Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    KL
    Posts
    388
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default Dari KL ke Kuala Perlis



    Dari Jemapoh ke Manchester! eh. hehe

    erk saya nak tanya ni sapa biasa naik bas dari KL ke Kuala Perlis. Agak2 dalam brapa jam dan bas apa dan dari Hentian Putra ada?

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Normal Member idan's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    .com
    Posts
    343
    Thanks
    37
    Thanked 18 Times in 10 Posts

    Default

    rasanya banyak bus yg turun di k.perlis.. another option, bus kangar.. and turun di persimpangan ke k.perlis. tapi perlu tunggu/panggil teksi plak ke k.perlis. Kalo dari KL ke k.perlis..normally 5 - 6 jam bergantung pada driver bus. Kalo perlu bantuan.. contact aku. Umah aku tak jauh dari k.perlis and a.star.
    Cuti dah habis! Masa bekerja semula. Kena lebih tekun.

  4. The Following User Says Thank You to idan For This Useful Post:

    XploR (09-15-2010)

  5. #3
    WC Premium PinguSpy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NONEXISTENT
    Posts
    7,353
    Thanks
    459
    Thanked 764 Times in 363 Posts

    Default

    bukan dari KL ke Perlis 8jam ke?
    aku dulu penah gk duduk berseri,perlis...

    skang tingal dkt kulim,kedah...

  6. #4
    Normal Member KevinKeyween's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    271
    Thanks
    22
    Thanked 54 Times in 21 Posts

    Default

    8 jam.. Standard tu..
    Wei pingu.. Taktau pun kau org perlis... Geng ar ni.. Aku duk arau...

  7. #5
    WC Premium PinguSpy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NONEXISTENT
    Posts
    7,353
    Thanks
    459
    Thanked 764 Times in 363 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by KevinKeyween View Post
    8 jam.. Standard tu..
    Wei pingu.. Taktau pun kau org perlis... Geng ar ni.. Aku duk arau...
    dulu la time aku kecik.. sejak lahir sampai darjah 4 je... ...
    tp aku lahir dekat kedah.. now menetap di kedah balik

  8. #6
    Normal Member idan's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    .com
    Posts
    343
    Thanks
    37
    Thanked 18 Times in 10 Posts

    Default

    tengok driver gak pingu. and kalo malam hari.. shahab perdana --> KL 5 jam saja. siang hari mungkin lagi lewat.
    @kevin. arau ka.. aku kerpan.. jalan putera.
    Cuti dah habis! Masa bekerja semula. Kena lebih tekun.

  9. #7
    WC Premium PinguSpy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NONEXISTENT
    Posts
    7,353
    Thanks
    459
    Thanked 764 Times in 363 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by idan View Post
    tengok driver gak pingu. and kalo malam hari.. shahab perdana --> KL 5 jam saja. siang hari mungkin lagi lewat.
    @kevin. arau ka.. aku kerpan.. jalan putera.
    iye mmg tgk driver gk...
    yg x boleh belah.. aku slalu balik dari KL ---> KULIM/KEDAH = 8JAM!!!!(kalau naik bas cap ULAT)..
    kalau bas Plusliner/Tranasional .. stdet 4-5 jam je

  10. #8
    Active Member miekof's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Megat Dewa, Kedah
    Posts
    1,074
    Thanks
    39
    Thanked 25 Times in 19 Posts

    Default

    Aku dok naik bas dari aloq staq ke KL dalam 5 jam tu time tengah malam la.. kalo dari Perlis rasanya 6 jam kalo time malam, sbb bas dari perlis akan pergi ke aloq staq dulu pastu baru gerak ke kl.

    @Idan: hang dok kerpan ka bro.?? Berjiran kg la kita weii..

  11. #9
    Normal Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    KL
    Posts
    388
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    hoh. Sib baik aku beli tranasional. Katenyer 6-7 jam. Jauh gak ye sane. Aku nak naik feri g langkawi nun agak2 sempat tak. Aku bertolak 9 pagi, konon nak tengok pemandangan, kena jalan jem padan muka aku. Feri takda malam kan?
    Last edited by XploR; 09-16-2010 at 11:28 PM. Reason: tak bleh taip ****** rupanye hehe

  12. #10
    Normal Member tuan's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    543
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 1 Post

    Default

    sempat kot feri last kol 7 kot aku ada kat kuala perlis ..jalan jem abis
    VPN untuk bypass quota bandwith Celcom ,YES4G dan P1 hanya rm 7 sbln)
    Promosi Hosting (Webhosting Serendah rm2.00.sbln)
    Web Space 1GB
    Monthly Bandwidth 10GB
    Latest cPanel 11 Yes
    Daily Backups Yes
    MySQL Databases Yes,Unlimited
    Adult Content Yes,

    Berminat boleh PM

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Bekas Mufti Perlis kena cekup polis
    By iskandar in forum Sembang Umum
    Replies: 48
    Last Post: 11-18-2009, 05:16 PM
  2. Seminar + Bengkel Buat Duit Dari Blog Di Kuala Lumpur !
    By Ijad in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 16
    Last Post: 08-12-2009, 04:54 AM
  3. Ada tak IM kat sini dari Kuala Terengganu
    By matnoor78 in forum Sembang Umum
    Replies: 1
    Last Post: 07-13-2009, 12:01 AM
  4. Mencari IM Perlis
    By king_diamond in forum Sembang Umum
    Replies: 5
    Last Post: 09-11-2008, 05:04 AM
  5. Replies: 8
    Last Post: 07-24-2008, 02:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •