Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    KL
    Posts
    388
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default Cara Bayar Bill TNB, Air Online



    Salam,

    Segan plak nk tanya. tapi baik tanya dari silap.
    Saya ni first time nk bayar bil api/air online ni. Tak reti laa pulak...
    Sblm ni ex-h/mate yg byr kt pjbt pos. Nak pegi pjbt pos malas.

    Saya nk bayar pakai CIMB ni. Dalam borang nk bayar tu untuk Bill Account Number tu nombor yg mana ye?
    No. Akaun Pengguna yang panjang tu (002392138982398) atau No.Bil yang pendek tu? (23423534)

    Yang Kuno,
    XploR

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium mohdhilmi.com's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    http://www.hil.my
    Posts
    1,819
    Thanks
    38
    Thanked 32 Times in 20 Posts

    Default

    no bil.

    xpe, tanye la.. sesat jalan nanti.

  4. #3
    Normal Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    KL
    Posts
    388
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by mohdhilmi.com View Post
    no bil.

    xpe, tanye la.. sesat jalan nanti.

    betui ka ni? no yg pendek tu?

  5. #4
    WC Premium wanmus's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Skudai,Johor dan Besut,Terengganu
    Posts
    1,762
    Thanks
    0
    Thanked 44 Times in 25 Posts

    Default

    Untuk TNB, cth bil akaun: 03400066081601

    cth bil Air SAJ: 99714874L5788988

    No akaun mungkin berbeza ikut tempat, tapi leh cek di bil yang dihantar ke rumah..

  6. #5
    Normal Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    KL
    Posts
    388
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by wanmus View Post
    Untuk TNB, cth bil akaun: 03400066081601

    cth bil Air SAJ: 99714874L5788988

    No akaun mungkin berbeza ikut tempat, tapi leh cek di bil yang dihantar ke rumah..
    aik no akaun plak. mane satu harus di isi di kotak Bill Account Number kat borang pay bill cimbclick tu yer?

  7. #6
    WC Premium mohdhilmi.com's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    http://www.hil.my
    Posts
    1,819
    Thanks
    38
    Thanked 32 Times in 20 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by XploR View Post
    betui ka ni? no yg pendek tu?
    betul. sebab dia hanya nak no bil akaun saja. bukan akaun pengguna.

  8. #7
    Normal Member iswaraburuk's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    90
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    no nye yang panjang tu bro

  9. #8
    Normal Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    KL
    Posts
    388
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    ehem... nampaknya ada 2 pendapat yang berbeza di sini.... camne nih?
    Sape yg betul2 biasa bayar online ni?

  10. #9
    Normal Member iswaraburuk's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    90
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ala senang je bro..klu pakai maybank2u tu dia bgtau kt mana no bill nye...jgn risau ler...:d

  11. #10
    Normal Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    KL
    Posts
    388
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by iswaraburuk View Post
    ala senang je bro..klu pakai maybank2u tu dia bgtau kt mana no bill nye...jgn risau ler...:d
    bro ini cimbclicks punya...
    mmmm bawak pegi opis jer laa esok.. huhuhu

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Dolla Cantik (Pastikan Anda Dapat Yang Original Asli)
    By Shah88 in forum WTS : Pengiklanan & Pemasaran
    Replies: 25
    Last Post: 02-10-2013, 10:56 AM
  2. Pendapatan Malas:RM300 sebulan..
    By twitter in forum Program Jana Wang Online
    Replies: 125
    Last Post: 09-28-2011, 04:46 AM
  3. Buat Video Site dalam Beberapa Minit!!! Jana Adsense
    By ikram84 in forum Produk Digital
    Replies: 169
    Last Post: 07-16-2010, 02:26 AM
  4. Cara nak bina aset online?
    By Nasran in forum Ada Sesiapa Yang Tahu...
    Replies: 24
    Last Post: 05-21-2010, 02:28 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 08-13-2009, 04:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •