Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Normal Member arcilist's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    159
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Cukai barang import



    Salam

    nak tanya cikgu2 dalam ni..or sapa2 yang tahu...

    kalau kita order barang from China, mcmana kita nk tau barang tu kena cukai ke tak? kalau kena, mcmana nk cek pulak brapa cukainya?

    sblm ni slalu order barang sebijik2 je..tp skali ade customer nk 10 bijik plak...dahtu dia tanya pasal cukai..aku dh gelabah...hahaha..sbb tak penah kena...

    mintak tolong ye!

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium perindu's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    880
    Thanks
    0
    Thanked 10 Times in 9 Posts

    Default

    maybe boleh tanye ko nye supplier kat China tu.
    barang2 yg datang secara pukal biasanya kena cukai.
    tengok gak barang tu jenis apa.

    kalau 10 bijik stokin kecik2 rasanya xkena cukai.
    tapi if 10 bijik tv 32" mmg patut kena cukai sgt.
    Ku merindu~

  4. #3
    WC Premium Faiz Shafie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Seri Kembangan, Malaysia
    Posts
    4,341
    Thanks
    103
    Thanked 245 Times in 100 Posts

    Default

    siapa dapat jawab masalah TT? sama terkena dkt sy ni..tadi duk google..terjumpa thread ni..
    Dilancarkan ebook Bisnes Import dari China.
    Klik di sini


Similar Threads

  1. Diari Usahawan eBay Berhingus
    By mansurbiz in forum Ebay
    Replies: 21790
    Last Post: 07-14-2014, 03:28 PM
  2. Hantar barang kaca pakai Pos Laju. Best practise?
    By Anas Asarani in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 14
    Last Post: 12-21-2011, 08:15 AM
  3. Research Barang Yg Laku kat ebay
    By makaytrader in forum Ebay
    Replies: 77
    Last Post: 02-19-2011, 12:28 PM
  4. persoalan mengenai penghantaran barang
    By gelong in forum Ebay
    Replies: 23
    Last Post: 03-18-2010, 03:53 AM
  5. Mencari dropshipper barang kahwin
    By maliq in forum Ebay
    Replies: 9
    Last Post: 10-17-2009, 03:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •