadangkan FLB Pro sebab ia memang bebaloi. Sebelum ni ada juga beli Buku Buat Duit Dari Rumah karya Mohd Rozani terbitan PTS, tapi FLB memeng lebih sistematik dan praktikal.

Ringkasnya dengan membeli pakej FLB ini anda akan dapat:

1. Buku Formula Luar Biasa
2. CD-ROM yang mengandungi:
i. Teknik Promosi Internet
ii. Teknik Promosi Gaya Pos
iii. Ebook bernilai ribuan ringgit
3. Bonus 39 Rahsia Buat Duit
4. Sistem RM750 Sehari dan Empayar Jutawan

p/s: Nizam ada pelbagai produk buat duit. Pilihlah yang sesuai. Yang baik kita ambil, yang tidak baik kita buang atau tinggalkan seperti program derma-menderma.
__________________
http://jutawanautomatik.com/recommends/yusli
Pakej FLB Pro

http://auraminda.com
Portal Keusahawanan


Reply With Quote
  #117 (permalink)  
Old 04-26-2008, 05:48 PM
cikguonline's Avatar
Loyal Member
 
Join Date: May 2006
Location: Perak
Posts: 459
cikguonline is an unknown quantity at this point
Send a message via Yahoo to cikguonline Send a message via Skype™ to cikguonline
iTrader: (5)
Default

saya juga telah mendapatkan produk ni alhamdulillah dalam akaun affiliate saya dah balik modal... bukan tujuan saya nak menunjuk2 tapi bagi pendapat saya mengenai produk yang dalam kategori yang sama yang telah saya dapatkan sebelum ini maklumatnya lebih advan. Sedikit ulasan saya mengenai produk ni di ruangan blog Maizul.com » Blog Archive » Formula Luar Biasa Pro
__________________
www.maizul.com


Reply With Quote
  #118 (permalink)  
Old 06-26-2008, 10:43 PM
WC300
 
Join Date: Sep 2006
Location: BUKIT KAYU HITAM, KEDAH
Posts: 360
usahawanebay is an unknown quantity at this point
Send a message via Yahoo to usahawanebay
iTrader: (4)
Default

Quote:
Originally Posted by yusli View Post
Walaupun ICT telah membuka dimensi baru dalam bidang bisnes dan pemasaran, namun teknik gaya pos dan pengiklanan di media cetak masih lagi relevan. Malah dikatakan oleh otai bidang ini, negara kita masih baru dalam bidang ini dan masih banyak peluang terbuka luas sebagaimana bisnes internet atau buat duit daripadanya.

Walaupun pengguna internet semakin meningkat di Malaysia, namun tidak semua yang mahu berurusan dalam talian kerana sebab yang tersendiri.

Mula-mula saya tertarik dengan gaya pos ini ialah apabila saya membaca e-book 40 Cara Buat Wang yang saya beli dari internet. Saya aplikasikannya dengan menjual ebook dan cetakannya sekali dengan mengiklankannya di Harian Metro sebanyak 2 kali.

Untuk iklan tersebut saya mendapat respon atau prospek sebanyak lebih 500 nama yang datang dari seluruh Semenanjung. Setelah mengepos surat jualan yang saya cipta sendiri, yang membeli dalam belasan orang (rekod saya tak berapa sistematik).

Namun pakej FLB Pro yang saya beli dari pengarang 40 Cara Buat Wang itu sendiri (baru tahu), telah membuka mata saya tentang peluang hebat buat duit secara pos. Kalau Nizam kata dia belajar dari jutawan gaya pos luar negara seperti Jeff Paul, Dan Kennedy dan Yanik Silver, setelah membaca buku beliau maka saya percaya dengan kata-katanya.

Seperti kata otai IM seperti Dr Irfan Khairi, nak berjaya dalam ebiz, ikut orang yang telah berjaya dalam ebiz. Sama juga dengan gaya pos. Nizam telah muatkan dalam bukunya bagaimana jutawan gaya pos luar negara telah berjaya. Antaranya “Bagaimana Robert Allen Menjana $200 juta Dalam 10 Tahun Dengan Bermodal $1500”. Begitu juga riwayat hidup Jeff Paul yang hampir muflis berjaya bangkit semula dengan membuat $1000 - $4000 sehari dari rumah hingga berjaya bergelar jutawan gaya pos.

Nizam juga akan menunjukkan cara dan idea bagaimana membuat produk maklumat dan memasarkannya sendiri dan yang menariknya jika kita tiada kepakaran langsung, Nizam menunjukkan cara bagaimana menggunakan kepakaran orang lain untuk mencipta produk.

Jika sebelum ini saya mengepos surat jualan sekali sahaja tapi Nizam telah menunjukan bukti beliau bagaimana follow up kedua telah berjaya membuat sales yang lebih banyak dariapada pos yang pertama. Beliau memberi sebab kenapa berlaku begitu.

Memang FLB Pro ni mahal, tapi kita dapat lesen reseller dengan komisen yang tinggi dengan 2 peringkat. Jadi sebelum boleh buat atau ada produk sendiri, dah boleh buat duit dengan sebarkan sistem FLB ini. Kira macam affiliate jugalah.

Jika kita merasakan FLB ni macam jual sistem, pada saya itu tidak tepat. Yang saya nampak 2 dalam 1: Dapat ilmu gaya pos dan kita boleh aplikasikan dengan produk kita sendiri dan yang kedua dapat jadi reseller dengan komisen yang lumayan.
Nizam ada menekankan peri pentingnya ada produk sendiri untuk dijual secara gaya pos kerana dengan produk sendiri kita bebas menguasainya, meletak harga dan akhirnya dapat membuat seminar atau apa-apa projek berkaitan bidang kita yang akan menjadi sumber pendapatan kedua yang lumayan. Inilah salah satu cara bagaimana otai gaya pos menjadi jutawan.

Setelah membaca buku Nizam ini, senarai produk saya yang bakal dilancarkan memang banyak. Cuma masa yang menentukannya.

Kepada anda yang nak mencuba gaya pos, saya cadangkan FLB Pro sebab ia memang bebaloi. Sebelum ni ada juga beli Buku Buat Duit Dari Rumah karya Mohd Rozani terbitan PTS, tapi FLB memeng lebih sistematik dan praktikal.

Ringkasnya dengan membeli pakej FLB ini anda akan dapat:

1. Buku Formula Luar Biasa
2. CD-ROM yang mengandungi:
i. Teknik Promosi Internet
ii. Teknik Promosi Gaya Pos
iii. Ebook bernilai ribuan ringgit
3. Bonus 39 Rahsia Buat Duit
4. Sistem RM750 Sehari dan Empayar Jutawan

p/s: Nizam ada pelbagai produk buat duit. Pilihlah yang sesuai. Yang baik kita ambil, yang tidak baik kita buang atau tinggalkan seperti program derma-menderma.
Bagus sekali kau punya review sebab kau beli praktik ilmu dan bukan beli simpan...sesungguhnya ilmu yg dipraktik itulah akan memberikan $$$


Reply With Quote
  #119 (permalink)  
Old 06-26-2008, 10:52 PM
WC300
 
Join Date: Sep 2006
Location: BUKIT KAYU HITAM, KEDAH
Posts: 360
usahawanebay is an unknown quantity at this point
Send a message via Yahoo to usahawanebay
iTrader: (4)
Talking

Aku nak mencelah skit sahaja...

MLM itu adalah piramid ?

Bila jadi piramid hukumnya haram ?

dalam sedar tak sedar...ini bagi org yg bekerja makan gaji lah..atau pun bos2?

cuba tgk carta organisasi kompeni korang..

no. 1 sapa dia ?

no. 2 sapa dia ?

no. 3 sapa dia ?

dan last sekali no. yang entah ke berapa aku tak tau nak kira = pekerja-pekerja yg bertungkus lumus membuat duit byk untuk kompeni.

secara kasarnya ianya sistem piramid juga...pekerja membuat duit utk org atas...semacamlah juga org di MLM...
Cumanya cara dan sistem dia berbeza....

Adakah ini boleh dikatakan HARAM juga ? ehh Piramid juga tu ?

Semua kompeni2 kat malaysia ni guna sistem Piramid...tak percaya pi tgk carta organisasi...atas ..bawah...bawah bawah..pecah bawahh...kanan pecah...kiri pecah...


Reply With Quote
  #120 (permalink)  
Old 09-16-2008, 04:08 AM
New Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 4
shamprofit is on a distinguished road
iTrader: (0)
Default

ada den review flb and bukti komisyen di blog aku
__________________
MY PASSIVE INCOME..


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.wangcyber.com/forum/ada-sesiapa-yang-tahu/4597-tolong-saya-beri-pandangan-tentang-web-ni.html
Posted By For Type Date
Tolong saya beri pandangan tentang WEB ni..? - Page 6 - WangCyber.com - Komuniti Usahawan Internet Malaysia This thread Refback 01-27-2008 11:18 PM
FLB Pro - WangCyber.com - Komuniti Usahawan Internet Malaysia This thread Refback 01-27-2008 12:30 AM
Tolong saya beri pandangan tentang WEB ni..? - WangCyber.com - Komuniti Usahawan Internet Malaysia This thread Refback 01-24-2008 09:36 AM

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bisness DCHL, ada sesiapa yang tahu? blukor Ada Sesiapa Yang Tahu... 95 10-07-2008 01:49 AM
Shueqry memerlukan pertolongan kita! galadriel Sembang Umum 68 08-28-2008 04:01 PM
Full Time Internet Business??! aku Perniagaan Internet 82 05-20-2008 01:17 PM
Minta Tolong Sangat Sangat Review Blog Saya boy Ada Sesiapa Yang Tahu... 17 10-29-2007 01:56 PM
Sesiapa yang ada guna VFG dan Aweber ... Tolong la saya!!! kak roy Pembangunan Web 4 09-24-2007 07:47 PM


All times are GMT +8. The time now is 04:41 PM. - Forum style by ForumMonkeys
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0