Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Normal Member EZ FanPage's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Setiap yang bermula akan ada penghujungnya. Selamat Tinggal Semua.... As'kum
    Posts
    864
    Thanks
    76
    Thanked 269 Times in 80 Posts

    Default Cara nak edit .pdf?



    Assalamualaikum Semua,

    Nak tanya sikit, sorry la kalau saya tanya soalan budak sekolah.
    Sebagai seorang programmer, saya bukanlah pakar dalam bab ebook.
    Boleh sesiapa bagitahu saya bagaimana nak edit .pdf file?

    Saya dah outsource satu project dan sudah dapat .pdf tetapi ada last minute changes.
    So saya nak kena edit dengan pantas, try contact orang tu tapi tak dapat.

    Any one have any idea or suggestion?

    Thanks in advance.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium MrEmas's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    3,066
    Thanks
    181
    Thanked 125 Times in 76 Posts

    Default

    boleh ek edit pdf

  4. #3
    a3d
    a3d is offline
    WC Premium a3d's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    suNgk4! / puch0Ng
    Posts
    732
    Thanks
    16
    Thanked 148 Times in 89 Posts

    Default

    boleh cube http://www.pdfescape.com/
    online editor dier free je.. register dlu pstu upload pdf file tu..
    cara nk edit, cth klu nk padam.. gune "whiteout" function..
    pstu kt situ bleh tmbh balik text, image, form, line, link..etc
    bleh jgk klu nk highlight, rotate etc..
    dh siap, save pstu download..
    http://i.imgur.com/CGQ0u.png

  5. #4
    Normal Member EZ FanPage's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Setiap yang bermula akan ada penghujungnya. Selamat Tinggal Semua.... As'kum
    Posts
    864
    Thanks
    76
    Thanked 269 Times in 80 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MrEmas View Post
    boleh ek edit pdf
    Selagi ada kemahuan, disitu ada jalan

  6. #5
    Normal Member EZ FanPage's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Setiap yang bermula akan ada penghujungnya. Selamat Tinggal Semua.... As'kum
    Posts
    864
    Thanks
    76
    Thanked 269 Times in 80 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by a3d View Post
    boleh cube http://www.pdfescape.com/
    online editor dier free je.. register dlu pstu upload pdf file tu..
    cara nk edit, cth klu nk padam.. gune "whiteout" function..
    pstu kt situ bleh tmbh balik text, image, form, line, link..etc
    bleh jgk klu nk highlight, rotate etc..
    dh siap, save pstu download..
    Thanks for the share bro.
    Tapi terlambat sikit...aku dah rembat Nitro PDF Pro sebab nak cepat.



    Creating PDF, Copying & Exporting PDF, Editing PDF, Optical Character Recognition (OCR), Reviewing & Marking Up PDF, PDF Security, PDF Forms dan banyak lagi. Tu yang terus rembat tengok banyak features menarik.

  7. #6
    WC Premium fuhhh™'s Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    3,437
    Thanks
    273
    Thanked 223 Times in 172 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by |BlackMarket| View Post
    Thanks for the share bro.
    Tapi terlambat sikit...aku dah rembat Nitro PDF Pro sebab nak cepat.



    Creating PDF, Copying & Exporting PDF, Editing PDF, Optical Character Recognition (OCR), Reviewing & Marking Up PDF, PDF Security, PDF Forms dan banyak lagi. Tu yang terus rembat tengok banyak features menarik.
    nitroPDF mmg terbaik. kalau xsilap, adobe reader version apa tah, boleh save as word

  8. #7
    Normal Member salman27's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    131
    Thanks
    1
    Thanked 5 Times in 4 Posts

    Default

    dulu rasanya pernah try convert pdf ke word,tp wording dia dlm bentuk textbox.rasanya nitro pdf la kot.ada x pdf to word converter yg boleh convert baeek punya jadi word doc?

  9. #8
    WC Premium MrEmas's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    3,066
    Thanks
    181
    Thanked 125 Times in 76 Posts

    Default

    kalau camtu senang la ek nak edit pdf
    tukar ke doc, pastu tukar balik ke pdf
    then jual..hehe

  10. #9
    a3d
    a3d is offline
    WC Premium a3d's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    suNgk4! / puch0Ng
    Posts
    732
    Thanks
    16
    Thanked 148 Times in 89 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by salman27 View Post
    dulu rasanya pernah try convert pdf ke word,tp wording dia dlm bentuk textbox.rasanya nitro pdf la kot.ada x pdf to word converter yg boleh convert baeek punya jadi word doc?
    dlu wktu buat thesis mse tahun akhir [ stahun yg lalu ] mmg pnah jumpe.
    software dier simple n free je. memang xpcaye software tu bleh buat,
    sbb software2 lain klu convert msti bersepah wording, picture etc.
    tapi software ni bleh copy exact ape yg dlm pdf tu n tuka ke word doc..
    nanti sy try cari klu jmpe sy share. klu xjmpe sy senyap jela
    http://i.imgur.com/CGQ0u.png

Similar Threads

  1. saya nk edit e-cover, tp tak tau cara nya....
    By quickies87 in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 9
    Last Post: 09-08-2010, 08:03 PM
  2. cara edit wordpress theme header? plz help
    By 00019 in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 7
    Last Post: 06-07-2010, 10:28 AM
  3. Siapa yang boleh ajar saya cara edit wp theme?
    By bestari in forum Survey & Poll
    Replies: 8
    Last Post: 04-13-2010, 07:18 PM
  4. Cara nak edit ecover
    By Zairi Zaidi in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 2
    Last Post: 11-27-2008, 04:43 PM
  5. cara nak edit template minisite
    By munib in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 6
    Last Post: 11-27-2008, 12:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •