Page 1 of 7 12345 ... LastLast
Results 1 to 10 of 66
  1. #1
    Normal Member
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Batu Pahat
    Posts
    334
    Thanks
    3
    Thanked 3 Times in 2 Posts

    Default formula luar biasa mohd nizam



    ada sesiapa tahu pasal program ni.

    dakwa dapat RM200 - RM1000 sehari
    RM245, 752 dalam 24 bulan.

    sales letter ni sy dapat dari http://www.aurajutawan.com, sudah tentu dr ejen beliau, mcm prog affiliate.

    hg sistem beliau RM199.

    dia dakwa belajar dr yanik silver, jeff paul, dan kennedy pakar gaya pos.

    co: mega strategy pasir gudang
    web lain
    http://www.jutawanautomatik.com
    http://www.formulaluarbiasa.com

    harap dpt bantuan dr forumer
    http://biodisctech.blogspot.com
    KACA AJAIB MERAWAT PENYAKIT SECARA SEMULAJADI
    BUKAN UBAT BUKAN ELEKTROSTATIK
    KANSER DIEBETES STROKE BUAH PINGGANG ASMA DLL
    HANYA MINUM AIR MANDI SULUH

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    WC Premium
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    155
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    As'kum,

    Terima kasih kepada sdra Yusli kerana cuba mengetengahkan
    isu Mohd Nizam di ruang forum WC yang kita hormati.

    Bagi saya ini merupakan satu perkara yang baik kerana
    segala keraguan tentang Mohd Nizam (MN) dapat dijawab di sini.

    Mungkin sdra bertanya kenapa saya perlu menjawab bagi
    pihak MN? Selaku pemilik laman web www.aurajutawan.com
    yang mempromosi MN secara khususnya (nak kata saya ejen pun
    boleh, affiliate pun boleh), saya perlu bertanggungjawab
    untuk menerangkan segala keraguan yang timbul.

    MN pada mulanya tidak tahu saya mempromosinya melalui
    laman web. Segala maklumat tentang MN saya dapat dari salesletter
    dan bulletin yang dikirimkan kepada saya sejak 2004 lagi.

    So it's safe to say that MN telah bekerja keras untuk mencapai
    pendapatan yang didakwa. Adakah RM245,000 mustahil untuk
    dicapai dalam masa 2 tahun?

    Mengenai MN belajar dari Yanik Silver, Jeff Paul, Dan Kennedy,
    kenapa tidak? MN ada beritahu saya dia ada memiliki produk
    webcopy yang dikeluarkan oleh Yanik dan banyak lagi produk-2
    dari guru gayapos/internet.

    Saya rasa semua warga WC pun akan berbelanja besar
    untuk memiliki setiap produk yang dikeluarkan oleh
    Internet Guru. Kira satu pelaburan bijak untuk memantapkan
    ilmu di dada. Apa yang dipelajari dicurahkan pula untuk mengajar
    orang lain. Bahagian ni, MN tidak jauh bezanya dengan Kidino,
    Saifulsham, Gobala dan ramai lagi terutamanya otai-otai kat WC
    ni.

    Yang menimbulkan keraguan siapa Mohd Nizam ni? Tiba-tiba
    mengaku dapat RM245,000 dalam 24 bulan..

    Internet Guru mana ni?

    Oh..dia usahawan gayapos...

    Tak kenal pun dia...chisss...apa kelas usahawan gayapos....
    ni mesti pengedar surat berantai, program giro, program ikhwan,
    dan yang sewaktu dengannya......

    SORI!!! Agak dramatik saya hari ni.....hehehe.....

    Bukannya apa...ramai orang tak faham apa sebenarnya
    konsep perniagaan gayapos. Yang mereka tahu, gayapos ini
    selalunya dikaitkan dengan program skim cepat kaya.

    InsyaAllah saya akan tulis satu ebook mengenai "Berkuburnya
    Perniagaan Gayapos di Malaysia" ala-ala "death to Adsense".

    Ok mengenai harga RM199. Adakah MN sudah tidak siuman
    kerana meletak harga yang begitu tinggi? Saya ada menyentuh
    hal ini dalam laman web saya tu. Sila rujuk balik.

    Izinkan saya untuk memetik jawapan MN
    dari salah satu manual dari produk MN (bukan FLB).

    [I]"Mulanya saya menjual FLB yang berharga RM39, dan jika
    anda hendak tahu saya berjaya menjual hanya 5 buku sahaja!
    Saya termenung dan bertanya mengapa mereka tidak membeli
    buku ini walaupun isi kandungannya cukup baik sekali

    Saya membeli dan membaca pelbagai kursus gayapos dan
    mencari puncanya.

    Kemudian saya menjual FLB edisi kedua dan ianya meletup
    walaupun harganya 5 kali ganda lebih mahal! Ya saya menjual
    FLB ini dengan harga RM199 dan bermulanya satu empayar
    gayapos yang cukup berjaya di Malaysia.[/I]


    Mengapa FLB edisi kedua lebih berjaya walaupun dengan
    harga yang lebih mahal? Jawapannya ialah................."


    Oops...mengamuk MN nanti kalau saya mendedahkan
    jawapannya.

    Apa yang dilakukan oleh MN ialah dia buat kajian (test).
    Adakah salesletter, offer, harga atau dot dot dot....

    So tak jauh bezanya dengan apa yang dilakukan oleh
    usahawan internet yang lain....TEST......TEST....TEST....

    Kepada sdra Yusli, cuba baca semula kandungan salesletter
    FLB. Adakah MN sengaja nak letak harga mahal atau ada
    rasional di sebaliknya...

    Kepada warga WC yang lain, kalau nak dapatkan salesletter
    berkenaan, janganlah segan-segan untuk isi form dalam
    www.aurajutawan.com (sori mod bukan sengaja nak promote,
    tapi untuk memberi penerangan dan penjelasan yang sebenarnya..)

    Selain dari tu, mungkin warga WC nak tahu juga kekuatan salesletter
    FLB ni yang telah diciplak oleh A**** A*** untuk website
    T****** L*** B****...Ya betul...habis headline/subheadline
    dan sebahagian isi dikebas oleh A****...

    Saya harap penjelasan saya ini dapat meredakan sedikit keraguan
    yang timbul. Walau apapun, segala komen dari warga WC
    saya alu-alukan. Yang penting kita berforum dalam suasana yang
    matang dan penuh berhemah.

  4. #3
    Normal Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    940
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Saya dah pernah register kat website Aura Jutawan tu. Kemudian Syed Akil pos kat saya 3 helai surat yg bertajuk "Sistem RM750 Sehari". Ini saya ringkaskan kandungan surat tu.

    Dlm surat jualan tu ada menceritakan bahawa seorang anak Melayu iaitu Mr. X atau Mohd. Nizam yg telah menggunakan sistem ini berjaya memeprolehi pendapatan RM11,689.00-tanpa bercakap atau berjumpa dgn sesiapa. Sistem yg digunakan adalah sistem dari Jeff Paul, Dan Kennedy dan BOMMM!!

    Juga dilampirkan salinan cek dan wang pos yg Mr.X perolehi setiap hari selepas bangun dari tidur. Anda juga boleh mendapat wang mudah seperti Mr.X jika anda mengetahui teknik dan strategi yg dia gunakan. Juga dilampirkan penyata Maybank dari bulan Jun-Julai 2004 yg menunjukkan ribuan ringgit didepositkan ke akaun Mr.X setiap hari sehingga jumlahnya mencecah RM25,701.44 sebulan. Dan ingat, Mr.X menjalankan bisnes ini tanpa pekerja, hanya isteri dan dia saja secara sambilan di rumah.

    Diberi 3 Bonus:
    1- Buletin Peluang & Sukses
    2- Strategi Yanik Silver Menulis Surat Jualan Yang Memperolehi RM90,000.00 Dalam Masa 9 Hari (Bonus ini bernilai RM50.00)
    3- Edisi Siasat. PANAS!! Edisi Siasat-Rahsia Sebuah Laman Web Yang Menyebabkan Pemilik Kaya-Raya Selepas Menciplak Salah Satu Idea Mohd. Nizam Dibongkar. Saya akan tunjukkan tanpa segan silu pemilik laman web itu. Khabar angin yg didengari katanya dia dpt sebulan RM250,000.00.

    Disertakan sekali "Borang Pesanan Tanpa Risiko". Laporan ini dijual pada harga RM30.00 secara wang pos atau bank-in ke Maybank si Syed Akil. Cepat beli sebelum saya terpaksa menamatkan tawaran bonus ini agar tidak terlepas kisah panas ini. Tawaran bonus ini mungkin ditamatkan bila-bila masa sekiranya pemilik website dan kuncu-kuncunya cuba main kasar!!!

    Poskan ke alamat Syed Akil di Kuching Sarawak.

    Benda yg nak disampaikan oleh Mr.X ni bukan percuma sebenarnya tapi kena beli dgn harga RM30.00.

  5. #4
    Normal Member adiputra's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    In The Line Of Fire
    Posts
    347
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saudara Yusli,
    saya rasa lebih baik saudara tanya pada mohd nizam sendiri ataupun mistersir.Bukan apa...bukan boleh komen sebarang..sebabnya WC sekarang tengah diperhatikan oleh polis siber dan juga gaban.Mungkin nanti bila dikomen yang tak disukai oleh sesetengah pihak, mereka akan menganggap WC seperti rasaksa gorgom lalu polis siber akan datang bersama kesatria baja hitam untuk mengenakan 'tendangan padu maut'.
    Inilah yang susahnya menjelaskan sesuatu yang walaupun benar tetapi pahit.Itu baru polis siber,belum ultraman lalat,siber rider,naruto,sin chan dan doraemon.Ultraman saja pun ada 17 beradik yang dok perhati WC.PAYAH PAYAH.

    ps: sorila kalau melalut yang bukan bukan.Bukan apa..teringat masa kecik kecik dulu
    <p><b><font size="3" color="#FF0000">
    <a href="http://www.businessmind.wordpress.com"><font color="#FF0000">think
    business</font></a></font></b></p>

  6. #5
    Normal Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Siapakah polis siber itu? Betul ke ada?

    Peh, kalau ada... lagi kita suka. Biar para polis itu pakat banteras ramai2 segala macam jenis Skim-yg-kita-pun-tak-faham-sistemnya yg byk berlambak kat luar sana..

    Internet Marketing di Malaysia ni sy boleh katakan sedang berkembang, masih di peringkat awal. Kita sedih la, di peringkat tunas mcm ni, dah mcm2 skim kelentong wujud. Persepsi masyarakat dah tentu akan negatif..

    WA

  7. #6
    WC Premium kaiba910's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3,528
    Thanks
    67
    Thanked 98 Times in 58 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by adiputra View Post
    saudara Yusli,
    saya rasa lebih baik saudara tanya pada mohd nizam sendiri ataupun mistersir.Bukan apa...bukan boleh komen sebarang..sebabnya WC sekarang tengah diperhatikan oleh polis siber dan juga gaban.Mungkin nanti bila dikomen yang tak disukai oleh sesetengah pihak, mereka akan menganggap WC seperti rasaksa gorgom lalu polis siber akan datang bersama kesatria baja hitam untuk mengenakan 'tendangan padu maut'.
    Inilah yang susahnya menjelaskan sesuatu yang walaupun benar tetapi pahit.Itu baru polis siber,belum ultraman lalat,siber rider,naruto,sin chan dan doraemon.Ultraman saja pun ada 17 beradik yang dok perhati WC.PAYAH PAYAH.

    ps: sorila kalau melalut yang bukan bukan.Bukan apa..teringat masa kecik kecik dulu
    satu komen yang best lagi kreatif
    Dah financial freedom dah hehehehehe.....lepak goyang kaki, study dan jawab exam je

  8. #7
    Active Member gabot's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    1,157
    Thanks
    6
    Thanked 12 Times in 11 Posts

    Default

    polis siber? betul tu Wc penuh unsur unsur tu selalu nak jadi juara kot.... selalu prejudis... tapi takpe lah ade kontra dan pro memang bagus... yang kontra selalu yang tak dapat camne nak buat.....

    p/s tah ape2 aku melalut...

  9. #8
    WC Premium
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    155
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Terima kasih kepada sdra Zinedine kerana susah-susah
    nak taip semula salesletter saya. Kalau beginilah semangat
    sesama Warga WC untuk tolong menolong buat promosikan
    bagus. Nanti ada masa saya poskan salesletter FLB enam
    muka surat, boleh sdra Zinedine taipkan semula kat
    sini pulak….

    Dah buat macamana kalau saya followup pakai pos dan
    insyaAllah itu yang akan saya buat sekiranya saya
    mengeluarkan produk saya sendiri.

    Mula-mula terdetik apasal semua ni, nak buat
    “witch hunt” ke?

    Tapi bila difikir-fikir mungkin saya followup pakai
    gayapos, that’s the problem!

    Ni mesti ada sesuatu ni….

    Untuk pengetahuan semua, dalam pakej FLB ada
    beberapa produk yang diberi resale right. So,
    saya ambil “Sistem RM750” beserta salesletter
    (harga asal RM40 tapi saya jual RM30) dan cuba promote.
    Ia juga merupakan lead product di mana saya akan
    buat backend untuk pakej penuh FLB yang berharga
    RM199 (saya sertakan salesletter FLB bersama panduan
    “Sistem RM750”). Mungkin selepas ni saya tumpukan
    kepada FLB saja….

    Tapi saya buat testing sebab itu sdra Yusli terima
    salesletter FLB sementara Sdra Zinedine terima
    “Sistem RM750”). Inilah kelebihan mail order.

    Saingan anda yang 100% guna online tak tahu
    strategi yang anda gunakan.

    Sebab itu sesiapa yang gabungkan promosi mail
    order dan online mempunyai kelebihan dibandingkan
    kalau promosi secara online sahaja.

    Inilah yang saya cuba sampaikan tetapi tak mustahil
    ada orang salah faham. Terus buat hukuman tanpa
    menyelidik.

    Kekuatan FLB ialah cara MN membuka satu demi
    satu lapisan teknik menjual produk berbentuk
    maklumat menggunakan mail order. Terus-terang
    saya katakan, MN mengkaji dan belajar dari Yanik Silver,
    Jeff Paul, Dan Kennedy, Joe Vitale, Peter Sun, Marlon
    sanders, Ted Nicholas dan ramai lagi.

    Hasil kajian itu kemudian dipersembahkan dalam
    bentuk “easy reading” agar pelanggan FLB boleh
    mempraktikkan dan belajar pada masa yang sama.
    Mungkin soalan anda warga Wc kat sini, relevankah
    apa yang cuba disampaikan dalam FLB dgn onlinebiz anda?

    Mungkin ada yang menjawab “lecehlah gayapos ni.
    Nak tulis nama kat envelop, dah tu fotostat salesletter,
    bubuh setem dah tu antar kat pos ofis. Malaslah aku buat
    kerja *****! Guna online lagi best. Tekan satu butang
    je, beribu-ribu prospek yang baca. Lagi efisien!”

    Soalan saya adakah ia efektif 100%?

    Contohnya saya antara ribuan affiliate utk seminar
    SaifulSham. Mungkin prospek yang hobinya isi mailing list
    semua warga WC akan menerima pelbagai e-mel dari
    setiap penjuru tentang seminar berkenaan. Masalahnya
    mereka dah lali sebab dalam sehari beratus-ratus
    e-mel berbentuk promosi menerjah inbox. Kadang-kadang
    e-mel yang dihantar masuk folder bulk atau hilang
    dalam “black hole”.

    Dan satu lagi, adakah anda akan membaca semua
    e-mel anda dengan penuh konsentrasi?

    Maksud saya betul-betul baca?

    Tiba-tiba datanglah Mistersir yang secara senyap-
    senyap mengumpul alamat rumah prospek (affiliate
    lain kumpul e-mel je) hantar surat ataupun poskad
    (ni Alex mandossian punya speciality) kepada mereka.
    Apakah perasaan prospek berkenaan bila memegang
    dan membaca surat yang mempromosi seminar saifulsham?

    Seperti kata marlon sanders
    You're going to be sending postcards and letters
    that people will hold in their hands and actually read.
    Everyone knows that the response to direct mail is
    multiples of what you get to email. The word is
    direct mail. Now, to us hardcore Internet marketers,
    in the past that was a dirty word.


    “Eeee lainlah mamat ni buat promosi. I rasa he
    really understands me….”. ( untuk efek yang lebih,
    gunakan suara auwww anda yang serak-serak kering….)

    Perhatian : Respon tadi yang typical segelintir
    prospek buat tapi tak mustahil ada yang menyumpah-
    seranah. Tapi ingatkan mereka siapa anda dan
    kenapa mereka menerima mail dari anda.


    Berbalik kepada perkara pokok…..

    Jadi tolong jawab, adakah saya dan MN melanggar
    undang-undang? Adakah law untuk usahawan gayapos
    dan internet berbeza? Correct me if I’m wrong…..

    Baca semula apa yang ditaip oleh sdra Zinedine.
    Saya menawarkan pembelian tanpa risiko iaitu
    jaminan wang dikembalikan.

    Kalau tak puas hati, kembalikan. Begitu juga
    MN dgn pakej FLB. It’s as simple as that….

    Seperti kata marlon sanders, ada segelintir
    hardcore IM mengganggap hanya orang yang
    keji sahaja yang menjalankan perniagaan
    gayapos.

    Jadi adakah IM tempatan juga memiliki
    pandangan sedemikian? Kalau ada warga WC
    yang bersikap sedemikian , tolong angkat tangan…..

    jangan-jangan ada yang menganggap saya tak
    layak berada di forum ni…

    aahh....maybe it’s time for me to go…..

    Saya rasa “that’s it”. Kepada warga WC yang
    telah membaca coretan saya yang penuh
    merapu selama ini, maafkan saya jika saya
    terkasar bahasa. Banyak perkara hebat dan
    tak pernah terlintas di fikiran saya telah saya
    pelajari dari forum ini.

    Bagi saya hidup perlu diteruskan. Kalau tak
    bagaimana saya nak beri makan minum anak-anak
    dan isteri saya.

    Kepada pemilik forum ini iaitu sdra shuth, para mod
    yang baik hati dan pengunjung setia WC yg
    selalu menyumbang idea-idea bernas, terima kasih
    kerana menjadi guru saya. Jasa anda semua
    tak dapat saya lupakan! Hanya Allah sahaja
    yang dapat membalasnya….

    YOU ROCK, MAN!

  10. #9
    Normal Member ApOgEE's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Ampang, KL
    Posts
    159
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    waa.. apekebende lak nih? Er.. maafkan saya MisterSir, buleh x tolong jelaskan se 'simple' yg mungkin.. sakit tengkuk nak baca nih...

    soalannya...

    Adakah bisnes yg mungkin dicipta hasil pembacaan buku t'sebut ada kaitan dengan bisnes multi level bayar duit kat upline pastu dpt duit dari downline?

    Atau, kita jual buku yg ajar kita cara jual buku tu jugak dan boleh jual cam kita gak. Marketing jer bagai nak rak... (Maaf, jangan tersinggung.. saya cuma ingin kepastian sebab bisnes cam ni selalu kawan saya buat secara pos dulu... dpt duit banyak, tapi cam x de ilmu je sbb kita ni mcm tipu org dgn cara war-warkan sesuatu 'rahsia' yg akhirnya jadik cam kita... letak iklan kat Metro pastu kalau dah semua org buat menda tu jugak? sapa nak beli dah?)

    Sila jelaskan seringkas mungkin.. terima kasih
    Coder's Talk <-- .: Who love programming should love to read this :.
    Art Of ApOgEE <-- .: Art is everything when you see everything is art :.

  11. #10
    Normal Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    119
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Sy respek saudara MisterSir (yg rasanya sy boleh panggil dengan gelaran "pakcik" dah ni =) ) beserta idea yg dikemukakan.

    Mungkinkah ini menandakan bermulanya era "direct mail" di negara kita, sebagaimana asalnya ia di US begitu popular hingga menjadi model kepada semua perniagaan internet hari ini.

    Inovatif.. =)

    WA

Page 1 of 7 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •