Page 3 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast
Results 21 to 30 of 61
  1. #21
    Normal Member amim's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    www.AmimBlog.com
    Posts
    750
    Thanks
    38
    Thanked 20 Times in 16 Posts

    Default



    macam teringin gak nk gi sane..
    kalau folow bro boleh ke ? huhu

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #22
    mnf
    mnf is offline
    WC Premium mnf's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    bandar traffic light
    Posts
    252
    Thanks
    26
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by faezil View Post
    kalau nak tahu dari otai... pastinya jawapannya berbayar..... klik di sini... tak mahal RM80 je .. ditulis oleh otai IM tu


    kalau nak jawapan free... aku boleh bagi... tapi sbb aku bukan otai.. jadi mungkin kurang berkesan la :p

    ok... ni aku cerita daripada pengalaman nengok member aku sendiri berurusan.

    Dia cari suplier kat alibaba.com... jumpa beberapa orang, dan dia contact melalui IM dan emel. Berhubung dengan mereka beberapa kali..cthnya hari ini... 2 hari kemudian..... 5 hari kemudian........ dan pastikan tidak ada percanggahan fakta.

    kemudian selidik laman web suplier... seharusnya mereka mempunyai laman web sendiri dan anda boleh kaji keprofesionalan laman web mereka.

    anda boleh google nama company mereka... dan cuba cari kot2 ada sejarah scam ke, komen negatif ker
    betul tu..kdg2 dari web dorang pun kita bule tau dorang menipu ke betul2 wat bisnes..kalau yg nak menipu ni selalunya english dlm web dorang mmg hancur..misspell contohnya..ni sumber saya search dari feedback buyer yang pernah deal dgn alibaba o aliexpress seller..yg cakap ni org dari kaum dorang sendiri..tapi xla sumer seller cam tu..kalau saya, saya pasti kan dorang terima paypal..sebab bule open dispute kalau barang xsampai..pernah jadi kat saya barang xsampai tapi xlama banyak dalam usd 1.3..hehe..saya open dispute dalam sebulan gak la dorang nak refund..
    Cheaper Cheap! Paypal Fund : 1usd = RM2.90
    [CIMB | Maybank | Public]
    SMS @ 0195554646 | ym mnaaimf 24/7 online
    - Check my iTrader to believe -

  4. #23
    Normal Member amrirazali's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    kota damansara
    Posts
    155
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 5 Posts

    Default

    even you boleh dispute ke x
    akan jd satu masalah nanti.

    pada org yg bukan nak buat meniaga
    mungkin x jd masalah sgt la
    tp org meniaga ni berkait rapat ngan masa
    you nak dptkan stock mesti dgn masa yg sesuai

    cth: you nak jual time raya
    mesti stock kena smpi sebelum raya
    kalau order you sangkut you akan mengalami kerugian
    nak kena tunggu raya sekali lg
    'mungkin' stock you out of date dah
    atau trend dah tukar..(jersey bola)

    blom kena yg buka utk pre-order kat customer
    brg lain order brg lain yg dpt atau x dpt2
    masak nak menjawab kat customer
    hilang percaya diorg nanti
    rosak reputasi..

    P/s: amim - nak ikut boleh jer x da masalah malah dialu-alukan
    tp sy bukan sebulan 2 kali pergi mcm kawan2 yg lain
    sy bergantung pada cuti kerja lah. So kena ikut jadual sy
    la. boleh? =)
    ***Perkhidmatan memborong barangan China*** sila PM saya
    ***Memborong pakaian/ kasut branded baby N kanak2*** sila PM saya
    ***Mahu membeli pakaian branded baby N kanak2*** -->http://www.gobabymama.com

  5. #24
    WC Premium Electronic PC Shop's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    31
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    banyak bende yg nak kene blajar dari otai2 nie...leh bukak bisnes nnt..

  6. #25
    Normal Member amrirazali's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    kota damansara
    Posts
    155
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 5 Posts

    Default

    lagi satu kebykkan yg ada kat alibaba
    diorg ni x update brg2 diorg.
    bila tanya diorg kata ada
    tp bila nak pergi kat diorg
    mcm2 alasan diorg bg.

    sbb alibaba ni tempat sy rujuk
    kat mana alamat kedai yg ada jual
    brg yg sy nak. selalunya alamat x penah betul
    semua tipu jer..harap kat contact no. la
    mana yg tipu tu bila kita call
    no Malaysia dia angkat
    tp bila no china jer langsung x mau angkat.
    ***Perkhidmatan memborong barangan China*** sila PM saya
    ***Memborong pakaian/ kasut branded baby N kanak2*** sila PM saya
    ***Mahu membeli pakaian branded baby N kanak2*** -->http://www.gobabymama.com

  7. #26
    Normal Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    51
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    oo..patut la prg cina kt malaysia bleh bukak kedai komputer,nset, kereta..kedai2 runcit...diorg senang kn nak deal ngn orang kt sna..msti diorang ada saudara mara kt sana..patut la diorang boleh berniaga kt sini...
    tips to make money with clickbank..get free tips..

    unlimited subscribes...dapatkan autoresponder termurah....

  8. #27
    Normal Member amrirazali's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    kota damansara
    Posts
    155
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 5 Posts

    Default

    org cina dah lama niaga mcm ni
    diorg pun mula dr bawah
    buat masuk brg2 gred rendah
    sbb tu kita tertipu
    asal brg cina jer x elok

    sebenarnya diorg punya brg
    bkn semuanya cikai
    terpulang pd kita nak pilih
    yg cikai tu mmg murah gila2
    nak yg elok harga pun elok la
    masih boleh buat untung

    sy penah pusing GM kL
    try cari jam tangan gred A
    x jumpa pun yg ada gred B
    itu br gred A yg gred AAA
    lg la x jumpa.

    satu lg style cina buat biz
    diorg ada persatuan
    tokey2 besar dinosor pun ada
    setakat nak cr dana
    x payah pinjam bank pun
    ***Perkhidmatan memborong barangan China*** sila PM saya
    ***Memborong pakaian/ kasut branded baby N kanak2*** sila PM saya
    ***Mahu membeli pakaian branded baby N kanak2*** -->http://www.gobabymama.com

  9. #28
    WC Premium Dr. Peace's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    http://profile.to/drpeace/ KK,Sabah
    Posts
    1,724
    Thanks
    5
    Thanked 80 Times in 36 Posts

    Default

    kalau import handphone dan gadget2 lain model china byk2 tak kena tax ke? walaupun kat kotak tertulis "for personal use".. hoho..
    Last edited by Dr. Peace; 08-17-2011 at 07:50 PM.
    PM untuk servis dari DR. Peace :
    1. Website Pasif 100% Automatik Amazon
    2. SEO professional
    3. Website Development & Graphic Designing
    (Timeline, Header, Banner, Logo etc.)
    4. Internet Marketing

  10. #29
    Normal Member amrirazali's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    kota damansara
    Posts
    155
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 5 Posts

    Default

    tax ni sy biar org logistik settlekan
    diorg ni pandai la bab tax2 ni
    kita tunggu jer brg smpi
    door to door service hehehe..

    tp produk2 mcm ni mmg
    kegemaran geng2 'kas-kas' ni
    pasal ada kegunaan utk diorg.
    tgk nasib gak la kan.

    cara bungkus pun main peranan
    gak kat sini. so bungkus la elok2
    jgn kasi chance langsung hehehe..
    ***Perkhidmatan memborong barangan China*** sila PM saya
    ***Memborong pakaian/ kasut branded baby N kanak2*** sila PM saya
    ***Mahu membeli pakaian branded baby N kanak2*** -->http://www.gobabymama.com

  11. #30
    Normal Member amrirazali's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    kota damansara
    Posts
    155
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 5 Posts

    Default

    dah tempah tiket utk bln 5 tahun depan
    sempat la grab promotion dari airasia hehe..
    pergi blk tiket flight RM534 utk seorg
    sesuai sgt utk projek raya tahun depan

    nak pesan brg boleh PM
    mana yg boleh sy tolong la sikit2
    ***Perkhidmatan memborong barangan China*** sila PM saya
    ***Memborong pakaian/ kasut branded baby N kanak2*** sila PM saya
    ***Mahu membeli pakaian branded baby N kanak2*** -->http://www.gobabymama.com

Page 3 of 7 FirstFirst 1234567 LastLast

Similar Threads

  1. Panduan Cari Duit Step By Step Dengan Matched.co.uk
    By pakar clickbank in forum Perniagaan Internet
    Replies: 20
    Last Post: 05-06-2011, 02:20 AM
  2. [Survey]Tips Jana Duit Dengan Flippa STEP BY STEP
    By jerryl ke in forum Survey & Poll
    Replies: 39
    Last Post: 05-06-2011, 01:40 AM
  3. Ajar step by step - masukkan banner pada personal setting forum
    By cikgu_murnie in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 5
    Last Post: 03-06-2010, 05:35 AM
  4. Step-by-step video tutorial buat website guna NVU
    By CEO_Aridztech in forum Pembangunan Web
    Replies: 16
    Last Post: 09-02-2009, 05:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •