Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    WC Premium PinguSpy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NONEXISTENT
    Posts
    7,345
    Thanks
    459
    Thanked 766 Times in 363 Posts

    Red face Macam mana nak buat akaun maybank2u?



    aku taw soalan ni agak n00b .. tp sebenarnye kn...... aku belum ada + buat lg maybank2u even aku dah bertahun ada akaun maybank..

    maybe sebab jarak maybank dgn rumah aku 3km je.. sebelah maybak dah publick bank.. sebelah public bank dah cimb..
    tu yg pemalas nk bukak..

    hari ni aku nk bukak.. masuk web maybank2u..
    register... yg aksess number tu ape??
    aku masuk number kad... tp dia ckp service unavailable etc..

    or ade sesuatu yg aku miss?

    cmne nk transfer duit dari akaun maybank ke akaun lain or bank lain pakai maybank2u?? <---- sorry.. aku mmg tataw..

    buta it kn ..

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium Imabiz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    http://www.pakarbuatblog.com
    Posts
    13,551
    Thanks
    221
    Thanked 337 Times in 226 Posts

    Default

    kene aktifkan dulu di atm macine.... untuk creat firsttime login dan set phone number untuk security transaction..... baru leh creat login n password di website...

  4. #3
    WC Premium dandelion's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    kyuubey.com
    Posts
    1,844
    Thanks
    41
    Thanked 109 Times in 85 Posts

    Default

    Kena pegi register internet banking kat ATM dulu.

  5. #4
    WC Premium PinguSpy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NONEXISTENT
    Posts
    7,345
    Thanks
    459
    Thanked 766 Times in 363 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by imabiz View Post
    kene aktifkan dulu di atm macine.... creat firsttime login.... baru leh creat login n password di website...
    cmne nk aktifkan pakai ATM? guide plz..
    kalau ada gambarajah lh ok..
    mesin ATM tempat aku dah lah full kang kejap je traffic jem.. sebab aku nk buat mende ni

  6. #5
    WC Premium dandelion's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    kyuubey.com
    Posts
    1,844
    Thanks
    41
    Thanked 109 Times in 85 Posts
    Last edited by dandelion; 06-25-2010 at 02:53 PM.

  7. #6
    WC Premium Imabiz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    http://www.pakarbuatblog.com
    Posts
    13,551
    Thanks
    221
    Thanked 337 Times in 226 Posts

    Default

    imabiz pun tak ingat lah... rase pilih menu lain2... lepas tue maybank online.. lepas tue masukkan no pin yang nak buat firsttime login tue.. jgn same dgn pin kad... lepas tue masukkan pulak no phone kita... lepas tue akan kuar resit menyatakan berjaya atau tidak.. lepas tue jgn lupe amik kad...

  8. #7
    WC Premium Imabiz's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    http://www.pakarbuatblog.com
    Posts
    13,551
    Thanks
    221
    Thanked 337 Times in 226 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by dandelion View Post
    ade pun tutorial bergambar.. senang skit..

  9. #8
    WC Premium dandelion's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    kyuubey.com
    Posts
    1,844
    Thanks
    41
    Thanked 109 Times in 85 Posts

    Default

    Jangan lupa register no phone untuk TAC sekali.

  10. #9
    Normal Member SoccerPitStop.com's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kelate
    Posts
    118
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 4 Posts

    Default

    Kena register kat mesin atm dulu.register number telefon kat situ..Then baru bleh register kat web maybank2u.yg dekat machine tu try option 'lain-lain'..
    Kualiti terBAIK! Pelbagai pilihan.Actual picture.Penghantaran POS LAJU(1-2 hari)

    Dapatkan jersey terHANGAT DI PASARAN hanya di SoccerPitStop.com
    Quality never goes out the style!

  11. #10
    Normal Member MohdAbdulKarim's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    458
    Thanks
    61
    Thanked 12 Times in 8 Posts

    Default

    TAC = Transaction Authorization Code = 6angka yang akan dihantar ke hp melalui sms yang perlu dimasukkan untuk setiap transaksi online. code ni hanya available beberapa minit je, pastikan hp ada kat tangan..

    cimb 3jam...

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. macam mana nak verified akaun paypal
    By studentkayo in forum Perniagaan Internet
    Replies: 31
    Last Post: 05-04-2011, 03:29 AM
  2. Kepada penulis ebook. Macam mana nak buat mcm ni?
    By PinguSpy in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 23
    Last Post: 06-26-2010, 07:03 PM
  3. Macam mana nak tukar no akaun dlm affiliate klikjer.com
    By engshahrul in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2010, 03:40 AM
  4. Disebabkan saya ada bonus utk rahsia affiliate kerajaan jd jgn beli dulu!
    By uniquelyme in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 8
    Last Post: 03-03-2010, 03:33 PM
  5. Macam mana nak buat banyak akaun paypal tanpa kantoi?
    By mutt in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 3
    Last Post: 02-20-2010, 03:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •