Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 10 of 33
  1. #1
    Normal Member soha's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    240
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default Bagaimana Cara Nak Daftar Nama Syarikat?



    Salam sejahtera..Maaf kalau thread ni kalau dah ada. Tapi dah cari tadi tak jumpe.

    Sedikit pertanyaan dari saya kepada sesiapa yang mengetahui.
    Bagaimana kita nak daftarkan nama syarikat sendiri? Maksud saya syarikat maya di internet. Apakah kelayakan yang perlu kita ada? Dimanakah kita nak daftarkan nama syarikat kita?

    Dan nak tau jugak berapa kadar bayaran yang kita perlu bayar setiap tahun? Ape beza nama Enterprise, Sdn Bhd, Ltd, Co ??

    harap kepada otai2 ataupun bukan otai, lehla bg info disini..

    Sekian,

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium Masrizal Mastor's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    A, A
    Posts
    1,767
    Thanks
    18
    Thanked 29 Times in 11 Posts

    Default

    bley cek kat sini....

    http://www.ssm.com.my/

    kalo nak sendiri...wat enterprise... tayah letak nama enterprise pun takpe...

    http://www.ssm.com.my/

  4. #3

  5. #4
    WC Premium johari's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pearl Of The Orient
    Posts
    901
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Default

    Lagi senang u pergi kat SSM tu dan kat bawah bangunan tu cukup ramai ejen...suruh depa buatkan dan cuma bayar upah jer..tapi sebelum tu senaraikan nama yang anda inginkan sebanyak 3 nama dan suruh depa submit form tu ...dalam masa 2 minggu boleh dapat jawapan...nanti depa call jer kita atau depa akan hantar kat depan rumah..senang kan

  6. #5
    WC Premium zyan's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2,313
    Thanks
    356
    Thanked 159 Times in 59 Posts

    Default

    saya nak start jual produk digital nie... kene daftar jugak ker???

    syarikat ker lesen ker or yg sewaktu dengannya takde lagi.. kene apply jugak ker nie?
    Banyak Info Menarik & Pedas >>> www.Internetmudah.com
    >> http://pemasaranvideo.com << BARU!! - Jana Pendapatan Pasif Setiap Bulan Menggunakan Video
    --------------------------

  7. #6
    Normal Member soha's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    240
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    better daftarlah, saya dah selesai mendaftar syarikat sendiri..mudah je, tak susah..

    saya kongsi pengalaman sikit:

    PERGI KE PEJABAT SSM DAN BAWA:
    1-salinan kad pengenalan ( 1copy)
    2-duit RM70 (kalo syarikat persendirian enterprise)

    Kemudian, masuk terus ke pejabat ke bahagian kaunter pertanyaan, INGAT! jangan guna 'ulat' depan pintu yg nak amik upah anda (dahla makan mase pastu keje caj tambahan), kat kaunter tu cakap nak daftar nama syarikat..then dia akn bg form..isi dengan lengkap dan pulangkan kat kaunter pertanyaan tu balik, dia akan bg no giliran..

    bila no giliran dah dipanggil, dia akn proses dlm 15 minit..(untuk kelulusan nama)..pastu bila dah lulus nama, baru isi borang yang sebenar untuk nama syarikat tu..pg kaunter yg terakhir, kemudian tgu lagi..haha..byk kali tgu nih..lebih kurang 4 kaunter kene pg..

    Ala, aku pg buat kat Plaza Alam sentral (shah alam), kejap je..keseluruhan masa hanya makan 1 jam je..okla, ramai org tapi kaunter laju..Kalo kat KL kat Putra Place, jalan putra..

    harap membantu..

  8. #7
    WC Premium johari's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pearl Of The Orient
    Posts
    901
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by zyan View Post
    saya nak start jual produk digital nie... kene daftar jugak ker???

    syarikat ker lesen ker or yg sewaktu dengannya takde lagi.. kene apply jugak ker nie?
    Yes better u buka company...ini lebih save..mana ler nak tau kot kot BNM nak mengamuk lagi ker..memang ler ada orang kata produk digital tak perlu lesen tapi apa-apa pun boleh berlaku...

    Masa open company tu ...u masukkan sebanyak mungkin produk kat senarai tu..macam I dulu open company..dengan nama AREE ENTERPRISE...segalanya ada dari produk kecantikan makanan , MLM , digital semua cukup syarat..he he modal just RM80 jer dan upah RM80 jugak....semua ejen buatkan....Lepas siap dia mai hantar terus depan pintu rumah....senang itu ba

  9. #8
    WC Premium countll's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    236
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sekarang ni ble online je regester ..kena bayau fee dulu la.....sangkut link ngan gov.my tak silap aku....sama ja tambah tolak banyak tu jugak sen yang kuar ..aritu aku register bayar rm5 fee dia..sekarang free ja ....ntah sampai bila la plak.last aku usha free register sebelum raya haritu...
    tayah hangpa p opis ssm register...buat online je..cari an nama dulu..register...kat sini korang godek la..aku bagi info sket aku malas nak godek dah.....
    Suruhanjaya Syarikat Malaysia
    senang dan mudah....
    REP ME IF YOU RA
    BACKLINK Builder
    1.4Gig Webgosting all unlimited denagn harga RM20.ape2 hal ble setel.
    2.ubat untuk penagih heroin tegar* dan tak* tegar<mesti mengikut bersyarat,berpantang dan betul2 mahu berenti>
    2.TEBUK AQUARIUM LUBANG PAIP STANDARd KECIK RM50

  10. #9
    Normal Member soha's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Shah Alam
    Posts
    240
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Aku buat kene RM70 je..maybe ikut jenis apa produk diniagakan kot..tapi so far harga ok la sekitar 70-8- je..semua mampu..better daftarlah..

  11. #10
    mnf
    mnf is offline
    WC Premium mnf's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    bandar traffic light
    Posts
    252
    Thanks
    26
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default daftar nama syarikat

    aku de gak usha2 kat web ssm..tp cam keliru lak aku...yg keliru kalu kite nak namakan syarikat kite kena check dl pastu kalu available br bule guna..tp masalah nya nama2 syarikat yg di recommended tu cam dah wujud je..ntah la aku pun pyh nak phm...satu lg, dlm ssm tu perniagaan keempunyaan tunggal ngan syarikat de beza ke? kalu aku nak daftar kene amik empunya tunggal ke syarikat...



    try klik kat link nie...kat sini kite kene check dl nama syarikat...cam xlogik je siap de shoping cart lg...
    e-Info Ver 2 - (Best viewed with IE7 & Mozilla Firefox)

    otai2 bantu sy...

Page 1 of 4 1234 LastLast

Similar Threads

  1. Bisness DCHL, ada sesiapa yang tahu?
    By blukor in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 406
    Last Post: 06-25-2014, 03:46 AM
  2. Bagaimana " Surfers find and hit your site"
    By whitelim in forum Pembangunan Web
    Replies: 5
    Last Post: 09-27-2007, 10:44 AM
  3. Bagaimana nak selamatkan Nama Domain?
    By ramfir in forum Pembangunan Web
    Replies: 5
    Last Post: 09-10-2007, 02:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •